Jump to content
Dogomania

Pomeraniany (prosimy zakladac oddzielne tematy)!

Recommended Posts

Posted

filonku
zniknął mi gdzieś twój opis i adres do programu otwierającego pliki pdf.
wiem że był,widziałam,ale ten sobie wziął i zniknął.
nie tylko to. znikają inne rzeczy. dlaczego tak jest. co się wtedy dzieje?

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

wystawa jest w ten dluugi majowy weekend 3-4 maja :)
a do łodzi jak do rzymu prowadzą wszystkie drogi i mozna dojechac i pociągiem i autobusem :) i na upratego nawet rowerem :)

zgadza się, sama do łodzi jeździłam rowerem z domu 2 lata temu.
mam zdjęcie przed bramą główną. trzymam na smyczy szpica wilczego "bolka"
tu ukłon do ciebie filonku,
prześlę je na maila.

nie umiem robić cytatów fragmentów postu.
to miał być fragment postu filonka

Posted

[quote name='edie21']filonku
zniknął mi gdzieś twój opis i adres do programu otwierającego pliki pdf.
wiem że był,widziałam,ale ten sobie wziął i zniknął.
nie tylko to. znikają inne rzeczy. dlaczego tak jest. co się wtedy dzieje?[/quote]

nie zniknął

ten post jest na stronie 78 - oto link do tego postu [URL]http://dogomania.pl/forum/showpost.php?p=9895088&postcount=780[/URL]

Posted

filonku,
nie o ten mi chodziło. napisałaś coś o programie który otwiera pliki pdf na stronie zk,łódź.
miał on służyć do obejrzenia reklamówki wystawy i ew.listę zgłoszonych.

Posted

[quote name='edie21']filonku,
nie o ten mi chodziło. napisałaś coś o programie który otwiera pliki pdf na stronie zk,łódź.
miał on służyć do obejrzenia reklamówki wystawy i ew.listę zgłoszonych.[/quote]

fakt podlalam zły link

ale nadal upieram sie ze post nie zginął

podaje do niego skrot ( jest na stronie 77)
[URL]http://dogomania.pl/forum/showpost.php?p=9889204&postcount=762[/URL]

[U][COLOR=Red][B][SIZE=3]Uwaga uaktualniam listę zgloszonych psów do łodzi:[/SIZE][/B][/COLOR][/U]

[B] 1 Bi-Mar;s Monti
2. Umnista Krasavitsa
3. Coco Szanel Little King's
4. Fantazja Włochaty
5. Ghario Lvi domov
6 JJ
7. YVet - ( nie pamiętam przydomka) Pani Garnysz z Łodzi aktualizuję liste z łodzi
8 Bravo's terific kid
9 veseli gnom chester
10 honorek :smile:
11 Nemo Stella
12 CANDY GIRL ( czyli będą ze sobą konkurować dwie miotowe siostr Candy i Coco)
13 Zeola
14 EASY von litte dragon heart ( nr 13 i 14 Pani Ingrid Zierbock)
[/B]
Stawka ladna - ale w zeszlym roku bylo 15 sztuk z czego 5 bylo w samych sukach w mlodziezy :) narazie żadna inna wystawa w Polsce nie pokonala w pomeraniankach tego rekordu hi hi

Posted

CO WIEMY O POMERANIANACH - KONKURS

wydawało mi sie , że moja wiedza nie jest taka zła , ale po przeczytaniu jednego ogłoszenia na jednym z bardziej popularnych serwisów aukcyjnych dowiedziałam się , ze :
szpic miniaturowy to inaczej - POMERANIA:crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye:
i może wazyc do 5 KG:crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye:

a o to treść ogłoszenia :mad::mad::mad::mad::mad::angryy::angryy::angryy:
[QUOTE] Przedmiotem mojej aukcji jest piesek rasy szpic miniaturowy - pomerania.
Piesek jest maści rudo brązowej, ma 1,5 roku i płci męskiej.
Piesek ten został zakupiony w [U]Hodowli Zwierząt Rzadkich, [/U]jest [U]rasowy,[/U] [U]nie ma rodowodu[/U], posiada wszystkie niezbędne szczepienia (nosówka, wścieklizna, odrobaczony) oraz jest pod kontrolą miejscowego lekarza weterynarii (książeczka zdrowia psa).
Piesek jest bardzo przyjazny dla ludzi, zwłaszcza dla dzieci, które go uwielbiają, nie sprawia żadnych kłopotów w wychowaniu jak i utrzymaniu. Karmiony jest suchą karmą. Może przebywać [U]w warunkach domowych jak i na zewnątrz.[/U]
Piesek ten - warto dodać więcej nie urośnie a waży około [U]5 kilogramów[/U].
Zapraszam więc serdecznie do mojej aukcji.[/QUOTE]

podkreśliłam ciekawe fragmenty :)

miłej lektury i zabawy :angryy::angryy::angryy::angryy::angryy:

Posted

[quote name='filonek_bezogonek']fakt podlalam zły link

[U][COLOR=Red][B][SIZE=3]Uwaga uaktualniam listę zgloszonych psów do łodzi:[/SIZE][/B][/COLOR][/U]

[B] 1 Bi-Mar;s Monti
2. Umnista Krasavitsa
4. Fantazja Włochaty
5. Ghario Lvi domov
6 JJ
7. YVet - ( nie pamiętam przydomka) Pani Garnysz z Łodzi aktualizuję liste z łodzi
8 Bravo's terific kid
9 veseli gnom chester
11 Nemo Stella
12 CANDY GIRL ( czyli będą ze sobą konkurować dwie miotowe siostr Candy i Coco)[/B]

Stawka ladna - ale w zeszlym roku bylo 15 sztuk z czego 5 bylo w samych sukach w mlodziezy :) narazie żadna inna wystawa w Polsce nie pokonala w pomeraniankach tego rekordu hi hi[/quote]Witajcie-w zeszłym roku w W-wie na MWPR 26 sztuk Pomków.
Psy-kl. szczeniąt 1
Psy -kl. młodz.2
Psy-kl.pośrednia 2
Psy-kl otw.3
Psy-kl Champ. 2

SUKI-kl.mł. 2
Suki-kl.pośrednia-5
Suki-kl.otw. 8- nasza wilczasta DEEP PURPLE-1 lok.CWC,CACIB,Naj.D.Suka w Rasie:multi:
Suki-kl. champ.1
Sędziowała Pani VIJA KLUCNIECE z Lotwy bardzo skrupulatna ,dokładna i używająca większej ilości skali ocen we wszystkich rasach przez siebie ocenianych.
W Pomkach -rasę wygrał Kontrapunkt HONORABLE MENTION -gratulacje dla Stefano:lol:
Debiutował na niej w szczeniaczkach WILLUś-TOKIE TIME WILL TELL Pani Bożenki Borkowskiej-Grochali-który bardzo zwrócił moją uwagę-juz wtedy zapowiadał się na fajnego pomeczka co zaowocowało wspaniałymi obecnymi sukcesami na ringach polskich i zagranicznych.
Zawsze moje serce cieszy i jestem dumna kiedy -piekne psy w polskich rękach zdobywaja laury na ringach miedzynarodowych-nigdy nie zapomnę sukcesów- Kontrapunkt Vis Majora-Janeczki-THE WORLD WINNER -Wiedeń 1996 rok -jak sie nie mylę,BALLO NOTTURNO Imparato -jego synek,Kontrapunkt Na BIS,Kontrapunkt Moje Uszanowanie itd-ha ha ha

Char`s RISKY BUSINESS-Pani Bożeny Borkowskiej -Grochali-Champion wielu krajów.
W pięknym stylu rozpoczęta kariera wystawowa w/w TOKIE TIME WILL TELL/Willusia/ już z wieloma sukcesami w Europie i USA

JJ-Power Pom BORN to SUCCESs-Urszuli Mendak-BOB w BRNIE w klasie młodzieży
Serce się raduje-kiedy PSY Z POLSKICH HODOWLI -bądż psy w polskich rękach dumnie reprezentują nasz kraj w pełnej krasie na międzynarodowych ringach:loveu::loveu::loveu::lol:
Tak trzymać-a my trzymamy za WAS wszystkich kciuki w Lodzi-bo jak widzę będzie z kim "walczyć".Pozdrowionka

Mam nadzieję,że spotkamy się z Wami wszystkimi na tejże wystawie.:lol::multi:

Posted

[quote name='filonek_bezogonek']fakt podlalam zły link

[B] 1 Bi-Mar;s Monti
2. Umnista Krasavitsa
4. Fantazja Włochaty
5. Ghario Lvi domov
6 JJ
8 Bravo's terific kid
9 veseli gnom chester
11 Nemo Stella
12 CANDY GIRL ( czyli będą ze sobą konkurować dwie miotowe siostr Candy i Coco)
13 Zeola
14 EASY von litte dragon heart ( nr 13 i 14 Pani Ingrid Zierbock)
[/B]
Stawka ladna - ale w zeszlym roku bylo 15 sztuk z czego 5 bylo w samych sukach w mlodziezy :) narazie żadna inna wystawa w Polsce nie pokonala w pomeraniankach tego rekordu hi hi[/quote]
Oj i moja Ingrid zgłosiła do Lodzi-SUPER:loveu:
MARTO -mozesz jeszcze dopisać w mlodzieży DIDO z del Cantico-zgłoszony i oplacony okolo 8 marca:lol:

Posted

Wysłałam zdjęcia z Berlina do naszej Marty-delektujcie się nimi ile wlezie:lol::lol::lol:
Pominęłam jeszcze pieska Ingridki -kremowego ptysia UNION JACK von Palatina Aurora-Ingrid Zierbock- Championat Niemiec i tyuł INTERA-już na prawie na ukończeniu-Jackusiu i Ingridko -BRAVO:multi::multi::multi:

Posted

[quote name='deptusie']Oj i moja Ingrid zgłosiła do Lodzi-SUPER:loveu:
MARTO -mozesz jeszcze dopisać w mlodzieży DIDO z del Cantico-zgłoszony i oplacony okolo 8 marca:lol:[/quote]

bardzo molziwe :) tak jak mowilam nie sa to jeszcze wszystkie zgloszenia :)

Posted

[quote name='filonek_bezogonek']CO WIEMY O POMERANIANACH - KONKURS

wydawało mi sie , że moja wiedza nie jest taka zła , ale po przeczytaniu jednego ogłoszenia na jednym z bardziej popularnych serwisów aukcyjnych dowiedziałam się , ze :
szpic miniaturowy to inaczej - POMERANIA:crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye:

miłej lektury i zabawy :angryy::angryy::angryy::angryy::angryy:[/quote]

:crazyeye:widze ze takie ,, kwiatki'' nie tylko dotycza malamutow:lol:
no ale reklama dzwignia handlu.....:shake:
ja natomiast podziele sie z Wami moje drogie takim linkiem:)
z cala pewnoscia znacie te ,, sztuczki'' dobrze ale ja zyskalam sporo cennych rad mimo iz maly szpic nieco sie rozni od pomeranianka.. ale chyba podobnie trzeba go ,, potraktowac'':)))
[URL]http://pomkins.com/PomeranianGrooming.pdf[/URL]
pozdrawiam

Posted

Eeee ...Mnie to po 7 kilowym szpicu miniaturowym to już nic nie zdziwi:evil_lol:
Chociaż Hodowla Zwierząt Rzadkich brzmi intrygujaco.. .Ciekawe jakie jeszcze mutanty tam hodują...?:angryy::mad:

Posted

Violu, hodowcą pięknego Vis Majora Kontrapunkt jest pani Ela Augustyniak.
To po jej suczce sprowadzonej przez nią z hodowli Soffie's urodził się Vis Major .

Posted

[quote name='Imparato']Violu, hodowcą pięknego Vis Majora Kontrapunkt jest pani Ela Augustyniak.
To po jej suczce sprowadzonej przez nią z hodowli Soffie's urodził się Vis Major .[/quote]Oj Tereniu-to ukłoń się w moim imieniu Pani Elżbietce-ja zasugerowałam się przydomkiem-tak tak -Tereniu ja myślałam ,że Pani Augustyniak jest właścicielem pięknego MAJORKA.
Ale trzeba również wspomnieć o sukcesach Twoich pieknych szpiców małych/wyżej wspomniałam o pięknym BALLO/ właścicielem też chyba o ile nie mylę się jest Pani Elżbietka/,CONTI IMPARATO-Pani Dorotki Dziatkiewicz Champion wielu krajów,Interchamp.-Tereniu uzupełnij jeszcze stawkę twoich szpicków małych z tak imponujacymi tytułami:multi::multi::multi:

I nie chodzi tu licytowanie się to forum uważam również jest stworzone do tego aby głośno i uczciwie pisać o swoich wielkich i tych mniejszych sukcesach ale i o sukcesach również innych macierzystych hodowli-mam nadzieję,że jestescie podobnego zdania i nie macie nic przeciwko temu.:lol:
Dlatego zachęcam wszystkich kochani-wstawiajcie zdjecia waszych psiaków z ringów wystawowych i nie tylko, opisujcie ich sukcesy z których DEPTUSIE sa bardzo dumne.:lol::loveu:
Ja ze swojej strony obiecuję,że po każdym wyjeżdzie do Niemiec/a jestem tam często z racji podwójnego obywatelstwa i mając tam całą rodzinę/ podeślę jakieś zdjęcia z wystaw na których bedę NAWET TOWARZYSKO.

MOI DRODZY-DEPTUSIE MELDUJą SIę NAJPRAWDOPODOBNIEJ W lODZI/BęDZIEMY MIELI CZYM DOJECHAć/-DOJADą Z NAMI SZAMPANY,I CIASTO-mam nadzieję,ze będzie tak milo jak w kuluarach legionowskiej wystawy bez względu na wyniki.:loveu::lol::lol::lol:Czyli szykuje nam się WIELKA MAJóWKA :multi::multi::klacz::laola::cunao::drink1:

Posted

[quote name='deptusie']Oj Tereniu-to ukłoń się w moim imieniu Pani Elżbietce-ja zasugerowałam się przydomkiem-tak tak -Tereniu ja myślałam ,że Pani Augustyniak jest właścicielem pięknego MAJORKA.
Ale trzeba również wspomnieć o sukcesach Twoich pieknych szpiców małych/wyżej wspomniałam o pięknym BALLO/ właścicielem też chyba o ile nie mylę się jest Pani Elżbietka/,CONTI IMPARATO-Pani Dorotki Dziatkiewicz Champion wielu krajów,Interchamp.-Tereniu uzupełnij jeszcze stawkę twoich szpicków małych z tak imponujacymi tytułami:multi::multi::multi:

I nie chodzi tu licytowanie się to forum uważam również jest stworzone do tego aby głośno i uczciwie pisać o swoich wielkich i tych mniejszych sukcesach ale i o sukcesach również innych macierzystych hodowli-mam nadzieję,że jestescie podobnego zdania i nie macie nic przeciwko temu.:lol:
Dlatego zachęcam wszystkich kochani-wstawiajcie zdjecia waszych psiaków z ringów wystawowych i nie tylko, opisujcie ich sukcesy z których DEPTUSIE sa bardzo dumne.:lol::loveu:
Ja ze swojej strony obiecuję,że po każdym wyjeżdzie do Niemiec/a jestem tam często z racji podwójnego obywatelstwa i mając tam całą rodzinę/ podeślę jakieś zdjęcia z wystaw na których bedę NAWET TOWARZYSKO.

MOI DRODZY-DEPTUSIE MELDUJą SIę NAJPRAWDOPODOBNIEJ W lODZI/BęDZIEMY MIELI CZYM DOJECHAć/-DOJADą Z NAMI SZAMPANY,I CIASTO-mam nadzieję,ze będzie tak milo jak w kuluarach legionowskiej wystawy bez względu na wyniki.:loveu::lol::lol::lol:Czyli szykuje nam się WIELKA MAJóWKA :multi::multi::klacz::laola::cunao::drink1:[/quote]AHA zapomniałabym-będę robić wszystko żeby nasza forumowa MARIOLCIA-DOJECHAłA TOWARZYSKO NA TE WYSTAWę-MUSIMY UCZCIC JEJ DEBIUT LITERACKI-TO JEJ SIę W PEłNI NALEżY-:multi::multi::multi:
MARIOLKA -JAK OCHLONIESZ JUż PO WIECZORZE AUTORSKIM;):morning: ODEZWIJ SIę-JA PIEKę CIASTO I BIORę SZAMPANIKI-MUSIMY TO UCZCIć I WYPIć SZAMPANIKA ZA SUKCES TWOJEJ KSIąZKI -:buzi::klacz::laola::multi::czytaj::Rose:

Posted

miłej lektury i zabawy :angryy::angryy::angryy::angryy::angryy:[/QUOTE]
o tak!!! mój pinczer co ważył 6kg okazał przerostem i petem bo był za duży!!!
faktycznie. 33cm!

a więc spróbuję ci to przybliżyć:(he he he....)

mój olbrzym,(względem waszych pomków) arny brązowy ma 27zm i waży 2,8kg.
suka ma 25/26cm i waży 2.5kg ( po za ciążą i połogiem)
widziałam pomka który waży 3kg bo zatóczony.(pancia przyznała z
rumieńcem na twarzy)
czy tak może być?
właściwie to wydawało mi się że właściciele niektórych pomków,dają im duuużoo jeść,ponieważ futerko lepiej wygląda
i lepiej się układa. wtedy wydają się one takie puchate do póty,do póki się ich na ręce nie weźmie.( piesków,nie właścicieli. ....chociaż było by miło,
gdyby mnie ktoś na rączki wziął)
może i ten ma takie piękne futerko????

czy masz już listę maluchów? tych małych

Posted

wstawiam zdjęcia przesłane przez Wiolę :)

[IMG]http://img100.imageshack.us/img100/5979/berlin08tagesbester1xj0.jpg[/IMG]

[IMG]http://img230.imageshack.us/img230/4372/berlin08tagesbester2ayq2.jpg[/IMG]

[IMG]http://img230.imageshack.us/img230/748/berlin08tagesbester3azz6.jpg[/IMG]

[IMG]http://img230.imageshack.us/img230/2158/dustyberlinsi2.jpg[/IMG]

[IMG]http://img230.imageshack.us/img230/337/dustyberlinplazierungps4.jpg[/IMG]

[IMG]http://img291.imageshack.us/img291/1195/roberto5abx4.jpg[/IMG]

narazie tyle zdjęć - bo imageshack strajkuje i nie chce wspolpracowac ze mna
pozniej dodam reszte przesłanych przez Wiolę zdjeć :)

EDIE
jesli chodzi o szpice małe to na miedzynarodówke do łodzi zgłoszone są
( jak narazie ) twój arny, piesek z wilczego dwóru i piesek Pani Teresy :)

Posted

[quote name='anyia']:crazyeye:widze ze takie ,, kwiatki'' nie tylko dotycza malamutow:lol:
no ale reklama dzwignia handlu.....:shake:
ja natomiast podziele sie z Wami moje drogie takim linkiem:)
z cala pewnoscia znacie te ,, sztuczki'' dobrze ale ja zyskalam sporo cennych rad mimo iz maly szpic nieco sie rozni od pomeranianka.. ale chyba podobnie trzeba go ,, potraktowac'':)))
[URL]http://pomkins.com/PomeranianGrooming.pdf[/URL]
pozdrawiam[/QUOTE]
przejrzałam sobie tego linka i właściwie to nie znam twojego powodu do śmiechu. nie znam angielskiego na tyle by coś z tego zrozumieć.
czy dlatego się nie śmieję bo nie czytam?
czy o to tobie właśnie chodzi,?:
że nie muszę umieć czytać,by stwierdzić,l że piesek przed zabiegami był lepiej przygotowany niż po nich?
czy jest jeszcze coś czego ja nie widzę? czy coś tam jest nie tak przeprowadzone,podczas pielęgnacji?
na tą chwilę wystarczy mi efekt końcowy,
ale czy na pewno ci o to zakończenie chodziło?

Posted

[quote name='edie21']przejrzałam sobie tego linka i właściwie to nie znam twojego powodu do śmiechu. ?[/quote]
oj chyba moj post zostal zle zinterpretowany przez Ciebie:roll:) (mam nadzieje ze nie przez emotki:)..) mimo szczerych checi nie widze w linku niczego z czego mozna by bylo miec ubaw po pachy.... dlatego tez nie wiem skad podejrzenie ze cos w nim mnie rozbawilo
podalam link jako ciekawostke.. a poniewaz nie znam sie na przygotowaniu szpicow ( tych mniejszych) do wystaw wiec uznalam link za zrodlo cennej wiedzy dla poczatkujacych ( a przynajmniej dla mnie.
tak wiec ten atak byl niepotrzebny i nieuzasadniony
po co psuc mila atmosfere na forum bez zadnego powodu
pozdrawiam

Posted

[quote name='anyia']oj chyba moj post zostal zle zinterpretowany przez Ciebie:roll:) (mam nadzieje ze nie przez emotki:)..) mimo szczerych checi nie widze w linku niczego z czego mozna by bylo miec ubaw po pachy.... dlatego tez nie wiem skad podejrzenie ze cos w nim mnie rozbawilo
podalam link jako ciekawostke.. a poniewaz nie znam sie na przygotowaniu szpicow ( tych mniejszych) do wystaw wiec uznalam link za zrodlo cennej wiedzy dla poczatkujacych ( a przynajmniej dla mnie.
pozdrawiam[/quote]Bardzo fajna stronka-Pomkins od lat ma ma stronce przydatne materiały dla hodowców i wystawców- przydatne bardzo dla osób rozpoczynajacych przygodę z POMERANIANEM a nie mogacych poradzic sobie z opanowaniem wlosa w życiu codziennym i przygotowaniem psiaka na wystawę.
Fajnie,że mozna zapoznać się z różna gamą umaszczeń na stronce:multi:
Takze często powracam do "ichniej" strony.:loveu:

Zawsze zdania były,są i będą podzielone co do określonej "fryzurki" czy umaszczenia pomeczka - to tak jak moja kochana babunia zawsze powtarza-że ze słodyczy to najbardziej lubi śledzia w oleju-ha ha ha.;):lol::lol::lol:

Posted

Marto -stoczyłysmy wielką batalię:evil_lol:;) z tymi nieszczęsnymi zdjęciami ale widzę,że się udało:multi::multi::multi:-szkoda,że nie możesz otworzyć reszty zdjęć.
Dzięki za umieszczenie i polecam się na przyszłość-jak prześlą mi jeszcze coś ciekawego z Niemiec to dam znać na forum.

Dzisiaj moja córa bierze udział w REGIONALNYM KONKURSIE PIOSENKI NIEMIECKIEJ- SZKOL PONADGIMNAZJALNYCH w Gdyni -wybrała utwór zespołu niemieckiego- będę pisała fonetycznie aby wszyscy zrozumieli RAMSSZTAIN -śpiewa i gra na wiolonczeli-łoj,a ja już od wczoraj dostaję palpitacji serca i nic nie mogę jeść.:oops::-(

Słuchajcie nasza MARIOLCIA -będzie obecna w Lodzi -towarzysko-nie tylko duchem ale CIAłEM-:multi::multi::multi::loveu: hura i to jakim ciałem-ha ha ha:lol::lol::lol:

Także UCZCIMY JEJ DEBIUT LITERACKI-ALE SłUCHAJCIE-MARIOLCIA W TYM DNIU MA JESZCZE IMIENINY-ALE OKAZJA:loveu::tort::sweetCyb::Rose:i CO WY O TYM MYśLICIE:crazyeye:-NIE MA CHYBA LEPSZEGO POWODU DO SPOTKANIA W MIłEJ I CO DLA NIEKTóRYCH/DEPTUSIE,SMOCZE POLE-NIE WYSTAWIAJą/ BEZSTRESOWEJ ATMOSFERZE-HE HE HE;)

Posted

To samo jest z jack russellami, są w sumie tak podobne do kundelków, że każdy mały bało - łaciaty pies może być "jack russellem" i można go sprzedać za 1000zł na allegro (to jest zwyczajowa cena za właściwie psy tylko umaszczone jak russelle) Każdy pies jest cenny, nie tylko te rasowe, im więcej ktoś zapłaci tym może lepiej będzie traktował, ale nieuczciwość ludzka nie zna granic, a przy okazji i głupota z ignorancją.

Posted

[quote name='anyia']oj chyba moj post zostal zle zinterpretowany przez Ciebie:roll:) (mam nadzieje ze nie przez emotki:)..) mimo szczerych checi nie widze w linku niczego z czego mozna by bylo miec ubaw po pachy.... dlatego tez nie wiem skad podejrzenie ze cos w nim mnie rozbawilo
pozdrawiam[/quote]
absolutnie źle to odebrałam ja (wnioskuję z twojego odwetu), a ty zaś źle zrozumiałaś moje intencje.(a nie atak!) do póty będzie miło,do póki na gorąco, wszystkie nie jasne sytuacje będą wyjaśniane lub tłumaczone.
dlaczego???
"a więc:" ...tu nastąpi moje tłumaczenie się...

"czytałam treść ogłoszenia i ono było śmieszne, (może nie potrzebnie), próbowałam je w śmieszny usprawiedliwić.
potem, nastąpił twój tekst.
i ten też z rozpędu potraktowałam jako powód do żartów,zaraz po poprzednim. dla mnie to przecież było jasne, że też żartujesz"

tu następuje moje usprawiedliwianie się:

"to ja czułam się głupio, że nic nie rozumiem.
(z obcych języków rozkminiam tylko czeski i polski,
a nawet i nie to,jak się okazało. )
nie wiedziałam co miało być śmieszne i dla tego zapytałam co tam było nie tak? nie rozumiejąc żartu, próbowałam się sama doszukać tego co miało tam być śmieszne"

uwaga!!! ...będę się bronić ...nie zawaham się użyć ...ulotki?

"od razu zapytałam się czy o to ci chodzi? myśląc o tym,czego się doszukałam."

teraz następuje błaganie o litość:

"to wcale nie był atak,to była próba zabawy!!!
mój żart zamienia się w żałosny akt rozpaczy!!! bo ty zamiast śmiać się ze mną,
lub ze mnie, czy tam z tego co napisałam, "krzyczysz"
aaaaoooouuuuuu!!!!!. mnie też nikt nie rozumie??? "

a teraz od siebie:

"i dobrze, krzyczcie na mnie jak coś nie tak!!!
inaczej nie wychowacie mnie sobie""

uff!! skończyłam. ...no.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...