jayo Posted September 16, 2007 Posted September 16, 2007 Rumba vel Henia juz u nas. Zapoznanie przeszlo bezbolesnie, cale towarzystwo chyba zmeczone nadmiarem wrazen teraz zalega. Z mala wybierzemy sie jutro do weta. Kupa wolna raczej, lapy krzywiczne jak diabli, o reszcie nie bede gdybac, bo nie ma co. Przy okazji mam pytanie do wolontariuszek z Sochaczewa - czy wszystkie [B]szczeniaki sie sterylizuje tak wczesnie[/B] czy moze wiek suni zostal podany blednie? Miala juz cieczke pierwsza? Szwy nie sa wyjete, ale z tym sobie poradzimy, od zabiegu 11 dni. Quote
Ania-Sonia Posted September 16, 2007 Posted September 16, 2007 Sunia jest już odstawiona do DT u Jayo. Będzie miała tam fajne towarzystwo :lol: W podróży była grzeczna, tylko troszkę naświniła :evil_lol: Jest śliczna i kochana :loveu: Mój TZet przerobił Rumbę na Henię (bo ponoć do hienki podobna, a Heńka brzmi ładniej niż Hienka ;)). Aha, i dowiedziałam się, że Rumba/Henia została znaleziona na cmentarzu... Quote
luka1 Posted September 16, 2007 Posted September 16, 2007 Brzydkie skojarzenia :oops:. Rumba to nie hiena, choć imię niech ma jak należy, dzieciństwo zaczęła od schronu, sama widzisz że nie jest w dobrej kondycji, to niech nazywa się jak p.B. przykazał. A tak w ogóle to dziękuję strasznie za zlitowanie się nad psinką, masz wielkie sece, dziękuję po 10000000000000 kroć. Quote
Ania-Sonia Posted September 16, 2007 Posted September 16, 2007 Dla mnie hienki to sympatyczne stworzenia :lol: To już niech Jayo postanowi, jak będzie wołać na małą (chyba wolałaby, żeby imię nie było na r... ;)) A wielkie serce to ma właśnie Jayo, nie ja! Przyłączam się do podziękowań dla Doroty za przyjęcie pod swój dach kolejnego ogonka! :loveu: Quote
jayo Posted September 16, 2007 Posted September 16, 2007 luka, nie denerwuj sie :-) skojarzenie jak skojarzenie, panienka i tak pewnie dostanie imie od nowych wlascicieli... Hiena to tez psowate. A bezpieczniej dla nas, coby nazywac ja jakos inaczej, bo po prawdzie mowiac wszystkie na R dotad u nas zostawaly :diabloti: Panienka jest super grzeczna, wybiega ze stadem zalatwia sie na zewnatrz, zobaczymy bedziemy zwykle zastawac po powrocie z pracy :evil_lol: Apetyt dopisuje, ale suche zarelko na razie nie wchodzi - a szkoda, bo nadaje sie na wyrownanie tych krzywicznych lap. Nasza 9miesieczna ja przyjela do zabawy od razu, gorzej, ze jest dwa razy wieksza :evil_lol: A najwieksza suka juz traktuje jak drugie dziecko (dodam, ze wlasnych dzieci nigdy nie miala). Quote
jayo Posted September 16, 2007 Posted September 16, 2007 [quote name='Ania-Sonia'] A wielkie serce to ma właśnie Jayo, nie ja! Przyłączam się do podziękowań dla Doroty za przyjęcie pod swój dach kolejnego ogonka! :loveu:[/quote] E tam, dziekowac to trzeba mojemu TZowi za cierpliwosc - bo to on rano wstaje dla tych potworow (to jest jedyna rzecz, z ktora mam problemy).. Poprosze o drobne oklaski dla chlopa - to mu sie zawsze przyda dla dalszej motywacji :loveu: Quote
asiamm Posted September 16, 2007 Posted September 16, 2007 Brawo dla Jayowego chłopa :P A tak na marginiesie... może by tak tytuł zmienić Quote
kasiaprodex Posted September 16, 2007 Author Posted September 16, 2007 [quote name='asiamm']Brawo dla Jayowego chłopa :P A tak na marginiesie... może by tak tytuł zmienić[/quote] macie Ciotki jakies propozycje? Quote
Ania-Sonia Posted September 16, 2007 Posted September 16, 2007 Może: Sunia-tygrysek już na tymczasie u jayo i jej dzielnego TZeta :cool3:;) Wielkie brawa dla Pana jayo!!! :multi::loveu: Cieszę się, że sunia się ładnie aklimatyzuje. Ta 9-miesięczna to ta olbrzymka brązowa, boksiowata tak? :evil_lol:A największa to ta pierwsza, którą widziałam, czarna? A tak groźnie wyglądała! ;) Quote
Ziutka Posted September 16, 2007 Posted September 16, 2007 [quote name='Ania-Sonia'] Wielkie brawa dla Pana jayo!!! :multi::loveu: [/quote] Tak....wielkie brawa dla [B][COLOR=Red]Pana jayo :loveu: :loveu: :buzi:[/COLOR][/B] Quote
AśkaK Posted September 16, 2007 Posted September 16, 2007 Jedna pani z allegro proponuje pomoc finansową dla Rumby, jayo czy mogę podać Twój nr tel? Pani jeszcze nie wie że sunia już jest poza schroniskiem. Nr tel poproszę na pw. Quote
gemsi Posted September 16, 2007 Posted September 16, 2007 [quote name='Ania-Sonia'] Wielkie brawa dla Pana jayo!!! :multi::loveu:[/quote] ah dajcie spokoj bo sie czerwienie... ::oops:, [quote name='Ania-Sonia'] Cieszę się, że sunia się ładnie aklimatyzuje. Ta 9-miesięczna to ta olbrzymka brązowa, boksiowata tak? :evil_lol:A największa to ta pierwsza, którą widziałam, czarna? A tak groźnie wyglądała! ;)[/quote] Ta 9cio miesieczna nie jest boksiowata, to dog de bordeaux ( tzn matka byla DDB :) ) a ojciec.. hm... obstawiamy ze tosa albo fila, nasza pani wet mowi na nią MOLOS, po prostu MOLOS, Czarna olbrzymka wraz z MOLOSka służa do straszenia sąsiadów :D, na ich widok wszyscy przechodza na druga strone ulicy Henia vel Rumba władował asie już na kanapę, skacze jak kangur, i własnie domagała pozywienia, wiec dostała Generalnie mamy tu dzisiaj straszne zamieszanie, ale mysle ze rano opanujemy sutuacje przy pomocy mopa i domestosa(u?) :eviltong: g. Quote
Ka$ka9141868 Posted September 17, 2007 Posted September 17, 2007 Tylko szkoda ze nie stały domek ale lepiej tam niz w schronie :) Quote
Figa Bez Maku Posted September 17, 2007 Posted September 17, 2007 Wielkie brawa dla Pana i Pani Jayo psy u nich dobrze sie majo i nasza (Rumba) Henryka swobodnie już u nich bryka niech sobie wybryka domek stały by Jayowie z nią kłopotów nie miały Quote
luka1 Posted September 17, 2007 Posted September 17, 2007 Rumba na pewno wymaga dyscypliny. Kumpel z boksu ostro ją trzymał, więc teraz jak się jej popuści to sie rozbryka. A energii w psince jest sporo i może domeczek lekko zdemolować:evil_lol:. Quote
jayo Posted September 17, 2007 Posted September 17, 2007 Jestem w lekkim szoku..... Henryka bynajmniej nie zostawila ani kropelki na podlodze - wytrzymala cala noc :-) Fakt, ze ostatnie wyprowadzanie bylo ok. 1 w nocy, a poranek sie zaczal o 6.30, ale i tak uwazam, ze jest super. poza tym mala dostala do dyspozycji kupe gazet - zgodnie z przewidywaniem , ze cos do gryzienia sie przyda (musze zabezpieczac meble, no nie ?:evil_lol:). Strzepy sie walaja wszedzie. Musze wymyslic cos innego, bo farba drukarska nie jest najlepsza na stale zabawy :-) I podgryzaja sie wszytskie w kupie. A Mala rozkreca tez nasza dzika suczke, co ja oswajamy - nie ma tego zlego coby na dobre nie wyszlo :-0 Quote
jayo Posted September 17, 2007 Posted September 17, 2007 Bylismy u weta, wszystko w zasadzie ok, poza stawami... Troche jest "rozklapana" - ma dostawac Caniviton (zaplacilam stowe za mala puszke :placz:). Szwy wyjete. I druga uwaga: sterylka za wczesnie zrobiona moze skutkowac problemami z trzymaniem moczu w pozniejszym wieku. Mala ma ok. 4miesiecy - nie wszystkie zeby jeszcze wymienione... :shake: :shake: :shake: Trzymac kciuki, mam juz dwa domy zainteresowane :-) Quote
AśkaK Posted September 17, 2007 Posted September 17, 2007 [quote name='jayo'] I druga uwaga: sterylka za wczesnie zrobiona moze skutkowac problemami z trzymaniem moczu w pozniejszym wieku. Mala ma ok. 4miesiecy - nie wszystkie zeby jeszcze wymienione... :shake: :shake: :shake: [/quote] :crazyeye:Myślałam że pannica ma ok.7-miesięcy! Jayo jedna pani z allegro chciała coś wpłacić na małą, jeśli podacie mi nr tel to jej przekażę. Quote
jayo Posted September 17, 2007 Posted September 17, 2007 [quote name='AśkaK']:crazyeye:Myślałam że pannica ma ok.7-miesięcy! Jayo jedna pani z allegro chciała coś wpłacić na małą, jeśli podacie mi nr tel to jej przekażę.[/quote] Bedzie wplacac na numer telefonu ? :-) Podaj, oczywiscie pogadamy chetnie - 601420789. A konto to najlepiej Stowarzyszenia. Quote
AśkaK Posted September 17, 2007 Posted September 17, 2007 [quote name='jayo']Bedzie wplacac na numer telefonu ? :-)[/quote] Tak, nie wiesz, to takie nowoczesne rozwiązanie XXI wieku.:diabloti: Quote
asiamm Posted September 17, 2007 Posted September 17, 2007 Pani Zyta pytała czy zauważyliście u Rumby 'guzik' w okolicach głowy, chyba gdzieś za szczęką, ale nie jestem pewna. Quote
gwen Posted September 17, 2007 Posted September 17, 2007 jaki guzik :(?? Ale jesteście kochani że przygarneliście do siebie tego sldkiego malucha :) Gdybym ja tylko znalazła wśród moich kogoś kto by tak podzielał mój zapał... Heńka mi się podoba :) Ważne ze jest bezpieczna i nie będzie marznąc w schronie :) A ile serduch pełnych miłości ma wkoło :) Quote
Ania-Sonia Posted September 17, 2007 Posted September 17, 2007 Ooo, to Pan jayo ma własny nick :lol:;) gemsi, potwierdzam - te Wasze dwie olbrzymki robią imponujące wrażenie! Można się przestraszyć, na szczęście charakterki widać wspaniałe! Cudownie, że tak dobrze przyjęły Henię! :loveu: Jeśli Henia ma dopiero 4 m-ce ( właśnie wydawało mi się, że jeszcze mleczne kiełki u niej widziałam) to też chyba spora wyrośnie! :evil_lol: Mocno trzymamy kciuki za domek! Quote
Recommended Posts