Jump to content
Dogomania

Pomocy! 10 Listopada Młodej Suni Bercie Grozi Schronisko...Berta już w swoim domu!!

Recommended Posts

• Replies 362
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

a ja nie chcę zapeszać, ale...

Bercia jest śliczna, przepiękna sunia. i z opisu wynika, że to genialny dzwonek :) nie chcę zapeszac, nie chcę zapeszać, ale...
już przesłałam link do jej tematu mojemu facetowi. jutro powinni zobaczyć ten wątek jego rodzice. i mam nadzieję, że... Bercia będzie mieć fajny domek. ogromny ogród i podwórze, własną ciepłą budę, michę pełną smakołyków. towarzystwo 3 innych psów. i dużo miłości.

( ja od Olimpii ;) )

i jeszcze takie pytanie organizacyjne - ponieważ nie mogę przejrzeć całego wątku, bo serwer dogo kiepsko wyświetla mi strony - czy Bercia jest po sterylce? i ona jest z tych średnich psów raczej?
i czy ewentualnie znalazłby się transport do Łodzi? dalej już byśmy ją dowieźli do docelowego domku... :)

kurcze, mam ogromną nadzieję, że mała spodoba się rodzicom Dominika...

kciukajcie!

Posted

zdrojka, tak - budę. bez łańcucha, żeby była jasność ;) i naprawdę OGROMNE podwórko z ogrodem. i duży ogrodzony teren - kojec, w którym znajdują się ciepłe psiskowe budy. a na wyjątkowo mroźne noce, psy mają do dyspozycji coś jakby 'komórkę' pełną siana. lubią w nim spać zakopane po czubek nosa ;)

Bercia byłaby psiakiem stróżującym, bo ta rodzina pożegnała niedawno ostatniego psa pilnującego - kaukaza. mają obecnie dwa młode dogi kanaryjskie z rodowodami, Faro i Bonitę ( Boni jest po sterylce ), ale to młode psy i najchętniej się bawią, a z pilnowaniem u nich gorzej... no i mieszka tam jeczcze średniej wielkości mix Bazyl, ze schronu. Bazyla przygarnęli chyba jakiś rok temu. ale Bazyl ma traumę z poprzednich domów, bo prawdopodobnie był bity. i boi się obcych, więc na stróża się nie nadaje.

w wakacje mieszkała u nich moja suńka, Iskra. mały hałaśliwy kundel. i dzielnie się spisała, bo byle szelest budzi w Iskrze terytorializm i mechanizmy obronne ;) więc budziła duże psiska. no ale Iskra wróciła po wakacjach do domu ( ja spędziłam je w pracy zagranicą i nie mogłam zabrać ze sobą małej ).

a rodzina poszukuje hałaśliwego psiaka stróżującego od zaraz...

mam nadzieję, że już wszystko jasne, gdyby były jeszcze jakieś wątpliwości, pisać ;)

i kurcze, ja już myslę o berci jakby była 'nasza' ( bo będę ją odwiedzać czasem... ) i mam potwornie ogromną nadzieję, że rodzice mojego faceta się na nią zdecydują...
jej temat powinni zobaczyć jutro :)

Posted

Kanzaj, powiedz, że się zgadzasz! :D

...bo dominikowa rodzina powiedziała TAK! :D

jeśli pomysł ci się podoba i zdecydujesz się powierzyć Bertę ich opiece, to bardzo ładnie proszę o wymyślenie transportu małej do Łodzi :) u mnie może poczekać kilka dni, zanim przyjedzie do nas Dominik i zawieziemy ją do domku.
i tak przy okazji - ponawiam pytanie - mała po sterylce, czy jeszcze nie? i jak ona znosi podróż samochodem? do Wągrowca z Łodzi będziemy jechać ok 4 godziny autem, wytrzyma bez większych problemów?

Posted

[quote name='mataforgana']czy ktoś mógłby smsnąć Kanzaj, że jest odpowiedź w wątku Berci? :)
bardzo czekamy na jej decyzję i info... :)
O rany - jak rzadko kiedy - nie było mnie tu od wczoraj, a tu takie wieści!!!!!!!!!! TAK!
Z opisu wynika, że domek jest sprawdzony i zapsiony, więc psy nie są tam traktowane jak istoty z księżyca. Czekam na maila na priva: [email protected] lub tel: 0 603 136 578 :loveu:

Posted

Wygląda na to, że Berta znalazła domek w Wągrowcu.
Teraz szukamy transportu albo do Poznania albo do Łodzi, skąd może być odebrana przez nowych właścicieli.

Posted

mataforgana napisał(a):
Kanzaj, mozliwe, że transport do Łodzi nie będzie potrzebny :)
pracuję nad wyciągnięciem Dominika do Warszawy w weekend! :)

Pracujjjjjjjjjj dzielnie!!! Byłoby super!!!
A ja właśnie dostałam wiadomość, że ktoś szuka transportu w odwrotną stronę - z Łodzi do W-wy dla psiaka!