Micolla Posted October 7, 2007 Posted October 7, 2007 Sasza, Goran i Sonia mają już nowych opiekunów W schronisku w Korabiewicach znajdują się trzy wspaniałe owczarki szkockie collie. Jeszcze niedawno wszystkie razem mieszkały ze swoją panią. Niestety ich właścicielka zmarła, a do jej domu wprowadzili się nowi ludzie, którzy nie zainteresowali się losem pozbawionych opieki psów. Psiaki musiały długo radzić sobie same, aż przed miesiącem trafiły do schroniska. Wszystkie potrzebują swojego dwunożnego, zwłaszcza przed zimą. Każdego można zaadoptować oddzielnie. Jednak marze sobie że może chodzi gdzieś po świecie ktoś kto ma ochotę na potrójną dawkę szczęścia Sonia (ma dom) to około czteroletnia, śniada sunia. Jest bardzo drobna, widać to zwłaszcza po pyszczku gdyż resztę jej psiej osoby pokrywa bujne rude futro. Jest niezwykle przyjazna, kontaktowa i skora do zabawy. Ma styczność z kotami i nie okazuje wobec nich agresji. Jest również najbardziej żywiołowa w tej kolakowej rodzince. Niestety brak opieki odbił się na niej najmocniej Ma problemy z oczkami, czasem trzeba jej coś wkroplić, a obecnie opiekunka przemywa je na wszelki wypadek herbatkami ziołowymi. A jak by tego było mało, ostatnio zaatakowała ją inna suka. Na całe szczęście skończyło się tylko na kilku drobnych skaleczeniach. Goran (ma dom) jest starszy od Soni (niestety nie wiem o ile). Jest chyba najbardziej futrzasty w tym gronie i jako jedyny jest maści tricolor. Oczywiście jak wszystkie psiaki tej rasy jest bardzo przyjazny. Gdy tylko weszłam do kojca zaczął się upraszać o pieszczoty i opowiadać; piszcząc i mrucząc, o sobie i swoim życiu Sasza (ma dom) to typowy samiec alfa. Wyraźnie dominuje w stadzie ale nie jest agresywny. Jako jedyny nie przyleciał od razu na głaskanie, zachowując chłodny dystans i pełen godności spokój. Lecz wystarczyło poświęcić mu trochę uwagi i zachęcić do kontaktu by zobaczyć uradowaną mordkę i merdający ogon Jest zapewne w podobnym wieku co Goran. Jest najpotężniejszy i najwyższy w tym trio. Podobnie jak Sonia jest śniady ale jego sierść jest znacznie ciemniejsza. Wszystkie psiaki są wspaniałe i jestem przekonana że by to w pełni ukazać wystarczy wprawić w ruch nożyczki i szczotki i wylać na ich głowy trochę szamponu. Wtedy zostaje tylko sprawdzić kiedy odbywa się najbliższa wystawa psich piękności Saszahttp://dajmudom.pl/futro.php?id=1259 Goranhttp://dajmudom.pl/futro.php?id=1258 Soniahttp://dajmudom.pl/futro.php?id=1257 Strona główna schroniska http://dajmudom.pl/ Kontakt ze schroniskiem:Korabiewice 11 96-330 Puszcza Mariańska tel/fax (046) 831 96 51 tel 0 503 845 563 e-mail [email protected] Quote
Ss Posted October 7, 2007 Posted October 7, 2007 w góre pieski..... z tego co sie orientuje collaki na forum owczarka szkockiego juz sa... zamieszcze je w najblizszym czasie na wątku ogólnym Collakow.... Quote
terra Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 To ja wstawię zdjęcia:lol: SASZA GORAN SONIA Quote
Kar0la Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 Śliczne psiaki. Może niech ktoś je wstawi na forum colli. Quote
Marzena&Gusti Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 Są śliczne!Gdybym miała duże mieszkanie...Zakochałam się w Soni:) Quote
Micolla Posted October 8, 2007 Author Posted October 8, 2007 Kar0la napisał(a):Śliczne psiaki. Może niech ktoś je wstawi na forum colli. Taką sąmą wiadomość umieściłam również na tamtym forum :-) Ale jeśli znacie inne miejsca w których mogłabym opisać tą rodzinkę to podpowiadajcie :-) Quote
Micolla Posted October 8, 2007 Author Posted October 8, 2007 Moje maleństwa strasznie spadły :-o więc hop do góry :lol: Quote
terra Posted October 9, 2007 Posted October 9, 2007 Collaczki szukają kochających domów. W górę! Quote
Ss Posted October 9, 2007 Posted October 9, 2007 a wiadomo coś o Nesce? Collie krótkowłosej? MOze warto tez by ja tu umiescic... tak długo już czeka...:-( Quote
Micolla Posted October 9, 2007 Author Posted October 9, 2007 Goran ma szanse na dom ale potrzebny transport. Psinki hop na pierwszą strone. Może tam ktoś to zobaczy i pomoże. Quote
terra Posted October 9, 2007 Posted October 9, 2007 Napisz jeszcze skąd dokąd:lol: potrzebny transport. Ponadto w wątku transportowym poszukaj, może coś sie trafi: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=24359&highlight=transport Quote
Micolla Posted October 9, 2007 Author Posted October 9, 2007 Warszawa-Korabiewice-Wołomin albo jesli ktoś jest z Wołomina to może nawet z pominięciem Warszawy. Wszystko do ustalenia Quote
kometa Posted October 9, 2007 Posted October 9, 2007 moze w ten weekend dałabym rade...odezwe sie pozniej... Quote
Micolla Posted October 9, 2007 Author Posted October 9, 2007 Znalazła się osoba chętna do przewiezienia pieska :mdrmed: Quote
Micolla Posted October 9, 2007 Author Posted October 9, 2007 w góre, ludzie zbyt wiele tracą nie mając was w swoich domach więc niech was zobaczą i to zrozumieją :mdrmed: Quote
Micolla Posted October 10, 2007 Author Posted October 10, 2007 Osoba zainteresowana Goranem chciała po niego jutro pojechać ale okazało się że psiak ma zapalenie uszu więc właścicielka schroniska chce poczekać z adopcją. Quote
kometa Posted October 10, 2007 Posted October 10, 2007 Micolla napisał(a):Osoba zainteresowana Goranem chciała po niego jutro pojechać ale okazało się że psiak ma zapalenie uszu więc właścicielka schroniska chce poczekać z adopcją. może przekonac p.magdę by jednak teraz go wydala?bo w domku zawsze lepiej..?:evil_lol: Quote
Micolla Posted October 10, 2007 Author Posted October 10, 2007 mimiś napisał(a):no chyba lepiej leczyć się w domku?:lol: W sumie wszyscy są tego samego zdania ale wydaje mi się że pani Magda boi się że nowy właściciel może zaniedbać leczenie psa. A wiadomo, że wtedy nawet drobna choroba może skończyć się ciężkimi powikłaniami. Ale na całe szczęście przyszły właściciel Gorana jest uparty i nie rezygnuje mimo kłopotów. Quote
Micolla Posted October 11, 2007 Author Posted October 11, 2007 takie piękne psiaki a nie ma zainteresowania :crazyeye: Quote
Micolla Posted October 11, 2007 Author Posted October 11, 2007 Osoba chcąca zaadoptować Gorana dwoi się i troi ale dopiero w niedziele lub później będzie wiedziała czy i kiedy będzie mogła zabrać psiaka. Jak sama to określiło "teraz jest wielka niewiadoma". Zostaje więc czekać i trzymać kciuki. Quote
kometa Posted October 12, 2007 Posted October 12, 2007 oby wszystko się udało.. jakby co to prosze o priva Quote
beka Posted October 12, 2007 Posted October 12, 2007 Znalazłam ogłoszenie Chętnie przyjmę lub kupię za rozsądne pieniądze owczarka szkockiego collie. Preferowana młoda suczka ale inne propozycje chętnie widziane i do rozważenia. Pies będzie miał zapewnione bardzo dobre warunki. Kontakt: okolice Siedlec woj. mazowieckie tel: 506139259 email: [email protected] Dziewczyny , która się skontaktuje bo ja nic nie wiem o tych psiakach.. Quote
Recommended Posts