Jump to content
Dogomania

Dwa serduszka..Panna Jessi - Yorkowa księżniczka oraz Buffy - domowy postrach :D

Recommended Posts

• Replies 13.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• tigrunia

4442

• Pegaza

1351

• Aga76

1160

• Kasia

748

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='tigrunia']Idę spać :eviltong:
Od 3:30 jestem dziś na nogach :cool1: Zaliczyłam przygotowania do jutrzejszego remontu tj. gruntowanie scian, sufitu,pranie i sprzątanie oraz imieniny babci Feli :roll: No i jeszcze odrobiłam lekcje na dogo :loveu: Więc zmykam .. baju[/QUOTE]

A mnie remont generalny i przeprowadzka czeka za miesiąc :roll: Aż się już boję ;)

Posted

Dobra, dobra - zrobię dziś jakieś fotki bo ładna pogoda :loveu:
Co do remontu to pamiętacie jak byłam chora i tapety zdzierałam ? Noo... to dopiero będę miała tam gips robiony :cool1: I przy okazji chyba kupię wreszcie farbę na ten pierwszy korytarzyk co robiłam strukturę (z ponad rok temu :evil_lol:). Nie mam pomysłu co do kolorów jak zwykle :-( Aaaa... zwaliłam jeszcze wczoraj boazerię z jednej ściany co nie było raczej planowane no ale cóż .. muszę się jej etapami pozbywać :diabloti: Drzwi mam troche do przemalowania :roll: Mój tata pomalował 3 drzwi na czerwono łącznie z futrynami :cool1: Trzeba będzie to zdrapać bo inaczej nie zakryje :shake: No i jeszcze jedne drzwi muszę pomalować gdzie kiedyś będzie psi pokoik :p
Nie wiem czemu ale jakoś weny nie mam do tego remontu :cool1: No i oczywiście jak zwykle Ł mnie ogranicza :cool1: Chciałabym zrobić sufit podwieszany i halogeny na całą długość tego korytarza. Sufit w pewnym momencie jest bardzo wysoki i dało by się i fajnie by było :loveu: No ale Ł oczywiście mówi, że nie :mad: Muszę jeszcze z moją mamą to przedyskutować .. mam akurat dwie płyty GK tylko stelaż zamontować i by było cacy :loveu:

Posted

Jeśli chodzi o remonty to większość ich nie lubi a ja wręcz przeciwnie co chwile mogłabym malować, przestawiać unowocześniać mieszkanie. No ale cóż już limit pomysłów na moje 50m wyczerpałam czkam aż mi mąż w przyszłości dom postawi wtedy będę mogła poszaleć;) A na zdjęcia czekamy z niecierpliwością:)

Posted

Cześć laski ;)

No się wzięłam bo ten dom od 25 lat nie remontowany to wiesz.. :cool1: Korci mnie tez ubikacja i łazienka ale póki co raz że nie mam kasy a dwa , ze mama mi nie pozwala :evil_lol: [COLOR=PaleTurquoise](ładować kasy w ten dom)[/COLOR]

Wybuch dziś mieliśmy w Bydgoszczy .. cały dom legł w gruzach :shake: Ale był huk :shake: Jakieś 1,5 km ode mnie ale słyszałam wyraźnie - coś strasznego :shake: [url]http://www.rmf.fm/fakty,165367,Wybuch,gazu,w,domu,w,Bydgoszczy.html[/url] Jest na tej stronie mapka i widać stadion - ja mieszkam jeszcze trochę w lewo od tego stadionu ..

Posted

[quote name='dysia-u']Remonty to chyba gorsze niż budowa nowego:roll: mam za sobą jedno i drugie :lol:wiem co mówie dziewczynki :evil_lol:[/QUOTE]
No coś Ty .. te moje remonty to pikuś :p
[quote name='iwa63']Samego remontu Ci nie zazdroszcze ale póżniej....[/QUOTE]
No mam nadzieję, że wyjdzie na tyle fajnie, ze efekt będzie chociaż zadowalający :evil_lol:

Dziewczyny no zdjęć nie mam :-( Nie miałam czasu wczoraj .. a dziś w sumie godzinę temu wstałam bo zaliczyliśmy wczoraj z Ł dwie imprezy i do domu wróciliśmy przed 6 :cool1: Czekam aż mi się pranie zrobi i idę dalej spać :cool1:

Posted

[quote name='Doti1986']Jeśli chodzi o remonty to większość ich nie lubi a ja wręcz przeciwnie co chwile mogłabym malować, przestawiać unowocześniać mieszkanie. No ale cóż już limit pomysłów na moje 50m wyczerpałam czkam aż mi mąż w przyszłości dom postawi wtedy będę mogła poszaleć;) A na zdjęcia czekamy z niecierpliwością:)[/QUOTE]

Hej Doti jak tak lubisz remonty to zapraszam do mnie :evil_lol: Będziesz miała 63 metry do zagospodarowania bo mieszkanie jest totalnie do remontu (wszystko!!!)
Mnie przeraża perspektywa tego remontu, później znowu przeprowadzka do niego (druga przeprowadzka w ciągu 1,5 roku) no i świadomość, że to rozwiązanie nie jest ostateczne bo działka już czeka na rozpoczęcie budowy ;)

Posted

[quote name='Viky i Ja']Hej Doti jak tak lubisz remonty to zapraszam do mnie :evil_lol: Będziesz miała 63 metry do zagospodarowania bo mieszkanie jest totalnie do remontu (wszystko!!!)
Mnie przeraża perspektywa tego remontu, później znowu przeprowadzka do niego (druga przeprowadzka w ciągu 1,5 roku) no i świadomość, że to rozwiązanie nie jest ostateczne bo działka już czeka na rozpoczęcie budowy ;)[/QUOTE]

Cześć!

A ja to nienawidzę remontów :angryy:
Nie pociesza mnie nawet myśl,że później będzie pięknie :angryy:
Mnie czekają remonty wczesną wiosną,ale na szczęście na zewnątrz :evil_lol:

Pozdrawiamy serdecznie :multi:

Posted

Musze wam powiedzieć że lubie co jakis czas coś zmieniać. Nigdy nie ma tak żeby nie można było czegoś poprawić. Mam koleżanke która mieszka pięknie , a ile razy ide do niej w odwiedziny to zawsze pokazuje mi co zmieniła albo plany co bedzie zmieniać.

Posted

[quote name='Doti1986']Ja też tak lubię co jakiś czas coś nowego dokupić albo coś w dekoracji przestawić żeby dom cały czas nie wyglądał tak samo:)[/QUOTE]

Mała zmiana w dekoracji to sama przyjemność :(, ale generalny remont już nie tak bardzo. Zwłaszcza jak jeszcze trzeba mieszkać na "placu budowy" a mi to grozi żeby nie płacić za czynszu za swoje i odstępnego za wynajem :( W całym tym remoncie to jedynie uwielbiam zakupy (glazura, panele, meble itd) i planowanie co i jak ma wyglądać ;)

Posted

Cześć laski :multi:
Ja to nawet nie lubię zakupów remontowych :cool1: Godzinę wybierałam lampę do korytarzyka i w końcu kupiłam pół-plafon za 16 zł :cool1: Farbę też miałam dziś kupić ale też za długo się zastanawiałam nad kolorem i zrezygnowałam :cool1: Remont przełożony na jutro .. Zdążyłam tylko obkleić wszystko folią :roll:

Posted

U mnie w domu też się remont szykuje, będziemy ścianę jedną wywalać. Chociaż w tej mojej chałupie to wieczne remonty, mieszkanie w kamienicy to normalnie skarbonka bez dna, ja już mam dosyć, a jeszcze strych na zagospodarowanie czeka... Całe szczęście, że moje olsztyńskie mieszkanko żadnych remontowych szaleństw nie potrzebuje :loveu: