Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

tanitka napisał(a):
Bączek - też mi imię!!:smhair2:

ja proponuję GUZIK!:lol:

Guzik - ślicznie :D - no ale za późno - powiedziałam już małemu, że nazywa się Bączek - nie mogę mu teraz w głowie mieszać ;) :lol:

Bodziulka napisał(a):
Marka, sprawę uszu zgłoszę jutro do TOZ'u :diabloti:

Nie, nie zgłaszaj, bo jeszcze nie wiadomo co z tym uszami będzie - na razie zaobserwowałam tylko, że Bączek wyprawia z nimi niesamowite rzeczy - raz oba mu klapią, raz jedno mu stoi, a innym razem znowu składa je tak śmiesznie na boki - on po prostu jest niezwykle sprawny ruchowo (po meblach skacze jak pchła) i to ma swoje odzwierciedlenie także w mimice uszu :evil_lol:

• Replies 58
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Marka napisał(a):
on po prostu jest niezwykle sprawny ruchowo (po meblach skacze jak pchła)

No to rzeczywiście macie w domciu wesoło :biggrina::biggrina:

P.S. A jak reaguje na niego Kola i Benio :roll:

Posted

Mały jest, poza porannym spacerem, izolowany od moich psów, no bo Beny nie lubi obcych samców na swoim terytorium (nawet, jeśli są mniejsi od jego głowy ;)), a Koli Bączek zdecydowanie nie odpowiada temperamentem - jest zbyt ruchliwy, zbyt szczekliwy, zbyt bezczelny w swoich roszczeniach o prawo bycia najważniejszą istotą w domu :cool3: :lol:

Tak więc domek z kochającą Pańcią dla kieszonkowego Bączka jest pilnie potrzebny!
(tel 0-507920043)

Posted

Marka, nie poznaję Cię ;):evil_lol: Nie gniewaj się, ale Ty "schodzisz" na coraz mniejsze psy :eviltong: (ja teraz mam na oku pieska ok. 3-kilowego, jest tylko trochę większy od wiewórki, a uszka też ma stojące :razz:)

Bączek jest śliczny! :loveu: Rozumiem, że jak podrośnie - będzie Bąk ;-)

Posted

[quote name='Ania-Sonia']Marka, nie poznaję Cię ;):evil_lol: Nie gniewaj się, ale Ty "schodzisz" na coraz mniejsze psy :eviltong:
No tak, bo te małe okazują się bardzo funkcjonalne i mają wiele różnorodnych zastosowań - np. jako maskotka na biurko :biggrina: :

[quote name='Ania-Sonia'](ja teraz mam na oku pieska ok. 3-kilowego, jest tylko trochę większy od wiewiórki, a uszka też ma stojące :razz:)
No, to rozumiem, że uzupełniłaś swoje stado zgodnie z zasadą "do trzech razy sztuka" :lol:

[quote name='Ania-Sonia'] Bączek jest śliczny! :loveu: Rozumiem, że jak podrośnie - będzie Bąk ;-)
No właśnie mam wątpliwości, czy on jeszcze podrośnie, bo jedyna zaobserwowana rzecz, która mu rośnie, to zęby i... jajka :evil_lol:

Posted

Dzisiaj kiedy Bączek (nota bene reagujący na imię Mikuś :-o :lol:) robił -nastą już rundę szalonego biegu dookoła stołu, na wirażu odbijając się od łóżka, mój TZ stwierdził, że jednak woli jak.... chore szczeniaki przynoszę do domu, bo te chore są spokojniejsze :evil_lol:

Komu malutki czarny pocisk czystej energii..?! :lol:

Posted

[quote name='Marka']
No, to rozumiem, że uzupełniłaś swoje stado zgodnie z zasadą "do trzech razy sztuka" :lol:

Niestety, mimo szczerych chęci to niewykonalne :-(

[quote name='Marka']Dzisiaj kiedy Bączek (nota bene reagujący na imię Mikuś :-o :lol:) robił -nastą już rundę szalonego biegu dookoła stołu, na wirażu odbijając się od łóżka, mój TZ stwierdził, że jednak woli jak.... chore szczeniaki przynoszę do domu, bo te chore są spokojniejsze :evil_lol:

Chyba ten mały nie chce być Bączkiem :evil_lol:

Posted

ziuta-23 napisał(a):
Ależ z niego przystojniaczek :loveu:.......a te mądre oczka...achh :cool3:

Oj tak :p, oczka bystre, bo i psiaczek inteligentny - te małe rozwijają się szybciej chyba nie tylko fizycznie, ale i umysłowo, bo tak rezolutnego 4-miesięcznego pieska jeszcze w domu nie miałam (nawet ze mną się kłóci, srajdek jeden :evil_lol:)

Posted

Dzisiaj, podczas mojej nieobecności w domu, Bąkuś miał próbę socjalizacyjną z obcymi - bałam się, że to będzie dla niego silny stres, a okazało się, że mały potraktował kumpli mojego męża jako dodatkowe narzędzia do głaskania małych piesków i w tym celu usilnie próbował wdrapywać się im na kolana :lol: :lol: :lol:

No to komu małego czarno-dymnego mega-słodziaka..? :p