Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 303
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Roksa jest jednym z tych psow, ktore kradna serca - moje juz ma! Wspaniala, spokojna, zrownowazona (nawet u weta znosila wszystko ze spokojem i nawet nie mruknela), potrafiaca robic najbardziej rozbrajajace miny jakie kiedykolwiek widzialam:) Psi (a w sumie to suczy:)) ideal, tylko szkoda, ze nie ma domu... juz od tak bardzo dawna...:-(

Posted

Patia napisał(a):
Czy potrzebne Allegro ? Jeśli tak , napiszcie mi czy jest wysterylizowana , ma jakieś szczepienia , odrobaczona , mogę napisać , że zdrowa?

Bardzo bardzo prosimy...
Roksa nie jest wysterylizowana, jest zaszczepiona, odrobaczona bedzie niebawem. Badania krwi miała i odbierały Amicusy, wprawdzie nie mam jak sie skontaktowac z mar.gajko, ale myśle, że jakby było coś w tych wynikach nie tak, to dałaby znać...
więc myśle Patia, że możesz napisac, ze zdrowa
oprócz tego, pieknie jeździ samochodem, łagodna, takie ciele molosowate :loveu:, inne psy tutaj ignoruje, ale w schronisku powarkiwała na współlokatorki, ma ok 10 lat, ale kondycja i zdrowie psa kilkuletniego, jakby czas się dla niej zatrzymał...

Posted

Poniewż weci nie widza przeciwskazań do operacji, dziewczyny się zgadzają, będziemy umawiać zabieg. Jedyny problem to wolny kojec w pawilonie, bo musi być przynajmniej kilka (5-7 dni) po operacji w cieple.

Posted

Mam coś takiego :

Roksa to duża suczka, podobna do labradora. Weterynarz ocenia ją na 10 lat. Jest zdrowa i zaszczepiona. Jej historia jest bardzo długa i smutna …

Zaczęła się w 1998 roku, kiedy trafiła do schroniska w Krakowie. Trafiła do niego z ulicy już jako dorosła suczka … Nie widomo dlaczego się na niej znalazła L Fakt był jeden … straciła swojego najlepszego przyjaciela – człowieka !

W schronisku … jak to w schronisku … Wszystko było przeciw niej … Ludzie przychodzili, patrzyli … mówili, że za duża, że za gruba, że za stara, a ona z dnia na dzień traciła wiarę i ufność do ludzi.

Dzisiaj po 9 latach pobytu w schronisku straciła ją kompletnie. Roksa jest bardzo spokojnym i zrównoważonym psem … jej jedyną wadą jest smutek, który towarzyszy jej każdego dnia od kiedy znalazła się w schronisku. Smutek z powodu braku człowieka, przy którym będzie mogła odżyć i uwierzyć w ludzi, w ich przyjaźń z psem oraz miłość.

W tym momencie Roksa znajduje się w hotelu dla psów w okolicach Krakowa.
Szukamy dla niej odpowiedzialnego właściciela. Osoby która pozwoli jej uwierzyć w miłość i przyjaźń. Człowieka, który przypomni o radości i wyrzuci smutek z jej serca.

Czy znajdzie się ktoś taki ????