Jump to content
Dogomania

Smutek+Rozpacz- piekna Husky na skraju załamania (schronisko Stargard Szczec), ma dom

Recommended Posts

Posted

ksenka1 ma żniwa i nie może często zaglądać na dogo.

W jej imieniu odpowiem, że trzeba będzie porozmawiać ze schroniskiem, może zgodzą się za darmo wysterylizować sukę, wiedząc że dom zaklepany... No właśnie - zaklepany, czy to tylko gdybanie? Bo niestety z ludźmi różnie bywa, eh...

Gdyby pani z Gdańska była ok, to ja - albo ksenka1 - podwieziemy sukę do Nowogradu, żeby miała bliżej po nią.

• Replies 98
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Próbowałem kontaktować się z kierowniczką schroniska w sprawie adopcji "Pięknej" lecz okazało się że numer na kom który dostałem jest błędny
proszę o aktualny numer do kierowniczki na PW lub gg lub kontakt z nią i informację na forum

dostałem dobry nr i dzwoniłem do schroniska suczka wabi się "Lily" ale niestety nie uda mi się jej chyba adoptować ;(

Posted

guru napisał(a):

dostałem dobry nr i dzwoniłem do schroniska suczka wabi się "Lily" ale niestety nie uda mi się jej chyba adoptować ;(

No właśnie ... Tu jest problem taki ze psiaki trzeba odbierać osobiście, więc jak narazie nie widzę szans Greven na to byśmy mogły Piękną Lily "podrzucić" gdziekolwiek :(
Wielu chetnych pyta o sunie, ale z różnych części Polski.
Popracuję nad kierowniczka schroniska, a nóz się uda. Jeśliby się udało to Piękna jest już zarezerwowana dla Guru. On jest zdecydowany, nawet bardzo ;) i to mi się podoba. Człowiek konkretny i bardzo sensowny, ba gdyby się udało to obydwie sunie pojechałyby...
Gdyby....

Posted

tak łatwo z niej nie zrezygnuję

a mam nadzieję że spełnię wszystkie wymogi adopcyjne oraz że nie będzie to ostatni adoptowany przeze mnie piesek

Posted

No to ja je wezmę... osobiście... bo jestem miłośnik haskich :diabloti:
Tylko Dagmara - one muszą być wysterylizowane przed oddaniem do nowego domu. Zgadzasz się ze mną?

Posted

Greven napisał(a):
Zgadzasz się ze mną?

NIE :eviltong:
A tak na serio to Guru zalezy zeby suka była wysterylizowana, ale tego nie mogę zagwarantować. Będę próbowała jakoś przekonać stargardzki toz zeby wydali mi sukę, a jak nie to ją ukradnę :diabloti:

Posted

ksenka1 napisał(a):
NIE :eviltong:
A tak na serio to Guru zalezy zeby suka była wysterylizowana, ale tego nie mogę zagwarantować.

zależy mi na sterylizacji ponieważ na moim osiedlu jest dużo psów i różnie z nimi bywa...

ksenka1 napisał(a):
... a jak nie to ją ukradnę :diabloti:

:shake: lepiej nie

Greven napisał(a):
... bo jestem miłośnik haskich :diabloti:

ja również kocham psy tej rasy i mam zamiar adoptować kilka ale NIE DO HODOWLI

Posted

Paulinka18 napisał(a):
...jest 100% przekonana co do tej czarno-białej suczki.

mogę wziąć samą "Lily"

ta czarno-biała miała być dla kolegi o czym pisałem wcześniej na gg

Posted

[quote name='guru']zależy mi na sterylizacji ponieważ na moim osiedlu jest dużo psów i różnie z nimi bywa...

Guru czegoś nie rozumiem. Na gg pisałeś ze mieszkasz na wsi, więc jak to jest?

Posted

Nie ukrywajmy ksenko - nasz dom jest najpiękniejszy we wsi :evil_lol:

A wracając do tematu, kiedy będą sprawozdania od osób sprawdzających potencjalne nowe domy? Bo fajnie, gdyby suczki pojechały jak najszybciej, szczególnie biedna Piękna.

Posted

jeżeli chodzi o sprawdzanie to proszę mnie poinformować wcześniej tak żebym był w domu

od razu zaznaczam że odpada 4, 7 i 10 września ponieważ mam egzaminy i nie będzie mnie w domu

Posted

[quote name='guru']jeżeli chodzi o sprawdzanie to proszę mnie poinformować wcześniej tak żebym był w domu

od razu zaznaczam że odpada 4, 7 i 10 września ponieważ mam egzaminy i nie będzie mnie w domu

:crazyeye: no to jak Ty mozesz zajmowac sie trzema psami? Jedna ta sunia i dwa z Miedar? To sa psy wymagajce duzo ruchu, kto bedzie z nimi wychodzil, czy tez moze myle sie i beda gdzies na łacuchu "wybiegane"?
Kontrola przed adopcyjna MUS!

A poza tym jak Ciebie stac na trzy psy to i na transport Ciebie musi byc stac ,prawda?;)

Posted

Spokojnie.
Najpierw pojadę do schroniska i wybadam czy da się coś zrobić. Potem będziemy myśleć co dalej.
Mam nadzieję ze wszystko wypadnie pomyslnie.
Idę już spać.
Dobranoc

Posted

[quote name='ARKA']:crazyeye: no to jak Ty mozesz zajmowac sie trzema psami? Jedna ta sunia i dwa z Miedar?

1. o całej sytuacji odnośnie 3 psów poinformowałem ksenka1 oraz Paulinka18 na gg

[quote name='ARKA']To sa psy wymagajce duzo ruchu, kto bedzie z nimi wychodzil,

2. wiem o tym ponieważ miałem już kiedyś psa husky a odnośnie wyprowadzania również zostały poinformowane te osoby

[quote name='ARKA']... czy tez moze myle sie i beda gdzies na łacuchu "wybiegane"?

3. dzwoniłem już do schroniska i informowałem kierowniczkę o warunkach w jakich miały by być te psy oraz wcześniej wymienione osoby na gg

dla niepoinformowanych:
mam dom z ogrodem a dodatkowo może jeszcze w tym roku a jeśli nie to na wiosnę planuję ogrodzić jeszcze 30 arów

[quote name='ARKA'] Kontrola przed adopcyjna MUS!

4. nie boję się tej kontroli ponieważ z osobami z którymi pisałem rozmawiałem już na ten temat

[quote name='ARKA'] A poza tym jak Ciebie stac na trzy psy to i na transport Ciebie musi byc stac ,prawda?;)

odp w punkcie 1

Posted

Witam

zainteresowany byłem adopcją husky lub malamuta ale z tego co zdążyłem zauważyć to łatwiej mi będzie kupić takiego psa niż go adoptować

w wątku http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=6615422#post6615422

[quote name='ARKA']odsylam tez do tego wątku:http://www.dogomania.pl/forum/showth...=1#post6614447

tak tu jest więcej informacji

ARKA do Twojej wiadomości:
ZAPRASZAM pracownika TOZ na kontrolę ale tylko dlatego żeby pokazać że się żadnej kontroli nie boję (w celu umówienia się na konkretny termin proszę o kontakt na gg dodatkowo Paulinka18 ma mój numer kom więc problemów z kontaktem nie powinno być)
ale w moim przypadku adopcja już nie wchodzi w grę ponieważ dzwoniłem do znajomego i powiedział że mam w połowie września przyjechać do niego i mam jechać z nim do jego znajomych wybrać sobie szczeniaczka husky

wszystkim którzy próbowali mi pomóc w adopcji dziękuję
jeśli chcecie to mogę pomóc w szukaniu domu psiakom ale będę dawał tylko namiary kontaktowe ponieważ nie mam już cierpliwości do załatwiania tych spraw

ksenka1 oraz Paulinka18 jeśli chcecie więcej informacji o mojej decyzji to zapraszam na gg

pozdrawiam

(wypowiedź tą umieszczam również w wątku http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=6615422#post6615422)