Jump to content
Dogomania

Psiaki i kociaki z Fundacji Azylu Koci Świat - SZUKAMY DOMKÓW

Recommended Posts

Posted

Azyl Koci Świat położony jest we wsi Kątne k/Nasielska, woj. mazowieckie, 60 km od Warszawy. Jego mieszkańcy to 190 kotów, 13 psów, 2 kozy, Kasia i jej pomocnicy. Obejmuje 4 hektary gruntu na uboczu wsi…….
W Kocim Świecie nie ma wielkiego ruchu. Trafiają koty uratowane po różnych wypadkach, często schorowane, stare i kalekie. Kilka razy Kasia przyjmowała większą ilość kotów w nagłej potrzebie, jak po tragicznie zmarłej opiekunce kotów pod Węgrowem zimą 2004 r. Także ze schronisk w Legionowie, Konstancinie i Na Paluchu. Śmiertelność w Kocim Świecie wynosi średnio jeden przypadek na trzy miesiące.
W Kocim Świecie miało nie być psów, ale jest ich trzynaście - każdy oczywiście z osobnego powodu.

Strona fundacji:

http://www.kociswiat.org.pl/index.htm :kociak::Dog_run::dog:

[SIZE="3"]Aktualnie potrzebna jest pomoc dla zwierzaków z Fundacji Azylu Koci Świat. Przede wszystkim potrzebna jest karma dla psów i kotów. Przydałoby się też trochę psich puszek. :modla::modla:
Za to mleko dla kotów nie jest potrzebne, jest duży zapas.

Inne potrzeby Kociego Świata to, przede wszystkim, ustawienie na gotowych wybiegach ogrzewanych budynków lub kontenerów z pomieszczeniami dla kotów, bo w dwóch budynkach jest już ciasno, zwłaszcza zimą. Zabudowa strychu na izolatkę……..

[SIZE="3"]Jeżeli chcesz pomóc w utrzymaniu któregoś ze zwierząt, adoptuj wirtualnie zwierzaka i dokonaj wpłaty na konto Fundacji Azylu "Koci Świat" z dopisanym imieniem Twojego podopiecznego.

Sam możesz wybrać, którym ze zwierząt chcesz się zaopiekować (nazwisko sponsora pojawi się przy wybranym przez niego kocie lub psie). Twoje pieniądze będą wykorzystane na zakup karmy, lekarstw, leczenie i zabiegi weterynaryjne.
Miesięczny koszt podstawowego utrzymania kota lub małego psa to 30 zł / miesiąc, psa średniego 40 zł / miesiąc, a dużego 50 zł / miesiąc.

Wpłaty można dokonać na konto Fundacji Azylu "Koci Świat"

Fundacja Azylu "Koci Świat"
04-886 Warszawa, ul. Garncarska 37a
konto nr 92 1060 0076 0000 3200 0095 6342
(podaj swój nick)

• Replies 796
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bardzo prosimy o pomoc dla zwierzaków !!!!!

Jak już napisała Paros na dzień dzisiejszy najpilniej potrzebna jest karma dla psów i kotków !!!!!!!!!!!

Martwi nas bardzo, że nie mamy możliwości sami pomóc w takim stopniu, jak byśmy chcieli i jak ogromna jest potrzeba.

Wiemy, że Dogo nie zostawia potrzebujących zwierząt samym sobie.

Dlatego właśnie Paros i ja zdecydowałyśmy się założyć ten wątek.

Bardzo na Was liczymy !!!!! Zwierzęta liczą !!!!!

Potrzebne pilnie wsparcie finansowe na zakup jedzenia, ale jeśli Ktoś woli może sam dokonać zakupu - zgromadzoną w ten sposób żywność przekażemy do "Kociego Świata" !!!!!
W Warszawie kontakt z Paros lub ze mną.

Posted

Mała poprawka psiaków jest 24 szt. - wczoraj byłyśmy i widziałyśmy:eviltong:.

Potrzebne również są budy więc jeśli będziecie słyszeli że jest jakaś "do wzięcia" to Koci-Świat będzie wdzięczny.

Dajcie znać kiedy chcecie jechać ja też chętnie pojadę!

Posted

Zmysł napisał(a):
Może w najbliższą niedzielę?

Jest już jedna buda do wzięcia :lol:
Ja też zabrałabym się z Wami ale teraz nie mogę .... :-(:-(:-(:-(:-(

Posted

Ja wolałabym w sobotę tylko jeszcze nie wiem czy rano czy po południu.

W niedziele o ile złapię szczeniora jadę do Zabrza - chyba że macie jakiś pomysł gdzie mogłabym ulokować małą:shake:

Posted

Jakiś czas temu Kasia proponowała spotkanie u niej. Chciała to ma - pół dogo w odwiedziny przyjedzie :lol:

Ja jeśli czas pozwoli, też chcę jechać - czy byłby ktoś chętny, żeby mnie zabrać :cool3: Bo TŻ z Duśką musi zostać.

Posted

Ale "silna grupa" wybiera się straszyć psiaki i kociaki....
Dobrze by było, by miała czym przekupić zwierzyniec Kasi....

A pyszczków liczących na coś do jedzenia jest tam bardzo dużo !!!!!!!
No i powoli robi się u Kasi taki "Kocio-Psi Świat"....

Ponowię prośbę o pomoc dla "Kociego Świata" !!!!!!!!
To naprawdę pilne !!!!!
Zwierzęta czekają na nasze wsparcie !!!!

Dodam tak dla porządku, chociaż sądzę, że Wszyscy wiedzą:
Wpłaty na konto Fundacji można odliczać w rozliczeniu podatkowym !!!!!

Namiary do wpłat na poprzedniej stronie wątku.

Posted

Zmysł napisał(a):
:oops: co masz na myśli?

odpowiedź była wcześniej
przyjaciel_koni napisał(a):
Ale "silna grupa" wybiera się straszyć psiaki i kociaki....
Dobrze by było, by miała czym przekupić zwierzyniec Kasi....

Parówki to jest coś takiego, czym można przekupić większość psiaków:evil_lol:

Posted

Paros - daj znać czy dasz radę pojechać ok. 14.
Wtedy pojechałabym ja, Bazyliah, Zmysł i Ty.
Jeśli nie to myślę że przełożymy wyjazd na następny weekend i wtedy zbierze się większa grupa.

Posted

:roflt::roflt::roflt:
Poprawiliście mi humor tymi parówkami :-D

I mam pytanie - czy jest sens wieźć karmę do Kasi, nie lepiej kaskę wpłacić na konto, albo zrobić zrzutkę na większą ilość, Kasia kupi, my zawieziemy? Kasia ma sklep zoo, więc może kupować w hurtowni, a wiadomo, że za tą samą kwotę w sklepie kupimy mniej, niż bezpośrednio z hurtowni.

Oczywiście w sobotę z pustymi łapkami nie pojedziem ;) Dla człowieków też trzeba coś zabrać - mogę jutro rano kupić "coś na ząb" do kawuni (niestety nie zdążę upiec).

Posted

anouk92 napisał(a):
Paros - daj znać czy dasz radę pojechać ok. 14.
Wtedy pojechałabym ja, Bazyliah, Zmysł i Ty.
Jeśli nie to myślę że przełożymy wyjazd na następny weekend i wtedy zbierze się większa grupa.

Nie dam rady pojechać jutro z Wami, a za tydzień w sobotę przylatuje mój TZ po dłuższej nieobecności :roll:
Może ktoś pojedzie zamiast mnie? Koniecznie ucałujcie Kasię i wytarmoście zwierzaki ode mnie :lol:

Posted

Ja z TŻtem za tydzień też odpadamy - sobota i niedziela od 7 do 20 zajęta :roll: Nawet do Duśki i psów niania-babcia przyjeżdża ;)

Anouk - sprawdź wymiary budy - max 100 cm wysokości, może w tygodniu by Marek zabrał.

Posted

Bazyliah napisał(a):
Ja z TŻtem za tydzień też odpadamy - sobota i niedziela od 7 do 20 zajęta :roll: Nawet do Duśki i psów niania-babcia przyjeżdża ;)

No to pojedzmy w tą sobotę.
Zmysł to jednak jedziemy.
Ja, Bazyliah i Zmysł!
Reszta niech żałuje;)

Posted

Bazyliah napisał(a):

Anouk - sprawdź wymiary budy - max 100 cm wysokości, może w tygodniu by Marek zabrał.

Ja nie mam jak sprawdzić.:shake:
Paros można to jakoś wymierzyć?

Posted

anouk92 napisał(a):
Ja nie mam jak sprawdzić.:shake:
Paros można to jakoś wymierzyć?

A gdzie jest ta buda? Jak niedaleko, to nie ma problemu, ale jak gdzieś dalej, to nie śmiem wysyłać TŻta, bo jak nie wejdzie to :mad: