Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Foksi jest śliczna - wygląda jak rudawy onek, z dłuższą sierścią, opuszczonym ogonem. Piekna głowa, mądre ale bardzo smutne oczy.
Ma juz kilka lat. Jest niezwykle nieśmiała, przemyka bokami, co widać na zdjęciach, z opuszczoną głową. Tak aby nikt jej nie zobaczył. Nie wiemy, co jej sie przytrafiło. Cokolwiek to jednak było, zostawiło w niej ta nieufność.
Nie ma w niej agresji, raczej lęk i nieufność. Ale umie się bawić, jeśli kogoś zna - zaczepi do zabawy.
Nie duża, taka grzbietem do kolana, biedna sunia. Im dłużej bęzie w schronisku, tym będzie trudniej. Az wreszcie zostanie w nim na zawsze i tam odejdzie w zapomnieniu. Nie zazna własnego człowieka.

Foksi spędziła w schronisku prawie całe dotychczasowe życie. Przybyła tu, gdy miała pół roku, ot...przybłąkał się szczeniak. Nikt go dotąd nie przygarnął i nadal jest.
Ona już pewnie nie ma nadziej, ja jeszcze tak, tym bardziej, że naprawde jest sliczna.

Oto Foksi.

Jak myślicie, spodoba sie komus nasza Foksi, nieśmiała sunia, od dziecka bezdomna.

• Replies 488
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Te drugi byczy rudy on - to onka Misia, która miała wątek, a teraz juz jest w soim kochającym domku. W Poznaniu mieszka.

A Foksi naprawde jest piękna. No cóz, troche tego jeszcze jest.
Najbardziej mi żal starej psiej rodzinki - onkowato-podobnej mamy i córci. To już stare psy i pewnie umrą w schronisku. Szkoda, bo sympatyczny. Nawet im wątku nie robię, bo młode i sliczne nie mają domu to one tym bardziej.

Fopksi jednak jest młoda i sliczna - i nie tracimy nadziei na domek dla niej.

Posted

Tak jak myślałam, nikt nawet do niej nie zajrzał oprócz niezawodnej Pauliny.
Widzisz Foksi, jak ja mam szukać ci domku, skoro nie masz fan-klubu nawet na dogo.
Kolejny psiak spędzający całe życie w schronisku.

Posted

supergoga napisał(a):
Acha, a na jednym zdjęciu z tyłu widać Redzisława. Widac więc jaka naprawde niewielka w sumie jest Foksi.

Faktycznie!
Dopiero zobaczyłam jak napisałaś o tym!

No toż ona jest malutka! :o

Posted

supergoga napisał(a):
Foksi wstawiłam na allegro. Może tam ktoś się zakocha. Jutro wstawię na inne portale.

Tak - prędzej na allegro niż tu, tutaj wszyscy tacy zapsieni... :shake:

Posted

Cos się nikomu bukowskie piękności nie podobają... :shake:
I Red, i Misiek, i Puma, teraz też Foksiara - jakoś nie wzbudzają zainteresowania... Nie rozumiem tylko dlaczego? To takie fantastyczne psy...

Posted

Kolejna psina z Buku?:shake:
Dużo tam tych biedaków...
Śliczna sunieczka, szkoda jej na schroniskowe życie:-(
Co jest kurcze ostatnio z tymi adopcjami? Kiepsko jakoś... myślałam że po wakacjach możemy liczyć na jakis bum, a tu nic:roll: