Kanzaj Posted October 31, 2007 Author Posted October 31, 2007 My także i mam nadzieję, że w nowym domku wszystko w porządku, bo ostatnie wieści były przedwczoraj. Quote
_beatka_ Posted October 31, 2007 Posted October 31, 2007 na pewno wszystko jest w porządku:multi: super, że barcia nie musiala trafić do schroniska;) Quote
Izabela124. Posted November 1, 2007 Posted November 1, 2007 Ale swietne wiesci! Powodzenia w nowym domku! Quote
Kanzaj Posted November 1, 2007 Author Posted November 1, 2007 wieści z wczoraj - Berta ma się dobrze, jest oczywiście pieszczochem, ale jeszcze trochę za nami tęskni... Quote
_beatka_ Posted November 1, 2007 Posted November 1, 2007 to naturalne, za tyle okazanego serducha:cool3::cool3::cool3::loveu::loveu::loveu: ale nie rozklejaj się ciotka, trzeba się cieszyć, ze znalazla super domek:multi: Quote
zdrojka Posted November 1, 2007 Posted November 1, 2007 Uwielbiam takie zakończenia, szczególnie w taki dzień, jak dziś... Quote
Kanzaj Posted November 7, 2007 Author Posted November 7, 2007 BERTA JUTRO WRACA DO NAS............ NIESTETY NIE WYTRZYMUJE SAMA KILKU GODZIN DZIENNIE W DOMU, PISZCZY I SKROBIE DO DRZWI............. POMOCY!!!!!!!!!!!!!! SPRAWA POSZUKIWANIA DOMU ZNÓW AKTUALANA...:placz: Quote
_beatka_ Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 no nie!!!ale przciez tak na początku zawsze jest! nie możesz tym ludziom powiedzieć że u porzuconych psów to jest normalne? jak zobaczy, że do niej wracaja i jej nie zostawią to bedzie grzeczna... jejku ale tragedia:-( Quote
czarna01 Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 Naprawdę trzeba spróbować przekonać tych ludzi! Ja ostatnio wzięłam sunię ze schroniska i początkowo strasznie źle znosiła zostawanie w domu (poprzewracane kwiaty na parapetach, rozszarpana okładzina z drzwi, ciągłe piski) ale po jakimś tygodniu to zupełnie minęło!!! mała teraz bez problemu zostaje sama i śpi bo zrozumiała że ludziska już jej nie zostawią. Wierzę że i Berta się przyzwyczai. Prosze próbujcie... Quote
_beatka_ Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 ja tez tak uwazam jak ja bralam swojego BF od hodowcy jak mial 7 miesiecy bo poprzednia pani go ddala z powodu wyjazdu do anglii:angryy:to tez wyl za mna caly czas, jakby mial zaraz umrzec z rozpaczy...a jak bylam w domu to lazil za mna krok w krok bo bal sie chyba ze oknem wyskocze:roll:i go zostawie...kanzaj niech oni sie wstrzymaja...czy u ciebie ona tez taka byla? Quote
pusia2405 Posted November 8, 2007 Posted November 8, 2007 Też to przeszłam ze swoim psiakiem znajdą. Takie zachowanie przejdzie. Może mu sprawić klatkę do domu? Może będzie się czuł w niej bezpiecznie?? Oczywiście bez siłowego wpychania psiaka do takiej klatki. Quote
Kanzaj Posted November 8, 2007 Author Posted November 8, 2007 Berta od południa jest u nas i ma się wyśmienicie! Radościom z powitania nie było końca! Szaleje z Gretą i całą resztą! Podobno, kiedy zostawała sama w domu - popiskiwała, posikiwała (to tylko na początku), pozrywała firanki, obskrobała drzwi, coś tam poogryzała... ja wiem, że to normalne, bo z różnymi futrzakami już to przerabiałam - sama mam czwartą okładzinę na drzwiach, że o dywanikach nie wspomnę... Lepiej, że Berta na razie wróciła do nas, niż miałaby się tułać po kolejnych domach... SZUKAMY PILNIE DOMU: W KTÓRYM KTOŚ SPĘDZA SPORO CZASU LUB JEST OGRÓD!!! Quote
Gosiapk Posted November 9, 2007 Posted November 9, 2007 Potrzebny dom z ogrodem i najlepiej drugim pieskiem do zabawy Quote
czarna01 Posted November 9, 2007 Posted November 9, 2007 no właśnie może poszukać domku gdzie byłby inny psiak? Może wtedy Berta nie czułaby się taka samotna. Kanzaj a jak to było u Ciebi jak ona zostawała sama w domu (bo podejrzewam że przez ten czas co u ciebie była musiała chociaż na trochę zostać sama) ? Quote
Kanzaj Posted November 9, 2007 Author Posted November 9, 2007 czarna01 napisał(a):no właśnie może poszukać domku gdzie byłby inny psiak? Może wtedy Berta nie czułaby się taka samotna. Kanzaj a jak to było u Ciebi jak ona zostawała sama w domu (bo podejrzewam że przez ten czas co u ciebie była musiała chociaż na trochę zostać sama) ? Zawsze zostawała w towarzystwie innych psiaków - jest ich 8 i Ona 9-ta. Quote
Kanzaj Posted November 9, 2007 Author Posted November 9, 2007 Jutro Berta musi pojechać do schroniska, ale dalej szukamy Jej domu... Quote
Gosiapk Posted November 9, 2007 Posted November 9, 2007 Oj, oj... jutro schronisko, bardzo niedobrze :-( Quote
Kanzaj Posted November 9, 2007 Author Posted November 9, 2007 Gosiapk napisał(a):Oj, oj... jutro schronisko, bardzo niedobrze :-( (O - Ciocia Gosia jest nareszcie!) No - niestety.......... Quote
Kanzaj Posted November 12, 2007 Author Posted November 12, 2007 Gosiapk napisał(a):co słychać u Berci? Domku bardzo szukamy....... A dzisiaj kolejną bidę znalezioną odwiozłyśmy do Józefowa, bo u nas już straszny tłok...:placz: Quote
Recommended Posts