Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Maks i Spark']Hej, ładnie jest tam u Ciebie :lol:

A.[/QUOTE]
a dziekuje.... nie powiem ze byle jak;)
[quote name='Vectra']widziałam siakieś offce , a sklep fajny , duże kolejki ? :evil_lol:[/QUOTE]

Ty masz prosiaki ja mam barany:evil_lol:... nie ma to jak trzoda:multi::loveu:

• Replies 4.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[FONT=Arial][COLOR=Red][B]:multi::multi: supcio
[url]http://img200.imageshack.us/img200/206/droga137976x65222.jpg[/url]

Loluś ... nie zamartwiaj się tak :calus: [/B][/COLOR][/FONT]

Posted

Gratulacje dla Eryka :) Ładnie tam u was :)

[url]http://img269.imageshack.us/img269/8162/droga029crop864x7744.jpg[/url] cudny ryjek :loveu::loveu:

[url]http://img200.imageshack.us/img200/206/droga137976x65222.jpg[/url] super fotka :lol:

Posted

[quote name='lolka75']Moja suka to czyscioszka:roll:, nie wejdzie do blotka ani zadnego bajorka. A Borys to wodnik, zaliczy kazdy akwen wodny:evil_lol:. Do tego stopnia lubi wode ze czasem kladzie sie pyskiem do miski z woda:roll: (dzieki czemu ma wiecznie mokry lalok:shake:). Ale urodzil sie w lecie i hodowczyni od pierwszych tygodni wystawiala maluchy do ogrodu i wstawiala im basenik z woda. Jak pierwszy raz zobaczylam malenstwa to byly zmokle kury:evil_lol::loveu:

jeszcze kilka fotek:roll:
[URL="http://img200.imageshack.us/i/droga096976x65211.jpg/"][IMG]http://img200.imageshack.us/img200/2641/droga096976x65211.jpg[/IMG][/URL]

[URL="http://img200.imageshack.us/i/droga137976x65222.jpg/"][IMG]http://img200.imageshack.us/img200/206/droga137976x65222.jpg[/IMG][/URL]

[URL="http://img14.imageshack.us/i/droga150976x65233.jpg/"][IMG]http://img14.imageshack.us/img14/3329/droga150976x65233.jpg[/IMG][/URL]

[URL="http://img14.imageshack.us/i/droga172976x65244.jpg/"][IMG]http://img14.imageshack.us/img14/3802/droga172976x65244.jpg[/IMG][/URL]

[URL="http://img39.imageshack.us/i/droga181976x652555.jpg/"][IMG]http://img39.imageshack.us/img39/3554/droga181976x652555.jpg[/IMG][/URL][/quote]

Czyli poł na poł ze bedzie miłosniczka wody lub nie bedzie. Ja wolałabym zeby miała wstret. No ale jak juz bedzie, nimfa wodna to nie bede jej odbierac przyjemnosci z moczenia :diabloti:

Pieski boskie cuda :loveu:

Posted

[quote name='Vectra'] , a sklep fajny , duże kolejki ? :evil_lol:[/quote]
u nas tez jest taki sklep:eviltong::evil_lol:a kolejki sa przez te promocje:diabloti:
Czesc Loleczka:multi:
Pieknie tam u Ciebie:cool3:
dzikie psy z pola:evil_lol:
U nas goraco,dzis mam ostatni dzien w szkole i po szkole z dziewczynami z klasy do baru:multi:

Posted

[quote name='Alicja'][FONT=Arial][COLOR=Red][B] supcio

Loluś ... nie zamartwiaj się tak :calus: [/B][/COLOR][/FONT][/QUOTE]
musze sie martwic...znow mi z chlopaka wariata robia:-(... znow musimy isc do psychologa i na terapie:shake:
[quote name='Maks i Spark']To dobrze ;)
;)
A.[/QUOTE]

[quote name='agaciaaa']Gratulacje dla Eryka :) Ładnie tam u was

[url]http://img269.imageshack.us/img269/8162/droga029crop864x7744.jpg[/url] cudny ryjek :loveu:

[url]http://img200.imageshack.us/img200/206/droga137976x65222.jpg[/url] super fotka :lol:[/QUOTE]
dziekuje:loveu:
[quote name='andromeda']Czyli poł na poł ze bedzie miłosniczka wody lub nie bedzie. Ja wolałabym zeby miała wstret. No ale jak juz bedzie, nimfa wodna to nie bede jej odbierac przyjemnosci z moczenia :diabloti:

Pieski boskie cuda [/QUOTE]
Moj Borysek aktualnie smierdzi stara szmata:shake:. Ma wiecznie mokry lalok, bo lezy pyskiem w misce:roll:
[quote name='Maks i Spark']Cześć Lolciu, dobrego dnia
czesc Aniu
A.[/QUOTE]
czesc:multi:
[quote name='Bullila.nl']u nas tez jest taki sklep:eviltong:a kolejki sa przez te promocje:diabloti:
Czesc Loleczka:multi:
Pieknie tam u Ciebie
dzikie psy z pola:evil_lol:
U nas goraco,dzis mam ostatni dzien w szkole i po szkole z dziewczynami z klasy do baru:multi:[/QUOTE]

sie bedzie dzialo:cool3:

skakalam po dogo i znalazlam taki kffiatuszek:angryy::grab:
[url]http://www.dogomania.pl/forum/f456/krople-do-nauki-siusiania-cudowny-wynalazek-czy-strata-pieniedzy-pilne-141105/[/url]

i jak ma sie do tego prezentacja mojego syna, gdzie produkowal sie ze psy to zywe stworzenia ze maja uczucia. Gadal tak ogniscie ze sama galy otworzylam:crazyeye:.
Pogadanka wyszla genialnie. Moj syn jak chce to potrafi byc zaangazowany:loveu:. Dzieci siedzialy z otwartymi paszczami przy okazji wiszac na bialasach. Maxina z Borysem byli w zachwyceni:loveu:. Myslalam ze beda sie baly takiej iloisci stonki ale blogosc na pyskach powiedziala wszystko:evil_lol:. Borys nie chcial wyjsc:roll:.
Moj synek dostal "A":multi:... i pani powiedzial ze byla to chyba najlepsza prezentacja:sweetCyb:, ze nie tylko opowiesc o czyms, ale tez wazne przeslanie:loveu:

jeszcze troszke i wakacje;)

Posted

[quote name='Vectra']to jeszcze nie mają dzieciaki u Was wakacji ?

Gratulacje dla Eryka :buzi: widać od razu jaka w nim krew płynie - dogomaniacka :evil_lol:[/QUOTE]

no kurde mecza sie w szkole w taki gorac...jeszcze tydzien:shake:

dzieki za gratulacje:loveu:

Posted

[quote name='lolka75']Pogadanka wyszla genialnie. Moj syn jak chce to potrafi byc zaangazowany:loveu:. Dzieci siedzialy z otwartymi paszczami przy okazji wiszac na bialasach. Maxina z Borysem byli w zachwyceni:loveu:. Myslalam ze beda sie baly takiej iloisci stonki ale blogosc na pyskach powiedziala wszystko:evil_lol:. Borys nie chcial wyjsc:roll:.
Moj synek dostal "A":multi:... i pani powiedzial ze byla to chyba najlepsza prezentacja:sweetCyb:, ze nie tylko opowiesc o czyms, ale tez wazne przeslanie:loveu:

jeszcze troszke i wakacje;)[/quote]

To super gratki dla Małego :lol::lol::lol:

A.

Posted

[quote name='lolka75']
i jeszcze chcialam sie pochwalic ze dzisiaj dostalam zawiadomienie o promocji mojego syna do klasy 5:multi:. W dodatku synek znalazl sie w grupie dzieci ktore szybciej i latwiej sie ucza i jego grupa bedzie polaczona z klasa 6. A musze napomknac ze moje dziecko ma taka niska samoocene ze myslal ze zostanie w 4 klasie na drugi rok:shake::-(.[/quote]

:crazyeye: jak to? to tam się w ostatniej chwili dowiadujecie o tym czy poszedłdalej czy zostaje? po ocenach wcześniejszych tego nie widać? weź no wyjaśnij :cool3:

[quote name='lolka75']musze sie martwic...znow mi z chlopaka wariata robia:-(... znow musimy isc do psychologa i na terapie:shake:

[COLOR=Red][B]a jak to się ma do promocji z wyróznieniem i do super pogadanki?[/B] :crazyeye:[/COLOR]

i jak ma sie do tego prezentacja mojego syna, gdzie produkowal sie ze psy to zywe stworzenia ze maja uczucia. Gadal tak ogniscie ze sama galy otworzylam:crazyeye:.
Pogadanka wyszla genialnie. Moj syn jak chce to potrafi byc zaangazowany:loveu:. Dzieci siedzialy z otwartymi paszczami przy okazji wiszac na bialasach. Maxina z Borysem byli w zachwyceni:loveu:. Myslalam ze beda sie baly takiej iloisci stonki ale blogosc na pyskach powiedziala wszystko:evil_lol:. Borys nie chcial wyjsc:roll:.
[/quote]

CUDOWNIE!!!!! aż bym chciała tam być i posłuchać też :loveu::loveu::loveu:

ja nienawidzę mówić przed większa ilością osób - stres mnie zjada od środka :shake:

Posted

[quote name='Maks i Spark']To super gratki dla Małego :lol::lol::lol:

A.[/QUOTE]
dziekujemy:multi:
[quote name='Bartiśkowa_'][URL]http://img200.imageshack.us/img200/206/droga137976x65222.jpg[/URL] świetna fotka :evil_lol: białaski opanowały pola[/QUOTE]
one w ta kukurydze tak co chwila wpadaly:evil_lol:
[quote name='Maks i Spark']Dzień dobry, fajnego dnia :)

A.[/QUOTE]
a dziekuje i wzajemnie
[quote name='malawaszka']:crazyeye: jak to? to tam się w ostatniej chwili dowiadujecie o tym czy poszedłdalej czy zostaje? po ocenach wcześniejszych tego nie widać? weź no wyjaśnij :cool3:

CUDOWNIE!!!!! aż bym chciała tam być i posłuchać też :loveu::loveu::loveu:

ja nienawidzę mówić przed większa ilością osób - stres mnie zjada od środka :shake:[/QUOTE]

pewnie jakby bylo zagrozenie ze ma zostac to mowiliby wczesniej. Ale Eryk histeryzowal ze zostanie i ja sobie wzielam do lba:roll:. Pozniej sie okazalo ze wredny kolega Kenan powiedzial to mlodemu, a mlody przezywal. Dlatego tak sie ucieszylam ze dostalam to zawiadomienie ze sie z Wami podzielilam wiadomoscia:loveu:

co do psychologa.... hmm... zarzuty do mojego syna sa takie ze jest za czesto smutny, ze malo sie bawi z dzieciakami na podworku, ze za szybko sie zlosci, ze sie nie lubi wypowiadac przed klasa:roll:
no coz.... ja znam zupelnie innego Eryka. Smiejacego sie tak ze czkawki dostaje, rozmawiajacego z ludzmi doroslymi na ich poziomie, ciekawego swiata, chcacego sie uczyc, z glowa pelna marzen. Nic nie poradze ze moje dziecko nienawidzi szkoly, nie lubi rezimu, nauczycielki sa jak esesmanki. Pewnego dnia Erol przyszedl ze szkoly przerazony. Opowiedzial jak to nauczycielka wlokla jego kolege za rece do klasy. Chlopak darl sie i wyzywal a ta nalala mu do ust kubek wody. W czasie szarpaniny kubek przelecial przez klase i roztrzaskal sie o sciane.
Ja po takich hororach tez nie lubilabym szkoly gdzie pozwala sie na takie cyrki:shake:.

Co do jego wypowiadania sie.... hmm... Eryk jest jedynakiem i przebywa glownie z doroslymi. Ma dzieciece zainteresowania ale na innym poziomie niz jego koledzy. Nauczycielka powiedziala ze glownym tematem mojego syna jest natura, zwierzeta i jego psy:roll:... Kurdwa!!! czy to zle? Zle bo to innych zupelnie nie obchodzi. I jak on ma opowiadac?

Mu pojdziemy do tego kolejnego psychologa i po raz trzeci psycholog mi powie ze Eryk to zupelnie zdrowe i szczesliwe dziecko:p. Tylko ze trzeba chciec z nim pogadac i posluchac co on ma do powiedzenia

ale elaborat:shock:

Posted

[quote name='lolka75']

co do psychologa.... hmm... zarzuty do mojego syna sa takie ze jest za czesto smutny, ze malo sie bawi z dzieciakami na podworku, ze za szybko sie zlosci, ze sie nie lubi wypowiadac przed klasa:roll:
no coz.... ja znam zupelnie innego Eryka. Smiejacego sie tak ze czkawki dostaje, rozmawiajacego z ludzmi doroslymi na ich poziomie, ciekawego swiata, chcacego sie uczyc, z glowa pelna marzen. Nic nie poradze ze moje dziecko nienawidzi szkoly, nie lubi rezimu, nauczycielki sa jak esesmanki. Pewnego dnia Erol przyszedl ze szkoly przerazony. Opowiedzial jak to nauczycielka wlokla jego kolege za rece do klasy. Chlopak darl sie i wyzywal a ta nalala mu do ust kubek wody. W czasie szarpaniny kubek przelecial przez klase i roztrzaskal sie o sciane.
Ja po takich hororach tez nie lubilabym szkoly gdzie pozwala sie na takie cyrki:shake:.

Co do jego wypowiadania sie.... hmm... Eryk jest jedynakiem i przebywa glownie z doroslymi. Ma dzieciece zainteresowania ale na innym poziomie niz jego koledzy. Nauczycielka powiedziala ze glownym tematem mojego syna jest natura, zwierzeta i jego psy:roll:... Kurdwa!!! czy to zle? Zle bo to innych zupelnie nie obchodzi. I jak on ma opowiadac?

Mu pojdziemy do tego kolejnego psychologa i po raz trzeci psycholog mi powie ze Eryk to zupelnie zdrowe i szczesliwe dziecko:p. Tylko ze trzeba chciec z nim pogadac i posluchac co on ma do powiedzenia

ale elaborat:shock:[/quote]
[FONT=Arial][COLOR=Red][B]

ja pierdylam :crazyeye::crazyeye::crazyeye: to to jest ta europejska cywilizacja .....masakra

chociaż podejście w szkole u nas też mają różne... Loluś nie martw się jak oni postrzegają Eryka to ICH problem ....noś papierki niech im będzie ... u nas też często ważniejszy jest papierek niż zdrowe podejście zwłaszcza tych młodych panienek co znają teorie a praktyki za grosz i podejścia też nie mają :mad:
Kuba trafił w 1szej klasie na laske ...co chciała zrobić z niego idiote ... więc zastraszone dziecko chodziło do szkoły by tylko mieć obecność a ja z nim przerabiałam w domu materiał , on blokował sie ze strachu przed nią , potem jak sie oswoiło jego komentarze...a chodziło tylko o kilka błędów na tablicy które mój mały głupiutki syn zauważył i powiedział głośno ze takowe są ...po cięzkiej aferze sama zaprowadziłam go do psychola a paniusia musiała napisać opinie ....podstawowy problem paniusi był taki że .... jej słow DZIECKO SMARKA NA LEKCJI I SZUKA W PLECAKU CHUSTECZEK :p... polewe miała cała poradnia :p...no ale cóż badania , testy ....i dziecko 7 letnie zostało sklasyfikowane do grupy 10 -11 latków ze swoimi wiadomościami i IQ .... pani dostała od nas ostrzeżenie ...ze jak dziecko raz jeszcze przyjdzie z płaczem bo mu nagadała w szkole to skończy źle ...
tak więc do 2 klasy poszła cała klasa do nowej szkoły , dostali nowe panie i skończyły sie problemy ze szkołą
A jeszcze tamta pani jak Kuba poszedł powiedzieć że chłopcy zrzucili z mostu żabe i si zabiła ....odesłala go z polecieniem ...że nie ma skarżyć .
[SIZE=1]Jako wredne nauczycielskie dziecko powinien pani nakopać do doopy ;)i napyskować :p[/SIZE]
Loluś , Eryk znajdzie w swoim życiu znajomych rówieśników z którymi będzie chciał dzielić czas , na to przyjdzie odpowiedni moment . Ważne że jest radosny z Wami .
Masz wspaniałego Syna i to jest ważne , a psycholog , idź , weź papierek , niech mają podkladke ;).

[/B][/COLOR][/FONT]

Posted

to u nas w szkole chyba jednak lepiej jest ....
przeczytałam , to co napisałaś i jestem lekko w szoku ...
znaczy jak by gadał o laskach , sexie , prochach - to był by git ?

Na pocieszenie Ci powiem , że mnie też jedna nauczycielka w podstawówce nienawidziła , z wzajemnością :evil_lol: i posyłała do różnych poradni , psychologów , psychiatrów .. niestety wszystko było na jej niekorzyść ...
ogólnie bardzo złą przyszłość mi na życie wróżyła ..... powiem , że na spotkaniu po latach , lekko jej gały wyszli na wierzch ;) i chyba lekko była niezadowolona :evil_lol:
eg niej to powinnam mieszkać w kartonie pod mostem , mieć 10 bachorów , męża alkoholika , 10 wyroków i takie tam ...
Niestety widać wszędzie lekka inność jest postrzegana dziwacznie ... bo ja nie siedziałam pod trzepakiem , nie chodziłam pod drzewach ,nie skakałam na skakance pod blokiem tylko miałam pasje , zainteresowania - psy , konie , jazdy na nich ...
wkurzały mnie bachory w moim wieku , znajomych miałam zawsze starszych .... niestety tematy o lalkach mnie nie bawiły :evil_lol:

Eryk zmieni szkołe , zmienią się nauczyciele , to i reszta też się unormuje ...

w doopie to miej .... Ty znasz swoje dziecko najlepiej !!

Posted

[quote name='lolka75']

jeszcze troszke i wakacje;)[/quote]

Gratulacje dla mlodego, oby wiecej takich dzieciakow:loveu:

Posted

powiem Wam szczerze dziewczynki ze troszke potrzebuje podniesienia na duchu. Jeszcze nigdy nikt nie powiedzial w tej szkole o moim dziecku ze jest swietne. Za kazdym razem tylko zastrzezenia. dlatego dla pani bylo takim szokiem jak Eryk poradzil sobie z prezentacja
Eryk nie lubi pilki noznej, wnerwiaja go pokemony, nie spiewa holenderskiego discopolo (bo woli rocka), nie umie kombinowac i udawac aniolka jak pani patrzy. On jest kurde soba i dlatego to tak wszystkich wkurdwia. A jeszcze trzeba dodac ze matka tez dziwna bo nie stoi przed szkola i nie plotkuje i nie chwali sie w jakich to krajach byla na wakacjach.
Niestety niby holandia taka tolerancyjnto jest ale to tylko powierzchownosc... bo jak tylko wystajesz przed rzadek to jestes nie teges

Posted

szkola nie mozna sie przejmowac - powiem to bo wiem, na swiezo
ale w podstawowce mialam wychowawce ktory wyzywal mnie od grubasow i spasluchow, teraz zapewne dostal by ciekawa riposte ale dla 8 9 letniego dziecka, ktore kiedys nie pyskowalo to byla masakra. ale mama jak raz zobaczyla ze placze to go odiwedzila :D no i to byl koniec powiedziala mu ze dzieci maja lustra i siebie widza. jego uwagi sa zbedne i sie skonczylo.
teraz juz wszystko odnosnie mnie zalatwiam sama i zaden nauczyciel nie bedzie mi w kasze dmuchal

Posted

[quote name='lolka75']powiem Wam szczerze dziewczynki ze troszke potrzebuje podniesienia na duchu. Jeszcze nigdy nikt nie powiedzial w tej szkole o moim dziecku ze jest swietne. Za kazdym razem tylko zastrzezenia. dlatego dla pani bylo takim szokiem jak Eryk poradzil sobie z prezentacja
Eryk nie lubi pilki noznej, wnerwiaja go pokemony, nie spiewa holenderskiego discopolo (bo woli rocka), nie umie kombinowac i udawac aniolka jak pani patrzy. On jest kurde soba i dlatego to tak wszystkich wkurdwia. A jeszcze trzeba dodac ze matka tez dziwna bo nie stoi przed szkola i nie plotkuje i nie chwali sie w jakich to krajach byla na wakacjach.
Niestety niby holandia taka tolerancyjnto jest ale to tylko powierzchownosc... bo jak tylko wystajesz przed rzadek to jestes nie teges[/quote]
wiesz co , zupełnie się tym nie przejmuj :lol: :lol: :lol:
Eryk jest świetny , bo jest sobą , nie marionetką , dzieckiem gier i telewizji.
Jest dzieckiem jakich mało , dzieckiem a nie popsutym , pustym bachorem.
Pilnuj , pielęgnuj jego pasje , przekonania - bo to gatunek na wymarciu ;)

Posted

[quote name='Vectra']wiesz co , zupełnie się tym nie przejmuj :lol: :lol: :lol:
Pilnuj , pielęgnuj jego pasje , przekonania - bo to gatunek na wymarciu ;)[/quote]

[FONT=Arial][COLOR=Red][B]:cool2: właśnie tak ...i Ty Loluś to potrafisz .... wiesz o tym doskonale , bo jesteś najlepszą Mamą dla Eryka ...mamą której wiele tych holenderskich dzieci na pewno mogło by pozazdrościć , a niejedna mama rówieśników twojego syna chciałaby mieć takie dziecko .[/B][/COLOR][/FONT]

Posted

[quote name='Vectra']wiesz co , zupełnie się tym nie przejmuj :lol: :lol: :lol:
Pilnuj , pielęgnuj jego pasje , przekonania - bo to gatunek na wymarciu ;)[/quote]

noo Ewcia czasem Ci się uda coś mądrego napisac :klacz: DOKŁADNIE TAK!!!! jakbym miała pewność, ze moje dziecko będzie takie jak Eryk to już bym chciała je mieć :loveu: :lol: serio serio - dziecko z pasją, dziecko mające zainteresowania inne niż to co akurat jest reklamowane w TV :roll:

Posted

[quote name='lolka75']powiem Wam szczerze dziewczynki ze troszke potrzebuje podniesienia na duchu. Jeszcze nigdy nikt nie powiedzial w tej szkole o moim dziecku ze jest swietne. Za kazdym razem tylko zastrzezenia. dlatego dla pani bylo takim szokiem jak Eryk poradzil sobie z prezentacja
Niestety niby holandia taka tolerancyjnto jest ale to tylko powierzchownosc... bo jak tylko wystajesz przed rzadek to jestes nie teges[/quote]

Lolciu, nie przejmuj się, to nie jest specyfika Holandii, tylko ludzi wszędzie trafiaja sie madrzy i madrzy inaczej...zarówno rodzice, jak i nauczyciele...
Wazne, zeby Eryk wiedział i czuł waszą miłośc i akceptację, a jego samoocena będzie bardzo wysoka....Ja przerobilam z Manią zarówno szkoły prywatne, ogólniak państwowy i wiem jakie urocze są dzieci :diabloti: i nauczyciele również... mogę książke napisać.
Najważniejszy jest Twój kontakt z małym i wasze wzajemne relacje...

A.