Jump to content
Dogomania

Pomocy! 10 Listopada Młodej Suni Bercie Grozi Schronisko...Berta już w swoim domu!!

Recommended Posts

Posted

[FONT=Arial]Pilnie poszukuję naprawdę dobrego i odpowiedzialnego domu dla wspaniałej 8-9 miesięcznej suni, która od kilku dni jest u mnie. Jednakże nie mogę Jej zatrzymać dłużej, bo dom jest już zapsiony i zakocony do granic możliwości! Ponieważ muszę zacząć częściej wychodzić z domu i zostawiać zwierzyniec pod czyjąś opieką - sunia nie może długo u mnie zostać...[/FONT]
[FONT=Arial]10 listopada BERTA WYLĄDUJE W SCHRONISKU...:placz: POMÓŻCIE...PROSZĘ[/FONT]

[FONT=Arial]Przez kilka tygodni błąkała się wylękniona po ulicach, skąd była w brutalny sposób przeganiana. Strzelano do niej z wiatrówki, rzucano kamieniami. Kilkakrotnie była bliska zakończenia żywota pod kołami pędzących samochodów. Była więc zalękniona, wychudzona, brudna i bardzo smutna. [/FONT]
[FONT=Arial]Dziś to nie ten sam psiak - radosny i coraz bardziej ufny. Doskonale dogaduje się z innymi psiakami - zarówno suczkami jak i psami. Koty na razie chce gonić dla zabawy, ale oswojenie Jej to tylko kwestia dalszych kilku dni. Jest bardzo inteligentna i szybko się uczy. Coraz lepiej chodzi na smyczy, której początkowo bardzo się bała. Swoje potrzeby załatwia na spacerach. Może więc mieszkać w mieszkaniu lub domku z ogródkiem. [/FONT][FONT=Arial]Berta jest już odrobaczona, wykąpana. [/FONT]
[FONT=Arial]Obecnie przebywa w podwarszawskim Legionowie, ale kwestia transportu do nowego domku jest do uzgodnienia.[/FONT]
[FONT=Arial]Bardzo zależy mi na naprawdę odpowiedzialnych osobach, które zaoferują Jej dom, bo jest to naprawdę cudna dziewczyna![/FONT]
[FONT=Arial]Dołączam kilka zdjęć Berty i proszę - jeśli sami nie możecie zaoferować Jej wymarzonego domku, pomyślcie do kogo możecie tego maila przesłac. [/FONT]
[FONT=Arial]Na wszelkie pytania chętnie odpowiem.[/FONT]
Może mieszkać w domu lub ogrodzie, ale musi być kochana!
Oto ona:

Sunia przebywa w okolicach Warszawy, ale - jak my dogomaniacy wiemy - miłość nie zna granic!

• Replies 362
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kanzaj,
sliczna masz sunie na tymczasie :crazyeye: Moze ja dasz do GW lub Zycia Warszawy? Powinien byc odzew. Z gazet przewaznie jest spory odzew.
Trzymam kciuki za suczynke :kciuki:

Posted

Ulka18 napisał(a):
Kanzaj,
sliczna masz sunie na tymczasie :crazyeye: Moze ja dasz do GW lub Zycia Warszawy? Powinien byc odzew. Z gazet przewaznie jest spory odzew.
Trzymam kciuki za suczynke :kciuki:

Trzymaj - please!!! Ogłoszę oczywiście gdzie się da...:p
A jak Dianka z Bertą szaleją...., nie da rady zrobić zdjęcia - takiej szybkości nie pokona żaden aparat...:eviltong:

Posted

Widok cudny :).... jakby tu powiedzieć....hmmm....khm...ehm...

Ansa i Berta się polubiły......

z kotami się Berta dogaduje już? znaczy się...koty już się przyzwyczajają do nowej...dziewczyny?

Przypominam...Berta jest bardzo pogodną...sunią.....SUPERAŚNA JEST OT CO :)

Posted

Aga_Mazury napisał(a):
Widok cudny :).... jakby tu powiedzieć....hmmm....khm...ehm...

Ansa i Berta się polubiły......

z kotami się Berta dogaduje już? znaczy się...koty już się przyzwyczajają do nowej...dziewczyny?

Przypominam...Berta jest bardzo pogodną...sunią.....SUPERAŚNA JEST OT CO :)

Z kotami nie bardzo na razie:diabloti:, a z psiarnią - OK.
Jak jest taka superaśna, to może pocztexem chcesz?:evil_lol: Bo Mateusz Muko zamówił, to może tak jednym transportem???:eviltong:

Posted

Kanzaj napisał(a):
Z kotami nie bardzo na razie:diabloti:, a z psiarnią - OK.
Jak jest taka superaśna, to może pocztexem chcesz?:evil_lol: Bo Mateusz Muko zamówił, to może tak jednym transportem???:eviltong:

jeśli do tego dostanę dom z ogrodem ;) to bardzo chętnie o jest naprawdę wspaniała....:)

Posted

Aga_Mazury napisał(a):
jeśli do tego dostanę dom z ogrodem ;) to bardzo chętnie o jest naprawdę wspaniała....:)

Kropcia mi cały czas wmawia, że teraz powinnam adoptować Ciebie i Mateusza, więc...:evil_lol:może odstąpimy Wam kawałek ogródka:evil_lol:!

Posted

Już nic nie rozumiem... taki śliczny psiak, w dodatku młody i radosny a tu nikt się nie bije...?
Piękna Bercia szuka ciepłego, kochającego domku!
Domek przestań się ociągać !