Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 6.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Anka mu założyła tą chusteczkę na urodziny, nawet na szkolenie w niej pojechał :P

urodzinowe prezenty :) z wyjątkiem ucha i tortu :eviltong:

i teraz fotki z żarcia tortu, w wersji skróconej ^^

Posted

oto tort w pełnej okazałości :D składniki : mąka, jajka, mięso wołowe, marchewka, ryż. chyba tyle ^^ a ta jedynka jest z sera żółtego :eviltong:

i szam, szam xD

bedzie xD
dobranoc :buzi::loveu::loveu:

Posted

Ja bym porposiła dokładny przepis na ten tort! Przyznam się bez bicia, ze Ida jeszcze nie miała żadnego tortu, a to już dwa latka minęły...:oops:

Posted

Hej Hipolitko! :hand:
Matko, ale żeś się rozpisała mi i Adzie! :-o
O no to fajną musisz mieć klasę. :) A nauczyciele to jak widzę też różni.. ale tak jest chyba w każdej szkole. No i fajnie, że Chester się ogólnie słucha. :eviltong:
Ale Chesterkowi musiał torcik smakować. :cool3: I jakie fajne prezenty.

Posted

anetta napisał(a):
Łaaaa, tort pierwsza klasa! :razz:

Wszystkiego najlepszego Chesterku :oops:

Hipnoza?
http://i36.tinypic.com/nflkc3.jpg :evil_lol:

O Aneta nas odwiedziła ! :multi: my też zaraz wpadniemy, po dłuższej przerwie..:oops:
no prawie jak :D tyle że on tą hipnozę kompletnie olał, i niestety nie stał się lepszy ^^
Wyjątek napisał(a):
O takom zabaweczkę na sznurku to i Gama ostatnio dostała :D

no popatrz :D zastanawiałam się jeszcze nad taką piłeczką, aczkolwiek sznureczek był krótszy :eviltong:
Wyjątek napisał(a):
Ale fajoooowy ten tort:crazyeye::multi:
Zrobisz taki dla Gamy?? :diabloti::D

ee.. ja mogę serek ułożyć, bo resztę moja mama robiła :D
Kati16 napisał(a):
http://i33.tinypic.com/2hp2ey1.jpg :loveu: to jest the best :loveu:

mi też się najbardziej podoba :) śliczne wyszło, aż jestem dumna z mojego dziadowego aparatu :eviltong::loveu:
LAZY napisał(a):
Ja bym porposiła dokładny przepis na ten tort! Przyznam się bez bicia, ze Ida jeszcze nie miała żadnego tortu, a to już dwa latka minęły...:oops:

Zaraz pójdę, znajdę i przepiszę :D
szczerze mówiąc, to my mamy przepis z 200 numeru Mojego Psa, siostra sobie przypomniała że takowe były ^^ oprócz tego był jeszce jeden, to dam obydwa ;)
jbk napisał(a):
http://i37.tinypic.com/339njvk.jpg - jak dziecko, zaczyna od posypki ;)

Też chcę przepis na tort!

dokładnie:evil_lol:
zaraz będzie ;)

Posted

Wyjątek napisał(a):
Nie tylko Wy chcecie ten przepis :diabloti:
A Chesterowa Pancia jakoś się nie odzywa- hmmm :roll:;)

bo Chesterowa pancia, poszła do za dobrego liceum :diabloti: tyle że nauczyciele chyba profile pomylili, bo jestem na mat-chemie a póki co się polskiego muszę dużo uczyć :roll: poza tym chodzę do szkoły od 11,12 do 17,18 .. a wczoraj siedziałam do 19 :cool1: masakra..
deer_1987 napisał(a):
Ale szczesliwy!!

nu xD
dadiii napisał(a):
widac ze mu torcik smakowal :D:D

trudno żeby nie :evil_lol: on lubi wszystko, poza cebulą, sezamkami i .. chyba tyle :diabloti:
Acctiually napisał(a):
Ale prezenty noo i torcisko mu smakowało:loveu:
Ja już mykam bo szkoła goni...
pozdrowionka;*

a jak :D
nawet nie mów, ja na jutro mam dwie strony z polskiego do nauki, + znaleźć jakieś fragmnty z Biblii, wydrukować i przynieść :cool1: masakra..
:buzi:
Martunia napisał(a):
Hej Hipolitko! :hand:
Matko, ale żeś się rozpisała mi i Adzie! :-o
O no to fajną musisz mieć klasę. :) A nauczyciele to jak widzę też różni.. ale tak jest chyba w każdej szkole. No i fajnie, że Chester się ogólnie słucha. :eviltong:
Ale Chesterkowi musiał torcik smakować. :cool3: I jakie fajne prezenty.

a co xD
No nie zła ;) no właśnie, wszędzie się znajdzie jakiś 'fajny' nauczyciel ^^
a u Majaczki w szkole coś nowego? ktoś nowy do klasy doszedł albo coś ? :)
:buzi:

zaraz dam przepis ;)

Posted

A u Majaczki w szkole tak sobie, bo teraz zaczynają coraz więcej zadawać itd... Już mam dość, a to dopiero początek.. Nikt do klasy nie doszedł, choć nauczycieli niektórych mamy nowych. Mam nadzieję, że ta szkoła szybko się skończy i znów będą wakacje. :eviltong:
A u Majaczki też dużo nauki? Pewnie więcej, w końcu to liceum..

Posted

Isia & Chester napisał(a):
bo Chesterowa pancia, poszła do za dobrego liceum :diabloti: tyle że nauczyciele chyba profile pomylili, bo jestem na mat-chemie a póki co się polskiego muszę dużo uczyć :roll: poza tym chodzę do szkoły od 11,12 do 17,18 .. a wczoraj siedziałam do 19 :cool1: masakra..

zaraz dam przepis ;)

Ależ jak dobre to nie narzekaj! :mad:;):eviltong:

Noooo..... Co prawda Gama skończy 2 lata w czerwcu ale może na jakąś "miesięcznicę" jej zrobię:cool3:

Posted

1. Tort na zimno
Składniki: 2 duże puszki karmy, pokruszony chleb, kilka łyżek mleka; do dekoracji: pasztet z wątróbki, porcja twarożku
Karmę wymieszać z chlebem i dodać tyle mleka, aby powstała jednolita masa. Wyłożyć ją na talerzu i uformować tort. Wierzch posmarować pasztetem i udekorować twarożkiem za pomocą papierowego rożka.

2. Tort ryżowy (my ten piekliśmy)
Składniki: filiżanka ryżu, 40dag mielonej wołowiny, 2 marchewki, 2 jajka.
Ugotować ryż i zetrzeć marchewkę. Wymieszać z pozostałymi składnikami i włożyć do formy. Piec w temp. 180stopni C około godziny.

3. Ciastka urodzinowe
Składniki: 15 dag twarogu, 6 łyżek mleka, 6 łyżek oliwy z oliwek, żółtko, 15 dag płatków owsianych, 5 dag mąki orkiszowej.
Wszystkie składniki wymieszać i uformować kilki wielkości orzecha włoskiego. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 30 min. w temp. 200 stopni C. Masę można urozmaicić startym serem lub szynką.

Smacznego xD

Posted

W imieniu Idy dziękujemy! Jak juz upiekę cokolwiek to obiecuję się pochwalić. Maz mnie chyba udusi jak sie dowie, ze bede piec ciasto psu a jemu nie pieke:evil_lol: