Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 79
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Max doczekał sie kolejego obserwatora na allegro...

czy jemu sie kiedys poszczesci?

w sobotę pojechał do nowego domu "prawie "dobek przeznaczony przez wlascicilei do uspienia bo dominowal i gryzł dzieci, drugi przeznaczony przez"pana"do uspienia jedzie do nowego domu w tym tygodniu, przeciez gdzies musi byc ten kto pokochałby także Maxa!

Posted

Max zaczal tyc,od kiedy ma swojego wolontariusza.Bo byl juz strasznym szkieletorem :shake:.Wolontariusz jest bardzo spokojnym czlowiekiem,lubi dobki (sam mial takiego) i sa bardzo zaprzyjaznieni.Dzieki niemu Max 3 razy w tygodniu chodzi na normalne spacery,poza schronisko.

Posted

brazowa1 napisał(a):
Byl telefon od naparwde fajnej babki,miala doswiadczenie z dobkiem po przejsciach i w ogole brzmialo to idealnie,ale- ta pani ma dzieci.Nie moglam obiecac,ze Max bedzie wobec nich grzeczny. Jezeli nie znajdzie dla siebie innego dobka w potrzebie,to byc moze podjedzie obejrzec Maxa.

Miesiac temu pierwsze raz rozmawialam z ta pania.Szukala dobka dla siebie,przyjaciela,ale i obroncy.Ogladala inne dobki w potrzebie,ale w koncu wybor i tak padl na Maxa.W poniedzialek byla obejrzec maxa,jeszcze raz dlugo rozmawialysmy o zagrozeniach.Zaadoptowala dobka.Na razie wszystko jest idealnie.Zdaje sobie sprawe,ze pies zacznie ja testowac.Ja odetchne z ulga dopiero za 3 miesiace,wiec trzymajmy kciuki,zeby wszystko bylo dobrze.Bo bedzie dobrze,prawda?

• 2 weeks later...
Posted

vesna30 napisał(a):
Może już coś wiadomo co u Maxa ?????

ostatnie wiesci: jest super,zadych zastzrezen,nic.Pies mieszka w domu i roli domownika dobrze sie odnajduje.Oby tyko tak dalej.Pani kilkakrotnie zapewniła,ze pies do schroniska nie wroci.

• 1 month later...
Posted

rozmawiam dzis z opiekunka Maxa,gdy wyswietlił sie Jej numer,serce mi podskoczylo do gardła-wiecie o czym pomyslałam.Ale nie-prosila tylko o moj adres mailowy,bo chciala zdjecia przeslac i filmik :)
Pies przytył,zgral sie z wszystkimi zwierzetami,nawet z kotem! :crazyeye:
Biega z konmi,dziennie 4 godziny,wraca do domu i reszte dnia spi.Przez caly ten czas u nich,ani razu,wobec nikogo nie okazal najmniejszej agresji.Przyjaciel dzieci.Właścicielka porownywala go do swojego ukochanego poprzedniego dobka (tez z odzysku i tez problem z agresja),ze maja dokladnie ten sam charakter.W swojej okolicy wzbudza respekt i podziw-tam nie ma dobermanow,a do tego Max jest bardzo duzy.Opiekunka ma takze w Maxie ochroniarza i sama mowila,ze czuje sie z nim pewniej,nawet,gdy wychodzi wieczorem-Max jest czujny i odwazny.

I moze kiedys,w przyszlości do Maxa dolaczy kolezanka :)

Posted

a ja od kilku dni myslalm o Maxie i maiałam napisac na wątku...czy juz mozna puscici kciuki...i czy brak wiadomosc to dobre wiadomosci...ale nie chciałam zapeszyc...

jednym słowem-"każda potwora znajdzie swego amatora":evil_lol:

Posted

[quote name='BeataJ']Czyli z pania Monika ze Slupska, tak?

Beata

Dowiedziałam się od brązowej , że tak! :lol:

Zobaczcie, jaki mu się fakny dom trafił :multi::multi::multi:
Ależ on musi byc szczęśliwy!

Pierwsze chwile w nowym domu