Jump to content
Dogomania

Kraków-Roksa po 9 latach w schronisku! W OBJĘCIACH MIŁOŚCI PRZESZŁA ZA TM ;( [']

Recommended Posts

• Replies 303
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Roksa zaczeła się cofać :-(
Nie wychodzi z budy, trzeba ją wyciągać... na spacerze, czeka tylko na koniec, żeby znowu wleść do budy... smakołyki, miłe słowa nic nie pomagają, dodatkowo Roksa schudła okropnie, Pan Tomek mówi, ze bardzo mało je... ani suchego, ani mokrego... zawioze jej następnym razem gotowane, zobaczymy, ale nie spodziewam sie rewelacji, bardzo potrzebny jest dom, który będzie miał dużo cierpliwości i czasu...
paulus Nam wydrukował plakaty Roksy :loveu: w sobotę z karusiap będziemy wieszać...
Biedne słoneczko... :-(

Posted

[quote name='Patia']Jagienko , zapytaj pan Tomka czy zostały jakieś puszki Convalescenta , może jej posmakuje :-(

Wysyłam ją do Camary , do Wyborczej .[/quote]
zapytam... i dziękuje... z pewnych względów Roksa jest teraz numer jeden do wydania!

Posted

biedna sunia:-( Trzeba zrobic wszystko, zeby znalezc jej jak najszybciej dom...Chcialabym, zeby byl to taki dom jaki udalo sie znalezc dla Boryska. Tak jak napisala kiedys karusiap - trzeba ich sklonowac!

Posted

[B][COLOR=Red]DRAMAT!!![/COLOR]
Roksa w pon [COLOR=Red]przestała chodzic[/COLOR] na tylne łapy... dostała leki przeciwbólowe i sie poprawiło, dzisiaj pojechała na RTG i nic nie wykazało...

Niestety USG wykazało [COLOR=Red]ZAAWANSOWANE ROPOMACICZE!!!![/COLOR] Roksa została na stole operacyjnym kompletnie zdezorientowana. Pani Agnieszka powiedziała, ze nie ma na co czekac, każdy dzień będzie jej stan pogarszał, stąd mógł się wziąc brak apetytu, kłopoty z chodzeniem, organizm był zatruwany od niewiadomo jak dawna... :shake:

W środku hotelu nie ma miejsc możnaby ją tylko na zewnątrz, to jest dla niej ŚMIERĆ!!! Zimno, obniżona odporość, podeszły wiek z brakiem chęci to życia to straszna mieszanka!!!

Weterynarze z Wieliczki, którym bardzo bardzo dziekuje, zgodzili się przetrzymać ją do jutra w gabinecie, jutro i tak musiałaby tam jechac na kontrolę, więc nie dość, ze spędzi noc w cieple, to nie trzeba będzie jej wozić... jednak to jest rozwiązanie tylko do jutra!!! W weekend w lecznicy nikogo nie ma!!!

[SIZE=4][COLOR=Red]POMOCY!!! :modla::modla::modla::modla:

[SIZE=2][COLOR=Black]Dzisiaj za wizyte zapłaciłysmy 100 zł, zabieg będzie kosztował minimum 350 zł. Pieniądze na dzisiajsza wizyte są z pieniędzy za hotel Knapika... Pomoc finansowa też potrzebna :-( [/COLOR][/SIZE]
[/COLOR][/SIZE][/B]

Posted

BARDZO PROSIMY O POMOC!!!!!!!KONIECZNY dt OD JUTRA...ROKSA NIE MA INACZEJ SZANS....

TAK JAK JAGA PISZE,GDYBY NIE WETERYNARZE,NIE WIEM CO BY Z NAMI BYLO,ZOSTALYBYSMY Z ROKSA TAK JAK STALYSMY:(

PIENIEDZY NIE MA WCALE....ALE NAJWAZNIEJSZE BY SLONKO WYZDROWIALO.....
CZY KTOS ZNAJDZIE DLA NIEJ KAWALEK MIEJSCA NA JAKIS CZAS???

Posted

Ja może jeszcze napisze tylko, ze Roksa jest miła dla innych psów, nie szczeka, głównie śpi.... zwłaszcza śpi, jedyny problem jaki może być po zabiegu to załatwianie się... no jak to po zabiegach i żeby nie chodziła po schodach za dużo, waży 30,5 kg.

Posted

Dzieki AdzeG, która przekonała swoja bratową, Roksa ma sie gdzie podziać do sylwestra!! Jutro tam zawieziemy Roksunię z moim cierpliwym TZ.
Roksa jest już po zabiegu, wybudza się, oprócz okropnego ropomacicza, miała także guzy na jajnikach :shake:

Posted

Informowałam wet w Wieliczce, zaraz na początku, że za Roksi płacimy my. Zapłaciliśmy badania krwii; miałyśmy umówiony zabieg kastracji (został odwołany ze względu na wirusa), też na nasz koszt. Nie wiem dlaczego wet kazał zapłacić za wizytę Wam. Koszt zabiegu pokryjemy, dla mnie to oczywiste. 100 zł za wizytę Roksi, którą zapłąciłyście, zostawię w kopercie w hotelu na nazwiski Karusip.
Umowa była taka, że Wy sią zajmujecie, my płacimy. I przynajmniej mnie ona dalej obowiązuje.
Prosze na przyszłość wszelkie usługi wet Roksi (odżywki, leki, etc.) wpisywać na nas.

• 2 weeks later...