Greven Posted August 27, 2007 Posted August 27, 2007 ksenka1 ma żniwa i nie może często zaglądać na dogo. W jej imieniu odpowiem, że trzeba będzie porozmawiać ze schroniskiem, może zgodzą się za darmo wysterylizować sukę, wiedząc że dom zaklepany... No właśnie - zaklepany, czy to tylko gdybanie? Bo niestety z ludźmi różnie bywa, eh... Gdyby pani z Gdańska była ok, to ja - albo ksenka1 - podwieziemy sukę do Nowogradu, żeby miała bliżej po nią. Quote
Paulina87 Posted August 28, 2007 Posted August 28, 2007 Napiszę do tej Pani i zapytam czy jest 100% przekonana na nią. Quote
guru Posted August 28, 2007 Posted August 28, 2007 Próbowałem kontaktować się z kierowniczką schroniska w sprawie adopcji "Pięknej" lecz okazało się że numer na kom który dostałem jest błędny proszę o aktualny numer do kierowniczki na PW lub gg lub kontakt z nią i informację na forum dostałem dobry nr i dzwoniłem do schroniska suczka wabi się "Lily" ale niestety nie uda mi się jej chyba adoptować ;( Quote
ksenka1 Posted August 28, 2007 Author Posted August 28, 2007 guru napisał(a): dostałem dobry nr i dzwoniłem do schroniska suczka wabi się "Lily" ale niestety nie uda mi się jej chyba adoptować ;( No właśnie ... Tu jest problem taki ze psiaki trzeba odbierać osobiście, więc jak narazie nie widzę szans Greven na to byśmy mogły Piękną Lily "podrzucić" gdziekolwiek :( Wielu chetnych pyta o sunie, ale z różnych części Polski. Popracuję nad kierowniczka schroniska, a nóz się uda. Jeśliby się udało to Piękna jest już zarezerwowana dla Guru. On jest zdecydowany, nawet bardzo ;) i to mi się podoba. Człowiek konkretny i bardzo sensowny, ba gdyby się udało to obydwie sunie pojechałyby... Gdyby.... Quote
guru Posted August 28, 2007 Posted August 28, 2007 tak łatwo z niej nie zrezygnuję a mam nadzieję że spełnię wszystkie wymogi adopcyjne oraz że nie będzie to ostatni adoptowany przeze mnie piesek Quote
Greven Posted August 28, 2007 Posted August 28, 2007 No to ja je wezmę... osobiście... bo jestem miłośnik haskich :diabloti: Tylko Dagmara - one muszą być wysterylizowane przed oddaniem do nowego domu. Zgadzasz się ze mną? Quote
ksenka1 Posted August 28, 2007 Author Posted August 28, 2007 Greven napisał(a):Zgadzasz się ze mną? NIE :eviltong: A tak na serio to Guru zalezy zeby suka była wysterylizowana, ale tego nie mogę zagwarantować. Będę próbowała jakoś przekonać stargardzki toz zeby wydali mi sukę, a jak nie to ją ukradnę :diabloti: Quote
guru Posted August 28, 2007 Posted August 28, 2007 ksenka1 napisał(a):NIE :eviltong: A tak na serio to Guru zalezy zeby suka była wysterylizowana, ale tego nie mogę zagwarantować. zależy mi na sterylizacji ponieważ na moim osiedlu jest dużo psów i różnie z nimi bywa... ksenka1 napisał(a):... a jak nie to ją ukradnę :diabloti: :shake: lepiej nie Greven napisał(a):... bo jestem miłośnik haskich :diabloti: ja również kocham psy tej rasy i mam zamiar adoptować kilka ale NIE DO HODOWLI Quote
Paulina87 Posted August 28, 2007 Posted August 28, 2007 Pani z Gdańska a właściwie to z Bojana też jest 100% przekonana co do tej czarno-białej suczki. Zaraz tylko piszę do kogoś kto by ją sprawdził i będzie OK. Quote
guru Posted August 28, 2007 Posted August 28, 2007 Paulinka18 napisał(a):...jest 100% przekonana co do tej czarno-białej suczki. mogę wziąć samą "Lily" ta czarno-biała miała być dla kolegi o czym pisałem wcześniej na gg Quote
Paulina87 Posted August 28, 2007 Posted August 28, 2007 Wiem, że pisałeś, ale ta Pani też jest bardzo zainteresowana tą czarno-białą. Quote
ksenka1 Posted August 28, 2007 Author Posted August 28, 2007 [quote name='guru']zależy mi na sterylizacji ponieważ na moim osiedlu jest dużo psów i różnie z nimi bywa... Guru czegoś nie rozumiem. Na gg pisałeś ze mieszkasz na wsi, więc jak to jest? Quote
guru Posted August 28, 2007 Posted August 28, 2007 [quote name='ksenka1']Guru czegoś nie rozumiem. Na gg pisałeś ze mieszkasz na wsi, więc jak to jest? tak mieszkam na wsi ale tu też są "osiedla" informację można znaleźć na http://pl.wikipedia.org/wiki/Przysietnica_%28wojew%C3%B3dztwo_ma%C5%82opolskie%29 Quote
ksenka1 Posted August 28, 2007 Author Posted August 28, 2007 No tak... Zapopmniałam ze nie kazda wieś jest tak jak moja "zabita dechami i z rozpadającymi się -aczkolwiek pięknymi domkami" Quote
Greven Posted August 28, 2007 Posted August 28, 2007 Nie ukrywajmy ksenko - nasz dom jest najpiękniejszy we wsi :evil_lol: A wracając do tematu, kiedy będą sprawozdania od osób sprawdzających potencjalne nowe domy? Bo fajnie, gdyby suczki pojechały jak najszybciej, szczególnie biedna Piękna. Quote
ksenka1 Posted August 28, 2007 Author Posted August 28, 2007 No własnie chcę się skontaktowac z Frotką. Ona jest w tamtejszym Tozie Quote
guru Posted August 28, 2007 Posted August 28, 2007 jeżeli chodzi o sprawdzanie to proszę mnie poinformować wcześniej tak żebym był w domu od razu zaznaczam że odpada 4, 7 i 10 września ponieważ mam egzaminy i nie będzie mnie w domu Quote
ARKA Posted August 28, 2007 Posted August 28, 2007 [quote name='guru']jeżeli chodzi o sprawdzanie to proszę mnie poinformować wcześniej tak żebym był w domu od razu zaznaczam że odpada 4, 7 i 10 września ponieważ mam egzaminy i nie będzie mnie w domu :crazyeye: no to jak Ty mozesz zajmowac sie trzema psami? Jedna ta sunia i dwa z Miedar? To sa psy wymagajce duzo ruchu, kto bedzie z nimi wychodzil, czy tez moze myle sie i beda gdzies na łacuchu "wybiegane"? Kontrola przed adopcyjna MUS! A poza tym jak Ciebie stac na trzy psy to i na transport Ciebie musi byc stac ,prawda?;) Quote
ksenka1 Posted August 28, 2007 Author Posted August 28, 2007 Spokojnie. Najpierw pojadę do schroniska i wybadam czy da się coś zrobić. Potem będziemy myśleć co dalej. Mam nadzieję ze wszystko wypadnie pomyslnie. Idę już spać. Dobranoc Quote
guru Posted August 28, 2007 Posted August 28, 2007 [quote name='ARKA']:crazyeye: no to jak Ty mozesz zajmowac sie trzema psami? Jedna ta sunia i dwa z Miedar? 1. o całej sytuacji odnośnie 3 psów poinformowałem ksenka1 oraz Paulinka18 na gg [quote name='ARKA']To sa psy wymagajce duzo ruchu, kto bedzie z nimi wychodzil, 2. wiem o tym ponieważ miałem już kiedyś psa husky a odnośnie wyprowadzania również zostały poinformowane te osoby [quote name='ARKA']... czy tez moze myle sie i beda gdzies na łacuchu "wybiegane"? 3. dzwoniłem już do schroniska i informowałem kierowniczkę o warunkach w jakich miały by być te psy oraz wcześniej wymienione osoby na gg dla niepoinformowanych: mam dom z ogrodem a dodatkowo może jeszcze w tym roku a jeśli nie to na wiosnę planuję ogrodzić jeszcze 30 arów [quote name='ARKA'] Kontrola przed adopcyjna MUS! 4. nie boję się tej kontroli ponieważ z osobami z którymi pisałem rozmawiałem już na ten temat [quote name='ARKA'] A poza tym jak Ciebie stac na trzy psy to i na transport Ciebie musi byc stac ,prawda?;) odp w punkcie 1 Quote
guru Posted August 29, 2007 Posted August 29, 2007 Witam zainteresowany byłem adopcją husky lub malamuta ale z tego co zdążyłem zauważyć to łatwiej mi będzie kupić takiego psa niż go adoptować w wątku http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=6615422#post6615422 [quote name='ARKA']odsylam tez do tego wątku:http://www.dogomania.pl/forum/showth...=1#post6614447 tak tu jest więcej informacji ARKA do Twojej wiadomości: ZAPRASZAM pracownika TOZ na kontrolę ale tylko dlatego żeby pokazać że się żadnej kontroli nie boję (w celu umówienia się na konkretny termin proszę o kontakt na gg dodatkowo Paulinka18 ma mój numer kom więc problemów z kontaktem nie powinno być) ale w moim przypadku adopcja już nie wchodzi w grę ponieważ dzwoniłem do znajomego i powiedział że mam w połowie września przyjechać do niego i mam jechać z nim do jego znajomych wybrać sobie szczeniaczka husky wszystkim którzy próbowali mi pomóc w adopcji dziękuję jeśli chcecie to mogę pomóc w szukaniu domu psiakom ale będę dawał tylko namiary kontaktowe ponieważ nie mam już cierpliwości do załatwiania tych spraw ksenka1 oraz Paulinka18 jeśli chcecie więcej informacji o mojej decyzji to zapraszam na gg pozdrawiam (wypowiedź tą umieszczam również w wątku http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=6615422#post6615422) Quote
Greven Posted August 29, 2007 Posted August 29, 2007 Guru, wyrażałeś chęć posiadania kilku huskich, więc może szczeniak + adoptowane? Quote
guru Posted August 29, 2007 Posted August 29, 2007 Właśnie rozmawiam z Paulinka18 na gg więc proszę później o kontakt z nią to może wyjaśni moją decyzję Quote
Greven Posted August 29, 2007 Posted August 29, 2007 Guru, Twoja decyzja jest Twoją sprawą. Mnie po prostu zależy, żeby te biedne psice znalazły dobry dom. Quote
Recommended Posts