Mona4 Posted August 29, 2007 Author Posted August 29, 2007 Gdyby to niebyl Mix to by sie kolejka ponia ustawila:shake: Quote
dorcia44 Posted August 29, 2007 Posted August 29, 2007 sunia jest cudna ..i napewno bym ją baardzo chciała gdyby nie to że już 4 mam .. mysle że czekaj cierpliwie a napewno dobry domek ja zauważy... Quote
Ada-jeje Posted August 29, 2007 Posted August 29, 2007 Mona 4 jezeli domek o ktorym pisalam wczesniej bedzie chcial sunie to u nas sterylka kosztuje bez negocjacji 180 pln a wiec i tak duzo taniej jak u was. gdybys ty dolozyla 50 pln czyli nowa wlascielka musialaby w najgorszym wypadku dolozyc 130 pln. Quote
Agata69 Posted August 29, 2007 Posted August 29, 2007 Ludzie, sunia jest cudna. Napewno znajdzie dobry dom, ale na to trzeba czasu, cierpliwości i trochę pracy nad tym. Poogłaszajcie w necie i tak dalej. I nie dawajcie byle komu, byle się pozbyć problemu. Trzymam kciuki. Quote
Mona4 Posted August 29, 2007 Author Posted August 29, 2007 Bylby super domek KRAKOWIE ale sunia musi byc postarylce. Wtejchwili to jest najwiekszy problem. Quote
ewadr Posted August 29, 2007 Posted August 29, 2007 Cudna jest. Jak moje Shitzu tylko pyszczek spłaszczyć i wyciagnac uszka.Pokazę zdjęcia Panu jak wróci i zobaczymy. Quote
Mona4 Posted August 29, 2007 Author Posted August 29, 2007 ONA ma tylko Yorkowata glowke, pysczek,a reszta to shitsu.wlos puszysty jak bawelna ogonek podwiniety z piuropuszem.Gdy jej wlos odrosnie to bedzie cudna. Quote
Alpina Posted August 29, 2007 Posted August 29, 2007 Ona jest na pewno bardziej Yorkowata niż shih- tzowata... Ja do shih-tzu to prawdę mówiąc żadnego podobieństwa nie widzę;) Ale to nie ma znaczenia w tej chwili i tak jest bardzo wdzięczną sunieczką i zasługuje na mądry, odpowiedzialny dom.. Mona4 z tego co piszesz, to teraz najbardziej jest tu potrzebna zrzutka na sterylkę bo domek jest z tego co zrozumiałam w Krakowie? Quote
Mona4 Posted August 29, 2007 Author Posted August 29, 2007 Domek by byl u naszej dogomaniaczki i to super domek,tylko pani niemoze sobie pozwolic na sczeniaki.Wiec koniecznie sterylka,no zobaczymy co z tego wyjdzie.Dzis zrobie malej bazarek moze uzbieramy troche. Quote
oktawia6 Posted August 29, 2007 Posted August 29, 2007 To dobrze, że ciąża wykluczona-choc najpewniejsze jest USG od badania ręką to drapanie to jest mi znany objaw-to popularne u psów branych ze schronu-mimo, że nie ma nawet pcheł, choroby skóry-może to pasożyty jelitowe-bo też są takie objawy-już sama nie wiem:roll: Quote
Mona4 Posted August 29, 2007 Author Posted August 29, 2007 przedchwileczka mialam tel od jednego z dogomaniakow z Bytomia pan jest weterynarzem zrobi sterylke za 120zl w klinice w BYTOMIU ja daje 50zl i robie bazarek moze uzbieramy:lol: Quote
Kasia_zg Posted August 29, 2007 Posted August 29, 2007 Sunia jest fantastyczna...i trzymam mocno kciuki i wierze całym sercem że znjdzie sie dla niej domek na jaki zasługuje....taki w którym bedzie kochana i rozpieszczana.... Dzwoniłam dziś do mojego weta bo wiedziałam że była u nas akcja ze sterylka przez miesiac była darmowa...nio ale niestety troche za późno cały lipiec tak było...Trzymamy mocno kciuki Ja tez sie dorzuce tylko dajcie linka do bazarku...Trzeba tej slicznotce pomóc!! Quote
Alpina Posted August 29, 2007 Posted August 29, 2007 Nie chcę się tu wymądrzać ale takie badanie palpacyjne we wczesnym stadium ciąży może nic nie wykazać - Mojej koleżanki suczce też nic nie wykazało pomimo że badało ją trzech wetów i już myśleliśmy że nic z tego nie będzie no a potem ..Trach..Czwóreczka..Oczywiście suka hodowlana(tzn z uprawnieniami hodowlanymi) a ciąża chciana i zaplanowana..Więc może dla pewności małej USG zrobić a jak nic nie wykaże to będzie przynajmniej czas na zebranie pieniążków na sterylkę... Quote
ewadr Posted August 29, 2007 Posted August 29, 2007 [quote name='Alpina']Ona jest na pewno bardziej Yorkowata niż shih- tzowata... Ja do shih-tzu to prawdę mówiąc żadnego podobieństwa nie widzę;) Ale to nie ma znaczenia w tej chwili i tak jest bardzo wdzięczną sunieczką i zasługuje na mądry, odpowiedzialny dom.. Mona4 z tego co piszesz, to teraz najbardziej jest tu potrzebna zrzutka na sterylkę bo domek jest z tego co zrozumiałam w Krakowie? Wiem, że mało podobna, ale wszystko co takie sliczne to sie z Shih-tzu musi kojarzyć. Quote
Mona4 Posted August 29, 2007 Author Posted August 29, 2007 bylo Usg ale aparat jakis z przed pierwszej wojny swiatowej:shake: Nic niewykazalo.Z drugiej strony jezeli wedlug wlascicielki to ma byc 3 tydzien od zaplodnienia to mi tu cojs niegra? suka niema sladu cieczki! narzady niesa rozpulchnione a moj PIES nic niewyczowa ,a jest to gagatek na suki!! przeciez pies by ja obwachiwal tymbardziej ze byl to reproduktor obecnie bez jaj:lol: Byc moze to byla tylko taka wymowka wlascicielki,kto wie. Quote
Mona4 Posted August 29, 2007 Author Posted August 29, 2007 Bazarek dla PIXI http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=6619119#post6619119 Quote
kasiaprodex Posted August 29, 2007 Posted August 29, 2007 jeżeli nie ma jeszcze chetnego na ta mix yoreczke to ja ostatnio dowiedziłam sie że ktoś szuka. jak sunia aktualna to moge przekazać zdjęcia. że jest do adopcji. Domek z polecenia inspektora TOZ Quote
oktawia6 Posted August 29, 2007 Posted August 29, 2007 Alpina ma rację i jak ja pisałam wcześniej....dobre USG - to znaczy nie przedpotopowe:evil_lol: dobrze, że znalazł się dory wet chirurg, który przeprowadzi sterykę po kosztach:lol: !:multi: Mona dalej będzie dobrze maleństwo prowadzic:p Quote
zuzolandia Posted August 29, 2007 Posted August 29, 2007 Sliczniutka dziewczynka !!!!z klapnietymi ucholkami bylaby miniaturka mojej Zuzi ;-) ....... musze JA pokazac mezowi ........ Quote
Mona4 Posted August 30, 2007 Author Posted August 30, 2007 PIXI ma domek w Krakowie u naszej dogomaniaczki:multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: Dzis umawiam termin sterylki,i szukamy transportu do KRAKOWA. mysle ze jak wszystko sie uda to, PANi piksuni nam sie ujawni:lol: Quote
Ada-jeje Posted August 30, 2007 Posted August 30, 2007 W takim razie czekamy na ujawnienie sie nowej wlascielki suni, wiadomo bylo z gory ze po tego pieska ustawi sie kolejka. :multi: :multi: :multi: Quote
Mona4 Posted August 30, 2007 Author Posted August 30, 2007 Jestesmy:lol: A wiec sytuacja wyglonda tak,bylismy dzis Chorzowskiej klinice ,na USG. Sunia na 99% w ciazy niejest!!! macica bez zmian chorobowych,jajniki zdrowe.Na brzuszku wyczowalny malutki gozek, niewyglonda to na zmiane nowotworową/czeba obserwowac czynierosnie/.Zabki z potwornym kamieniem nazebnym,brak w zabkow prawdopodobnie wybite !. Swiad i zmiany skorne uczleniowe /pchly/ w dalszym ciagu zalecono podawac Metronidazol. Uszy zdrowe,zadnych grzybkow itp niestwierdzono.Serduszko zdrowe. narazie tyle bo pisze od znajomej Quote
wtatara Posted August 30, 2007 Posted August 30, 2007 no to malutna będzie Krakowianką. To ja będę mieć taką pieszczochę. ja również mieszkałam w Bytomiu przez 10 lat Quote
Recommended Posts