ksenka1 Posted August 22, 2007 Posted August 22, 2007 Dziś odwiedziłam Stargardzkie schronisko. Wsród rozszczekanych psiaków dojżałam Ją, około 3 letnią suczkę husky. Sunia jest zrozpaczona. Próbuje uciekać z kojca, nie interesuje się odwiedzającymi. Kiedy podeszzlismy siedziała na budzie. Po długich namowach podeszła do krat, jednak nie okazała żadnych oznak radości. Jest zrezygnowana, odwraca głowę, nie cieszy się z pieszczot... Ten pies tam umiera, mimo że schronisko naprawdę dba o zwierzęta (jedno z najlepszych jakie widziałam). Ma piękne oczka- jedno niebieskie a drugie piwne- ale te oczka są strasznie smutne. Ona potrzbuje miłości już teraz. Kto przygarnie Piękną? Quote
ksenka1 Posted August 22, 2007 Author Posted August 22, 2007 I jeszcze jedna suczka Husky- troszke lepiej znosi pobyt w schronie. Quote
Dorothy Posted August 23, 2007 Posted August 23, 2007 bardzo prosze o przeklejenie informacji tych psach tutaj: http://bezdomne.szpice.zahoryzontem.org/portal.php Quote
Greven Posted August 23, 2007 Posted August 23, 2007 Piękna ta ruda! Nawet najlepsze schronisko zabija husky... :shake: To nie psy do klatki, boże jaka rozpacz... :shake: PIĘKNA prosi o dom u miłośnika rasy! Quote
Visenna Posted August 23, 2007 Posted August 23, 2007 Piekna, wygląda jak wilk prawdziwy... Sunia husky, komu piękną wilczycę? Quote
ksenka1 Posted August 23, 2007 Author Posted August 23, 2007 JESZCZE NIE POSZŁA, ALE STARAM SIĘ :) Sandi a może Ty masz konto i wkleisz Piekną? Quote
Greven Posted August 23, 2007 Posted August 23, 2007 Nie mam konta, niestety, bo dawno bym skopiowała. Ruda haszczka, wydaje mi się, że to niepospolite umaszczenie. Czy w schronisku szukano tatuaża? Quote
ksenka1 Posted August 23, 2007 Author Posted August 23, 2007 Od poniedziałku wraca z urlopu Ola(pracownik schronu i tozu w stargardzie). Wypytam o Piekną i jej koleżankę :) Quote
Paulina87 Posted August 24, 2007 Posted August 24, 2007 Dziewczyny już na bezdomnych szpicach. http://bezdomne.szpice.zahoryzontem.org/viewtopic.php?p=332#332 Quote
Greven Posted August 24, 2007 Posted August 24, 2007 Paulinko, dzięki! (może warto zaznaczyć, że suki znajdują się w schronisku w Stargardzie Szczecińskim?) Quote
desdemona Posted August 24, 2007 Posted August 24, 2007 biedna psina:9 jak ona biedna sie tam znalazla? Quote
Paulina87 Posted August 24, 2007 Posted August 24, 2007 Greven my nie podajemu przy ogłoszeniach w jakim schronisku znajdują się psy aby nie trafiły w ręce pseudohodowców. Jeśli jakaś osoba jest zainteresowana psem, sprawdzamy ją i dopiero wtedy podajemy dane schroniska. Quote
Greven Posted August 24, 2007 Posted August 24, 2007 Suki prawdopodobnie zostaną wysterylizowane, bo z tego co wiem, Stargard sterylizuje suki w typie rasy, więc nie będzie ryzyka, że przejmie je pseudohodowca. Quote
ksenka1 Posted August 24, 2007 Author Posted August 24, 2007 Oj nie wiem... Na dzień dzisiejszy suki nie są wyciete, a już gotowe do adopcji. Może jednak niech zostanie tak jak jest, bez podawania miejscowości. Serdeczne dzięki za wstawienie. Jak tylko złapię chwilę oddech, zarejestruję się tam. Quote
Greven Posted August 24, 2007 Posted August 24, 2007 A wiesz na jakiej zasadzie w Stargardzie kwalifikują do sterylizacji? Quote
ksenka1 Posted August 24, 2007 Author Posted August 24, 2007 Z tego co pamiętam co mówiła Ola to jest tak : W tym miesiącu na leczenia, szczepienia i inne - nie poszło zbyt dużo kasy, więc możemy sobie pozwolić na sterylki. Jeśli ktoś chciałby się skontaktować z kierowniczką schroniska to podam nr na PW. Quote
ksenka1 Posted August 24, 2007 Author Posted August 24, 2007 Hop Laseczki-pokazujcię sie. Niech każdy widzi jakie jesteście piekne :) Quote
Paulina87 Posted August 27, 2007 Posted August 27, 2007 Czy suczki będą sterylizowane? Jest tą czarną suczką zainteresowana Pani z Gdańska. Ma już psa husky i szuka mu wysterylizowanej koleżanki. Quote
Recommended Posts