_Tosia_ Posted September 28, 2007 Author Posted September 28, 2007 do góry słodziaki, do góry!!! :comp26: Quote
jola od jadzi Posted September 28, 2007 Posted September 28, 2007 [quote name='_Tosia_']do góry słodziaki, do góry!!! :comp26:[/quote] I ja podnoszę! Śliczne bezdomne psiaki i kociaki poszukują domu! Quote
Hala Posted September 28, 2007 Posted September 28, 2007 oj husiek husiek....piękny jesteś..... Quote
tanitka Posted September 28, 2007 Posted September 28, 2007 prosz trzymac kciuki za czekoladowego jamniorka jutro, żeby pojechał juz do nowego domu !!!!:lol: Quote
Monia70 Posted September 29, 2007 Posted September 29, 2007 Przepraszam za offa, ale Tesco pmaga schroniskom.Można zagłosować [URL]http://www.tesco.pl/oferta/schroniska/[/URL] Quote
_Tosia_ Posted September 30, 2007 Author Posted September 30, 2007 [quote name='Hala']oj husiek husiek....piękny jesteś.....[/quote] Wiesz Hala, on by bardzo chciał mieć domek..:lol: Quote
_Tosia_ Posted September 30, 2007 Author Posted September 30, 2007 [quote name='tanitka']prosz trzymac kciuki za czekoladowego jamniorka jutro, żeby pojechał juz do nowego domu !!!!:lol:[/quote] co wiadomo o nowym domku?????? Quote
Hala Posted September 30, 2007 Posted September 30, 2007 Ty mi tu Tośka oczy nie mydlij..tylko zdjecia husia daj. ;) Quote
tanitka Posted September 30, 2007 Posted September 30, 2007 domek we Wrocławiu nie wypalił dla jamniorka, ale nie ma go już w azylu.... bo jest u mnie na tymczasie:lol: [URL]http://dogomania.pl/forum/showthread.php?t=85806[/URL] Quote
Lemoniada Posted September 30, 2007 Posted September 30, 2007 Przerażające - tyle piesków czeka na domy...:( Co ze sterylizacjami? Zamykanie psów i suk w oddzielnych boksach jest dobrym wyjściem, ale kompletnie nie przyszłościowym... Mam tu na mysli, że jakiś oszołom weźmie sobie sunię ze schroniska i może ją później rozmnożyć, a wtedy cała dobra robota nie będzie miała sensu. Ile schroniskowy wet bierze za sterylkę i czy jest to uzależnione od wielkości psa? A ile macie kotów? Ja kociara straszliwa...:oops: Quote
_Tosia_ Posted October 1, 2007 Author Posted October 1, 2007 [quote name='Hala']Ty mi tu Tośka oczy nie mydlij..tylko zdjecia husia daj. ;)[/quote] :oops:.......... Quote
_Tosia_ Posted October 1, 2007 Author Posted October 1, 2007 [quote name='Lemoniada'] Ile schroniskowy wet bierze za sterylkę i czy jest to uzależnione od wielkości psa? A ile macie kotów? Ja kociara straszliwa...:oops:[/quote] obiecuję, że dowiem się wszystkiego, o kocurki też. muszę porozmawiać z osobą, która zajmuje się kotami w hoteliku Quote
_Tosia_ Posted October 1, 2007 Author Posted October 1, 2007 [quote name='tanitka']domek we Wrocławiu nie wypalił dla jamniorka, ale nie ma go już w azylu.... bo jest u mnie na tymczasie:lol: [URL]http://dogomania.pl/forum/showthread.php?t=85806[/URL][/quote] :Rose::sweetCyb::bigcool::cunao: Quote
Hala Posted October 1, 2007 Posted October 1, 2007 No nie wiem...zdjęć mało....Tośka...do roboty :) Quote
jola od jadzi Posted October 1, 2007 Posted October 1, 2007 [quote name='tanitka']domek we Wrocławiu nie wypalił dla jamniorka, ale nie ma go już w azylu.... bo jest u mnie na tymczasie:lol: [URL]http://dogomania.pl/forum/showthread.php?t=85806[/URL][/quote] Tanitko...jesteś wielka!!! A jak jamniś czuje się na tymczasie u Ciebie? Grzeczny jest? Quote
nata od jadzi Posted October 1, 2007 Posted October 1, 2007 pamiętajcie, że oprócz collaków, husków i dobermanów w przytulisku na pewno są niemłode i nie bardzo urodziwe kundelki, które tak samo potrzebują domów... Quote
Lemoniada Posted October 1, 2007 Posted October 1, 2007 [quote name='nata od jadzi']pamiętajcie, że oprócz collaków, husków i dobermanów w przytulisku na pewno są niemłode i nie bardzo urodziwe kundelki, które tak samo potrzebują domów...[/quote] Nata - z ust mi to wyjęłaś. Kundelki przede wszystkim!! Strategia żeby oczyścić najpierw schron z psów "rasowych" jest dobra, gdyśmy zaczynały pomagać w naszym schronie zrobiłyśmy tak samo. Najpierw poszły "rasowce" żeby zrobić trochę miejsca i oczyścić sobie pole działania. Niemniej kundelki i koty dachowce są nawet ważniejsze - bo mniejsze mają szanse na adopcję... Co tu zrobić? Quote
szajbus Posted October 1, 2007 Posted October 1, 2007 Przede wszystkim umieścić jak najwięcej zdjęć i opisów psów do adopcji na pierwszej stronie i zacząć je ogłaszać. Tu z pomocą przyjdą na pewno właściciele schroniska. Oni wiedza najlepiej które są w największej potrzebie i nie radzą sobie w gromadzie. W takim wypadku rasowy czy nie ,nie ma znaczenia. Najpierw trzeba wyciągać te najbardziej zagubione i zestresowane. Nie zapominajmy tez o szczeniakach. Quote
Lemoniada Posted October 1, 2007 Posted October 1, 2007 To czekamy na zdjęcia! Skoro syn tych państwa ma dostęp do internetu i jest zalogowany na dogo to powinno być łatwiej. A czy ci państwo mają swój własny aparat foto albo możliwość częstego wypożyczania? Halo, MonKeY16? Quote
mulinka Posted October 1, 2007 Posted October 1, 2007 moja znajoma poprosiła mnie o pomoc w znalezieniu dla niej małego szczeniaczka, który będzie w przyszłości małym psem i szczeniaka psa obronnego i małej kotki szylkretki za miesiąc przeprowadzają się do domu spróbuję jej zaproponować wizytę na Kosodrzewiny poproszę o nr tel. do Tosi Quote
mulinka Posted October 1, 2007 Posted October 1, 2007 [quote name='_Tosia_'] Załączam kilka zdjęć szczeniaków. Telefon do przytuliska: 42 671 34 49 [IMG]http://www.obraz.com.pl/schronisko/images/photoalbum/dsc_4173_t2.jpg[/IMG] [/quote] a może ktoś utalentowany mógłby zrobić bannerek np. z powyższym zdjęciem i dopisać: pomóż ! przytulisko Łódź bardzo prosimy Tosia rób jak najwięcej zdjęć, może akurat ktoś zachwyci się którymś psiakiem i może warto wpisać w pierwszym poście adres strony internetowej: [URL="http://www.przytulisko.info/"]www.przytulisko.info [/URL] [URL="http://www.przytulisko.info/"][U]i adres e-mail: [/U][/URL][EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] Quote
mulinka Posted October 2, 2007 Posted October 2, 2007 Tosiu, może dopiszcie też na stronie przytuliska w dziale adopcje, ile jest psów i że to są pierwsze zdjęcia , że strona dopiero powstała i że będzie aktualizowana i może napis do adopcji wyróżnijcie większą trzcionką i na czerwono pomyślałam, że warto dopisać w pierwszym poście, że mało kto wie o tym przytulisku i dlatego jest bardzo mało adopcji może wklej w pierwszym poście nr konta p.Longina, gdyby ktoś chciał pomóc albo adres pocztowy do przesyłania np.karmy i może jeszcze napisz to co jest w dziale pomoc (można napisać: jak możesz pomóc): [B]Potrzebujemy: [/B] - koców, ręczników, materiałów etc. - na posłania dla zwierząt, - sucha karmy dla psów i kotów, - smyczy, obroży i kagańców, - misek i garnków na jedzenie i picie dla zwierząt co o tym myślisz ? martwi mnie to, że nie ma adopcji i że tak mało ośób wie o przytulisku możliwe, ze ludzie którym zginął pies lub kot nawet nie wiedzą że może być właśnie na Kosodrzewiny Quote
_Tosia_ Posted October 2, 2007 Author Posted October 2, 2007 syn p. Siemińskich nie przebywa tam cały czas, dlatego zamieszcza mniej zdjęć i rzadko się odzywa. ja będę tam najwcześniej w piątek i na pewno adjęcia porobię. co do szczeniaczków - można tam pojechac i bezpośrednio od nich pieska wziąć - na pewno będą mieli więcej do powiedzenia nt. charakteru danego zwierzaka, niz ja... Quote
Recommended Posts