Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Neigh']

Czemu nie wzięłaś kota ode mnie?:mad:Aktualnie mam kurde 5 i cholernie kiepski humor[/quote]

Wzięłam swojego z Mazur, bo mi coś szwankuje. Ciągle śpi i śpi przy kaloryferze. Nigdy tak nie robiła. Muszę ja przebadać.

Gaz - może i tak. Mam z tym problem. Kiedyś psisko przeleciało z drugiej strony ulicy. Babka nie mogła go zabrać ani zawołać, bo samochody jechały. Więc krzyczy - Czy ona ma cieczkę? Frodo i cieczka. Zła wrzasnęłam - Sama ma pani cieczkę. Trochę mi głupio jak ją spotykam, bo łypie na mnie okiem, ale przynajmniej trzyma psa przy sobie.:evil_lol:

• Replies 535
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Miki']Wzięłam swojego z Mazur, bo mi coś szwankuje. Ciągle śpi i śpi przy kaloryferze. Nigdy tak nie robiła. Muszę ja przebadać.

Gaz - może i tak. Mam z tym problem. Kiedyś psisko przeleciało z drugiej strony ulicy. Babka nie mogła go zabrać ani zawołać, bo samochody jechały. Więc krzyczy - Czy ona ma cieczkę? Frodo i cieczka. Zła wrzasnęłam - Sama ma pani cieczkę. Trochę mi głupio jak ją spotykam, bo łypie na mnie okiem, ale przynajmniej trzyma psa przy sobie.:evil_lol:[/quote]

HIhihihi poległam. Dzięki Zośka. Mam fatalny dzień........dziś jakiś jełop przytarł mi mój liczący 3 tygodnie nowiutki samochód i zwiał.......
Jestem ponad 700 zł w plecy........a w domu mam 3 nadprogramowe koty......nie chcesz jednego? Moze by śpiącą rozruszał.........takie małe paskudne i bure......

Posted

[quote name='Neigh']HIhihihi poległam. Dzięki Zośka. Mam fatalny dzień........dziś jakiś jełop przytarł mi mój liczący 3 tygodnie nowiutki samochód i zwiał.......
Jestem ponad 700 zł w plecy........a w domu mam 3 nadprogramowe koty......nie chcesz jednego? Moze by śpiącą rozruszał.........takie małe paskudne i bure......[/quote]

Oj, niedobrze.

Kota - marzy mi się taki duży kot co to by na kolanach chciał siedzieć i dał się pogłaskać.
Moja bura kocura to tylko - daj jeść i zabierz łapy

Ach i tak mam wesoło, chociaż już się raz zdecydowałam na wzięcie szczeniaka na dt. Niestety miot przepadł:-( .

Ale kto wie - chodzą mi te tymczasy po głowie..........

Posted

[quote name='Miki']Oj, niedobrze.

Kota - marzy mi się taki duży kot co to by na kolanach chciał siedzieć i dał się pogłaskać.
Moja bura kocura to tylko - daj jeść i zabierz łapy

Ach i tak mam wesoło, chociaż już się raz zdecydowałam na wzięcie szczeniaka na dt. Niestety miot przepadł:-( .

Ale kto wie - chodzą mi te tymczasy po głowie..........[/quote]

Mam takiego:-) Na razie jest mały, ale bardzo wylewna z niego jednostka. Jak się trochę obrobię, to im założe wątek. Będzie z niego wieeeelki przytulaśny kocur. No.

A tymczasowanie kotów ma swój urok:
a. sikają wyłącznie do kuwety
b. nie gryzą mebli
c. szybko znajdują domy
d. są małe, take zawsze się miejsce w domu znajdzie......

Posted

No, to wszystko prawda. Potrafią też ładnie po karniszach chodzić:evil_lol:.
Co prawda myślałam o szczeniaczku, ale kotek to też coś.
Tyle, że o małego kotka to ja by się bała przy moich psach. One, szczególnie wieczorami mają kocicę na oku i proszą: uciekaj, uciekaj, ja cię złapię.
Nie wiedzą, że Sisa to prawie pies, że małego psa potrafi z warkiem pogonić z podwórka, że biegnie do drzwi jak ktoś dzwoni, że warczy na obcych ludzi.......itp.
Cóż - chowała się z Ajaksem od małego.
Frodo raczej nic by kotu nie zrobił, ale Delma - po niej można się wszystkiego spodziewać. Schronisko zalazło jej głęboko za skórę. Czasem jak na nią patrzę to krew mnie zalewa. Ach...ludzie

• 2 weeks later...
Posted

Popatrzcie jak biedak popyla środkiem jezdni. Nikt go nie chce, nikt go nie szuka.

A ile to potem starań, aby delikwenta poskładać. Jeśli mu się uda, oczywiście.
Psiak jedzie do hotelu. Nie można czekać, aż stanie się najgorsze.
Może ktoś dorzuci 5 zł???

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/f28/halinow-pilnie-dt-inaczej-smierc-129836/#post11646718[/URL]

[URL="http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/589b7f9fc9bd52a5.html"][IMG]http://images25.fotosik.pl/315/589b7f9fc9bd52a5med.jpg[/IMG][/URL].

• 1 year later...
Posted

Tak patrzę sobie na mojego rudzielca i myślę sobie, że bardzo się zmienił. Jest duużo spokojniejszy. Bardzo przytulaśny. Z ADHD całkiem nie wyrósł, wiadomo, ale to fajny, mądry pies. Nie wszystko mu zawsze wyjdzie, ale widać, że się stara. Martwi mnie jedno. Przeglądałam zdjęcia z jego początków u nas. Ciapek się trochę postarzał. Delma wygląda tak jak wyglądała, a koledze jakby mordka posiwiała. Jest zdrowy, ale wygląda na starszego niż sądziłam.
Wet od początku zeznawał, że Frodo ma już parę lat.... .
No nic, razem z Ciapkiem pozdrawiamy wszystkich serdecznie.

• 1 year later...
Posted

Nauczyłam się wstawiać zdjęcia to wstawiłam. Pamiętacie takiego pieska? Tego, co to wróciół z adopcji, bo koty gonił?

Ciapek śpi. Jest 4 rano. Wszyscy śpią. tylko zwariowana Ciapka pani idzie na autobus do Myszyńca. Po co? Tam na dworze, na mokrym trawniku w temperaturze jak to w grudniu leżą bezdomne psy. Ciapkowa pani jedzie dać im jeść i zrobić zdjęcia.
Co będzie z nimi zimą?

Czy tak jak Ciapek znajdą gdzieś ciepły kąt i miskę?

[URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images40.fotosik.pl/1248/19af2e2607aea1a0med.jpg[/IMG][/URL]

Czekamy, jest nas dużo, mieszkańcy chyba nas nie widzą, ale może to lepiej?

Może ktoś z dawnych przyjaciół Froda ma jakiś pomysł, może chociaż zajrzy na wątek i coś doradzi?

[URL]http://www.dogomania.pl/threads/216771-Mieszkamy-przy-szosie-potrzebne-dt?p=18192506#post18192506[/URL]