Ulaa Posted March 24, 2008 Posted March 24, 2008 Wyobraźcie sobie, że spotkałam wczoraj panią Lorda :lol: I to tak, że przy piwku sobie siedziałyśmy razem, więc o wszystko wypytałam dokładnie :D Lordzik jest super grzeczny, śpi tylko na swoim posłanku, nie kradnie, ale wybrzydza przy jedzeniu. Tylko rosół z mięsem mu podchodzi. Pewnie dlatego, że ma skurczony żołądek i z czasem zacznie normalnie jeść. Na spacerku ślicznie się zachowuje i budzi powszechny zachwyt :lol: Tylko o jedno się pani martwi. On ma coś z łapkami, że czasem siada i nie może wstać albo zaplatają mu się i np upada. Jak przyjdę podpisać umowę to pogadamy i uradzimy coś. Quote
Szczurosława Posted March 24, 2008 Author Posted March 24, 2008 No właśnie mnie też te jego łapy martwią, bo gdy rano zabierałam go ze schroniska to miał problem,żeby się obrócić,wstac i wyjść z budy. Nie wiem ,czy po prostu musi mieć czas aby rozruszać stawy,czy może już wiek robi swoje... Na spacerze też jak się potknie o własne łapy,to troche czasu mu zajmuje wstanie. Ale z pociągu to sam wyskoczył! W schronisku jadł takie świństwa,że teraz to aż nie ładnie wybrzydzać.;) Quote
magdyska25 Posted March 24, 2008 Posted March 24, 2008 Bardzo się ciesze że u Lorda wszystko w porządku.....budzi powszechny zachwyt?? no ba taki przystojniak:p a tyle czasu domku się dla niego szukało... Quote
Donvitow Posted March 24, 2008 Posted March 24, 2008 Fotki i Wet nie zaszkodzi/ mam na myśli Rtg/ Coś przeciwzapalnego i ciepły kąt. Musi chodzić. Teraz jak ma z kim i gdzie.:lol: Quote
Ulaa Posted March 24, 2008 Posted March 24, 2008 Obawiam się, że nowej pani nie będzie stać na jakieś drogie leczenie :shake::shake::shake: Quote
wapiszon Posted March 24, 2008 Posted March 24, 2008 Donvitow napisał(a):Lord ma panią a pani ma nas.:lol: Święte słowa!!!:lol: Jak by co , to dajcie znać. Quote
magdyska25 Posted March 24, 2008 Posted March 24, 2008 może jakiś bazarek zrobić?? czy coś takiego?? i by się przydało "charytatywne allegro dla Lordzika..... Quote
hanek Posted March 24, 2008 Posted March 24, 2008 Szczurosława napisał(a): Ma tylko zaświadczenie o szczepieniu p/wściekliźnie, niby był tez odrobaczany i odpchlany,ale warto byłoby powtórzyć. Co do zaświadczenia, albo moge przesłać zdjęcie na meila ,albo pocztą,ale wtedy trzeba zapłacić 20zł,. Dlaczego trzeba zapłacić 20 zł przy przesyłce pocztą? Zaświadczenie o szczepieniu tak czy siak musi trafić do nowego domu Lorda. Quote
Szczurosława Posted March 25, 2008 Author Posted March 25, 2008 hanek napisał(a):Dlaczego trzeba zapłacić 20 zł przy przesyłce pocztą? Zaświadczenie o szczepieniu tak czy siak musi trafić do nowego domu Lorda. Schronisko żąda za zaświadczenie 20 zł. Mam zdjęcie papierka, więc to moge przesłać na meila. Quote
Ulaa Posted March 25, 2008 Posted March 25, 2008 Potrzebujemy normalnego zaświadczenia koniecznie. To jest obowiązkowe - i sami zdajecie sobie sprawę ile problemów można mieć (w tym ma je pies), kiedy coś się stanie, a on nie ma szczepienia. Proszę o jak najszybsze przesłanie go. Z allegro i vazarkami się wstrzymajcie... na razie nie ma diagnoz. Chyba, że na zapłacenie za zaświadczenie, to wtedy tak. Bo niestety ale gdybym wiedziała, że psiak przyjedzie bez niego, to bym nie ryzykowała :shake: Quote
wapiszon Posted March 25, 2008 Posted March 25, 2008 Ania prześle zaświadczenie. Ma je, tylko z przejęcia zapomniała przekazać. Quote
Ulaa Posted March 25, 2008 Posted March 25, 2008 Uff, to całe szczęście. Oby szybko :roll: Od Szczurosławy dostałam fotkę zaświadczenia, ale to chyba mało wiarygodne w razie gdyby co (tfu tfu). A na czyj adres wysyłacie? Quote
wapiszon Posted March 25, 2008 Posted March 25, 2008 Proszę, wyślij Szczurosławie na priv adres, na który ma przesłać to zaświadczenie. Quote
Donvitow Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 Słuchajcie jesli to tylko zaświadczenie o wściekliźnie to po co przesyłać. Lepiej psa zaszczepić na miejscu ponownie i założyć książeczkę której nie ma/ u nas to 25 PLN/. Quote
Ulaa Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 Trzeba zrobić bazarek na Lorda i oddać Pati 60 zł za transport z Zabrza do Chrzanowa oraz opłacić zaświadczenie szczepienia. Jak ja mam iść podpisać umowę adopcyjną "nieszczepionego" psa i dodatkowo wołać jeszcze o opłatę za transport? Niestety nie wszystko było dograne jak należy z tą adopcją. Ja ze swojej strony postarałam się zrobić to, co obiecałam. Przykro mi, że zostało to tak zbagatelizowane. Quote
Szczurosława Posted April 1, 2008 Author Posted April 1, 2008 Pieniądze Pati dostanie na konto. Na zaświadczenie potrzebuje kasy. I tu skłaniam się ku opini Donvitowa,aby właściciele zaszczepili Lorda i wyrobili mu książeczke. Z mojej strony jest mi przykro,że schron to jeden wielki układ w gminie i jest jak jest. Quote
Ulaa Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 OK, w takim razie umówię się z panią na wizytę w lecznicy. Quote
Donvitow Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 A ja pokrywam koszt szczepienia p. wściekliźnie i chorobom wirusowym. Tylko proszę na PW nr konta.:lol:. Albo podeślę z Sarcią przez Przemka. Quote
Ulaa Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 Donvitow, jakże szeroki masz gest :multi::multi::multi: Super :loveu: Quote
Donvitow Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 Ulaa napisał(a):Trzeba zrobić bazarek na Lorda i oddać Pati 60 zł za transport z Zabrza do Chrzanowa oraz opłacić zaświadczenie szczepienia. Jak ja mam iść podpisać umowę adopcyjną "nieszczepionego" psa i dodatkowo wołać jeszcze o opłatę za transport? Niestety nie wszystko było dograne jak należy z tą adopcją. Ja ze swojej strony postarałam się zrobić to, co obiecałam. Przykro mi, że zostało to tak zbagatelizowane. To nie gest. Tylko jak zobaczyłem Szczurosławę:lol: to mi zdrowy rozsądek odebrało i zapomniałem o papierach:evil_lol:. Ale nie wściekaj się. pani Sarci do dziś nie odesłała książeczki zdrowia ze szczepieniami. Obiecuję że do piątku będzie nowa.;) Quote
wapiszon Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 O pieniądze za transport nie martwcie się. Mamy je. Prześlijcie nr konta na priwa. A wszystko było dograne, Ania miała zaświadczenie przy sobie tylko w tym zamieszaniu zapomniała oddać. Quote
wapiszon Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 A i tak podziwiam Szczurosławę i Was za znalezienie domu i zorganizowanie transportu!!!!! Quote
Recommended Posts