Doginka Posted March 15, 2013 Author Posted March 15, 2013 I poleciał:lol::hand: A na koniec brytany trzy:loveu: Quote
Alicja Posted March 15, 2013 Posted March 15, 2013 a ja u nas jeszcze na gróbodzioba nie trafiłam .... Quote
Doginka Posted March 15, 2013 Author Posted March 15, 2013 Alicja napisał(a):a ja u nas jeszcze na grubodzioba nie trafiłam .... Grubodzioby to cwaniaki - są płochliwe i najpierw podglądają inne ptaki, a jak teren bezpiecznie wygląda dopiero przylatują na drzewo z karmnikiem i tu też czekają, rozglądają się i dopiero bardzo ostrożnie pozwalają sobie na zejście do żarła. Na dole nawet ruch firanki je płoszy i później długo trzeba polować na tego ptaszka, ale ja byłam wytrwała:multi: Quote
Tekla64 Posted March 15, 2013 Posted March 15, 2013 cudne zdjecia patszydlow wszystkich sojki sa piekne ino czemu maja tak okropny glos i tyle wrzeszcza? Grubodziob jest fantastyczny az djecia ci sie piekne udalo porobic Quote
Doginka Posted March 15, 2013 Author Posted March 15, 2013 Magda, moje sójki jakoś są ciche, może wiedzą, ze nie lubię skrzeczenia:evilbat: Quote
Saththa Posted March 15, 2013 Posted March 15, 2013 Doginka napisał(a):Nie będzie, to tylko marzenia, które zrealizuję dopiero jak już nadejdzie ta najstraszniejsza godzina:sad: Ale na razie wszyscy zdrowi i niech tak zostanie jak najdłużej:lol: w takim razie życze aby się w czasie odwlekała jak najdłuzej! Cudne ptaszki;) Quote
Fides79 Posted March 15, 2013 Posted March 15, 2013 ale ptasia różnorodność:p a tańczące sójki prześlicznie się prezentują :lol: Quote
Doginka Posted March 15, 2013 Author Posted March 15, 2013 Saththa napisał(a):w takim razie życze aby się w czasie odwlekała jak najdłuzej! Cudne ptaszki;) Na razie moje szczęście Gordoński czuje się świetnie i oby jak najdłużej. Chociaż w poniedziałek leciałam do veta, bo wdało mu się zapalenie gruczołów okołoodbytowych:mad: Dziś już jest wszystko dobrze i dzięki mojej szybkiej ingerencji obyło się bez antybiotyku:multi: Fides79 napisał(a):ale ptasia różnorodność:p a tańczące sójki prześlicznie się prezentują :lol: Sójki są super, ale ja wciąż poluję na latającego bażanta:lol: Drań znowu mnie przechytrzył i wyszło takie rozmazane coś:mad: Quote
jonQuilla Posted March 15, 2013 Posted March 15, 2013 trochę jak feniks xD :evil_lol: https://lh4.googleusercontent.com/-h3NXwWXWjxc/UULmjaKQvQI/AAAAAAAAfHc/q1b2sh3NYZg/s640/Grubodzi%C3%B3b%20036.JPG kurde nie mogę na Twój wątek wchodzić w pracy... zawsze trafiam na zdjęcia a wtedy mi wszystko zaczyna się wieszać :mad: nikt nie wziął pod uwagę że ktoś tu będzie internetu używał w innych celach niż służbowe :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Alicja Posted March 15, 2013 Posted March 15, 2013 no właśnie mi też się wiesza u Doginki :roll: fajny bażant :) , a sójek to u nas jak psów :lol: Quote
Doginka Posted March 15, 2013 Author Posted March 15, 2013 jonQuilla napisał(a):trochę jak feniks xD :evil_lol: https://lh4.googleusercontent.com/-h3NXwWXWjxc/UULmjaKQvQI/AAAAAAAAfHc/q1b2sh3NYZg/s640/Grubodziób 036.JPG kurde nie mogę na Twój wątek wchodzić w pracy... zawsze trafiam na zdjęcia a wtedy mi wszystko zaczyna się wieszać :mad: nikt nie wziął pod uwagę że ktoś tu będzie internetu używał w innych celach niż służbowe :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Alicja napisał(a):no właśnie mi też się wiesza u Doginki :roll: fajny bażant :) , a sójek to u nas jak psów :lol: No pięknie, teraz wszyscy wiedzą, że u mnie się wiesza:roflt: Co ja szafa jestem czy cooo?:niewiem::evilbat: Quote
jonQuilla Posted March 15, 2013 Posted March 15, 2013 taki samobójczo wisielczy wątek masz :eviltong: Quote
Korenia Posted March 15, 2013 Posted March 15, 2013 https://lh3.googleusercontent.com/-cFu2zDY2sVg/UULFWTebbYI/AAAAAAAAe_c/7rk6bK3QbcI/s640/Grubodzi%25C3%25B3b%2520023.JPG Superancki karmnik :) Quote
Doginka Posted March 15, 2013 Author Posted March 15, 2013 jonQuilla napisał(a):taki samobójczo wisielczy wątek masz :eviltong: Tiaaa, a wczoraj to nawet z bólu na podwórku leżałam - zemdlałam i dopiero mama mnie ocuciła:razz: Korenia napisał(a):https://lh3.googleusercontent.com/-cFu2zDY2sVg/UULFWTebbYI/AAAAAAAAe_c/7rk6bK3QbcI/s640/Grubodzi%C3%B3b%20023.JPG Superancki karmnik :) Karmnik jeszcze wisi na sznurkach, ale na nowy sezon karmienia powinien już być porządnie umocowany - Miś mi to obiecał, ale jak każdy TZ - obiecanki się opóźniają:lol: Quote
Alicja Posted March 15, 2013 Posted March 15, 2013 jonQuilla napisał(a):taki samobójczo wisielczy wątek masz :eviltong: to wszystko przez te wampiry :diabloti::evil_lol: Quote
WATACHA Posted March 16, 2013 Posted March 16, 2013 Bandyty ;) https://lh3.googleusercontent.com/-1qVTDfs-_As/UULMCXYrS_I/AAAAAAAAfHA/bRpDvEu9-LU/s640/Grubodzi%25C3%25B3b%2520161.JPG Quote
ulana Posted March 17, 2013 Posted March 17, 2013 Jakiś czas nie zglądałam tu... Nadrobilam :) Doginka napisał(a): Ja nie jestem anty nastawiona na bidy, ale sama osobiście nie wzięłabym już nigdy takiego psa pod swój dach. Jak byłam młodsza to non-stop znosiłam do domu jakieś bezdomniaki, nawet miałam 2 takie znajdy, ale teraz już bym się na to nie zdobyła. A już na pomoc np. jako DT wyleczyły mnie dogocioteczki z PWP. Ale to nie znaczy, że nie pochwalam pomocy dla bid! Sama pomagam, ale nie robię tego tak, aby wszyscy widzieli i achali i ochali jaka to ja dobra jestem. Rzygać mi się chce, jak dogocioteczki pomagają na dogo w głównej mierze tylko klikając w klawiaturkę! Sama się zraziłam jak wzięłam bidę z parku na DT i później byłam prawie zlinczowana, że nie oddałam swoich psów rasowych do matki i nie zajęłam się tym kundlem. Byłam prawie zlinczowana, że zamiast wyrzucić z powrotem na ulicę oddałam do schroniska! Dlatego już nigdy NIE!!! Prędzej się spodziewałam, że mnie skrytykujesz jak może mi się podobać taki koślawiec Maniolo ;) - a Ty o bidzie. Sylwia - nie kojarzę tej sytuacji jak wzięłaś bidaka - zapewne było to zanim zaczęłam zaglądać na dogo albo tu do Ciebie. Bo tak naprawdę to nie jest łatwe i proste - gdyby tak było to pewnie by już jakiś u mnie był. I nie chodzi w tej pomocy o akceptację czy nie kogoś na dogo tylko o psy po prostu. I już. Śliczne zdjęcia ptaszków narobiłaś. Grubodziób jest fantastyczny. Nigdy go nie widziałam z bliska. Sójki mi się tłukły na działce o czereśnie, sikorki przylatyją gęsto na balkon, nawet zimorodka mialam tuż obok siebie na Mazurach, a tego pana - nie. :) Będziesz w sobotę w Nowym Dworze ze swoim dworem?;) Quote
Doginka Posted March 17, 2013 Author Posted March 17, 2013 Alicja napisał(a):to wszystko przez te wampiry :diabloti::evil_lol: Na bank:roflt: WATACHA napisał(a):Bandyty ;) https://lh3.googleusercontent.com/-1qVTDfs-_As/UULMCXYrS_I/AAAAAAAAfHA/bRpDvEu9-LU/s640/Grubodzi%C3%B3b%20161.JPG Tiaaa, czekali żeby mnie zaatakować z góry:evilbat: Quote
zuzolandia Posted March 17, 2013 Posted March 17, 2013 Alicja napisał(a):to wszystko przez te wampiry :diabloti::evil_lol: wypraszam sobie :diabloti: ja spędzam z nimi wiecej czasu niż Sylwia i jakoś nie pragnę samounicestwienia :diabloti::diabloti: fotaski superasne a jesli chodzi o bazanty to laza u mnie po drodze to sa dopiero desperaci-samobójcy :evil_lol: buziam kudłato :loveu: Quote
Doginka Posted March 17, 2013 Author Posted March 17, 2013 zuzolandia napisał(a):wypraszam sobie :diabloti: ja spędzam z nimi wiecej czasu niż Sylwia i jakoś nie pragnę samounicestwienia :diabloti::diabloti: fotaski superasne a jesli chodzi o bazanty to laza u mnie po drodze to sa dopiero desperaci-samobójcy :evil_lol: buziam kudłato :loveu: Hihihihi, ja ostatnio non stop oglądam wampirze filmy:lol:;-) A bażanty i ich żony też łażą po ulicy, właściwie to łażą i latają wszędzie:lol: Też buziam, ale nie kudłato, bo moje kudły dopiero zarastają:lol: Mają już co najmniej 3 mm włosy:multi: Ale mogę się z Wami podzielić zimą, która w piękny i stylowo-zachwycający sposób odchodzi;-) Dziś rano było minus 7 stopni, ale słonko tak przygrzewało, że zimna się nie czuło, a wręcz przeciwnie - było bardzo ciepło:lol: Lodowe trawki:loveu: Quote
Doginka Posted March 17, 2013 Author Posted March 17, 2013 Cała łąka aż skrzyła od tych lodowych cudności:lol:;-) Quote
Recommended Posts