Krysiam Posted September 19, 2007 Posted September 19, 2007 Malutka sunia , skrzyzowanie jamnika z pieskiem pluszowym została przywieziona z okolic góry Kalwarii. Jej watek to: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=74153 Niestety jak do mnie przyjechała, była juz tak gruba, że dwóch wetów odmówiło strylki. I urodzila: 6 glutków, 4 chlopców i 2 dziewczynki. Mają teraz ponad miesiąc, za 4 tygodnie będą do oddania, odrobaczone i zaszczepione 1 raz. oto one: dziewczynki Adoptowana Chłopcy: Ten jest klonem mamausi Adoptowany Chłopczyk poniżej jest maciupeński, mniejszy od rodzeństwa. Mały ale zadziorny, wszędzie go pełno. Poniżej dwaj chłopcy jak mini goldeny, bardzo podobni. Ten z białą podkolanówką jest bardziej flegmatyczny, bezstresowy. Quote
agusiazet Posted September 19, 2007 Posted September 19, 2007 Słodziaczki, domki pilnie potrzebne!!! Quote
Krysiam Posted September 20, 2007 Author Posted September 20, 2007 Cóż, tylko jeden jest podobny do mamusi :diabloti: Quote
Krysiam Posted September 21, 2007 Author Posted September 21, 2007 Jutro pierwsze odrobaczanie . I beda nowe fotki. Quote
kathie Posted September 22, 2007 Posted September 22, 2007 trudno się oprzeć takim słodziakom ;) prześliczne są wszystkie :loveu: ale najbardziej mi się podoba ta druga sunia :loveu: a swoja drogą to nie wiem jak ta mała zmieściła w sobie tyle tych klusków :cool3: Quote
Neris Posted September 22, 2007 Posted September 22, 2007 O, dopiero wlizłam w wątek pięknotek... Slodziaki są, w porównianiu z małymi Wiedźmy to przecinki nie? Quote
Krysiam Posted September 23, 2007 Author Posted September 23, 2007 Małe są .....małe. Do odrobaczania je ważyłam i teraz wiem :cool3: Piesek rudy waży cały 1 kg, drugi piesek ciemniejszy 1,2 kg, dwa beżowe słodziaki po 1,6 kg. Największe sa dziewczyny: 1,7 kg i 1,8 kg. Cała szóstka wazy tyle co 2 szczeniaki wiedźmy. Maluchy są takie delikatne, puchate pluszaki :lol: Neris, pomożesz mi zrobic dla nich allegro? Quote
Tigraa Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 Krysiu, mam domek dla chłopaczka, tego klona mamusi. Domek jest w Inowrocławiu. Pani zgłosiła się z Allegro, po tym, jak Tomek wystawił naszą radomską Śniegulę. Ale nasza kulka już adoptowana, a domek dobry więc podesłałam pani kilka linków do wątków szczeniaczków. No i pani wybrała Twojego szczeniorka-klona mamusi. Na pw podaję Ci numer telefonu do tej pani, zadzwoń dziś i omów sprawę. Doczytałam, że one urodziły się 13 sierpnia (tak samo jak szczeniaczki moje i Azuli ;)) więc mają dokładnie 6 tygodni. Pod koniec tygodnia można już wyadoptować, jeśli jedzą już samodzielnie. Quote
korunia Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 ja mam takie male pytanie czy te psiak beda duze bo moze jeden by znalazl domek :D :loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
Krysiam Posted September 24, 2007 Author Posted September 24, 2007 Będą małe, najwyżej takie małe-średnie. Quote
Neris Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 Jeśli Allegro ciągle potrzebne to postaram się jutro zrobić. A inne ogloszenia bardzo fajnie robi Pidzej, ona ma dryg... Quote
Krysiam Posted September 25, 2007 Author Posted September 25, 2007 to poczekaj jeszcze chwilę, aż beda zaszczepione (i starsze); dzieki za pomoc Quote
Krysiam Posted September 25, 2007 Author Posted September 25, 2007 Dzieki Ani - tygrysicy rudy maluch ma juz domek - bedzie nazywał sie Dafi i jedzie do Inowrocławia. Do rozwiazania jest problem z transportem - ale coś wymyslimy:cool3: Quote
Krysiam Posted September 25, 2007 Author Posted September 25, 2007 Pani chce go zabrać już w czwartek, bo jej rodzina będzie w Warszwie. To taki maluszek, najmniejszy ze wszystkich Quote
Tigraa Posted September 25, 2007 Posted September 25, 2007 Krysiu bardzo się cieszę. To naprawdę kobieta z sercem i maluch będzie w dobrych rękach. Quote
Neris Posted September 25, 2007 Posted September 25, 2007 A on nie jest ciut przymłody? No ale może ja to nadopiekuńcza matka, nie oddaję młodszych niż ośmiotygodniowe... Quote
Krysiam Posted September 25, 2007 Author Posted September 25, 2007 Ja tez sie boje - one jeszcze ssą matkę , tylko je dokarmiam. On wazy tylko 1 kg, malizna Ale ja nie mam doswiadczenia, to moje drugie szczeniaki w życiu.... Quote
Neris Posted September 25, 2007 Posted September 25, 2007 Ja bym poczekała. Transport się zawsze znajdzie a suka teraz uczy go zachowań socjalnych. Poza tym ja nigdy nie wydaję wcześniej niż 2 tygodnie po szczepieniu. Ono dość osłabia organizm i każda zmiana miejsca mogłaby być bardzo obciążająca. Kiedy one były szczepione? Quote
Krysiam Posted September 25, 2007 Author Posted September 25, 2007 No właśnie jeszcze ich nie szczepiłam, miałam w najbliższą sobotę Quote
Trejsi Posted September 25, 2007 Posted September 25, 2007 Ale słodziaki:loveu: Jeden piekniejszy od drugiego:lol: Quote
Recommended Posts