jayo Posted November 25, 2007 Posted November 25, 2007 [quote name='desdemona']czyli osoba zainteresowana. Nie wchodzilam dzis nadmiernie czesto na dogo, sorki. Dzis sie mi kolejny staruszek trafil pod opieke :( Ech, zycie.. Evula - dzieki. Wiesz w tej chwili najwiecej na jego temat. I kolejna zmiana: operacja przeniesiona z poniedzialku na wtorek, bo oddalismy nasz termin suce z ropomaciczem :(( We wtorek na 14. Quote
asiuniap Posted November 27, 2007 Posted November 27, 2007 Odpisałam pani w ten sposób: Witam serdecznie, Crotos to pies w typie labradora. Ma ladną, czekoladowo-czarna siersc. Jest wielkosci labradora, wazy ok. 25 kg. Jeszcze tydzien temu byl w domu tymczasowym, mieszkal w 1-pokojowym mieszkaniu. Niestety z powodu 11-12 godzinnej nieobecnosci wlascicielki mieszkania musial opuscic tymczas. Zamieszkal w budzie na wsi... Crotos ma okolo 9 lat. We wtorek bedzie kastrowanyz powodu przerostu jader. Jest odrobaczony. Pieknie zachowuje sie w domu, rozsadnie wyprowadzany na dwor nie nabrudzi, nie niszczy, dogaduje sie ladnie z kotami. Jest bardzo lagodny, wdzieczny, spokojny, cichy. Zupelnie nieuciazliwy pies. Boi sie jazdy samochodem, widac, ze samochod nie jest mu znany. Z racji lagodnosci na pewno moze jechac pociagiem. Co do jedzenia, je zarowno sucha karme jak i jedzenie gotowane np. ryz z kurczakiem i warzywami. Pozdrawiam i bardzo prosze o odpowiedz. Przesylam jego nowsze zdjecia, jeszcze z pobytu w domu tymczasowym, ktorych nie ma na allegro Odpowiedz pani: Witam Pies wygląda dobrze. Gratuluję, wyrazy uznania za uratowanie psa. Mam malutkie mieszkanie w bloku , w mieście. Decyzja adopcji psa jest odpowiedzialna i powinna być przemyślana. Pozdrawiam Napisałam do niej, że oczywiście i jak ma jakieś pytania to niech pyta. I tyle. Quote
evula Posted November 27, 2007 Posted November 27, 2007 Asiuniap, bardzo fajnie odpisałaś. Rozumiem, że pani odpisała narazie tylko tyle? Właśnie jestem po rozmowie z Jayo. Nasz Croto czeka w lecznicy na zabieg, jest w świetnej formie, przytył i macha ogoniastym:multi: Trzymam kciuki za domek!!!! Quote
desdemona Posted November 27, 2007 Posted November 27, 2007 to juz cos, bo widac, ze psem sie ktos interesuje. Quote
asiuniap Posted November 28, 2007 Posted November 28, 2007 Takie jest wasze wrażenie? Bo mi się wydawało, że w delikatny sposób odmówiła. Quote
evula Posted November 28, 2007 Posted November 28, 2007 asiuniap napisał(a):Takie jest wasze wrażenie? Bo mi się wydawało, że w delikatny sposób odmówiła. Mam niestety takie samo wrazenie :shake: Albo sie zastanawia... hmmm Quote
evula Posted November 28, 2007 Posted November 28, 2007 Crotos znow u mnie. Bidulek lapki w bandazach ma. Jest juz po operacji i zostaje u mnie do niedzieli. Slowo daje, ze gdybym miala czas ( jestem 10-12 godzin poza domem), kase i jeszcze jedna osobe do opieki nad nim to bym sie chwili nie zastanawiala. Czy ktos moglby zorganizowac bazarki dla pieska? Jayo wydala sporo kasy na jego leczenie (ile, to juz ewentualnie sama powie) i podejrzewam, ze wiekszosc z wlasnej kieszeni. Zatem: prosimy o bazarki i dalej szukamy domku!!! Quote
jayo Posted November 28, 2007 Posted November 28, 2007 Evula, pod bandazem jest wenflon. Jutro go zdejme. Podjade do Ciebie dac mu antybiotyk w zastrzyku (tylko na jutro), reszte ma w tabletkach. Wetki byly zachwycone, ze psiak taki mily. Za kastracje i leki mam do zaplacenia 266PLN... Uwazam, ze wetka i tak nas potraktowala super ulgowo.. Quote
Madzik77 Posted November 28, 2007 Posted November 28, 2007 a mi sie nasuneło ze zainteresowana jak dowiedziala i eze psina jest DT to stwierdizal ze sprawa zalatwona... niektorzy mysla ze nie jest zle jak ma dt i daja sobie spokoj;( Quote
desdemona Posted November 28, 2007 Posted November 28, 2007 bo myla chyba DT Z domem stalym. dlatego. Quote
evula Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 asiuniap napisał(a):A gdzie mieszkasz Evula? Na ursynowie Quote
evula Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 Madzik77 napisał(a):a mi sie nasuneło ze zainteresowana jak dowiedziala i eze psina jest DT to stwierdizal ze sprawa zalatwona... niektorzy mysla ze nie jest zle jak ma dt i daja sobie spokoj;( Tez tak uważam. Idąc tokiem ich myślenia, pies musiałby trafić do jakiejś mordowni, rzeźni, ludzkiego sadysty, albo na 0,5 metrowy łańcuch, a dopiero wówczas ktoś by się nim zainteresował. A tak, jak widzą, że ma dach nad głową i jest pod opieką to myślą, że OK i sprawa załatwiona ech.... Quote
evula Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 jayo napisał(a):Evula, pod bandazem jest wenflon. Jutro go zdejme. Podjade do Ciebie dac mu antybiotyk w zastrzyku (tylko na jutro), reszte ma w tabletkach. OK Wetki byly zachwycone, ze psiak taki mily. On jest kochany:roll: Za kastracje i leki mam do zaplacenia 266PLN... Uwazam, ze wetka i tak nas potraktowala super ulgowo.. Oj, to faktycznie ulgowo :multi: no, kochana wetka :lol: Quote
asiuniap Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 Nie gadajcie kobiety o tymczasie, bo jej napisałam, że zamieszkał w budzie :roll: Tak sobie pomyslałam Evula, bo z tego co napisałaś zrozumiałam, że jakby nie Twoja długa nieobecność w domu to byś go zostawiła? Ja też z ursynowa. W ci ągu dnia jestem na ursynowie, mogłabym go wyprowadzić w ciągu dnia, ale zupełnie naturalnym jest, że zapewne nie będzie Ci to pasować. Quote
Madzik77 Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 ALe dla wiekszosci ludzi buda, kawal lancucha i czasem miska zarcia to juz exrtra - sprawa rozwiazana I zapewne mysla ze na psa z taką historia to ma teraz extra! Moze na przyszlosc by nie pisac co sie z nim teraz dzieje Quote
jayo Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 wenflon wyjety, zastrzyk podany.. chlopak jest bardzo dzielny.. A za pare dni z powrotem do budy. Juz mi sie serce kroi. Quote
desdemona Posted November 30, 2007 Posted November 30, 2007 tyle przeszedl biedak wiec coz to dla niego zastrzyk i wenflon. Quote
Witokret Posted December 3, 2007 Posted December 3, 2007 Dzielny ten Croton... tylko ta nieszczesna buda :-( Quote
Recommended Posts