MagYa^^ Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 Ok, milo ze wywiazuje sie jakas dyskusja. Widze jednak, ze Was nie przekonalam.. szkoda, poniewaz "nowa sytuacja" dla Amika bylby jego wlasny kojec, brak lancucha u szyji i spacerki z ludzmi z Fundacji. Tj. pisalam tam mialby wiecej swobody i wieksze szanse na to, ze wlasnie ktos go zauwazy i wezmie do domu. Oni tam ne maja stada psow - moze cos zle napisalam, cos palnelam nie tak..(??) Maja juz dwa swoje psy w gospodarstwie i tyle. Wszystko zalezy od Was, ja w zasadzie dalam propozycje. A co bedzie.. to bedzie. cyt. maila od Ewy: " Nie prowadze schrosnika dla psow, szukam raczej adopcji i mamy wiele fantastycznych. Ale mam tez mozliwosc wziecia pieska dla siebie po prostu, ostatnio poszly w cudne adopcje 4 Nasze starsze psiury i strasznie mi brakue jakiegos nieboraka, te co mam to same wariaty mimo wieku. " Quote
luka1 Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 policzyłam: na budę i ogrodzenie 400 to stanowczo za mało. Niech wię Amik dalej czeka w spokoju na prawdziwy domek. Quote
MagYa^^ Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 luka1 napisał(a):policzyłam: na budę i ogrodzenie 400 to stanowczo za mało. Niech wię Amik dalej czeka w spokoju na prawdziwy domek. hmm..czyli nawet jesli wyjdzie za plyty i za siatke wiecej niz sama obliczylam to znaczy ze przez kilka groszy pies nie dostanie szansy? sorry, ale nie rozumie Was, mam tylko nadzieje, ze Amik bedzie zyl w zdrowiu, ze nie bedzie musial przesiadywac w hoteliku, za ktory trzeba bedzie placic.. Szkoda. Ma szanse na dom, na opieke, na dlugie spacery.. W takim razie wycofuje sie z watku, gdyz nie widze sensu wchodzenia na niego tylko po to aby pisac "szukaj domku". Amiku zyce Ci powidzenia!!! Quote
luka1 Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 A może poczytaj sobie w wolnym czasie jakie są opinie na temat Funacji w której ma być tak super Amikowi. http://www.qnwortal.com/modules.php?...er=asc&start=0 Quote
asiamm Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 Myślę że MagYa^^ zna sytuację. W końcu Ewa Mastyk zaproponowała jej współpracę o czym sama pisała na którymś z wątków. Quote
olenka_f Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 znajdziemy dla Amiczka najlepszy dom na świecie Quote
Ziutka Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 Czy nasz Amiczek ma jakieś ogłoszenia :roll: :roll: Quote
luka1 Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 Przejżałam wątek - ani śladu nawet allegro zakończone :diabloti: Quote
Ziutka Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 luka1 napisał(a):Przejżałam wątek - ani śladu nawet allegro zakończone :diabloti: Upsss....to żesmy przegapiły naszego Amiczka....:placz: :placz: :placz: Quote
luka1 Posted October 16, 2007 Posted October 16, 2007 alegratka http://ale.gratka.pl/ogloszenie/690896_owczarek_niemiecki.html http://ogloszenia4you.pl/index.php? //www.4lapy.pl/ogloszenia/pokaz.php?id_ogl=30994&id_kat=11 http:///www.hodowcy.com.pl/index.php?sec=show&item=507psa.pl/detail.php?siteid=18154: http://www.drobne.centrumofert.pl/index.php?a=ka1&id=76&PHPSESSID=b4bd72c466191d784a4370c0f93dd7aa Quote
luka1 Posted October 17, 2007 Posted October 17, 2007 http://www.allegro.pl/item257508395_owczarek_niemiecki.html Nareszcie udało mi się allegro :shake: Quote
luka1 Posted October 17, 2007 Posted October 17, 2007 Ogromny spokój i łagodność zaklęta w psim cielsku. I te oczy które mówią nie zrób mi nic złego, boję się co będzie ze mną. Quote
Ziutka Posted October 20, 2007 Posted October 20, 2007 luka1 napisał(a): wystarczy mu miejsce w ogrodzie, ciepła budka pyszne jedzonko, i małe głasku głasku Czy to tak wiele.............:-( To dla niego byłby raj na ziemi :roll: Quote
luka1 Posted October 21, 2007 Posted October 21, 2007 ":Człowiek przypisał sobie prawo do posiadania zwierzęcia. A powinien to być przywilej, który można odebrać" Quote
luka1 Posted October 22, 2007 Posted October 22, 2007 Pies dla którego nie trzeba ogromnego ogrodu, długich spacerów. Wystarczy skrawek nieba i święty spokój Quote
paros Posted October 22, 2007 Posted October 22, 2007 Jego wzrok to spojrzenie pełne rozpaczy ...:-(:-(:-( Quote
luka1 Posted October 22, 2007 Posted October 22, 2007 paros napisał(a):Jego wzrok to spojrzenie pełne rozpaczy ...:-(:-(:-( A mnie się wydaje, że jemu jest wszystko jedno, byle mieć święty spokój. Amik zna już ludzi, wiele go od nich spotkało, i dobrego i złego. On wie że człowiek i tak zrobi z nim to na co będzie miał ochotę. Nie warto okazywać uczuć, bo czy kocha ludzi czy ich nienawidzi to i tak pozostanie dla nich tylko psem. Przedmiotem, którego można się w każdej cwili pozbyć. Quote
Ziutka Posted October 23, 2007 Posted October 23, 2007 Kiedy będzie lepsze jutro dla Ciebie psino :roll: Quote
iwant Posted October 23, 2007 Posted October 23, 2007 Jestem w stanie finansowo wspomoc tego psiaka,az do momentu ,az znajdzie dom.Jestem nowa "tu"- forum i nie wiem jak to sje robi?Chcialam bym bardzo byc tym jego domem ,ale ...nie dam rady,nie teraz.Prosze o kontakt . Quote
Ziutka Posted October 23, 2007 Posted October 23, 2007 [quote name='iwant']Jestem w stanie finansowo wspomoc tego psiaka,az do momentu ,az znajdzie dom.Jestem nowa "tu"- forum i nie wiem jak to sje robi?Chcialam bym bardzo byc tym jego domem ,ale ...nie dam rady,nie teraz.Prosze o kontakt . Witaj Iwant :lol: Powiem tak....Amikowi do szczęścia brakuje tylko i wyłącznie domu... W schronisku ma pełną michę jedzenia - tego mu naprawdę nie brakuje... Ma budę....ma wszystko co mu potrzebne....brakuje mu tylko domu :-( Żył na wolności całe swoje życie....teraz mu tą wolność odebrali....psina ma depresję....nic i nikt go nie interesuje....zero reakcji na bodźce zewnętrzne czyli na Nas na ludzi.....On dopiero odżyje w swoim nowym domu....i pokaże jak bardzo potrafi kochać :roll: Takie jest moje zdanie....ale niech wypowiedzą się też inne osoby, które zajmują się wolontariatem w schronisku. Iwant a jeśli mogę zapytać to gdzie mieszkasz?? Quote
luka1 Posted October 23, 2007 Posted October 23, 2007 Ziuta masz rację jemu brakuje tylko własnego kącika. Quote
iwant Posted October 23, 2007 Posted October 23, 2007 Problem w tym ,ze daleko bo w Londynie i nie mam jak takim psiakiem sie zajac a bardzo bym chciala ,ale nie mam tu odpowiednich warunkow!Jesli mogla bym wiec pomoc choc troszeczke w jakikolwiek sposob to jestem chetna! Quote
Recommended Posts