Karolina_Nett Posted January 12, 2008 Posted January 12, 2008 Lounelines? Mi się strasznie podoba :loveu: Quote
Sharona Posted January 12, 2008 Posted January 12, 2008 Jest b. ładny - nie rozumiem, co tu może się nie podobać??? ;) Quote
zuzolandia Posted January 13, 2008 Posted January 13, 2008 Interesujace propozycje...moze cosi k wybiore albo przerobie ;-) W sumie to dla shihtzaka potrzebuje moze macie jakies pomysły? a przydomek lounelines bardzo oryginalny gratuluje ! Quote
zuzolandia Posted January 13, 2008 Posted January 13, 2008 tylko psy napisał(a):bardzo ładne te przydomki a ja fymyśliłam "Sounds of Africa" dźwięki Afryki:) ladniutki...ja bym dla siebie przerobila go na Sounds of Tybet :loveu: Quote
revii Posted January 13, 2008 Posted January 13, 2008 Tak na szybko: tybetański dar/dar tybetu ;) duch tybetu I bardziej neutralne: corona regni - korona królestwa (łac) coricancha - dom słońca (aztecki?) lung yen - oko smoka (ch) magnum in parvo - wiele w małym (łac) tibi et igni - dla ciebie i dla ognia (łac) ex oriente lux - światło ze wschodu (łac) Polskie tłumaczenia też fajnie brzmią :D Quote
tylko psy Posted January 13, 2008 Posted January 13, 2008 zuzolandia napisał(a):ladniutki...ja bym dla siebie przerobila go na Sounds of Tybet :loveu: Można podstawić każdy kraj/kontynent:) Quote
Goldenka 02 Posted January 13, 2008 Posted January 13, 2008 mały wielki przyjaciel ze ślicznego dworu z królewskiej rodziny śnieżna kraina górskie królestwo Quote
zuzolandia Posted January 13, 2008 Posted January 13, 2008 duch tybety swiatlo ze wschodu z krolewskiej rodziny gorskie krolestwo ....ciekawe ciekawe..... zazdroszcze weny ;-) ja mam wypalony neuron odpowiedzialny za tworczosc hihihh Quote
Goldenka 02 Posted January 13, 2008 Posted January 13, 2008 piękno ze wschodu ghost of Tibet - przeróbka na ang marvel of Tibet - ang - cudo tybetu Miracle of Tibet - ang - cud Tybetu Angel from Tibet - ang - Anioł z Tybetu na razie mi sie, nie chce mysleć... Quote
revii Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 zuzolandia napisał(a):W sumie to dla shihtzaka potrzebuje moze macie jakies pomysły? Hmm... Zastanów się czy w przyszłości nie przypadnie Ci do gustu jeszcze inna rasa. Przydomek zbyt związany z jedną rasą może okazać się wtedy problemem... Chyba, że jesteś pewna swej miłości do jednej rasy ;) A tutaj mam kilka zwrotów związanych z kulturą Tybetu: norbu rinpocze - drogocenny klejnot bhumpa - klejnotowa (?) waza (nie wiem kto tak koślawo przetłumaczył... pewnie chodziło o wazę ozdobioną\wypełnioną klejnotami) pema - kwiat lotosu galcen - chorągwia zwycięstwa padme - w lotosie tiananmen - brama niebiańskiego spokoju Ponownie polskie tłumaczenie jest przyjemne. I dodatkowo: świątynia niebios (ew. ZE świątyni...) najwyższa harmonia modlitwa z tybetu No, póki co, wyczerpałam swe pomysły :D Quote
Sharona Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 Bardzo ładne są zwłaszcza te związane z kulturą Tybetu ;) Quote
Light of Shin-Ra Posted January 18, 2008 Posted January 18, 2008 "Światło ze wschodu" piękny, nie mogliście mówić wcześniej:placz:, ja już mam zatwierdzony, też ładny ale ten super by pasował do grzywek . Quote
revii Posted January 20, 2008 Posted January 20, 2008 Han Sharn napisał(a):"Światło ze wschodu" piękny, nie mogliście mówić wcześniej:placz: No taak... Człowiek chce jakoś pomóc i od razu pretensje...;) Przy okazji wielojęzykowo: coup de foudre - uderzenie pioruna (fr) keep smiling - zachowaj uśmiech (ang) ;) temnyj lis - ciemny las (ukr) con passione - z pasją (wł) dente superbo - wzgardliwym zębem (łac) - może i nie nadaje się na przydomek, ale jest świetne! :D Quote
Karolina_Nett Posted January 20, 2008 Posted January 20, 2008 A "Fantasia", "Fantazja"? Właśnie zajadam :evil_lol:. Quote
pati1033 Posted January 20, 2008 Posted January 20, 2008 a moze jakies propozycje dla amstaffa? nic mi do glowy nie przychodzi... Quote
revii Posted January 20, 2008 Posted January 20, 2008 pati1033 napisał(a):a moze jakies propozycje dla amstaffa? nic mi do glowy nie przychodzi... A konkretnie związane z rasą? Czy może jakąś cechą charakteru? Po polskiemu czy inszy język preferujesz? A może "nicnieznaczące"? Hmm... Może takie: non pareil - niezrównany (fr?) con forza - z siłą (wł) ad astra - do gwiazd (łac) A polskich propozycji jest fuuul troszkę wcześniej. Tylko czytać, przebierać i wybierać! :D Quote
pati1033 Posted January 20, 2008 Posted January 20, 2008 revii - swietne te propozycje :) moze jeszcze cos masz w zanadrzu? :oops: Za te dziekuje :) ja zdecydowanie wole nie w jezyku polskim akurat jesli chodzi o ta rase :) Quote
zuzolandia Posted January 20, 2008 Posted January 20, 2008 oj ale sie tego uzbieralo hihiih i kolejny dylemat ..co wybrac hihiih.......ale intensywnie mysle......2 juz wybralam na 100% ihihih Quote
Magot Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 revii napisał(a): non pareil - niezrównany (fr?) :loveu::loveu::mdleje:świetne! Quote
revii Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 Dziękuję za pochwały :oops:, to dla mnie sama przyjemność... [quote name='pati1033']ja zdecydowanie wole nie w jezyku polskim akurat jesli chodzi o ta rase :) Myślę, że najbardziej odpowiadałyby Ci w j.angielskim, a w tym akurat się nie specjalizuję, bo po prostu nie znam tego języka:shake:. Zapewne możesz się uśmiechnąć do Goldenki_02, z pewnością sypnie jakimiś propozycjami. ;) Ja mogę zaproponować tylko łac/od święta cosik inszego bene meritus - dobrze zasłużony (łac) nil nisi bene - nie inaczej tylko dobrze (łac) nolens volens - chcąc nie chcąc (łac) :D Quote
Magot Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 revii napisał(a): bene meritus - dobrze zasłużony (łac) Hodowla o tym przydomku już niestety istnieje:evil_lol: Quote
Karolina_Nett Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 revii napisał(a):nil nisi bene - nie inaczej tylko dobrze (łac) Super! :loveu: Quote
Recommended Posts