Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Malutka sunia , skrzyzowanie jamnika z pieskiem pluszowym została przywieziona z okolic góry Kalwarii. Jej watek to:
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=74153
Niestety jak do mnie przyjechała, była juz tak gruba, że dwóch wetów odmówiło strylki. I urodzila: 6 glutków, 4 chlopców i 2 dziewczynki.
Mają teraz ponad miesiąc, za 4 tygodnie będą do oddania, odrobaczone i zaszczepione 1 raz.
oto one:
dziewczynki

Adoptowana

Chłopcy:
Ten jest klonem mamausi
Adoptowany

Chłopczyk poniżej jest maciupeński, mniejszy od rodzeństwa. Mały ale zadziorny, wszędzie go pełno.

Poniżej dwaj chłopcy jak mini goldeny, bardzo podobni.
Ten z białą podkolanówką jest bardziej flegmatyczny, bezstresowy.

Posted

trudno się oprzeć takim słodziakom ;) prześliczne są wszystkie :loveu: ale najbardziej mi się podoba ta druga sunia :loveu:
a swoja drogą to nie wiem jak ta mała zmieściła w sobie tyle tych klusków :cool3:

Posted

Małe są .....małe. Do odrobaczania je ważyłam i teraz wiem :cool3:
Piesek rudy waży cały 1 kg, drugi piesek ciemniejszy 1,2 kg, dwa beżowe słodziaki po 1,6 kg.
Największe sa dziewczyny: 1,7 kg i 1,8 kg.
Cała szóstka wazy tyle co 2 szczeniaki wiedźmy. Maluchy są takie delikatne, puchate pluszaki :lol:
Neris, pomożesz mi zrobic dla nich allegro?

Posted

Krysiu, mam domek dla chłopaczka, tego klona mamusi. Domek jest w Inowrocławiu. Pani zgłosiła się z Allegro, po tym, jak Tomek wystawił naszą radomską Śniegulę. Ale nasza kulka już adoptowana, a domek dobry więc podesłałam pani kilka linków do wątków szczeniaczków. No i pani wybrała Twojego szczeniorka-klona mamusi. Na pw podaję Ci numer telefonu do tej pani, zadzwoń dziś i omów sprawę.
Doczytałam, że one urodziły się 13 sierpnia (tak samo jak szczeniaczki moje i Azuli ;)) więc mają dokładnie 6 tygodni. Pod koniec tygodnia można już wyadoptować, jeśli jedzą już samodzielnie.

Posted

Dzieki Ani - tygrysicy rudy maluch ma juz domek - bedzie nazywał sie Dafi i jedzie do Inowrocławia.
Do rozwiazania jest problem z transportem - ale coś wymyslimy:cool3:

Posted

Ja bym poczekała. Transport się zawsze znajdzie a suka teraz uczy go zachowań socjalnych. Poza tym ja nigdy nie wydaję wcześniej niż 2 tygodnie po szczepieniu. Ono dość osłabia organizm i każda zmiana miejsca mogłaby być bardzo obciążająca. Kiedy one były szczepione?