Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Tekla64']nie wiem czy gratulowalam ale zdaje sie ze tak a jakby jendak nie to serdeczne gartulacje dla grubasow!!!!
i niech juz tak zostanie
kazdy ma prawo miec swoj ideal psa i wlasnie po to coby kazdy se mogl wybrac to co jemu sie podoba i co lubi sa rozniste rasy
wiem wiem juz to pisalam
zdjecia wystawowe super ale nie bylo tam deczko ciemno ???? jakos takie mam wrazenie[/QUOTE]
Dla aparatu trochę ciemno, pomimo sporej ilości okien, ale ogólnie było fajnie. Oczywiście w miarę upływu dnia robiło się ciemniej:lol:;-)

Posted

Gratulujemy sukcesów ! :D
Niestety...na targach ze zdjęciami jest masakra, ale w niektórych miejscach zadarza się dobre oświetlenie. Myślę, że wystarczy mieć porządną lampe i jakoś wyjdą. :D
Pozdrawiamy.

Posted

gratulujemy :)
przeczytałam prawie całą dyskusję, i ja również uważam (po zdjęciach ), że twoje psy nie są spasione, a idealne.
Tak to jest jak ktoś ocenia psy po zdjęciach, a na żywo ich nie widział.

Posted

[quote name='Ka-Vanga']
Jestem pewna, ze Unbelievable mogla widziec chudziusienkie miniatury [/QUOTE]
oczywiście , na dogo chociażby , takie prosto ze schroniska - nie daleko szukać u Malejwaszki .... tylko zaraz po tym jak zaczną jeść , robią się normalne :)

Ja miałam kiedyś tam PONa , taki piesek , co to często dom zmieniał .. z racji , zamiłowania do ucieczek - u nas był najdłużej ... regularnie zwiewał i nie było na niego bata - chodził na smyczy , ale potrafił wyskoczyć między nogami z domu przez drzwi i tyle go widziano :) wracał po 2-3 tygodniach ... brudny , śmierdzący , nie wiem ile tysięcy dzieci zrobił :diabloti: jurny był ...
na tych wypadach , to mu się nie przelewało - to były lata 80 ... sklepy tylko państwowe etc ... po włóczędze , był kąpany , picowany - szate miał bardzo bujną - wyglądał jakby miał z 10 kg nadwagi , co często ludzie mówili .... najszybciej odchudzający się pies na świecie ... wystarczyło wodą polać , włos otulał gnaty , okryte skórką -

Posted

[quote name='Silky123']Gratulujemy sukcesów ! :D
Niestety...na targach ze zdjęciami jest masakra, ale w niektórych miejscach zadarza się dobre oświetlenie. Myślę, że wystarczy mieć porządną lampe i jakoś wyjdą. :D
Pozdrawiamy.[/QUOTE]
Dzięki za gratki;-)
Aqrat u sznupów miniaturowych oświetlenie było w miarę dobre, bo mieliśmy ring przy oknach:lol: Ale jak to na jesieni szybko się robi szaro:roll:

[quote name='Lucky.']gratulujemy :)
przeczytałam prawie całą dyskusję, i ja również uważam (po zdjęciach ), że twoje psy nie są spasione, a idealne.
Tak to jest jak ktoś ocenia psy po zdjęciach, a na żywo ich nie widział.[/QUOTE]
Nie widział, nie dotykał i takie tam, ale ja takie opinie z palca wyssane olewam sikiem prostym:roflt:;-)
Dzięki za gratulacje:lol:

[quote name='Fides79']gratuluje sukcesów, brawa dla Ciebie i chlopaków :multi::multi:
Lotos niesamowity, pięknie go zrobiłaś :loveu:
a zdjecia bardzo fajne :p[/QUOTE]
dzięki, dzięki, dzieki:lol:

[quote name='ewka i haker']gratulacje!!!!!
milo było sie spotkać na chwile:)[/QUOTE]
Szkoda Ewuś, że nie miałyśmy czasu dłużnej pogadać:lol: Widziałaś jak bardzo byłam zestresowana, bałam się przegranej Gordona, bałam się, ze dostaniemy ocenę niższą niż doskonała, ale jak widać bałam się bezpodstawnie. Tak to głupie posty potrafią zasiać niepewność:roflt:
A Twoja psia dziecinka jest przesłodka:loveu: Jaka ona kruszynka malutka:loveu:

[quote name='WATACHA']A tu o co się modlicie ;)?
[url]http://i54.tinypic.com/161l1z8.jpg[/url]
Lotos przecudny, szkoda , że nie wygrał[/QUOTE]
Modlimy się, zeby juz się skończyło i żebyśmy mogli jechać do domku:lol:
A Lotinek merda kikutkiem za komplementy:lol:[IMG]http://i51.tinypic.com/11h7676.jpg[/IMG]

[quote name='Vectra']oczywiście , na dogo chociażby , takie prosto ze schroniska - nie daleko szukać u Malejwaszki .... tylko zaraz po tym jak zaczną jeść , robią się normalne :)

...[/QUOTE]
O to to to, właśnie...:lol:

Posted

sznupy tyz deczko chudsze sie robia jak wyjda z wody hihihi
ale ale ja tyz kiedys mialam wlasnie PONka i tyz byl taki lazega jurny ze zadnego sposobu na niego nie bylo, moze tamte PONki tak wlasnie mialy ?
nie znalam wiecej egzemplarzy wiec nie uogolniam

Posted

[quote name='Tekla64']sznupy tyz deczko chudsze sie robia jak wyjda z wody hihihi
ale ale ja tyz kiedys mialam wlasnie PONka i tyz byl taki lazega jurny ze zadnego sposobu na niego nie bylo, moze tamte PONki tak wlasnie mialy ?
nie znalam wiecej egzemplarzy wiec nie uogolniam[/QUOTE]

No może ten typ tak miał , nie wiem - był łajza , uciekinier , romeo obrzydliwy ... do tego gardy na żarcie , jadał tylko surową wołowinę - a to byli czasy kartkowe ;) Był moment , że na smyczy w domu chodził , by jakoś go przytrzymać jak się wchodziło/wychodziło - też się potrafił uwolnić i ulotnić ... raz w miesiącu musiał zwiać .. raz pamiętam , był ze mną u babci ... ci co są ze wawy , to kojarzą - babcia mieszka na Pradze .... Kajtuś zwiał oczywiście ... wyskoczył z balkonu :grins: babcia mieszka na 1 piętrze .. i wrócił do mojego domu - mieszkałam na Mokotowie :cooldevi: w wersji oryginalnej , był biały w brązowe łaty .. w wersji "na uciekiniera" wyglądał jak czarny puli ... jego ulubione perfumy , to były rybki - wtedy były takie twory - jak centrale rybne ... i te wszystkie odpady rybne , wode ze śledzi , wywalano za sklepy ... miał swoją mete na wypachnienie się - taki był metroseksualny piesek , dbał nieziemsko o swój wygląd ... jedynie czym dawało się go wyprać , to był ludwik :diabloti: Ja byłam mała jak on był u nas ... pamiętam , jak całe osiedle poszukiwało wiecznie Kajtusia ... ale Kajtuś miał czapkę niewidkę ... tak samo jak znikał , tak samo nagle się pojawiał ... taki spacer poranny , to jak chodziłam do zerówki , odprowadzali mnie z nim - chodziłam do zerówki w szkole .. no i tego nie zapomnę nigdy w życiu ... jak piesek , po 3 tygodniowym niebycie w domu , wrócił i przyszedł do mnie do szkoły - czarny , dredziasty , wymazany w rybach i bóg wie w czym jeszcze ... moja radość była tak ogromna , że porwałam go na ręce ... rodzice zostali wezwani do szkoły , by nas odebrać ... dodam że ja też miałam chanel nr 5 rybne na sobie :diabloti:

Posted

a zapomniałam dodać , że jak on do tej szkoły przyszedł, to nie że czekał pod szkołą - ależ skąd :diabloti: on wpadł do budynku 3 piętrowy był budynek , biegał po wszystkich piętrach ujadając ... cieciowa go ganiała ze szmatą ... a był brudny , śmierdzący , posklejany - obrzydliwy jednym słowem :diabloti:

Może temu mam niechęć do kudłatych psów ? :niewiem: :cooldevi:

Posted

a zapomniałam dodać , że jak on do tej szkoły przyszedł, to nie że czekał pod szkołą - ależ skąd :diabloti: on wpadł do budynku 3 piętrowy był budynek , biegał po wszystkich piętrach ujadając ... cieciowa go ganiała ze szmatą ... a był brudny , śmierdzący , posklejany - obrzydliwy jednym słowem :diabloti:

Może temu mam niechęć do kudłatych psów ? :niewiem: :cooldevi:

Posted

[quote name='Kisses']Witamy znajomą z BIS`a :D
Jeszcze raz gratuluję Poznania :loveu: Widzę, ze nawet na kilka fot się załapałam :D[/QUOTE]
Witam, witam, ja jeszcze będę wklejać foteczki, ale niestety z BISów mam chyba tylko 3 czy 4 foty:lol:
Trochę szkoda że nasze pięknotki nie załapały się na pudło;-)
Ale miło było Cię poznać;-)

[quote name='Vectra']a zapomniałam dodać , że jak on do tej szkoły przyszedł, to nie że czekał pod szkołą - ależ skąd :diabloti: on wpadł do budynku 3 piętrowy był budynek , biegał po wszystkich piętrach ujadając ... cieciowa go ganiała ze szmatą ... a był brudny , śmierdzący , posklejany - obrzydliwy jednym słowem :diabloti:

Może temu mam niechęć do kudłatych psów ? :niewiem: :cooldevi:[/QUOTE]
Kobieto, ja zejdę na atak śmiechu przez Ciebie:roflt: I nie tylko ten post mnie zwalił z nóg, ale ten powyżej też, szczególnie kawałek o rybim perfumie:roflt:

[quote name='WATACHA']PONa to ja chyba raczej nie będę mieć hi,hi,hi[/QUOTE]
ja tez nie, wolę sznupa:lol:

[quote name='Tekla64']Mojego P i e r d o ł e pralismy we frani
i tyz mial dar pojawiania sie z nikad zawsze jak wyjezdzalismy byl wariat na jazde samochodem[/QUOTE]
Qrna, ale musiał mieć zawroty głowy po takiej franiowej kąpieli:roflt:

[quote name='Tekla64']sznupy tyz deczko chudsze sie robia jak wyjda z wody hihihi
nie znalam wiecej egzemplarzy wiec nie uogolniam[/QUOTE]
Ja miałam pudla i po kąpieli wyglądał jak szczur:roflt:

[quote name='jonQuilla'][FONT=Georgia][COLOR=olive][B]ocieka tłuszczem tak bardzo ze aż się błyszczy ;)
[url]http://i53.tinypic.com/2l9077c.jpg[/url][/B][/COLOR][/FONT][/QUOTE]
Taaaaaak, nasmarowałam go wilczym sadłem:roflt:

Posted

[quote name='Doginka']Witam, witam, ja jeszcze będę wklejać foteczki, ale niestety z BISów mam chyba tylko 3 czy 4 foty:lol:
Trochę szkoda że nasze pięknotki nie załapały się na pudło;-)
Ale miło było Cię poznać;-)[/QUOTE]
No szkoda, szkoda :( Ale Gordon jeszcze nie raz wskoczy, coś tak czuję, na żywo jeszcze fajniejszy jest :loveu:
Dziękuję, wzajemnie :)

Posted

Wiesz Doginko , z każdym moim psem , który przekroczył bramy TM ... wiąże się wiele wesołych historii i tak własnie staram się rozpamiętywać , o tych psach , których już ze mną nie ma ... dużo takich anegdotek , to w ostatnim czasie wypłynęło znowu na światło dzienne , z racji że sporo czasu z mamą spędziłam , po śmierci taty ... a ona też psiara , psy ma od zawsze , wcześniej niż ja się pojawiłam na świecie ... pierwszy pies w moim świadomym życiu którego pamiętam ... on był zanim ja się urodziłam ... to był bokser Agros - pamiętam tylko jedno i to jakby było wczoraj , a było to jakieś 30-31 lat temu ... jak mnie tarmosił za spodnie.Obraz mam tak realny , pamiętam każdy szczegół , nawet wystroju wnętrza i swojego ubrania - miałam takie kraciaste ogrodniczki i on mnie za nie tak tarmosił , oczywiście w zabawie ..Spędziłyśmy z mamą wiele wieczorów , na wspominkach z życia naszych psów - brzuch mnie bolał okrutnie ze śmiechu :)

Posted

Kochani, chwalimy się, a raczej to Gordon się chwali swoją córeczką :loveu:
Oto ZETA THE STAR OF Rainbowland (FCI):loveu:
[IMG]http://i39.tinypic.com/22o00.jpg[/IMG]

Zdjęcie wstawiam dzięki uprzejmości hodowli Rainbowland;-)

Posted

[quote name='Justa']Ojejku, ona tak dziwnie wybarwiona jest czy tak na zdjęciu tylko wyszło?[/QUOTE]
Ona jest rewelacyjnie wybarwiona do wieku:loveu: Identyczny był Gordon:lol:

Fotka trochę za ciemna i dlatego słabo widać znaczenia;-)

Posted

[quote name='Doginka']Ona jest rewelacyjnie wybarwiona do wieku:loveu: Identyczny był Gordon:lol:

Fotka trochę za ciemna i dlatego słabo widać znaczenia;-)[/QUOTE]

No właśnie zero znaczeń na brodzie i przedpiersiu dlatego się zdziwiłam ;)

Posted

[quote name='Justa']No właśnie zero znaczeń na brodzie i przedpiersiu dlatego się zdziwiłam ;)[/QUOTE]
Ona ma srebrne znaczenia, a nie białe tak jak Lotos:lol: I ja osobiście bardziej wolę te srebrne znaczenia niż papasmerfowate - białe;-)
A Zeta jeszcze się porządnie wybarwi:lol: Gordon nabierał znaczeń jeszcze po drugim roku życia;-)