Jump to content
Dogomania

Psiaki i kociaki z Fundacji Azylu Koci Świat - SZUKAMY DOMKÓW

Recommended Posts

Posted

przekierowalam do Was Pania zainteresowana plaskatopodobnym ,dalam jej numer do fundacji ,ma tam teraz dzwonic ,zobaczyla link plaskatych do adopcji i byla zachwycona :)
Moze uda sie wyadoptowac jakas bidule ,pani z wroclawia,
Pani mi napisala ,ze dzwonila i jest zainteresowana Paczusiem :)

• Replies 796
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tak:multi:
Pani jest bardzo poważnie zainteresowana Pączusiem i przyjeżdza do azylu w następną sobotę...:loveu::loveu::loveu:

Trzymajcie kciuki za Suzi.
Będzie miała operację bidulka...

Posted

[quote name='Osa']
Mru ....Alfik już i bez języczka i bez takich tam gwałtów żadnych...:evil_lol:
Przeszło mu na szczęście po tym, jak został szczęśliwym eunuchem...:lol:

o nieeeeee:placz: mój światopogląd padł hihiihhih :evil_lol:

Posted

Osa napisał(a):
Tak:multi:
Pani jest bardzo poważnie zainteresowana Pączusiem i przyjeżdza do azylu w następną sobotę...:loveu::loveu::loveu:

Trzymajcie kciuki za Suzi.
Będzie miała operację bidulka...

Będziemy trzymać kciuki i za Suzi i za Pączusia:loveu:

• 3 weeks later...
Posted

[quote name='Osa']Z babcią Amelcią jest na razie Oki...
Boimy się jej ruszać(mam na myśli operacje które w jej przypadku są konieczne)
Ryzyko duże , nie ma co ukrywać - babcia może tego nie przetrzymać....
Mamy dylemat...
To my już tak oficjalnie Babcię adoptujemy wirtualnie - przelew poszedł :-)

• 3 weeks later...
Posted

Szczerbatka jest w stanie krytycznym- być może trzeba będzie podjąć decyzję o uśpieniu malutkiej...
Kasia już drugi dzień jest z nią w klinice.
Trzymajcie kciuki i bądżcie z nią myślami.............

Posted

[SIZE="5"][FONT="Georgia"]Fyndacja Azylu "Koci Świat" składa wszystkim naszym przyjaciołom i darczyńcom oraz przyjaciołom "plasktych" serdeczne życzenia - zdrowia,spokoju,wszelkiej pomyślności i samych pogodnych dni oraz aby nadchodzący Nowy Rok 2010 był lepszy od ubiegłego.
Dziękujemy, że jesteście z nami i z naszymi podopiecznymi - dzięki Wam możemy im pomagać....[/FONT]

• 1 month later...
Posted

[FONT=Georgia]Babcia Amelcia[/FONT]

[FONT=Georgia]Nasza kochana babcia Amelka ma szanse na odzyskanie wzroku[/FONT]
[FONT=Georgia]Dr. Garncarz chce podjąć się operacji jej oczek i ta wiadomość jest dla nas bardzo radosna.[/FONT]
[FONT=Georgia]Operacja będzie kosztowała ok 1800 zł. i nieukrywamy że jest to dla nas i naszych zwierzaków duże obciążenie.[/FONT]
[FONT=Georgia]Wszystkich którzy zechcą wspomóc Amelkę zaprosimy na organizowane aukcje cegiełkowe i fantowe na Allegro oraz bazarki na Dogomanii.[/FONT]

Posted

Nie chciałbym być źle zrozumiany i źle odebrany - zaznaczam na wstępie.
Babcia Amelka jest przez nas kochana i kibicujemy jej ze wszystkich sił.
Uważamy jednak - zarówno moja kobieta, jak i ja, że dla 15 letniej, niedawno operowanej - w celu ratowania życia - suczki, taka operacja może być:
1. bez sensu - cierpienie pooperacyjne, ewentualne powikłania i brak gwarancji na pełne powodzenie.
2. niebezpieczne - 4.12.2009. - była pod narkozą, założono jej 80 szwów.
3. jak dużo ( oby jak najwięcej ) zostało Babci Amelce życia, w którym umie sobie radzić bez wzroku?
Rozumiem, że rozpatrywałyście wszystkie za i przeciw ale ja ich nie znam. Podzielicie się tą argumentacją i spróbujecie mnie przekonać?

Posted

Wcale źle nie odbieram Waszych wątpliwości...szczególnie, że same je mamy.
Ale-
Amelka WCALE sobie nie radzi z tym kalectwem-z powodu ślepoty która spadła na nią pewnie nie tak dawno temu, bo to zaćma starcza, jest zupełnie wycofana.
Gdyby to był Czarek lub Rycerzyk o których trzeba wiedzieć że nie widzą żeby uwierzyć nawet bym się nie zastanawiała. Natomiast na Amelcię żal patrzeć. Chce spać wyłącznie na tapczanie z którego, jak się mości na okrągło spada, na podwórku załazi w różne dziwne kąty z których nawet nie umie się wycofać i podobnie w domu. Jak wlizie w kąt miedzy kuchenką a zlewem to po prostu tak stoi...
Wiadomo że nie ma gwarancji, ale oglądali ją u dr Garncarza-ma naprawdę duże szanse-z ich punktu widzenia nie jest to bardzo poważne.
Może jak zdecydujemy się na operacją obu oczu, to chociaż jedno się uda, a na pewno nie będzie gorzej, bo w jej wypadku nie pomogą żadne kropelki i inne cuda.
Operację w grudniu, choć wszyscy padaliśmy z niepokoju znosła znacznie lepiej niż nie jeden młody pies. Jest w tej chwili zupełnie wyremontowana, nie ma żadnych przerzutów i mogłaby choć przez (mam nadzieję) kilka lat, nawet niech to będą dwa-trzy, wieźć szczęśliwe życie ....gdyby nie brak wzroku. Nie znamy jej przeszłości, lecz sądząc po stopniu wyniszczenia to była gehenna-więc może to będą najszczęśliwsze jej lat...

• 1 month later...
Posted

Witam jestem tu nowa:) chciałam się zapytać czy ktoś nie mógłby pomóc w szukani domku dla ok 5-6 letniego mieszańca pekina z shih tzu ? (jest on bardzo podobny do juz adoptowanego Ogi) wziełam go jak byłam na spacerze z moim 1.5 rocznym pekinkiem na spacerze :) piesek biegał jak oszalały pomiędzy samochodami, piesek musiał być przez swojego byłego 'własciciela' bity boi się kazdego głaskniecia i tylko czeka aż się go uderzy ;( mimo tego jest bardzo kochany tylko chciałby na raczki :) w łóżku nie pozwalam jemu spać ponioeważ jest jeszcze troszke skołtuniony (dopiero wczoraj go 1 raz wykapalam i 'obiecielam' :dd bo nie znam sie na tym kompletnie) a pozatym jest już zarezerwowane dla mojego pekuusia :). niestety piesek moze u mnie tylko tydzien zostac :( do 11.04.2010 r. bardzo chciala bym mu pomóc tylko nie wiem jak :( i chciałam sie zapytac gdybym nie znalazla dla niego domku to czy mogla bym go do siedziby KS zawiesc i wtedy by ktos go zawiózł do Kątnych k. Nasielska ? bardzo proszę o szybką odpowiedz :) tu jeest jego watek http://www.dogomania.pl/threads/182972-mix-shih-tzu-szuka-domu

Zyczę wszystkim wesolych swiat !:):)

Posted

Na dzień dzisiejszy jesteśmy kompletnie zakorkowane .
Ogi wrócił z adpocji i mamy w tej chwili pod opieką prawie same samce.
W najbliższych dniachj przyjeżdżają trzy psy z wcześniejszych ustaleń.
Adopocji jak na lekarstwo pewnie dlatego że domy są naprawdę dokładnie sprawdzane.
Aleksandra zadzwoń do Kasi żebyś wiedziała na czym stoisz
603-651-833

• 5 months later...
Posted

[SIZE="5"][FONT="Georgia"]Kochani sympatycy "Kociego Świata":)
Ponieważ chronicznie bark nam czasu na aktualizowanie najnowszych wiadomości na Dogo dlatego
wszystkich zainteresowanych życiem i podopiecznymi naszego Azylu zapraszamy na naszą stronę.[/FONT]

[FONT="Times New Roman"][SIZE="5"] AZYL "KOCI ŚWIAT"[/FONT]

Posted

wiem ze się wcinam ale nie mam gdzie tego napisać a to wątek duzo razy otwierany chodzi o Chiny i zwierzęta mordowane z zimną krwia chodzi o to aby jak najwiecej osob podpisało petycje czyli swoje imie i nazwisko i adres mailowy potem trzeba otworzyć maila i potwierdzic i tyle a moze mozemy pomóc tu jest link http://www.ptroa.co.il/petitionmovie/petition-English.php film jest BARDZO DRASTYCZNY i od radzam oglądać ale zachęcam do popisania się spróbójmy chociaż zawalczyć o los tych biedaków i prosze porozsylajcie to gdzie mozecie

• 2 months later...
Posted

[SIZE="5"][FONT="Georgia"]Niech się spełnią świąteczne życzenia,
te łatwe i te trudne do spełnienia.
Niech się spełnią te duże i te małe,
te mówione głośno lub wcale.
Niech się spełnią te wszystkie krok po
kroku w nadchodzącym Nowym 2011 Roku:)

Fundacja Azylu
"Koci Świat"

[/FONT]
[video=youtube;8-0WVfj76bo]http://www.youtube.com/watch?v=8-0WVfj76bo&feature=player_embedded[/video]