katya Posted October 5, 2007 Posted October 5, 2007 Suchy chlebek albo sucharki, słonina, mięsem nie gardzą. Quote
bunia Posted October 5, 2007 Author Posted October 5, 2007 [quote name='Ayia']ile jest tych szczurow wogle? mam wolna jedna klatke dla gryzoni.. moge ci pozyczyc bo mi jest narazie nie potrzebna :cool3:[/quote] Jeżeli tylko maluchy nie uciekną przez pręty to bardzo chętnie skorzystamy:lol: Quote
bunia Posted October 5, 2007 Author Posted October 5, 2007 Dziękuję wszystkim za pomoc. Domki tymczasowe pilnie potrzebne nam i tak już ciasno.... Zresztą wszyscy dogomaniacy z Łodzi wiedzą:oops: Quote
szajbus Posted October 5, 2007 Posted October 5, 2007 takie maluchy i już w ciąży? Matko to w jakim wieku one są zdolne do rozrodu? Jejku, ale człowiek jest ciemny. Quote
Szyszka Posted October 5, 2007 Posted October 5, 2007 Szczurki nie uciekajcie. Musicie do domku tafić. Quote
sachma Posted October 5, 2007 Posted October 5, 2007 te "maluchy" maja juz cos kolo 8tygodni.. samce osiagaja plodnosc w wieku 5tygodni, samiczki kolo 6-8tyg moga juz zajsc w ciaze. ciaza trwa 21-24dni.. na swiat moze przyjsc nawet kolo 15malcow (a i zdarzaly sie mioty po 17.. ale tez po 5 czy 8 ;) ) Quote
ewatonieja Posted October 5, 2007 Posted October 5, 2007 one sa na prawde inteligentne , gdyby moja ciąza miała trwac tylko 24 dni to zachodze juz dzisiaj ,gorzej z ilością potomstwa :) Quote
bunia Posted October 5, 2007 Author Posted October 5, 2007 Super :cool3: Lecznica pełna szczurzątek??????????????? POMOCY :errrr: Quote
ewatonieja Posted October 5, 2007 Posted October 5, 2007 może szczurek jako gratis do adoptowanego psa? żartuję, wspolczuje bo może rzeczywiscie to się wymknąc spod kontroli, 4+30= 34 :-o Quote
Ayia Posted October 5, 2007 Posted October 5, 2007 [quote name='bunia']Jeżeli tylko maluchy nie uciekną przez pręty to bardzo chętnie skorzystamy:lol:[/quote] uciec to nie uciekna napewno, podrzucic Ci ja do lecznicy? mniej wiecej o ktorej godzinie najlepiej? :roll: Quote
Polna Posted October 5, 2007 Posted October 5, 2007 Możliwe, że będzie szansa na dwa domki, ale musze poczekać na odpowiedź i przespac się z tym problemem. Co prawda klatkę dla moich przyszłych ogonków miałam zamawiac pod koniec październiaka, ale moze uda się namówić mamę na wcześniejszy zakup. Trzymajcie kciuki! Tylko, ze ja wziełabym najwyżej jedną dziewczynke, ale to jeszcze nic pewnego. bannerek: [IMG]http://img228.imageshack.us/img228/3060/ogonyux6.jpg[/IMG] Quote
zasadzkas Posted October 5, 2007 Posted October 5, 2007 Buniu, gdzie siostra zamawia klatkę? Bo ja mam klatkę na tymczas dla szczurów, mogę ci podesłać pociągiem, bo ja ze Skierniewic, ale pociągów ci u nas mnóśtwo do łodzi, jakbyście mogli wyjechać na pkp. Quote
pucka69 Posted October 5, 2007 Posted October 5, 2007 takie śliczne łaciatki to napewno dom znajda szybko. pewnie juz wiesz - ale mozesz im dac jako przysmak taki gerberek dla dzieci - bardzo lubią. Quote
modliszka84 Posted October 5, 2007 Posted October 5, 2007 jakie śliczne szczurki :loveu: miałam kiedyś mychę też fajna była ludzie brać szczurki, to naprawdę mądre gryzonie :cool3: Quote
zasadzkas Posted October 5, 2007 Posted October 5, 2007 Zastanawiam się nad ogonkiem, ale mam już stadko 5-osobowe, więc jeśli, to tylko jednego, raczej chłopca. Quote
andorka1 Posted October 5, 2007 Posted October 5, 2007 Buniu: z dań kuchennych dla szczurków:gotowany makaron, ryż, ziemniaki, marchew budyń :lol:, poza tym orzechy wszelkie, słonecznik, dynia. Twarozek, ser żółty, mięsko gotowane w niewielkich ilościach, bo potem często się drapią. Gotowe mieszanki ziarnowe, suszone owoce - i świeze też. Suchy chlebek Quote
bunia Posted October 6, 2007 Author Posted October 6, 2007 [quote name='zasadzkas']Zastanawiam się nad ogonkiem, ale mam już stadko 5-osobowe, więc jeśli, to tylko jednego, raczej chłopca.[/quote] Czyżby była szansa dla jednego ,biednego maleństwa:crazyeye: W nocy maluchy opędzlowały biały serek,żółty serek i słodką bułkę. Dałam ,co miałam :evil_lol: Podjadły także "odrobinę " ręcznika ,którym były nakryte w celu dogrzania :crazyeye: Dziękuję andorko za rady :evil_lol: Może ty też skusisz się na jednego malucha? Quote
teqquila Posted October 6, 2007 Posted October 6, 2007 Ewa ja tez bede moze miala dom dla szczurka ale jednego !! czekam tylko na odpowiedz !! jak bede wiedziala to bede dzwonila :) :) Quote
Szyszka Posted October 6, 2007 Posted October 6, 2007 Ciotki cudowne!:loveu: Ludzie fajne szczurki szukaja domków!!!!!!!!!!!! Quote
andorka1 Posted October 6, 2007 Posted October 6, 2007 Niestety skusić się na malucha nie dam - miałam kiedyś ogona, ale to było jeszcze przed kotami i stosowałam wtedy "chów" przaktycznie bezklatkowy. Nie wyobrażam sobie trzymać szczurka tylko w klatce, a nie mam pomieszczenia do którego koty nie wejdą i gdzie szczur mógłby być "na włościach" Quote
zasadzkas Posted October 6, 2007 Posted October 6, 2007 [quote name='bunia']Czyżby była szansa dla jednego ,biednego maleństwa:crazyeye:[/quote] Buniu, umówmy się tak, że wezmę chłopaka w ostateczności. Ponieważ widzę, że jest szansa, że ogonki znajdą domy, też w Łodzi jest dużo szczuromaniaków, a ja mam ich sporo. Może tak być? Powiedz, macie klatki na rozłączenie? Bo mogę przesłać w pn rano. P.S. Z alloszczura jest chętna na samiczkę Straciatella. Ma dzwonić do Ciebie. Szukamy transportu do Poznania. Quote
Recommended Posts