Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='panienkabubu']przecież pod każdymi zdjęciami masz linki do poszczególnych zdjęć :watpliwy:[/quote]
No właśnie;) - Dzięki za obronę moich paluszków zmęczonych klikaniem:p
[quote name='sleepingbyday']Matusz, oglądałam twoją stronkę, robisz super zdjęcia tobiaszowi, ale to:
[URL]http://www.mazurskiwiatr.republika.pl/22.jpg[/URL] jest czad.[/quote]
Ola, czy czasem nie pomyliłaś bloga?:razz::evil_lol:
[quote name='Cheritka']No super sesja,
to zupełnie tak jak u mnie :cool3:
tylko rasa sie nie zgadza :eviltong:[/quote]
czy sznupek czy pudelek to też piesek:loveu:
[quote name='malawaszka']
ale te Twoje chłopaki są grzeczne :loveu:[/quote]
Jak śpią:cool3: - dzisiaj zdarzyła się rzecz niesłychana, a mianowicie:
Miśka jak zwykle dobrała się do Rapera i męczyła go niemiłosiernie noszeniem na rękach, robieniem warkoczyków, zakładaniem gumek itd., itp. A Rapcio jak nigdy najpierw dał ostrzeżenie warknięciem - mruczał jak misio:loveu:. I jak tak kilka razy nie pomogło, to w pewnym momencie rzucił się na Dominikę z paszczą, z której wystawały wieeeeeeeeeelkie, osre zębiska:crazyeye: - ugryzł Miśkę pierwszy raz w swoim cztero letnim życiu:crazyeye::mad: - Dostał manto po tyłku i później Ją przepraszał chyba z godzinę:razz: - Ale atak był strasznie szybki jak na flegmatycznego Raperka:crazyeye:

Posted

[quote name='sleepingbyday']Matusz, oglądałam twoją stronkę, robisz super zdjęcia tobiaszowi, ale to:
[URL]http://www.mazurskiwiatr.republika.pl/22.jpg[/URL] jest czad.[/quote]

nie pomyliłam bloga, matusza kojarzę tylko z tutejszych problemów ze zdjęciami :-). nawet nie wiem, czy on ma fotobloga na dogo, po prostu na stronę weszłam...

Posted

[quote name='gassira']Rapcio pokazał co sznup potrfi jak jest wkurzony;)dobrze,że pokazałyście mu kto u rządzi;)i mam nadzieje że była to Miśka:lol:[/quote]
Dostał i od Miśki i ode mnie:mad::mad::mad:
DOBRANOC:p

Posted

[quote name='Doginka']Dostał i od Miśki i ode mnie:mad::mad::mad:
DOBRANOC:p[/QUOTE]

psów się nie bije! a tym bardziej jak zawarczy czy ugryzie... :mad:

[quote name='eria']no cóż ..... Miście się najwyraźniej należało. jakbym była psem też bym nie pozwoliła na takie coś.[/QUOTE]

też bym tak zareagował, jakby ktoś mnie traktował jak maskotkę

[quote name='Doginka']Dostał manto po tyłku i później Ją przepraszał chyba z godzinę:razz:[/QUOTE]
przepraszał?:roll: psy to nie ludzie i nie w głowie im przepraszanie;)

Posted

[quote name='eria']no cóż ..... Miście się najwyraźniej należało. jakbym była psem też bym nie pozwoliła na takie coś.[/quote]
Raper ostatnio nie pozwala się dotykać - a na wystawie jak ugryzie sędziego to wylecę z ringu, dlatego dostał klapa i już teraz daje się dotknąć i wziąć na ręce:razz: - on szybko łapie co jest złe a co mu wolno:p

Posted

[quote name='LeCoyotte']psów się nie bije! a tym bardziej jak zawarczy czy ugryzie... :mad:

[COLOR=red]Ach, miałam pozwolić na dominację nad dzieckiem:cool3: - niedoczekanie!:mad:[/COLOR]

też bym tak zareagował, jakby ktoś mnie traktował jak maskotkę

[B][U]przepraszał?[/U][/B]:roll: psy to nie ludzie i nie w głowie im przepraszanie;)[/quote]
wiem, że pies to nie człowiek - nie pierwszy raz mam psa, ale tak się mówi potocznie:eviltong: - Raper podszedł do Miśki - sam, bez zmuszania ani wołania i położył Jej głowę na kolanach i już jest OK. - nawet daje się podnosić, więcklaps w tyłek jednak pomógł:eviltong:

Posted

Ja myślę, że ten klaps mu nie zaszkodził ;) Przecież wilki w ten sposób karcą chociażby małe wilczęta i nie ma w tym nic złego.
Oczywiście nie można przesadzać, ale myślę, że Doginka o tym wie.

A że Miśka przesadziła to chyba sama o tym wie i może to zdażenie i ją czegoś nauczy :p

Posted

[quote name='panienkabubu']Ja gdybym nie dawała klapsów moim psom, to miałabym cyrk na kółkach :evil_lol:
Także Dogineczko, luzik :evil_lol:[/quote]

[quote name='Justa']Ja myślę, że ten klaps mu nie zaszkodził ;) Przecież wilki w ten sposób karcą chociażby małe wilczęta i nie ma w tym nic złego.
Oczywiście nie można przesadzać, ale myślę, że Doginka o tym wie.

A że Miśka przesadziła to chyba sama o tym wie i może to zdażenie i ją czegoś nauczy :p[/quote]
Dzięki dziewczyny za zrozumienie:loveu:

Kto pomoże w tłumaczeniu?:oops:

[B][SIZE=3]Dear Sylwia, [/SIZE][/B]
[B]
[/B]
[B][SIZE=3]Thank you, we have received the entry for Gordon to the European Dog Show 2008.[/SIZE][/B]
[B]
[/B]

[COLOR=#000000][B][SIZE=3]For more information please do not hesitate to contact me![/SIZE][/B]
[B]
[/B]
[B][SIZE=3]Török Alexandra[/SIZE][/B]
[B]
[/B]
[B][SIZE=3]Hungarian Kennel Club[/SIZE][/B]
[B][SIZE=3]Organizer of the European Dog Show 2008[/SIZE][/B]
[B][SIZE=3][URL="http://www.eurodogshow2008.hu"]www.eurodogshow2008.hu[/URL][/SIZE][/B]
[B][/B]
[B][/B]
[B][SIZE=3]Czy to znaczy, że przyjęli zgłoszenie Gordońskiego na wystawę, czy dopiero czeka na przyjęcie???:razz:[/SIZE][/B]

[/COLOR]

Posted

[quote name='Doginka']Dzięki dziewczyny za zrozumienie:loveu:

Kto pomoże w tłumaczeniu?:oops:

[B][SIZE=3]Dear Sylwia, [/SIZE][/B]

[B][SIZE=3]Thank you, we have received the entry for Gordon to the European Dog Show 2008.[/SIZE][/B]

[COLOR=#000000][B][SIZE=3]For more information please do not hesitate to contact me![/SIZE][/B][/COLOR]

[COLOR=#000000][B][SIZE=3]Török Alexandra[/SIZE][/B][/COLOR]

[COLOR=#000000][B][SIZE=3]Hungarian Kennel Club[/SIZE][/B][/COLOR]
[COLOR=#000000][B][SIZE=3]Organizer of the European Dog Show 2008[/SIZE][/B][/COLOR]
[COLOR=#000000][B][SIZE=3][URL="http://www.eurodogshow2008.hu"]www.eurodogshow2008.hu[/URL][/SIZE][/B][/COLOR]

[COLOR=#000000][B][SIZE=3]Czy to znaczy, że przyjęli zgłoszenie Gordońskiego na wystawę, czy dopiero czeka na przyjęcie???:razz:[/SIZE][/B][/COLOR]

[/quote]

Przyjeli:multi:

Posted

Napisane, że otrzymali zgłoszenie, ale nie ma info czy przyjęte czy oczekuje na przyjęcie - nie wiem jakie są procedury w takim zgłaszaniu, no i jeszcze masz się nie wahać - jeśli potrzebujesz więcej informacji to pisz:lol:

a Miśce się należało od Rapera, i jemu też się należało - więc dostali po razie i spokój :evil_lol:

Posted

[quote name='malawaszka']Napisane, że otrzymali zgłoszenie, ale nie ma info czy przyjęte czy oczekuje na przyjęcie - nie wiem jakie są procedury w takim zgłaszaniu, no i jeszcze masz się nie wahać - jeśli potrzebujesz więcej informacji to pisz:lol:

a Miśce się należało od Rapera, i jemu też się należało - więc dostali po razie i spokój :evil_lol:[/quote]

aż looooooknełam do słownika i w tlumaczeniu jest że przyjeli:roll:

Posted

dokładnie to napisali, że otrzymali jego formularz zgłoszeniowy (entry) i podali namiary kontaktowe, jesli chcesz więcej inofsów. jesli na wystawach automatycznie oznacza to przyjęcie gorodna, to ok. ale na tym jak raz się nie znam...

a ja na 10.00 na rozmowe o prace idę! miałam w czwartek miec o 12.00, a zamiast tego bladym świtem jutro! co ja tu jeszcze robię, idiotka :mad:

Posted

[quote name='gassira']Przyjeli[/quote]
:multi::multi::multi:
[quote name='malawaszka']Napisane, że otrzymali zgłoszenie, ale nie ma info czy przyjęte czy oczekuje na przyjęcie - nie wiem jakie są procedury w takim zgłaszaniu, no i jeszcze masz się nie wahać - jeśli potrzebujesz więcej informacji to pisz:lol:

a Miśce się należało od Rapera, i jemu też się należało - więc dostali po razie i spokój :evil_lol:[/quote]
Z Miśką już zgoda - Raper Ją kocha bardziej ode mnie - właśnie z Nią śpi w łóżeczku:evil_lol:
[quote name='gassira']aż looooooknełam do słownika i w tlumaczeniu jest że przyjeli:roll:[/quote]
No właśnie też mi się tak zdaje:razz:, ale nie jestem pewna - może wysłać dodatkowo faxa?:cool3:

[B]W czwartek foty maluszków( po 20.00):multi:[/B]

Posted

a wysłałaś przed chwilą czy już dawno???Bo ja zawsze dostaje że otrzymali zgłoszenie,po kilku dniach że potwierdzają...i te maile są zawsze praktycznie tej smej treści(tak było na ISPU)więc myśle,że to od tego zależy;)

Posted

[quote name='sleepingbyday']dokładnie to napisali, że otrzymali jego formularz zgłoszeniowy (entry) i podali namiary kontaktowe, jesli chcesz więcej inofsów. jesli na wystawach automatycznie oznacza to przyjęcie gorodna, to ok. ale na tym jak raz się nie znam...

a ja na 10.00 na rozmowe o prace idę! miałam w czwartek miec o 12.00, a zamiast tego bladym świtem jutro! co ja tu jeszcze robię, idiotka :mad:[/quote]
Ola współczuję rannego wstawania - ja też muszę o 9 iść do UP:roll:
A za Twoją pracę trzymam:thumbs::thumbs::thumbs:
Dzięki za tłumaczenie - miałam taką cichą nadzieję, że jeszcze nie śpisz;)

Ale teraz to ja już idę spać zadowolona, że przyjęli mojego kundla i mam to z głowy:multi: - już opłaciłam:p

Posted

[quote name='gassira']a wysłałaś przed chwilą czy już dawno???Bo ja zawsze dostaje że otrzymali zgłoszenie,po kilku dniach że potwierdzają...i te maile są zawsze praktycznie tej smej treści(tak było na ISPU)więc myśle,że to od tego zależy;)[/quote]
Jakąś godzinę czy dwie temu wysłałam i rano na inny adres:p
[quote name='sleepingbyday']patrz wyżej, bo mój post poszedł przed twoim i innymi[/quote]

[quote name='sleepingbyday']matko, tak się nei da rozmawiać, najpierw wyświetla się odpowiedź, a dopiero potem pytanie :-)[/quote]
Ola, to jutro pomożesz mi sklecić pytanie, skoro odpisali, że mogę pytać:diabloti: - zapytamy czy przyjęli, czy muszę faxnąć do Nich;)

Posted

ja bym poczekała tydzień a nie dręczyła;)Jak nie dojdzie od nich kolejny mail to wtedy bym spytała,czy potwierdzają przyjęcie psa;)Przecież do wystawy jeszcze duuuuuuuuużo czasu!

A numer startowy i inne badziewia z ISPU dostałam dzień przed wyjazdem...to potrfi wkurrrrrrrrrr...........ć

Posted

[quote name='gassira']ja bym poczekała tydzień a nie dręczyła;)Jak nie dojdzie od nich kolejny mail to wtedy bym spytała,czy potwierdzają przyjęcie psa;)Przecież do wystawy jeszcze duuuuuuuuużo czasu![/quote]
Ale jak nie przyjęli, to po 15 będzie drożej:cool3: