kataryna18 Posted February 7, 2008 Posted February 7, 2008 ze mogła przenieść to ze srodowiska ,i że mogła go meic już jak przyszła do mnie tylko on się powoli rozwija i dopiero teraz widac lekkie przeswity na grzbiecie w jednym miejscu.jutro ostatni dzien zastrzyku i Abi dostanie tabletki na urojoną i na grakowca. ja jej zakraplam 3 razy dziennie oczy kroplami i robie okłady jej cycek bo mi kazał.kupiłam takie tabletk co się rozpuszcza i namacza w tym wate a potem z 15-20 min ona ma to na cyckach .ale mleka ma ful .Posłania ,łózka sa w kleku bo cieknie z niej .Ale samopoczucie ma dobre.Nawet juz mnie męczy ok 17 bo wie ze do weta jedziemy ok 17-18 .a jak widzi szelkki ,smycz ,lub nawet kaganiec to wariuje i domaga się zeby ją w to ubrac ,bo wie ze spacer .Jest wymyziana zawsze przez weta a teraz jeszcze przez praktykantke ze jej to pasuje;) Quote
martik b Posted February 7, 2008 Posted February 7, 2008 jaki mądry pies gotowy na wszelkie boje z wetem :) Quote
Angel_ Posted February 12, 2008 Author Posted February 12, 2008 Słuchajcie, skoro jest kasa juz na ta klatke to czemu taki zastój się w tej sprawie zrobił? Przeciez łącznie z przelewem kasy, i wysyłka klatki kurierem nie zajmie cala sprawa wiecej jak 4 dni. A juz teraz pilnie potrzebuje klatki niestety. Młoda zdewastowala nam tak mieszkanie, ze musielismy je na prędce w weekend odmalowywac i zagipsowywac sciany i teraz az sie boimy zostawiac ja sama w domu, zeby znowu nie rozwalila. I zostal jeszcze problem z jej odbiorem, w ostatecznosci pojade sama pociagiem po nia. Quote
martik b Posted February 12, 2008 Posted February 12, 2008 Możecie zrobić tak samo jak ja, przekazać na pks, dać w łapę 20 zł i Ci kierowca dostarczy autobusem ;) Quote
kataryna18 Posted February 12, 2008 Posted February 12, 2008 wczoraj Aga MAzur z AFN wpłaciła facetowi na konto pieniądze.Klatka powinna byc na dniach ,wtedy odrazu twoja ci oddamy. myśle ze postaram się z keirowca pks ugadac jak Martik .więc mysle ze góra za tydzień powinnas miec swoja spowrotem ,jak nie wcześniej ,bo kurierem powinna byc lada dzień.pozdrawiam Quote
andzia69 Posted February 12, 2008 Posted February 12, 2008 no to super, ze klatka będzie niedlugo i Angel odzyska swoją - bo jej pannica jak widać chce przebudować trochę chatę! widac brzydka jest:p Quote
martik b Posted February 12, 2008 Posted February 12, 2008 andzia69 napisał(a):no to super, ze klatka będzie niedlugo i Angel odzyska swoją - bo jej pannica jak widać chce przebudować trochę chatę! widac brzydka jest:p hehe:lol: może pies architekt-dekorator wnętrz :evil_lol: ma swoją wizję i wciela w życie:evil_lol: ach te psy są takie mądrale:lol: Quote
kataryna18 Posted February 12, 2008 Posted February 12, 2008 no u mnie abi to samo .Nie wiem czym to idzie .KAstor tak nie ma. Quote
kataryna18 Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 klatka dziś doszła . klatke Angel dzis wymyje i doprowadze do porzątku po byłym mieszkaniu jej(Abi:cool3:) i jutro się dogadamy co i jak,dziś sprawdze godziny pks do Bydgoszczy;) Martik ,lepiej normalny czy pośpieszny pks:evil_lol:? Quote
Angel_ Posted February 13, 2008 Author Posted February 13, 2008 super! Nie da sie ukryc, ze bylo juz nie za ladnie w mieszkaniu, sciany az wolaly o pomalowanie :oops: Ale żeby odrazu wyzerac dziury? :evil_lol: Moze chciala miec laczany przedpokoj z lazienka ;) Wiecej przestrzeni moze? ;) Nie wiem, ale chyba teraz zielony pokoik bardziej jej sie podoba ;) ( ale nie sprawdzamy i nie zostawiamy jej juz samej do czasu klatki :evil_lol: :lol: ) Dajcie znac konkretnie co i jak, od piatku do poniedzialku rana nas nie ma w bydgoszczy, jedziemy na osiemnastke mojej siostry ;) rodzinny zjazd coz zrobic ;) A we wtorek rano mam egzamin. Pozatym poniedzialek wieczor i od wtorku poludnia jestesmy do dyspozycji zeby jechac na pks po klatke czy jak kolwiek inaczej ;) Buziaki dla Abinki :loveu: Quote
doddy Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 Dobrze, że już wszystko się udalo dograć i klatka dla Abi dojechała. A z ciekawości, bo ja się już lekko pogubiłam - czy Abi szuka domu czy nie? Quote
kataryna18 Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 nie szuka .U mnie powiedzieli zeby była zdrowa to może zostać już na stałe .Ja sama postaram się za sterylke zapłacić ,tylko trzeba odczekać teraz po tej urojonej,tak wet kazał. W sprawie Abi po mimo jej ogłoszen nikt się nie odzywa.jednak wiek robi swoje.a z resztą ja już tego mojego ideała mam 3 m-ce i trudno by mi było go wam oddac;) teraz Abi jest co 3 dni kąpana specjalnym szamponem od weta ,codziennie dostaje 2 tabletki na grąkowca, 3 razy dziennie po 20 min ma robione okłady na piersiach,3 razy dziennie zakrapiane oczy jednymi kroplami i po 10 minutach innymi.Wiec moje marzenie to żeby ona już była zdrowa :loveu: wiec jak Abi będzie już zdrowa ,to czekam na kontrole przed adopcyjną i jeśli nikt nie będzie miał jakiś zastrzezen co do warunków jakie posiadam to podpisujemu umowe adopcyjną:multi: Quote
doddy Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 To chyba Angel musi jechać na kontrolę poadopcyjną a ja wysłać umowę pocztą :cool3: Quote
kataryna18 Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 hehe :loveu: a ja to tu wkleje bo może ktos jeszcze nie widział ja zobacyzłam tam Abi jak jeszcze była w schronisku i inne psy które sa teraz u osób mi znanych(np.doddy,Andzia,dariaopole) i te psy które nie miały takiego szczęścia i zostały uśpione .i się poryczałam .Ogólnie syzbko się nie rozklejam ,ale ten filmik pokazuje zeczywistość http://pl.youtube.com/watch?v=EoOYFuvgBh0 Quote
martik b Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 jakie wieści wspaniałe :loveu: Paulinka :loveu: :Rose: chyba dzisiaj po pracy z radości się upiję :BIG: albo wpadnę poświętować do Ciebie :drink1: cudownie :)))))))) a jeśli chdozi o film...smutny ale piękny...niestety nasza polska, chora, straszna rzeczywistość :shake: ...i czy to bulle czy to inne...boksie, dobermany, rottki i kochane kundelki to tragicznym jest, że wiele właśnie tak kończy :((( serce pęka :( Quote
Angel_ Posted February 15, 2008 Author Posted February 15, 2008 hehehe a pewnie, ze pojade!! :cool3: surowym okiem spojrze, wkoncu trzy miesiace niunia pielegnowana w dobrych rekach wyleczona to musi do dobrego domu trafic nie?? hehehe :lol: ( a umowe mam gdzies od doddy na mailu :evil_lol: ) SUPER SIE CIESZE chyba mowic nie musze jak bardzo :multi: :multi: :loveu: a z klaciorą to po weekendzie jakos sie dogadamy do odbioru ;) :loveu::loveu: Quote
kataryna18 Posted February 16, 2008 Posted February 16, 2008 ciotka nie strasz mnie ,bo sie boje:oops: dziś powinnam dodać nowe fotki z spacerku Abi. z klatką dogadamy się jak ci bedzie pasować,ja moge mieć dwie jak nie chcesz swojej:cool3:<żart> więc czekam na ciebie z kawką i ciastlami,bo może dzięki temu ciotka na nas łagodniejszym okiem spojrzy:lol: Quote
kataryna18 Posted February 17, 2008 Posted February 17, 2008 Dziś byliśmy u weta.Niunia ma nadal leko w cycuszkach i dostała zastrzyki dwa i tabletki na tydzień,w następną niedziele jedzemy znów. Grąkowiec nadal ,teras jest na neigo tylko kompana specjalnym szamponem co 3 dni bo musi dostawać tabletki na urojoną ciąże i trzeba się wstrzymac ,za tydzien jak będzie juz ok z mlekiem to będziemy walczyć z grąkowcem. faktura poszła do AFN za zastrzyki na urojoną ,tabletki i szampon .czyli za tamten tydzień.kwota 200zł za dziś i następną niedziele wet wystawi mi za tydzień i wysle do AFN. jak już będzie ok to umawiam się z wetem na sterylke ,sama za nią zapłace. Abi samopoczucie ma ok ,przytula się ,rozdaje buziaki.Tylko ja juz tak bardzo bym chciała zeby Niunia była zdrowa bo i wątroba po tyłku dostaje od tego leczenia a ona nie jest już nastolatką w końcu. Dobra wiadomość to taka ,że na oczku już nie ma ropy :multi: Z moim kastorem różnie .Znaczy się ok wszystko ,tylko trzeba uwarzać z tym jedzeniem .On ją zachęca do zabawy i szaleją na działce codziennie .Tylko Abi czasami już nie traktuje tego jak zabawe bo go szkoli;)On pod tym względem jest bardzo delikatny. Abi jets u mnie reklamą fundacji w śród kolegów mojego brata ,on puszcza im filmik o tych psach ,opowiada o fundacji .Śmieje się z niego że robi bezpłatna reklame.Ale na prawde to dużo daje .Bo rozmawiam z tymi chłopakami ,mówie o różnych przypadkach .Do nich to dochodzi.Jeden na wet do schroniska chodzi cotydzień żeby wyprowadzać psy bullowate na spacer;) Quote
andzia69 Posted February 17, 2008 Posted February 17, 2008 dobra robota! myślę nad kubraczkami z napisem np. www.fundacja-ast.pl - to by dopiero byla reklama fundacji jakby nasze bullowate chodzily w takich kubrakach na spacery!;) Quote
Recommended Posts