Kanzaj Posted November 12, 2007 Author Posted November 12, 2007 Gosiapk napisał(a):W Józefowie jest schron? Jest i to całkiem przyzwoity! Quote
Kanzaj Posted November 17, 2007 Author Posted November 17, 2007 A o nas już nikt tu nie pamięta :placz::placz::placz:... Quote
czarna01 Posted November 18, 2007 Posted November 18, 2007 Szkoda tej psiny :( ludzie o dobrych serduszkach zabierzcie Bertę do domu!!! Quote
Kanzaj Posted November 19, 2007 Author Posted November 19, 2007 Do góry - może w poniedziałek... Quote
_beatka_ Posted November 19, 2007 Posted November 19, 2007 bercia szuka kochajacego domku:multi::multi::multi::multi: Quote
Kanzaj Posted November 19, 2007 Author Posted November 19, 2007 Na Allegro znów 2 obserwatorów i .... cisza... Quote
mataforgana Posted November 19, 2007 Posted November 19, 2007 a ja nie chcę zapeszać, ale... Bercia jest śliczna, przepiękna sunia. i z opisu wynika, że to genialny dzwonek :) nie chcę zapeszac, nie chcę zapeszać, ale... już przesłałam link do jej tematu mojemu facetowi. jutro powinni zobaczyć ten wątek jego rodzice. i mam nadzieję, że... Bercia będzie mieć fajny domek. ogromny ogród i podwórze, własną ciepłą budę, michę pełną smakołyków. towarzystwo 3 innych psów. i dużo miłości. ( ja od Olimpii ;) ) i jeszcze takie pytanie organizacyjne - ponieważ nie mogę przejrzeć całego wątku, bo serwer dogo kiepsko wyświetla mi strony - czy Bercia jest po sterylce? i ona jest z tych średnich psów raczej? i czy ewentualnie znalazłby się transport do Łodzi? dalej już byśmy ją dowieźli do docelowego domku... :) kurcze, mam ogromną nadzieję, że mała spodoba się rodzicom Dominika... kciukajcie! Quote
mataforgana Posted November 19, 2007 Posted November 19, 2007 zdrojka, tak - budę. bez łańcucha, żeby była jasność ;) i naprawdę OGROMNE podwórko z ogrodem. i duży ogrodzony teren - kojec, w którym znajdują się ciepłe psiskowe budy. a na wyjątkowo mroźne noce, psy mają do dyspozycji coś jakby 'komórkę' pełną siana. lubią w nim spać zakopane po czubek nosa ;) Bercia byłaby psiakiem stróżującym, bo ta rodzina pożegnała niedawno ostatniego psa pilnującego - kaukaza. mają obecnie dwa młode dogi kanaryjskie z rodowodami, Faro i Bonitę ( Boni jest po sterylce ), ale to młode psy i najchętniej się bawią, a z pilnowaniem u nich gorzej... no i mieszka tam jeczcze średniej wielkości mix Bazyl, ze schronu. Bazyla przygarnęli chyba jakiś rok temu. ale Bazyl ma traumę z poprzednich domów, bo prawdopodobnie był bity. i boi się obcych, więc na stróża się nie nadaje. w wakacje mieszkała u nich moja suńka, Iskra. mały hałaśliwy kundel. i dzielnie się spisała, bo byle szelest budzi w Iskrze terytorializm i mechanizmy obronne ;) więc budziła duże psiska. no ale Iskra wróciła po wakacjach do domu ( ja spędziłam je w pracy zagranicą i nie mogłam zabrać ze sobą małej ). a rodzina poszukuje hałaśliwego psiaka stróżującego od zaraz... mam nadzieję, że już wszystko jasne, gdyby były jeszcze jakieś wątpliwości, pisać ;) i kurcze, ja już myslę o berci jakby była 'nasza' ( bo będę ją odwiedzać czasem... ) i mam potwornie ogromną nadzieję, że rodzice mojego faceta się na nią zdecydują... jej temat powinni zobaczyć jutro :) Quote
mataforgana Posted November 20, 2007 Posted November 20, 2007 Kanzaj, powiedz, że się zgadzasz! :D ...bo dominikowa rodzina powiedziała TAK! :D jeśli pomysł ci się podoba i zdecydujesz się powierzyć Bertę ich opiece, to bardzo ładnie proszę o wymyślenie transportu małej do Łodzi :) u mnie może poczekać kilka dni, zanim przyjedzie do nas Dominik i zawieziemy ją do domku. i tak przy okazji - ponawiam pytanie - mała po sterylce, czy jeszcze nie? i jak ona znosi podróż samochodem? do Wągrowca z Łodzi będziemy jechać ok 4 godziny autem, wytrzyma bez większych problemów? Quote
mataforgana Posted November 20, 2007 Posted November 20, 2007 czy ktoś mógłby smsnąć Kanzaj, że jest odpowiedź w wątku Berci? :) bardzo czekamy na jej decyzję i info... :) Quote
Kanzaj Posted November 20, 2007 Author Posted November 20, 2007 [quote name='mataforgana']czy ktoś mógłby smsnąć Kanzaj, że jest odpowiedź w wątku Berci? :) bardzo czekamy na jej decyzję i info... :) O rany - jak rzadko kiedy - nie było mnie tu od wczoraj, a tu takie wieści!!!!!!!!!! TAK! Z opisu wynika, że domek jest sprawdzony i zapsiony, więc psy nie są tam traktowane jak istoty z księżyca. Czekam na maila na priva: [email protected] lub tel: 0 603 136 578 :loveu: Quote
mataforgana Posted November 20, 2007 Posted November 20, 2007 Kanzaj mój telefon chwilowo umarł, więc dodatkowo za chwilę będziesz mieć maila :) Quote
Kanzaj Posted November 20, 2007 Author Posted November 20, 2007 mataforgana napisał(a):Kanzaj mój telefon chwilowo umarł, więc dodatkowo za chwilę będziesz mieć maila :) Czekam :razz: Quote
mataforgana Posted November 20, 2007 Posted November 20, 2007 pooooszedł! ;) z kilkoma fotkami... :) Quote
Kanzaj Posted November 20, 2007 Author Posted November 20, 2007 mataforgana napisał(a):pooooszedł! ;) z kilkoma fotkami... :) Do Ciebie też już poszedł - ze zdjęciami:cool3: Quote
zdrojka Posted November 20, 2007 Posted November 20, 2007 A ja tak nieśmiało czekam na choć króciutkie info: i jak...? :p Quote
Kanzaj Posted November 21, 2007 Author Posted November 21, 2007 Wygląda na to, że Berta znalazła domek w Wągrowcu. Teraz szukamy transportu albo do Poznania albo do Łodzi, skąd może być odebrana przez nowych właścicieli. Quote
mataforgana Posted November 22, 2007 Posted November 22, 2007 Kanzaj, mozliwe, że transport do Łodzi nie będzie potrzebny :) pracuję nad wyciągnięciem Dominika do Warszawy w weekend! :) Quote
Kanzaj Posted November 22, 2007 Author Posted November 22, 2007 mataforgana napisał(a):Kanzaj, mozliwe, że transport do Łodzi nie będzie potrzebny :) pracuję nad wyciągnięciem Dominika do Warszawy w weekend! :) Pracujjjjjjjjjj dzielnie!!! Byłoby super!!! A ja właśnie dostałam wiadomość, że ktoś szuka transportu w odwrotną stronę - z Łodzi do W-wy dla psiaka! Quote
Kanzaj Posted November 22, 2007 Author Posted November 22, 2007 Jesttttttttt!!!! Berta skradła serce Kasi i w najbliższą sobotę jedzie do domku!!! Quote
Recommended Posts