Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='aleb']Nie wiem gdzie napisać, więc piszę tutaj.
Czy jest możliwość zmiany przydomka, jeżeli jest już zatwierdzony? Co trzeba zrobić?[/quote]

Unieważnić stary i złożyć wniosek o przyznanie nowego.

• 2 weeks later...
Posted

Mam fajny przydoemk i zatsanawiam się czy jesli wstawie przed niego VOM to jest to juz inny przydomek ? chce miec VOM ****** a jest juz przydomek ******* jak wstawie VOM to raczej jest to juz co innego prawda?:razz:

• 4 weeks later...
Posted

A może mi ktoś pomoże?
Kiedyś miałam hodowlę, ale byłam nieletnia i została zarejestrowana na moją mamę.
Później zarejestrowałam własna hodowlę, ale to tez już było jakiś czas temu.
Chciałabym wrócić do pierwszego przydoka, jak to zrobić i na jak długo przydomek jest zarezerwowany?

Posted

z tego co wiem to przydomek,który raz był uzyty nigdy nie może byc uzyty jeszcze raz.Jeżeli hodowlę prowadziła twoja mama to niech przepisze go na ciebie bo tak można

Posted

[quote name='*hania']Unieważnić stary i złożyć wniosek o przyznanie nowego.[/QUOTE]

A czy na unieważnienie jest jakiś druk? Jak to wygląda w praktyce?

Posted

[quote name='Bura']A czy na unieważnienie jest jakiś druk? Jak to wygląda w praktyce?[/quote]

Muisz napisać pisemko o unieważnienie przydomka.
Składasz je w swoim oddziale i wsio. Ja nic innego nie musiałam robić.
Najlepiej zadzwoń do oddziału i spytaj bo przydomek zmieniałam jakieś trzy lata temu i nie gwarantuję, że coś się nie pozmieniało.

PS>
Za jednym razem złożyłam też pismo o przyznanie nowego przydomka.

Posted

[quote name='*hania']Muisz napisać pisemko o unieważnienie przydomka.
Składasz je w swoim oddziale i wsio. Ja nic innego nie musiałam robić.
Najlepiej zadzwoń do oddziału i spytaj bo przydomek zmieniałam jakieś trzy lata temu i nie gwarantuję, że coś się nie pozmieniało.

PS>
Za jednym razem złożyłam też pismo o przyznanie nowego przydomka.[/QUOTE]

A co jeśli przydomek był zatwierdzany podczas gdy należałam do innego oddziału?? Składam te rzeczy w obecnym??

Posted

Przydomki z apostrofem bardziej rzucają się w oczy.
Ja uważam, że najlepsze są krótkie, które się z czymś kojarzą, mogą być "łatwo wpadające w ucho", posiadjące coś charakterystycznego bo wtedy łatwiej je zapamiętać :) .

Posted

Hmm jeśli już mowa o wpadających w ucho. Ostatnio mnie doszły słuchy, że mój przydomek to podpada pod plagiat zespołu. Mianowicie chodzi o Red Hot Chilli's. A Wy co sądzicie w tym temacie? Dodam, że w bazie FCI jest też przydomek RED HOT CHILI PEPPERS :evil_lol:

Posted

[quote name='Guciek']Hmm jeśli już mowa o wpadających w ucho. Ostatnio mnie doszły słuchy, że mój przydomek to podpada pod plagiat zespołu. Mianowicie chodzi o Red Hot Chilli's. A Wy co sądzicie w tym temacie? Dodam, że w bazie FCI jest też przydomek RED HOT CHILI PEPPERS :evil_lol:[/quote]
W takim razie wieeeele przydomkow to plagiaty :eviltong:

Posted

[quote name='Agasia']W takim razie wieeeele przydomkow to plagiaty :eviltong:[/QUOTE]
Cieszę się, że nie jestem sama w swoim rozumowaniu :P Dziewczyna uparcie twierdzi, że to plagiat :lol:

Posted

[quote name='Jureja']Moje pięć przydomków zostało odrzucone:placz:.Prosze o pomoc w wymyśleniu jakiegoś.Najlepiej angielska lub łacińska,krótka nazwa:-).[/quote]
Mi się podoba nazwa DIES IRAE, co po łacinie oznacza dzień sądu ostatecznego:lol::)

Posted

[quote name='Magda:)']Mi się podoba nazwa DIES IRAE, co po łacinie oznacza dzień sądu ostatecznego:lol::)[/quote]
Dzięki;).Już zanioslam do ZK swoje nowe propozycje,ciekawe czy przyjmą...

Posted

=[quote name='Agasia']W takim razie wieeeele przydomkow to plagiaty [/quote]

jeśli coś krótkiego i dla seterów angielskich to może coś związanego z ciapkami :>?

z angielskiego:
plama - spot
plama na honorze :eviltong: - blemish
wywabiacz - stain remover :lol: albo ace :D

z niemieckiego:
plamisty - fleckig, gefleckt
plamka - Fleckchen

;)

Posted

Może komuś się spodobają (oczywiście nie są sprawdzone):

sui iuris-swoim prawem (łac)
quare non-dlaczegóż by nie (łac)
yami no asa-mroczny poranek (jap)
yami no hok-mroczny początek (jap)
kori no yama-lodowa góra (jap)
hikari no tsuki-światło księżyca (jap)
kami no hana-boski kwiat (jap)
momo no keeki-brzoskwiniowe ciastko (jap)
tsuki no hana-księżycowy kwiat (jap)
yuki no yama-śnieżna góra (jap)

po polskiemu:
znak czasu
srebrny potok
ani słowa
biały kruk
cud natury
dar niebios
zza rogu
nadaje ton
płatek śniegu
z rodu władców
iskra życia

no i w miarę krótkie nic nie znaczące (mam nadzieję ;)):
hinva
xeleres
vebur
emyoo
dongon
kyia
liviv
zazah
neri sinn
allgves

uff... trochę tego, ale jeśli ktoś by jeszcze chciał, to bardzo proszę, ja mogę jeszcze :razz: