Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Amilku jestem juz aby cię obudzić, a właściwie obudzić ludzi, którzy nie wiedzą, że czekasz na pomoc. Juz dwa miesiące koczujesz w schronisku, pewnie że to nie tyle co inne nieszczęsne bidy schroniskowe, ale to też o dwa miesiące za długo.

• Replies 826
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Luka1, jak ty to robisz, ze udaje ci się wejść na dogo co??? Zdradź ta tajemnicę ciotka.

Amilkowi zimno w schronie, on chce wtulić się w ciepły kocyk i poczuć kochającą dłoń czlowieka

Posted

Nie plecy tylko najwspanialsze psy :eviltong:.
Pamiętajcie o Amilu, to jego pierwsza zima w zimnym boksie. Czy w w/schronisku budy są wycieplane w okresie zimowym, mówię o słomie czy czymś takim?

Posted

Luka nie mam dobrych wieści. Nie znalazłam dzisiaj AMila...
Albo ukrył się gdzieś w budzie, albo jest w tym boksi, w którym kraty zasłonięte są płytami falistymi, żeby psiakom było cieplej.
Na stronie schroniska wciąż widnieje....
Także myślę, że po prostu gdzies się dziś przede mną schował.

Widzę, że schronisko zabezpiecza jak może psy przed nadchodzącą zimą. w boksach jest więcej siana, w budach też. Psy na zewnątrz w budach mają kołdry, koce i ciuchy. Boksy obkładane są płytami.
Mam nadzieje, ze to pomoże tym psom przetrwać ten trudny czas.
Dziś widziałam jak mały kudłatek przy budzie dygotał z zimna.
SMutne to. Dziś wyszłam ze schroniska chora.
Chora z bezsilności.
Te wszystkie psy patrzące z nadzieją. Jedne rzucaja się do krat i pchają lapki do głaskania. Inne stoją i patrza mi prosto w oczy z prośbą ZABIERZ MNIE STAD. Najczęściej boją się podejść bliżej ze względu na dominujące psy w boksie.

Posted

Sama nie wiem. Czasem to chciałabym uciec daleko stąd, udać że tego wszystkiego nie ma. Ale nie potrafię.
Każdy dzień to walka o domki.
A ostatnio tak rzadko ktoś odpowiada na ogłoszenia....

Posted

Co chwila sprawdzam na stronie schroniska czy Amil jest jeszcze przedstawiany. Nie wiem czy dobrze to czy żle ale jeszcze jest.
Już zaraz znówu sobota i niedziela może tym razem ktoś zauważy Amilka.
A moze uda się zrobić jakieś zdjęcia. Marudzę? trudno

Posted

Dziś będę w schronie poszukam, może dziś wychyli pysia i sie pokażę
Te wielkie płyty bardzo ograniczają wiodczność w boksach.
Ale osłaniają też od zimnego wiatru.