Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 205
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Ayia']ile jest tych szczurow wogle?
mam wolna jedna klatke dla gryzoni.. moge ci pozyczyc bo mi jest narazie nie potrzebna :cool3:[/quote]
Jeżeli tylko maluchy nie uciekną przez pręty to bardzo chętnie skorzystamy:lol:

Posted

te "maluchy" maja juz cos kolo 8tygodni.. samce osiagaja plodnosc w wieku 5tygodni, samiczki kolo 6-8tyg moga juz zajsc w ciaze. ciaza trwa 21-24dni.. na swiat moze przyjsc nawet kolo 15malcow (a i zdarzaly sie mioty po 17.. ale tez po 5 czy 8 ;) )

Posted

[quote name='bunia']Jeżeli tylko maluchy nie uciekną przez pręty to bardzo chętnie skorzystamy:lol:[/quote]
uciec to nie uciekna napewno, podrzucic Ci ja do lecznicy? mniej wiecej o ktorej godzinie najlepiej? :roll:

Posted

Możliwe, że będzie szansa na dwa domki, ale musze poczekać na odpowiedź i przespac się z tym problemem. Co prawda klatkę dla moich przyszłych ogonków miałam zamawiac pod koniec październiaka, ale moze uda się namówić mamę na wcześniejszy zakup. Trzymajcie kciuki!
Tylko, ze ja wziełabym najwyżej jedną dziewczynke, ale to jeszcze nic pewnego.

bannerek:

[IMG]http://img228.imageshack.us/img228/3060/ogonyux6.jpg[/IMG]

Posted

Buniu, gdzie siostra zamawia klatkę? Bo ja mam klatkę na tymczas dla szczurów, mogę ci podesłać pociągiem, bo ja ze Skierniewic, ale pociągów ci u nas mnóśtwo do łodzi, jakbyście mogli wyjechać na pkp.

Posted

Buniu: z dań kuchennych dla szczurków:gotowany makaron, ryż, ziemniaki, marchew budyń :lol:, poza tym orzechy wszelkie, słonecznik, dynia.

Twarozek, ser żółty, mięsko gotowane w niewielkich ilościach, bo potem często się drapią.

Gotowe mieszanki ziarnowe, suszone owoce - i świeze też. Suchy chlebek

Posted

[quote name='zasadzkas']Zastanawiam się nad ogonkiem, ale mam już stadko 5-osobowe, więc jeśli, to tylko jednego, raczej chłopca.[/quote]
Czyżby była szansa dla jednego ,biednego maleństwa:crazyeye:
W nocy maluchy opędzlowały biały serek,żółty serek i słodką bułkę.
Dałam ,co miałam :evil_lol:
Podjadły także "odrobinę " ręcznika ,którym były nakryte w celu dogrzania :crazyeye:
Dziękuję andorko za rady :evil_lol:
Może ty też skusisz się na jednego malucha?

Posted

Niestety skusić się na malucha nie dam - miałam kiedyś ogona, ale to było jeszcze przed kotami i stosowałam wtedy "chów" przaktycznie bezklatkowy. Nie wyobrażam sobie trzymać szczurka tylko w klatce, a nie mam pomieszczenia do którego koty nie wejdą i gdzie szczur mógłby być "na włościach"

Posted

[quote name='bunia']Czyżby była szansa dla jednego ,biednego maleństwa:crazyeye:[/quote]
Buniu, umówmy się tak, że wezmę chłopaka w ostateczności. Ponieważ widzę, że jest szansa, że ogonki znajdą domy, też w Łodzi jest dużo szczuromaniaków, a ja mam ich sporo. Może tak być?
Powiedz, macie klatki na rozłączenie? Bo mogę przesłać w pn rano.

P.S. Z alloszczura jest chętna na samiczkę Straciatella. Ma dzwonić do Ciebie. Szukamy transportu do Poznania.