Jump to content
Dogomania

Ch.GOLD BOY średni, SUNNY BOY mini pudel i niezapomniany CHEVALIER i DIAMOND za TM.

Recommended Posts

Posted

[quote name='GPooLCLD']Oglądnęłam , fajnie się psiury bawią. A red z wiekiem blednie jak brąz czy taki zostaje ?

Pożyjemy - zobaczymy,
narazie Choco ma półtora roku i troche mu się kolor zmienił,
ale trudno powiedzieć co będzie,
jego ojciec nie zaśniał i jest red, ale matka jest apricot.

• Replies 6.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Cheritka']Pożyjemy - zobaczymy,
narazie Choco ma półtora roku i troche mu się kolor zmienił,
ale trudno powiedzieć co będzie,
jego ojciec nie zaśniał i jest red, ale matka jest apricot.

to pisz jakby coś z kolorkiem się zmieniało, będę czytać z ciekawością . Mój apricotek przesiał się takimi białymi/siwymi włoskami na starość, a Cheri chyba zachował kolorek?

Posted

Cheritka napisał(a):
Tutaj macie filmik z ogrodu og Chocusia,
jutro wstawie drugi filmik i podstawię muzyczkę jakąś, bo nie lubie tego wołania :)

Fajne wołanie, mój bandyta od razu się stawił na "szukaj piłki" i patrzy o jaką piłkę może chodzić :)

Posted

Cheritka napisał(a):
w dalszym ciągu mam do oddania kotka

kolor mi zjadło:evil_lol:

My za kotka dziękujemy:pale chętnie oglądamy Twoje filmiki Cheritko:lol:Czy chłopaki nie mają kąpielowych zapędów, tam taki fajny staw:cool3:

Posted

Cheritka, a pisałaś ogłoszenie na forum miau.pl ? my już mamy jednego firmowego kotka, a raczej kotkę.. i więcej nie chcemy, ale swojego czasu trzeba było szukać jej domu - mimo że to kochana, nie duża kotka nie mogliśmy jej domu znaleźć :/ i tak już została, wysterylizowaliśmy ją i wciągnęliśmy na listę pracowników :P

Posted

[quote name='sachma'] Cheritka, a pisałaś ogłoszenie na forum miau.pl ? my już mamy jednego firmowego kotka, a raczej kotkę.. i więcej nie chcemy, ale swojego czasu trzeba było szukać jej domu - mimo że to kochana, nie duża kotka nie mogliśmy jej domu znaleźć :/ i tak już została, wysterylizowaliśmy ją i wciągnęliśmy na listę pracowników :P

Nie pisałam nigdzie,
dałam ogłoszenie do gazety i wzięła go jedna kobieta z dzieckiem,
ale po jednym dniu oddała,
bo powiedziała, że siedzi pod szafą i nie chce wyjść.

Głu..pia muśla że w jeden dzień kota z ogródka oswoi.
:(

lilix4
A czemu został ogolony?

Mieszka w domku z ogrodem i u nich są kleszcze, niestety :(
Ale od wiosny jak odrośnie to pojedzie na wystawę.

Posted

deer_1987 napisał(a):
chodz i do nas bo odp ci ze tamte fotki z plazy byly sprzed prawie 2 miesiecy i wtedy nie byl pazur wylamany wiec nie mogla niunia cierpiec tylko ona sie rzadko usmiecha

Już do Ciebie lecę,
tylko czy znajdę odpowiedz, bo u Ciebie zawsze tyle do nadrabiania :( ;)

Shih tzu to nie dla mnie
ktoś mnie prosił o pomoc w znalezieniu dzieciaczka.

Posted

Oświećcie mnie proszę - co takiego może się zdarzyć w związku z kleszczami? Bo się wystraszyłam tym goleniem na skutek inwazji kleszczy. To znaczy nie wystraszyłam się samego golenia, tylko tego, co te kleszcze mogą zrobić, że aż tak trzeba reagować? Jest ich aż tak dużo? My raz byliśmy na wycieczce w miejscu, które okazało się strasznie zakleszczone i wtedy zdjęłam z psa ze 30 sztuk - większość wypłukałam w kąpieli, bo od razu po powrocie wsadziłam go do wanny a potem na białe prześcieradło i czesanko centymetr po centymetrze. To była nasza najgorsza przygoda z kleszczami. Czy przy wystawowej sierści konieczne jest golenie?

Posted

Kleszcze są teraz w Polsce cały rok niestety,
ale są rejony gdzie jest ich dużo i trzeba zawsze czesać po spacerze,
i takie rejony gdzie jest ich mniej albo prawie wcale.
Choco mieszka na takim terenie nad Wisłą gdzie niestety jest ich dużo i psy tam chorują na babeszie
(czyli kleszcze zarażają :( )
Dlatego jak (tylko chwilowo) przestał być wystawiany, to można było go ostrzyc na zero,
i nie przejmować się czesaniem i sprawdzaniem go co chwilkę.

Dlatego też jeśli pies mieszka w takim rejonie i nie jest wystawiany to najlepiej go opitolić :)
i mieć spokój, bez względu na rasę.

Posted

[quote name='Cheritka']Dlatego też jeśli pies mieszka w takim rejonie i nie jest wystawiany to najlepiej go opitolić :)
i mieć spokój, bez względu na rasę.
Ale całkiem na zero? Ziiiiiimno już jest :)

Posted

[quote name='filodendron']Ale całkiem na zero? Ziiiiiimno już jest :)[/QUOTE]

No teraz to nieee :shake:
najwięcek kleszczy jest jednak jak jest ciepło :roll:,

Widzisz przecież, że Choco już odrośnięty jest.:p