Emiś Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 Szukam domu dla dalmatynki... Do lecznicy, w której pracuję przyszła pani z 5 letnią suką, chce ją oddać, albo uśpić... (u nas oczywiście żaden z lekarzy tego nie zrobi, ale jak się kobieta uprze, to znajdzie takiego, co bez oporów uśpi zdrowego psa...). Sytuacja ogólnie skomplikowana, nie będę tu wszystkiego opisywać, ew. szczegóły mogę podać na PW. Suka ma 5 lat, jest szczepiona na wściekliznę, nie wiem jak z wirusówkami. Zostanie wysterylizowana, ale tylko wtedy, gdy znajdzie się dla niej dom, bo jeśli by się nie znalazł, to pani nie będzie wydawać pieniędzy na zabieg jeśli ma ją uśpić... :angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::a ngryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::ang ryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angry y::angryy::angryy::angryy::angryy: umówiłam się z panią na jutro, żeby porobić zdjęcia :roll: Dodam tylko, że pani ma wielkie opory co do adopcji, bo jeszcze psa na smalec przetopią, albo przy budzie uwiążą. Co do samego charakteru psa: Ponoć można z nią wszystko zrobić, ale w gabinecie próbuje zjeść weta gdy tylko ją dotknie... Niby wykonuje polecenia, ale nie do końca, albo nie zawsze. Jest nauczona zostawania w domu, nie wyje, nie niszczy. Ogólnie ciężki przypadek...
:: FiGa :: Posted January 30, 2009 Author Posted January 30, 2009 http://www.dogomania.pl/forum/f28/ds-albo-smierc-5-letnia-dalmatynka-pomocy-130552/#post11703716 http://www.dogomania.pl/forum/f28/cudowny-mlodziak-w-lodzi-dalmatynka-szuka-domu-130549/#post11703672 ZNOWU NAM SIĘ BIDY MNOŻĄ :placz:
bea_m Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Anusia&Saba napisał(a):Kropeczki hopsa na górę.... :loveu: Pongo potrzebuje domu a Grysik leczenia. O innych nie wspomnę.
:: FiGa :: Posted February 1, 2009 Author Posted February 1, 2009 Ponguś domu potrzebuje na wczoraj... :placz:
:: FiGa :: Posted February 1, 2009 Author Posted February 1, 2009 Zakochałam się kochani To cud nie pies :loveu: I już ponad rok w schronie.... :(
kamilka91 Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Jak na moje ma coś z setera irlandzkiego :evil_lol: i może z pointera... ;) Ale faktycznie - cudny jest :loveu: [SIZE="1"]P.S. To już sto stron... a nadal tyle kropków czeka... :roll:
:: FiGa :: Posted February 2, 2009 Author Posted February 2, 2009 [quote name='kamilka91']Jak na moje ma coś z setera irlandzkiego :evil_lol: i może z pointera... ;) Ale faktycznie - cudny jest :loveu:Prędzej z setera angielskiego ze względu na jego umaszczenie i cuuudne spojrzenie :loveu: [quote name='kamilka91'][SIZE="1"]P.S. To już sto stron... a nadal tyle kropków czeka... :roll:[SIZE="1"]Na miejsce takich, które znalazły już dom przybywają ciągle inne.... czy to się nigdy nie skończy?
kasia14 Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 W Pabianicach jest piękna, dorosła dalmatynka...:( na razie nic wiecej o niej nie wiem...
bea_m Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 ... na razie? To znaczy że możemy iczyć na więcej informacji?
kamilka91 Posted February 7, 2009 Posted February 7, 2009 [quote name=':: FiGa ::']Prędzej z setera angielskiego ze względu na jego umaszczenie i cuuudne spojrzenie :loveu:[/QUOTE] Miałam na myśli angielskiego, nie wiem czemu napisałam irlandzkiego :oops:
kasia14 Posted February 7, 2009 Posted February 7, 2009 [quote name='bea_m']... na razie? To znaczy że możemy iczyć na więcej informacji?[/quote] Tak;) Sunia ma ok. 5 lat. JEst grzeczna, łagodna i towarzyska, do ludzi kochana, w boksie spokojna. Dziś była na spacerze. Ciągnie trochę na smyczy. Stosunek do innych psów jeszcze nieznany - w boksie na razie jest sama, wiec bardzo mozliwe, ze sie z pobratymcami nie zgadza. Będą zdjęcia ze spaceru.
:: FiGa :: Posted February 7, 2009 Author Posted February 7, 2009 Czekam na zdj i od razu ją umieszczę w pierwszym poście, na kropkowym i założę allegro ;)
kamilka91 Posted February 7, 2009 Posted February 7, 2009 [quote name=':: FiGa ::']I ta magiczna liczba... 101.[/QUOTE] Też chciałam to napisać :p Jak 101 dalmatyńczyków... Domu szuka trochę mniej, ale i tak zdecydowanie za dużo :shake:
Recommended Posts