epe Posted August 24, 2007 Posted August 24, 2007 A propos Anglii - spotkałam przesympatycznych młodych ludzi,którzy wrócili do Polski z Anglii po 3 miesiacach właśnie z powodu psa!! Tam nikt podobno nie chce wynajmować mieszkań dla osób z psem!!! A oni stwierdzili, że bez swojej suczki tam nie zostaną! To jest prawdziwa miłość! Quote
Kacedy Posted August 24, 2007 Posted August 24, 2007 [quote name='Izis']Przeciez maja juz stronke Akit szukajacych domu czyli "Akity w potrzebie". Jesli się uzbiera wiecej (oby nie) to mozna zrobic cos takiego jak maja Niemcy Akita in Not.[/quote] Właśnie coś takiego miałam na myśli- i wrzucić na Dogo do działu "Strony adopcyjne psów rasowych" Ale macie rację -OBY NIE! było takiej potrzeby. [B]Iwonko[/B]- jest już jakaś decyzja?...ajaja- trzymam mocno kciukasy za akitkę :) Quote
Iwona&Wiki Posted August 24, 2007 Posted August 24, 2007 [quote name='Kacedy']Właśnie coś takiego miałam na myśli- i wrzucić na Dogo do działu "Strony adopcyjne psów rasowych" Ale macie rację -OBY NIE! było takiej potrzeby. [B]Iwonko[/B]- jest już jakaś decyzja?...ajaja- trzymam mocno kciukasy za akitkę :)[/quote] [B]Edytko[/B], jeszcze nic nie wiem. Też :kciuki: z całych sił! Spoko, jeśli tylko coś, to Ci napiszę na tę Twoja wieś.:) Tak czy siak, trzeba szybko wystawiać Akitka wszędzie. Mogę jutro zrobic mu allegro, gratkę, wstawić na gumtree i pupilach [B]mar.gajku[/B], możesz podrzucić mi na PW jakiś tekst i kontakty? Tak będzie szybciej. Co o tym myslisz? Quote
Kacedy Posted August 25, 2007 Posted August 25, 2007 A ja mogę (jeśli dacie zgodę na wykorzystanie zdjęć i tekstu )dodać go do bloga. Mogę też zrobić banerek. Wskakuj na górę BEZIMIENNY :) Niech wszyscy zobaczą jaki jesteś piękny. Quote
Izis Posted August 25, 2007 Posted August 25, 2007 [quote name='epe']A propos Anglii - spotkałam przesympatycznych młodych ludzi,którzy wrócili do Polski z Anglii po 3 miesiacach właśnie z powodu psa!! Tam nikt podobno nie chce wynajmować mieszkań dla osób z psem!!! A oni stwierdzili, że bez swojej suczki tam nie zostaną! To jest prawdziwa miłość![/quote] Szkoda, że nie wszyscy tak robią. Tu na przykład wyjeżdżają bez psa: [URL]http://allegro.pl/item229730041_akita_inu_pilne_.html[/URL] [B] Z POWODU WYJAZDU SZUKAM NOWEGO DOMU DLA CUDOWNEGO PSA. 5-LETNI AKITA INU O IMIENIU KAZANZ RODOWODEM. OD SZCZENIAKA BYL WYCHOWYWANY Z DZIECMI WIEC JEGO STOSUNEK DO NICH JEST BARDZO LAGODNY. TYPOWY PIES RODZINNY, KTORY MOZE BYC TRZYMAN ZAROWNO W DOMU JAK I NA PODWORKU.WIECEJ INFORMACJI POD NUMERAMI TEL. : 512387673 I 512387674 [/B]Na zdjęciach duży pręgowany samiec, na jednym lezy nawet obok malutkiego dziecka... Oj Edytko nie wiem czy ta strona sie nie rozrosnie alarmujaco jak tak dalej bedzie... Quote
Iwona&Wiki Posted August 30, 2007 Posted August 30, 2007 [quote name='mar.gajko']Sprawdzę w weekend tatuaż. On tak się cieszy na mój widok...[/quote] [SIZE=3][B]Mar.gajku, [/B][/SIZE] [SIZE=3][B]mam nadzieję, że przez ten czas poznałas już troche tego Akitę. [/B][/SIZE] [SIZE=3][B]Napisz o nim więcej! [/B][/SIZE] [SIZE=3][B]I odezwij się! Bo nie wiemy, co sie dzieje!:p [/B][/SIZE] [SIZE=3][B]A w Wawie jest osoba, [/B][/SIZE] [SIZE=3][B]która powaznie mysli o adopcji tego Akity.:)[/B][/SIZE] Mar.gajku, możesz dać na PW jakiś kontakt do siebie? Bo ja, jak wiesz, znalazłam tylko PW.:cool3: Quote
mar.gajko Posted August 30, 2007 Author Posted August 30, 2007 Dzisiaj mamy n apowaznie rozmawiać z ta kobietą; chcemy aby podpisała zrzeczenie; żeby "zacząć" go pzygotowywać fizycznie do adopcji: odpchlanie, odrobaczanie, szczepienia no i przede wszytskim kastracja. Zobaczymy. A On - grzecznie chodzi na spacerku, piszczy do człowieka; wygryzł się prawie z boksu zewnętrznego więc wylądowac w pawilonie; żeby nie ucieknął :) Quote
mar.gajko Posted August 30, 2007 Author Posted August 30, 2007 Mój mailto [email][email protected][/email] - jeżeli ktoś zechce o coś spytać. Ale dopóki nie mam w ręce zrzeczenia, nie ma możliwość wyadoptowania psa. Quote
Iwona&Wiki Posted August 30, 2007 Posted August 30, 2007 Dobrze, bo juz martwiłyśmy się, że może wrócił do własciciela, a to chyba by było średnio, średnio:p Quote
hop! Posted August 31, 2007 Posted August 31, 2007 mar.gajko przepraszam, że nie na temat ale proszę zapoznaj się z wątkiem: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=29336[/URL] Obserwuję ten wątek od pewnego czasu a już ostatni post romenki... Sprawdź sama. Może potrafisz pomóc lub doradzić. Quote
mar.gajko Posted September 12, 2007 Author Posted September 12, 2007 Akita ma na imię Baruch; jest psem z rodowodem; ma jak się okazało lat siedem. Ostatnie zabiegi weterynaryjne były w 2003 roku; łącznie ze szczepieniem na wściekliznę, ma nieaktualne. Baruch jest psem tolerującym inne psy; do momentu konfrontacji. Nie zaczepiany nie atakuje. Zna podstawowe komendy i je wykonuje. Ma problemy żołądkowe, jest uczulony na kurczaka; nie powinien jadać karm na bazie kury. Boi sie burzy i wystrzałów. Niestety panicznie. Jest dobrym psem. Łaknącym towarzystwa człowieka, ale mimo to jest Akitą i o tym trzeba pamiętać. Nire toleruje nakładania metalowego kagańca; panicznie reaguje u weterynarza. Dziewczyna z Warszawy miała w zeszłym tygodniu go przyjechać oglądać, ale nie przyjechała. W czwartek, czyli jutro będzie miła brana krew na badania, czy jest wszystko w porządku; jeżeli tak będzie ustalany termin kastracji. Mamy zrzeczenie od właścicielki + rodowód. Quote
Izis Posted September 12, 2007 Posted September 12, 2007 [quote name='mar.gajko']Akita ma na imię Baruch; jest psem z rodowodem; ma jak się okazało lat siedem. Ostatnie zabiegi weterynaryjne były w 2003 roku; łącznie ze szczepieniem na wściekliznę, ma nieaktualne. Baruch jest psem tolerującym inne psy; do momentu konfrontacji. Nie zaczepiany nie atakuje. Zna podstawowe komendy i je wykonuje. Ma problemy żołądkowe, jest uczulony na kurczaka; nie powinien jadać karm na bazie kury. Boi sie burzy i wystrzałów. Niestety panicznie. Jest dobrym psem. Łaknącym towarzystwa człowieka, ale mimo to jest Akitą i o tym trzeba pamiętać. Nire toleruje nakładania metalowego kagańca; panicznie reaguje u weterynarza. Dziewczyna z Warszawy miała w zeszłym tygodniu go przyjechać oglądać, ale nie przyjechała. W czwartek, czyli jutro będzie miła brana krew na badania, czy jest wszystko w porządku; jeżeli tak będzie ustalany termin kastracji. Mamy zrzeczenie od właścicielki + rodowód.[/quote] A z jakiej hodowli jest ten pies? Może jego hodowca wlączyłby się w szukanie mu nowego domu? Quote
mar.gajko Posted September 12, 2007 Author Posted September 12, 2007 Z hodowli w Nowym Sączu; ale sprawdzałam okręgowym ZK - nie istnieje już; a zresztą ja nie lubię hodowców ;) Quote
Izis Posted September 12, 2007 Posted September 12, 2007 [quote name='mar.gajko']Z hodowli w Nowym Sączu; ale sprawdzałam okręgowym ZK - nie istnieje już; a zresztą ja nie lubię hodowców ;)[/quote] Nie musisz lubić hodowców, wystarczy, że będziesz ich szanować, ich pracę i to co robią dla rozwoju rasy i troskę o swoje szczenięta nie tylko do momentu sprzedania. Oczywiście mówię tu o prawdziwych hodowcach a nie pseudo. I myślę, że warto ich poinformować o losie szczeniaka nawet jeśli nie są już czynna hodowlą to przecież mogą znać kogoś kto akitę adoptuje. Myślę, że warto wykorzystać każdą szansę, również taka jaką jest umieszczenie psiaka w dziale Akity w potrzebie. Więc pomimo, iż nie lubisz hodowców to może jednak wyślij dane psa i zdjęcia do mnie na maila to wrzucę na stronę (skoro właścicielka już się psa zrzekła można zacząć szukać mu domku od zaraz). Quote
mar.gajko Posted September 12, 2007 Author Posted September 12, 2007 Ja byłam w hodowlach ZK - kilkunastu, kilkudziesięciu. I dalej twierdzę, że nie lubię hodowców. Trudno też mówić o szacunku. Ale to nie temat moich upodobań, tylko Barucha. Zdjęcia są w pierwszym poście; i w sumie wszytskie dane. Chyba, że chcesz żebym Ci przepisała rodowód do 4 pokolenia wstecz ;). Quote
Izis Posted September 12, 2007 Posted September 12, 2007 [quote name='mar.gajko']Ja byłam w hodowlach ZK - kilkunastu, kilkudziesięciu. I dalej twierdzę, że nie lubię hodowców. Trudno też mówić o szacunku. Ale to nie temat moich upodobań, tylko Barucha. Zdjęcia są w pierwszym poście; i w sumie wszytskie dane. Chyba, że chcesz żebym Ci przepisała rodowód do 4 pokolenia wstecz ;).[/quote] Tak jak napisalam prosze o maila ze zdjeciami oraz ZGODA na ich wykorzystanie na mojej stronie w dziale Akita w potrzebie. Dokladne dane psa NAZWA i przydomek oraz data urodzenia. oraz cale info - ktore moze pomoc w decyzji zainteresowanej psem osobie. A co do hodowli to niedobrze jest uogolniać i wrzucać wszystkich do jednego kotła tylko dlatego, że widziało się niektóre z nich - nieważne w jakiej liczbie. Równie dobrze można powiedzieć, że wszyscy ludzie to SADYŚCI bo niektórzy znęcają się nad psami... Quote
Iwona&Wiki Posted September 12, 2007 Posted September 12, 2007 [quote name='mar.gajko']Mamy zrzeczenie od właścicielki + rodowód.[/quote] Noooo nareszcie! Może Ania namyśli się jeszcze. Zobaczymy. Ale i tak trzeba szybko dawać ogłoszenia. Ja chętnie wystawię allegro i gratkę może też gumtree. Margajku, potrzebuję ([EMAIL="[email protected]"]na maila[/EMAIL]): - opisu (najlepiej w całości Twój, zeby później nie było nieporozumień), - może więcej zdjęć, - kontaktów, które moge umieścić, - innych inf odnośnie zasad odbioru i in. Quote
mar.gajko Posted September 13, 2007 Author Posted September 13, 2007 Jutro. Dzisiaj pospisuję w domu te przydomki i wszytskie dane (ojca i matkę spisać?). Zdjęcia porobiłam tylko te co tu są. Mogę w weekend porobić więcej może jakichś ładniejszych. Dziękuję. Quote
Kacedy Posted September 14, 2007 Posted September 14, 2007 [quote name='Iwona&Wiki']Noooo nareszcie! Margajku, potrzebuję ([EMAIL="[email protected]"]na maila[/EMAIL]): - opisu (najlepiej w całości Twój, zeby później nie było nieporozumień), - może więcej zdjęć, - kontaktów, które moge umieścić, - innych inf odnośnie zasad odbioru i in.[/quote] Ja również poproszę o te dane na [EMAIL="[email protected]"]maila[/EMAIL] Chętnie umieszczę Barucha na [URL="http://www.adopcje.org/"]adopcjach[/URL] Postaram się też dzisiaj zrobić mu banerek do podpisu. Pozdrawiam Edyta&Hiro Quote
mar.gajko Posted September 14, 2007 Author Posted September 14, 2007 Esto od Gabrysi; 12.12.1999r. O. DAI z Gubricovho dvora M. Arjszima Kizos Tekst do ogłoszeń będzie wponiedziałek i jak zdążę to zdjęcia. Nie lubimy ani dzieci ludzkich ani psich. Quote
mar.gajko Posted September 14, 2007 Author Posted September 14, 2007 Wczoraj Baruch miał pobrana krew do badań, wyniki będą dzisiaj. Wtedy ustalimy, jeżeli wszytsko OK, termin kastracji. Nie lubi weterynarzy, oj nie lubi. Quote
Myszu Posted September 14, 2007 Posted September 14, 2007 Weźmiemy dzisiaj do hoteliku aparat to zrobimy zdjęcia kochanemu maleństwu:loveu: Quote
Ulaa Posted September 14, 2007 Posted September 14, 2007 A tutaj jest jego siostra EMMA [url]http://www.zkwp-ns.pl/psy/57[/url] jest ch.pl :) Tylko że na moje oko to jest DPJ (teraz chyba Akita Amerykańska) nie znam się, ale przecież kiedyś te rasa chyba nie były rozdzielone? DJP miałam na szkoleniu. Okropne były :eviltong:;) Quote
Izis Posted September 14, 2007 Posted September 14, 2007 [quote name='mar.gajko']Wczoraj Baruch miał pobrana krew do badań, wyniki będą dzisiaj. Wtedy ustalimy, jeżeli wszytsko OK, termin kastracji. Nie lubi weterynarzy, oj nie lubi.[/quote] No to po kastracji ich raczej nie polubi bardziej... Quote
Recommended Posts