lika Posted September 7, 2007 Posted September 7, 2007 Wszystkie osoby, które się konatktowały w sprawie Czupurka przekazywałam Neight, ale nikt się nie odezwał. Myślę, że problem jest w tym, że w ogłoszeniu Czupurka było napisane, że to rasowy piesek. Dlatego odzew na ogłoszenia był nawet spory. Neigh, przepraszam Cię za tą babeczkę. Nie wiedziałam, co z niej za ziółko, jak przekierowywałam do Ciebie. Zadzwoniła pytając o małego pieska, a nie miałam jej akurat co zaproponować. Teraz zamęczą i Ciebie i mnie. Dostaję od niej po kilka SMS-ów dziennie z idiotycznymi pytaniami, a jak jej nie odpowiadam, to potrafi przysłać tego samego SMS-a z dziesięć razy i zablokować mi skrzynkę odbiorczą w komórce. Quote
Neigh Posted September 7, 2007 Author Posted September 7, 2007 [B]Lika[/B] no coś Ty nie przepraszaj, to nie Twoja wina, że świat roi się od czubków. Kobieta jest moim skromnym zdaniem stuknięta......... Ostatnia seria pytań: jak często do schroniska trafiają pieski rasowe - odpowiedziałam, że tak często jak często się zgubią albo komuś znudzą. A czy sądzi pani, że w zimie będzie ich dużo? Odpowiedziałam, że mogę jej zadać to samo pytanie i że nie jestem wróżką..... I tak dzień w dzień. Ja po prostu przestałam odpowiadać, może jej się znudzi....... Quote
weszka Posted September 7, 2007 Posted September 7, 2007 Świat jest pełen świrów :/ Kołtunku zasługujesz na kogoś wspaniałego!!! Quote
Neigh Posted September 7, 2007 Author Posted September 7, 2007 Dokładnie tak.....jak ktoś taki się odzywa........to we mnie się w środku wszystko buntuje i sobie myślę.......o nie .......z deszczu pod rynnę! Mnie to się dla niego marzy taka normalna, wspaniała rodzina, co by go kochała...I ona gdzieś tam jest!! HOWGH Quote
weszka Posted September 7, 2007 Posted September 7, 2007 Ja zrobiłam allegro (nadal jest i ma 1 obserwatora ale co z tego :mad: ), kupsprzedaj i chyba coś jeszcze ale nie pamiętam, gapa ze mnie :oops: ale juz gubię się w ilości psów i ogłoszeń Quote
schroniskoJozefow Posted September 7, 2007 Posted September 7, 2007 no niestety w ten weekend nie wybieram sie do schronu, i niestety prawdopodobnie moje wizyty w schronisku beda coraz rzadsze... o tym drugim nie mam informacji ... 3mam kciuki za maelgo! Quote
lika Posted September 7, 2007 Posted September 7, 2007 [quote name='weszka']Ja zrobiłam allegro (nadal jest i ma 1 obserwatora ale co z tego :mad: ), kupsprzedaj i chyba coś jeszcze ale nie pamiętam, gapa ze mnie :oops: ale juz gubię się w ilości psów i ogłoszeń[/quote] To już jest i na alegratka: [URL]http://ale.gratka.pl/ogloszenie/657912_sznaucer_miniaturka_szuka_dobrego_domku.html[/URL] Quote
lika Posted September 8, 2007 Posted September 8, 2007 I jeszcze: [B][FONT=Tahoma][URL="http://kupiepsa.pl/detail.php?siteid=16904"][COLOR=#800080]http://kupiepsa.pl/detail.php?siteid=16904[/COLOR][/URL][/FONT][/B] [B][FONT=Tahoma][URL="http://www.kupiszpsa.pl/detail.php?id=2963"][COLOR=#800080]http://www.kupiszpsa.pl/detail.php?id=2963[/COLOR][/URL][/FONT][/B] Quote
Neigh Posted September 8, 2007 Author Posted September 8, 2007 Najdziwniejsze jest to, że nikt no dosłownie nikt się o niego nie pyta......ani jednego telefonu Quote
lika Posted September 8, 2007 Posted September 8, 2007 Czasami tak jest. Od dawna szukam domu dla Szamana - też sznaucera. Ogłoszenia zaczęłam dawać w lutym. Do tej pory były tylko dwa telefony w jego sparwie, a domku jak nie było, tak nie ma. :shake: Trzeba się uzbroić w cierpliwość, w końcu ktoś zadzwoni. Kołtunek jest młody, zdrowy, przytulasny - musi komuś zapaść w serce. Quote
Neigh Posted September 8, 2007 Author Posted September 8, 2007 Głęboko w to wierzę, gdybym nie wierzyła, to by mnie tu nie było. Moja osobista suka siedziała w schronie 5 lat, nim trafiła na moją kanapę. Zapewniam, warto było poczekać:-) Quote
lika Posted September 8, 2007 Posted September 8, 2007 Kołtunek - ogłoszeń c.d. [URL]http://www.eoferty.com.pl/id48163.html[/URL] Czy schronisko w Józefowie zgłasza swoje psiaki na adopcje.org? Jeśli nie to też mogę go tam wrzucić. Quote
schroniskoJozefow Posted September 8, 2007 Posted September 8, 2007 nie, nie oglasza... bardzo dziekuje w imieniu psiaczka za ogloszonka :* Quote
weszka Posted September 8, 2007 Posted September 8, 2007 [B]Są Państwo zainteresowani adopcją Kołtunka. [/B]Znaleźli go na allegro. Neigh - podałam im Twój nr telefonu. Kciuki!!!!!!!!!!!!!!! Quote
lika Posted September 8, 2007 Posted September 8, 2007 To teraz wszyscy mocno trzymamy kciuki!!! Quote
Neigh Posted September 8, 2007 Author Posted September 8, 2007 Czekałam i czekałam............nikt nie zadzwonił. Moze sie bali, że dziś za późno i jutro zadzwonią.....dam znać. Quote
Neigh Posted September 9, 2007 Author Posted September 9, 2007 Zadzwoniła PANI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Baaaardzo mi się podobała. Bardzo. Pierwszy telefon o jakim marzyłam. Pani jest z Cieszyna...........kawałek cio? Ale ma być na jakiejś konferencji w Wawie tak 17-18.09. Jeeennny tak bardzo bym chciała, żeby mu się wreszcie udało....... Quote
weszka Posted September 9, 2007 Posted September 9, 2007 Mnie ta Pani też się podoba z tego co napisała. Żeby się udało!!!! Quote
Neigh Posted September 9, 2007 Author Posted September 9, 2007 Pani się skontaktowała z dyrektorką schroniska. Jednym słowem potrzebna jest: kąpiel dzień przed zabraniem ( pani ma podróżować z psem pociągiem)....no a jak pachną psy z naszego schroniska hmmm Jeśli by się udało........to ja chciałabym zabrać dzien/dwa przed podrożą. Nie ma sensu kąpiel w schronisku, skoro ma z powrotem wrócić do budy. I marznąć po kąpieli na dworze. Bezpieczniej, żeby sechł w domu. Najwyżej by u mnie przenocował. Problemy są dwa: a. ta cholerna panleukopenia co była u mnie w domu. Boję się, żeby się nie zaraził b. będę potrzebowała drugiej pary rąk do pomocy przy kąpieli. Nie znam ani psa, ani reakcji........ I druga sprawa pani pyta czy nie udało by się jednak jakiegoś transportu załatwić......Ja ją źle zrozumiałam ona ma konferencję i może przyjechać do Wawy po niej. Ale wiecie ...........w jeden dzien, to jej będzie trudno obrócić....Może udałoby się jej pomóc i psa wysłać. Ona od 15.09 będzie w domu ( po tej konferencji)........wyjechałaby po psa gdzie trzeba np. do Katowic. Czyli podsumowując potrzebny jest transport od 15.09. Warszawa - Cieszyn ( albo Katowce). Pomysły ciotek mile widziane........ Chyba zmienię tytuł wątku, co nie? Quote
Neigh Posted September 9, 2007 Author Posted September 9, 2007 Mieszkam za Zegrzem, a przed Jachranką. Do schroniska mam 10km. Za mostem na Zalewie skręt na Dębe - Jachrankę. Quote
lika Posted September 9, 2007 Posted September 9, 2007 Można rozważyć jeszcze takie rozwiązanie - wziąć Kołtunka do kliniki, która też ma w swoich usługach kapiele i strzyżenie. Zawieźć dzień wcześniej, tam go doprowadzą do ładu, weterynarz go obejrzy, Kołtunek przenocuje jedną noc w klatce, a następnego dnia czysty i pachnacy pojedzie z Panią do Cieszyna. Tylko to trochę kosztowne rozwiązanie. Może jednak Pani chętnej na Kołtunka się spodoba. A jesli będzie potrzebny tylko transport, to można poszukać jeszcze kontaktów na wątku transportowym. Może uda się zorganizować mu coś "z przesiatką". Warto też zobaczyć, kto z Dogo jest z Cieszyna, żeby domek sprawdzić na miejscu. Quote
Recommended Posts