oktawia6 Posted September 22, 2007 Posted September 22, 2007 oby nie była już pokryta-jeśli się uda ją złapac to od razu do weta na prześwietlenie i jakby co to sterylizacja aborcyjna-następny tłum bezdomnych już czeka po niej-od razu bym bazarki zrobiła-tylko oby miała schronienie-chociażby tymczasowe:-(
Hotel KADIF Posted September 22, 2007 Posted September 22, 2007 Ciotki!!!!! Mogę wziąć sunię na trzy tygodnie na tymczas (jestem przez ten czas na zwolnieniu lek, do tego czasu musimy znaleźć jej domek) i przeprowadzić sterylkę (ok. 9 zadzwonię do naszego weta czy zrobi sterylkę aborcyjną). Jak uda się Wam złapać sunię to mogę po nią przyjechać jutro wieczorem!!! A sterylka byłaby w poniedziałek, tylko musimy zbierać pieniążki. Aniu, pamiętasz na pewno rzulietkę i Songa ....- to on jest na awatorku :lol::lol::lol:śliczny jest prawda :iloveyou::iloveyou::iloveyou:. Trochę offa dla Ani, przepraszam wszystkich - Songo wczoraj miał badanie krwi. Wyniki super i może dziś albo w poniedziałek będzie zaszczepiony. Waży prawie 6 kg ale nie jest gruby tylko OGROMNY :shake::shake::shake:! I koffamy go wszyscy strasznie:iloveyou::iloveyou::iloveyou:
Hotel KADIF Posted September 22, 2007 Posted September 22, 2007 Do góry, bo pilne i ważne!!!:Dog_run:
Tigraa Posted September 22, 2007 Author Posted September 22, 2007 Raaany DIF, witaj kochana :buzi: :buzi: :buzi: Nie miałam pojęcia, że jesteś na dogomanii. DIF jest dziewczyną, która adoptowała ode mnie Songo, kociaka znalezionego przeze mnie na śmietniku w Radomiu. Zaopiekowała się Songo i dała mu najlepszy dom na świecie, wspaniała, wrażliwa dziewczyna. DIF, postaramy się dziś wieczorem złapać suńkę, w razie czego będziemy w kontakcie telefonicznym. Aniu, na sterylkę zrobimy zbiórkę pieniędzy. Dziękuję Ci z całego serca. Myślę, że 3 tygodnie to sporo czasu, żeby jej znaleźć domek.
Hotel KADIF Posted September 22, 2007 Posted September 22, 2007 [quote name='Ania-tygrysiczka']Raaany DIF, witaj kochana :buzi: :buzi: :buzi: Nie miałam pojęcia, że jesteś na dogomanii. DIF jest dziewczyną, która adoptowała ode mnie Songo, kociaka znalezionego przeze mnie na śmietniku w Radomiu. Zaopiekowała się Songo i dała mu najlepszy dom na świecie, wspaniała, wrażliwa dziewczyna. DIF, postaramy się dziś wieczorem złapać suńkę, w razie czego będziemy w kontakcie telefonicznym. Aniu, na sterylkę zrobimy zbiórkę pieniędzy. Dziękuję Ci z całego serca. Myślę, że 3 tygodnie to sporo czasu, żeby jej znaleźć domek.[/quote] :buzi::buzi::buzi::ghost_2::ghost_2::ghost_2: Heeej! Jestem na dogo od niedawna. Po tym jak moja Florka umarła mi na rękach :placz::placz::placz:(przeżyłam traumę ), postanowiłam czynnie właczyć się w pomoc zwiarzakom. Będę robić co tylko będę mogła. A więc sunia jest moim pierszym zadaniem na dogo. :loveu: Byłam dzisiaj u weta. Sterylka kosztuje 120 zł i może być wykonana dopiero we wtorek. Ale jak sunię złapiecie przyjadę (albo przyjedziemy z Tz i dzieciakami, bo mieliśmy pewne plany na jutro) oczywiście jutro wieczorem do Radomia. Ale fajnie :multi: odezwij się do nas, bo przy zmianie telefonu "zgubiłam" Twój numer.
Hotel KADIF Posted September 22, 2007 Posted September 22, 2007 Czy łapanka już była? Coś wiadomo ...? Sterylka umówiona na wtorek na 17.
Tigraa Posted September 22, 2007 Author Posted September 22, 2007 Łapanka będzie zaraz. Napiszemy. Jeśli się nie uda dziś, to spróbujemy jutro w dzień.
oktawia6 Posted September 22, 2007 Posted September 22, 2007 qurcza-super:multi::multi::multi:jutro wystawiam bazarki-wszystkie pieniążki z nich na konto DIF! no po prostu rewelacja! Warszawa górą!:evil_lol:przyszła z niej z odsieczą DIF:loveu: [COLOR=blue]tak trzeba działac konkretnie ze strylizacją aborcyjną u weta-mam parę fajnych rzeczy na bazarek to spoko-jeszcze ktoś coś wystawi i uzbiera się[/COLOR];).
Hotel KADIF Posted September 22, 2007 Posted September 22, 2007 [quote name='oktawia6']qurcza-super:multi::multi::multi:jutro wystawiam bazarki-wszystkie pieniążki z nich na konto DIF! no po prostu rewelacja! Warszawa górą!:evil_lol:przyszła z niej z odsieczą DIF:loveu: [COLOR=blue]tak trzeba działac konkretnie ze strylizacją aborcyjną u weta-mam parę fajnych rzeczy na bazarek to spoko-jeszcze ktoś coś wystawi i uzbiera się[/COLOR];).[/quote] Konto założę w poniedziałek. Będzie przeznaczone tylko i wyłącznie na zwierzaki wyadoptowywane (dobrze napisałam?:ices_bla:) przeze mnie i do rozliczeń z Wami :mad::mad::mad:. Jak tylko to zrobię podam nr na pw. Czekam na info w sprawie suni. Mogę po nią przyjechać jutro albo w poniedziałek. Tak jak pisałam sterylka umówiona na wtorek - do tego czasu trzeba zdążyć ją złapać. Qrcze, 120 to drogo czy tanio? Nie znam zupełnie cennika :shake:.
hesia Posted September 22, 2007 Posted September 22, 2007 No to wspaniala akcja :loveu:! Teraz wszystko w rekach (lapkach) suni, oby dala sie zlapac. Szkoda mi tylko jej towarzysza, teraz zostanie sam:placz:. Tak jak pisalam wczesniej, pokryje koszt sterylki. Jesli uzbiera sie wiecej, to moze bedzie potrzebne na ta druga sunie. Poniedzialek-sroda moge nie miec dostepu do netu. Moglabym wplacic jutro, lub w czwartek.
oktawia6 Posted September 22, 2007 Posted September 22, 2007 [quote name='DIF'] Konto założę w poniedziałek. Będzie przeznaczone tylko i wyłącznie na zwierzaki wyadoptowywane (dobrze napisałam?:ices_bla:) przeze mnie i do rozliczeń z Wami :mad::mad::mad:. Jak tylko to zrobię podam nr na pw. Czekam na info w sprawie suni. Mogę po nią przyjechać jutro albo w poniedziałek. [B][COLOR=blue]Tak jak pisałam sterylka umówiona na wtorek[/COLOR][/B] - do tego czasu trzeba zdążyć ją złapać. [B]Qrcze, 120 to drogo czy tanio?[/B] Nie znam zupełnie cennika :shake:. [/quote] [B]to jest cena po kosztach!:crazyeye: jaka to klinika DIF?[/B] [B][COLOR=blue]Wtorek-konkretny dzień:p[/COLOR][/B] [B][COLOR=green]P.S.Hesia-dawno, dawno temu Cię nie "widziałam":)[/COLOR][/B]
Hotel KADIF Posted September 22, 2007 Posted September 22, 2007 [quote name='oktawia6'][B]to jest cena po kosztach!:crazyeye: jaka to klinika DIF?[/B] [B][COLOR=blue]Wtorek-konkretny dzień:p[/COLOR][/B] [B][COLOR=green]P.S.Hesia-dawno, dawno temu Cię nie "widziałam":)[/COLOR][/B][/quote] Klinika... hm... jakby to powiedzieć :roll::roll::roll: zwykła, wiejska gdzie Wet o wielkim sercu. :modla::modla::modla:. Wie jakie mam postanowienia. Dla bezdomnych taniej :loveu:!!! Od 10 lat się znamy i jak jestem w potrzebie zawsze mi pomoże :multi::multi::multi: także mam na kogo liczyć!:laugh2_2::laugh2_2::laugh2_2:
Tigraa Posted September 22, 2007 Author Posted September 22, 2007 DIF, 120 zł to tanio, my "po znajomości" płaciłyśmy za sterylki od 170 do 200 w zależności od wielkości suni. D O R K A i red były u mnie, a teraz pojechały "na akcję"... trzymajmy kciuki.
Hotel KADIF Posted September 22, 2007 Posted September 22, 2007 [quote name='Ania-tygrysiczka']DIF, 120 zł to tanio, my "po znajomości" płaciłyśmy za sterylki od 170 do 200 w zależności od wielkości suni. D O R K A i red były u mnie, a teraz pojechały "na akcję"... trzymajmy kciuki.[/quote] :thumbs::thumbs::thumbs: Czekam na info! Oj, żeby się udało!!!!:multi:
red Posted September 22, 2007 Posted September 22, 2007 Przykro mi ale psiaki wsiąkły. Kobieta która biera opłaty za parking mówiła, że one czasem biegają po parku i okolicy, jeżdziłyśmy chodziłyśmy i nic. Jutro w dzień ( w niedzielę jest mały ruch na ulicy) postaram się ją dorwać, ona własnie w dzień wygrzewa się na słońcu, dam jej tabletki od Ani Tygr. (salidin chyba) z karmą i zadzwonię po Dorkę. Czy jeśli się uda to po południu też mogłabyś przyjechać?
Hotel KADIF Posted September 22, 2007 Posted September 22, 2007 [quote name='red']Przykro mi ale psiaki wsiąkły. Kobieta która biera opłaty za parking mówiła, że one czasem biegają po parku i okolicy, jeżdziłyśmy chodziłyśmy i nic. Jutro w dzień ( w niedzielę jest mały ruch na ulicy) postaram się ją dorwać, ona własnie w dzień wygrzewa się na słońcu, dam jej tabletki od Ani Tygr. (salidin chyba) z karmą i zadzwonię po Dorkę. Czy jeśli się uda to po południu też mogłabyś przyjechać?[/quote]\ O szlag ....:angryy::angryy::angryy:! Jutro mogę, ale wieczorem. Jestem kierowcą, ale nigdy nie wyruszałam sama poza granice Warsaw bez TZ. A on jutro pracuje do 15-tej a jeszcze musiamy załatwić pewną ważną sprawę i w Radomiu moglibyśmy być (jeśli TZ da radę po całym dniu pracy wyruszyć w kolejną trasę) ok.20. Aha, i bedziemy z dziecmi:diabloti::shake:
_Natalia_M_ Posted September 22, 2007 Posted September 22, 2007 jak zwykle biedna miala wlascicieli bez rozumu :angryy::angryy:
oktawia6 Posted September 22, 2007 Posted September 22, 2007 [quote name='red'] Przykro mi ale psiaki wsiąkły. Kobieta która biera opłaty za parking mówiła, że one czasem biegają po parku i okolicy, jeżdziłyśmy chodziłyśmy i nic. [B]Jutro w dzień ( w niedzielę jest mały ruch na ulicy) postaram się ją dorwać, ona własnie w dzień wygrzewa się na słońcu[/B], [B][COLOR=blue]dam jej tabletki od Ani Tygr. (salidin chyba) z karmą[/COLOR][/B] i zadzwonię po Dorkę. Czy jeśli się uda to po południu też mogłabyś przyjechać? [/quote] [B]dobry dzień-niedziela, mniej ludzi, słoneczko-zapowiadają też ładnie jak dzisiaj-powinno się udac:bigok:[/B] [B][/B] [B][COLOR=blue]co do tabletki-dam Ci lepszy pomysł-[U]ŻADEN pies się nie oprze[/U]-zrób kulkę-większą- z pasztetu Podlaskiego a w środek wsadź proszek-nie ma ryzyka, że wypluje, bo na przykład karma będzie be, bo je coś innego-sprawdzony i najlepszy trick![/COLOR][/B]
Hotel KADIF Posted September 22, 2007 Posted September 22, 2007 Dobra, to ja czekam na info jutro (mój tel. ma Tygrysiczka ale i tak podaję 0 600-968-755) Jakby co to dzwońcie. A teraz lecę do wyra, bo padam z nóg!Pa
red Posted September 22, 2007 Posted September 22, 2007 Fajnie mamy więc sporo czasu. W razie co dzwonimy, o ile Ania ma tel. do Dif.
Hotel KADIF Posted September 23, 2007 Posted September 23, 2007 [quote name='red']Fajnie mamy więc sporo czasu. W razie co dzwonimy, o ile Ania ma tel. do Dif.[/quote] Sie wyspałam, ale trochę :shake::shake::shake:! Moje Glutki budzą się o 6 rano :mad::diabloti:. A mój telefon podałam ciut wyżej :evil_lol:!
Hotel KADIF Posted September 23, 2007 Posted September 23, 2007 I co, Ciotki? Wiadomo coś? Ja jestem dostępna w necie tylko do ok. 14 może ciut dłużej. Potem telefonicznie. Boszzz...:crazyeye: zapomniałam nie mam dla niej obroży ani smyczy :shake::shake::shake:. Jak ją złapiecie załóżcie jej na szyjkę jakiś stary pasek a ja wezmę sznurek. Mam sprzęt, ale dla dużych psów. W kaganiec Ibora pewnie cała by się schowała :evil_lol:
oktawia6 Posted September 23, 2007 Posted September 23, 2007 [quote name='DIF'] I co, Ciotki? Wiadomo coś? Ja jestem dostępna w necie tylko do ok. 14 może ciut dłużej. Potem telefonicznie. Boszzz...:crazyeye: zapomniałam nie mam dla niej obroży ani smyczy :shake::shake::shake:. Jak [B][COLOR=blue]ją złapiecie załóżcie jej na szyjkę jakiś stary pasek a ja wezmę sznurek.[/COLOR][/B] Mam sprzęt, ale dla dużych psów. W kaganiec Ibora pewnie cała by się schowała :evil_lol: [/quote] [COLOR=blue][B]to zły pomysł-szelki są bezpieczne dla pieska-by się nie wywinał jakby co[/B][/COLOR]
Recommended Posts