Pegaza Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 Ooo co remontujesz? chwila chwila z lekcji masz dwoje za brak zdjec:D pa Quote
Marzena* Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 [quote name='tigrunia']Idę spać :eviltong: Od 3:30 jestem dziś na nogach :cool1: Zaliczyłam przygotowania do jutrzejszego remontu tj. gruntowanie scian, sufitu,pranie i sprzątanie oraz imieniny babci Feli :roll: No i jeszcze odrobiłam lekcje na dogo :loveu: Więc zmykam .. baju[/QUOTE] A mnie remont generalny i przeprowadzka czeka za miesiąc :roll: Aż się już boję ;) Quote
Pegaza Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 OO nastepna noo wszyscy beda miec ladnie w domku... Quote
Marzena* Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 [quote name='Pegaza']OO nastepna noo wszyscy beda miec ladnie w domku...[/QUOTE] U nas to konieczność nie kaprys - zmiana mieszkania :) Quote
madziasto4 Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 [quote name='Pegaza']OO nastepna noo wszyscy beda miec ladnie w domku...[/QUOTE] Ja jeszcze nie mam ładnie, remont przed nami ;) Quote
Pegaza Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 Jak nie masz ladnie? jak masz:) a moj przesuniety chyba bedzie buuu... Quote
Magda Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 Wszędzie remonty. Na dogo remont (nie całkiem udany), u Was remont. Będzie gdzieś jak dawniej?! Wstaw kilka fotek dla spragnionych cioteczek :) Quote
tigrunia Posted November 21, 2009 Author Posted November 21, 2009 Dobra, dobra - zrobię dziś jakieś fotki bo ładna pogoda :loveu: Co do remontu to pamiętacie jak byłam chora i tapety zdzierałam ? Noo... to dopiero będę miała tam gips robiony :cool1: I przy okazji chyba kupię wreszcie farbę na ten pierwszy korytarzyk co robiłam strukturę (z ponad rok temu :evil_lol:). Nie mam pomysłu co do kolorów jak zwykle :-( Aaaa... zwaliłam jeszcze wczoraj boazerię z jednej ściany co nie było raczej planowane no ale cóż .. muszę się jej etapami pozbywać :diabloti: Drzwi mam troche do przemalowania :roll: Mój tata pomalował 3 drzwi na czerwono łącznie z futrynami :cool1: Trzeba będzie to zdrapać bo inaczej nie zakryje :shake: No i jeszcze jedne drzwi muszę pomalować gdzie kiedyś będzie psi pokoik :p Nie wiem czemu ale jakoś weny nie mam do tego remontu :cool1: No i oczywiście jak zwykle Ł mnie ogranicza :cool1: Chciałabym zrobić sufit podwieszany i halogeny na całą długość tego korytarza. Sufit w pewnym momencie jest bardzo wysoki i dało by się i fajnie by było :loveu: No ale Ł oczywiście mówi, że nie :mad: Muszę jeszcze z moją mamą to przedyskutować .. mam akurat dwie płyty GK tylko stelaż zamontować i by było cacy :loveu: Quote
Doti1986 Posted November 21, 2009 Posted November 21, 2009 Jeśli chodzi o remonty to większość ich nie lubi a ja wręcz przeciwnie co chwile mogłabym malować, przestawiać unowocześniać mieszkanie. No ale cóż już limit pomysłów na moje 50m wyczerpałam czkam aż mi mąż w przyszłości dom postawi wtedy będę mogła poszaleć;) A na zdjęcia czekamy z niecierpliwością:) Quote
dzasta Posted November 21, 2009 Posted November 21, 2009 A ja już nie remontuje tego mieszkanka mojego już sobie ktoś to wyremontuje jak będzie chciał ja już myślami i wystrojem wnętrz jestem gdzie indziej :D Quote
...::Basia::... Posted November 21, 2009 Posted November 21, 2009 Hej Ja też lubie remonty:p no a z tymi halogenami to fajny pomysł:) ja też chciałam sobie takie zrobić ale stwierdziłam ze lepiej jest remontować w lato. Quote
Yoko2009 Posted November 21, 2009 Posted November 21, 2009 My również czekamy na nowe foteczki a jak narazie zapraszamy do nas na fotki Quote
Pegaza Posted November 21, 2009 Posted November 21, 2009 Dzasta bedziesz miala domeczek.?....fajnie sie masz:) Be no to widze ze ostro sie wzielas za remonty... Quote
tigrunia Posted November 21, 2009 Author Posted November 21, 2009 Cześć laski ;) No się wzięłam bo ten dom od 25 lat nie remontowany to wiesz.. :cool1: Korci mnie tez ubikacja i łazienka ale póki co raz że nie mam kasy a dwa , ze mama mi nie pozwala :evil_lol: [COLOR=PaleTurquoise](ładować kasy w ten dom)[/COLOR] Wybuch dziś mieliśmy w Bydgoszczy .. cały dom legł w gruzach :shake: Ale był huk :shake: Jakieś 1,5 km ode mnie ale słyszałam wyraźnie - coś strasznego :shake: [url]http://www.rmf.fm/fakty,165367,Wybuch,gazu,w,domu,w,Bydgoszczy.html[/url] Jest na tej stronie mapka i widać stadion - ja mieszkam jeszcze trochę w lewo od tego stadionu .. Quote
dysia-u Posted November 21, 2009 Posted November 21, 2009 Remonty to chyba gorsze niż budowa nowego:roll: mam za sobą jedno i drugie :lol:wiem co mówie dziewczynki :evil_lol: Quote
iwa63 Posted November 21, 2009 Posted November 21, 2009 Samego remontu Ci nie zazdroszcze ale póżniej.... Quote
tigrunia Posted November 22, 2009 Author Posted November 22, 2009 [quote name='dysia-u']Remonty to chyba gorsze niż budowa nowego:roll: mam za sobą jedno i drugie :lol:wiem co mówie dziewczynki :evil_lol:[/QUOTE] No coś Ty .. te moje remonty to pikuś :p [quote name='iwa63']Samego remontu Ci nie zazdroszcze ale póżniej....[/QUOTE] No mam nadzieję, że wyjdzie na tyle fajnie, ze efekt będzie chociaż zadowalający :evil_lol: Dziewczyny no zdjęć nie mam :-( Nie miałam czasu wczoraj .. a dziś w sumie godzinę temu wstałam bo zaliczyliśmy wczoraj z Ł dwie imprezy i do domu wróciliśmy przed 6 :cool1: Czekam aż mi się pranie zrobi i idę dalej spać :cool1: Quote
...::Basia::... Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 Hej No tego wybuchu to Ci nie zazdroszcze. To u mnie jak niedawno moi sąsiedzi mieli jakąś impreske u siebie to im dach sie zaczoł palić:cool: Quote
Marzena* Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 [quote name='Doti1986']Jeśli chodzi o remonty to większość ich nie lubi a ja wręcz przeciwnie co chwile mogłabym malować, przestawiać unowocześniać mieszkanie. No ale cóż już limit pomysłów na moje 50m wyczerpałam czkam aż mi mąż w przyszłości dom postawi wtedy będę mogła poszaleć;) A na zdjęcia czekamy z niecierpliwością:)[/QUOTE] Hej Doti jak tak lubisz remonty to zapraszam do mnie :evil_lol: Będziesz miała 63 metry do zagospodarowania bo mieszkanie jest totalnie do remontu (wszystko!!!) Mnie przeraża perspektywa tego remontu, później znowu przeprowadzka do niego (druga przeprowadzka w ciągu 1,5 roku) no i świadomość, że to rozwiązanie nie jest ostateczne bo działka już czeka na rozpoczęcie budowy ;) Quote
*Jot* Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 [quote name='Viky i Ja']Hej Doti jak tak lubisz remonty to zapraszam do mnie :evil_lol: Będziesz miała 63 metry do zagospodarowania bo mieszkanie jest totalnie do remontu (wszystko!!!) Mnie przeraża perspektywa tego remontu, później znowu przeprowadzka do niego (druga przeprowadzka w ciągu 1,5 roku) no i świadomość, że to rozwiązanie nie jest ostateczne bo działka już czeka na rozpoczęcie budowy ;)[/QUOTE] Cześć! A ja to nienawidzę remontów :angryy: Nie pociesza mnie nawet myśl,że później będzie pięknie :angryy: Mnie czekają remonty wczesną wiosną,ale na szczęście na zewnątrz :evil_lol: Pozdrawiamy serdecznie :multi: Quote
dysia-u Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 Musze wam powiedzieć że lubie co jakis czas coś zmieniać. Nigdy nie ma tak żeby nie można było czegoś poprawić. Mam koleżanke która mieszka pięknie , a ile razy ide do niej w odwiedziny to zawsze pokazuje mi co zmieniła albo plany co bedzie zmieniać. Quote
Doti1986 Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 Ja też tak lubię co jakiś czas coś nowego dokupić albo coś w dekoracji przestawić żeby dom cały czas nie wyglądał tak samo:) Quote
Marzena* Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 [quote name='Doti1986']Ja też tak lubię co jakiś czas coś nowego dokupić albo coś w dekoracji przestawić żeby dom cały czas nie wyglądał tak samo:)[/QUOTE] Mała zmiana w dekoracji to sama przyjemność :(, ale generalny remont już nie tak bardzo. Zwłaszcza jak jeszcze trzeba mieszkać na "placu budowy" a mi to grozi żeby nie płacić za czynszu za swoje i odstępnego za wynajem :( W całym tym remoncie to jedynie uwielbiam zakupy (glazura, panele, meble itd) i planowanie co i jak ma wyglądać ;) Quote
tigrunia Posted November 23, 2009 Author Posted November 23, 2009 Cześć laski :multi: Ja to nawet nie lubię zakupów remontowych :cool1: Godzinę wybierałam lampę do korytarzyka i w końcu kupiłam pół-plafon za 16 zł :cool1: Farbę też miałam dziś kupić ale też za długo się zastanawiałam nad kolorem i zrezygnowałam :cool1: Remont przełożony na jutro .. Zdążyłam tylko obkleić wszystko folią :roll: Quote
*kleo* Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 U mnie w domu też się remont szykuje, będziemy ścianę jedną wywalać. Chociaż w tej mojej chałupie to wieczne remonty, mieszkanie w kamienicy to normalnie skarbonka bez dna, ja już mam dosyć, a jeszcze strych na zagospodarowanie czeka... Całe szczęście, że moje olsztyńskie mieszkanko żadnych remontowych szaleństw nie potrzebuje :loveu: Quote
Recommended Posts