Jump to content
Dogomania

SCHRONISKO ELBLĄG-Psy do adopcji: POST NR 1, NR 4.Miejsca na 80,a psów 220! Pomocy!

Recommended Posts

Posted

Amelka i Maxi z 18- od dzieciństwa w schronisku .
[URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images49.fotosik.pl/99/1d75d4cc8024c71bmed.jpg[/IMG][/URL]

• Replies 12.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Czemu masz takie wrażenie?:lol: Ja podziwiam!:loveu: I okropnie, strasznie, bardzo, ogromnie się cieszę, że delikatna Kamusia jest w nowym domeczku!!!! :multi::multi::multi:

Posted

[quote name='gops']kto zrobil z Przecinka pedzia ? :diabloti:
takiemu mezczyznie rozowa obroze zalozyliscie :evil_lol:[/quote]
Biedny nie? Ja też wnioskuję o zmianę, bo wszyscy się z niego nabijają!!! :lol::evil_lol:

Posted

[quote name='Vitka']Biedny nie? Ja też wnioskuję o zmianę, bo wszyscy się z niego nabijają!!! :lol::evil_lol:[/quote]

:diabloti:
tylko on taki malutki ze pewnie niema wiecej takich obrozy malych :evil_lol:

[B]vitka[/B] dzisiaj wezmie reszte smyczy i obrozy z pieniedzy z bazarku i zaniesie do schronu ;) w tym 2 zabawki i jedna szczotka ;)

Posted

Już mam wszystkie rzeczy u siebie :loveu:
Gops one są piękne!!! :lol:
Najlepsza ta różowa z diamentami - już widzę w niej przecinka :diabloti::evil_lol:

Posted

[quote name='Vitka']Już mam wszystkie rzeczy u siebie :loveu:
Gops one są piękne!!! :lol:
Najlepsza ta różowa z diamentami - już widzę w niej przecinka :diabloti::evil_lol:[/quote]

:evil_lol:
nie zartuj nawet :mad:
jest jeszcze bardziej damska niz ta co ma :evil_lol:

Posted

A ja Ci mówię, że ona nie jest ani męska, ani damska... ona jest PRZECINKOWA! :evil_lol: Zrobię mu w niej zdjęcie :megagrin::megagrin::megagrin:

Posted

[quote name='Vitka']A ja Ci mówię, że ona nie jest ani męska, ani damska... ona jest PRZECINKOWA! :evil_lol: Zrobię mu w niej zdjęcie :megagrin::megagrin::megagrin:[/quote]
Czekam na zdjęcie Przecinka w różowej obroży z diamentami. :eviltong:

Posted

[quote name='hop!']Czekam na zdjęcie Przecinka w różowej obroży z diamentami. :eviltong:[/quote]

Chce ci się oglądać tego brzydala? :eviltong:
( no i nagrabiłam sobie u pani Joli, haha :eviltong: )

Dzisiaj do domu pojechała INSULINA :multi:
[IMG]http://images36.fotosik.pl/93/868df2bafbcef281med.jpg[/IMG]

Posted

Rybc!a, jak Ty to robisz? Adopcja, za adopcją... ;)
Jeszcze, żeby nie przybywało nowych psiaków... Ale to niestety niemożliwe...

A Przecinek nie jest brzydalem... :eviltong:

Posted

[SIZE=4]Pomocy:placz::placz: ratunku:placz::placz:

mam ptaka najprawdziwszego od wieczora. Mewa czy rybitwa- nie wiem. Duza.....siedziala nie uciekala przed psem i wtedy zauwazylam, ze cos nie tak ze skrzydlem. tak na moje zerowe pojecie medycyny ludzkiej i zwierzecej powiedzialabym, ze "z barku" wystaje jej kosc:-(. Nieduzo, ale jednak wystaje no i skrzydlo zwisa.

wzielam do domu...wsadzilam do wanny. Ptak zarloczny strasznie:multi:Zezarl Filipka kolacje (krolik z ryzem i chcial wiecej). Moj Tz nie toleruje takich znajd:(Wiec wsadzilam ptaka do kartonu i poprosilam sasiada o azyl na balkonie. siedzi teraz na swetrze w tym kartonie. Karton z gory zaklejony, ale tak zeby bylo powietrze. Siedzi tam z woda i resztkami jedzenia...a ja nie mam pojecia, co z nim zrobic.

Schronisko nie przyjmuje ptakow:-(. Kto z Elblaga moze, zna kogos:-(? Jesli nic nie wymysle zaniose go jutro do uspienia.
[/SIZE]

Posted

Ja mam klatki dla ptaków, mogę użyczyć i może p. Jola pozwoli zostawić ją w schronisku, ale idź z nią do weta! ;) Ja zapytam rodziców, ale wątpię żeby mi pozwolili ją zostawić, ewentualnie na balkonie, ale pod warunkiem, że jest zdrowa.

Posted

ja juz rozmawalam z p Jola. schronisko ma zakaz przyjmowania ptakow niestety. ona nie jest zdrowa. tzn. ma cos ze skrzydle, poza tym jest bardzo w porzadku. bo zarla mimo stresu, wiec nie jest tak zle. . jutro sie dowiem u weta

Vitak jestes kochana:loveu:

Posted

Jełsi to skrzydło jest wyłamane, to ptak nie bedzie mógł wrócić na wolnosc, bo nie przezyje. Jedyna możliość, to przyjecie go do azylu ptasiego, gdzieś coś takiego istnieje, gdzieś chyba koło Młynar,a le nie wiem dokładnie.
Często mewy nie przezywają narkozy, wiec operajca moze byś ryzykowna, choć konieczna, jeśłi kośc wystaje.

Posted

[quote name='kordonia']Jełsi to skrzydło jest wyłamane, to ptak nie bedzie mógł wrócić na wolnosc, bo nie przezyje. Jedyna możliość, to przyjecie go do azylu ptasiego, gdzieś coś takiego istnieje, gdzieś chyba koło Młynar,a le nie wiem dokładnie.
Często mewy nie przezywają narkozy, wiec operajca moze byś ryzykowna, choć konieczna, jeśłi kośc wystaje.[/quote]

ja juz dzwonilam. Basia dala mi namiary. Jakis pan ze Szczecina- o tym mowisz? ale ze Szczecina biora tylko dzikie ptaki. a Mlynary to gdzie tu? ma ktos jakis namiar na nich?

zreszta poszukam w sieci.
edit: mlynary znajduje ale azylu dla ptakow ni w zab

najwazniejsze ze najpierw bedzie miala gdzie przeczekac- jesli jest zdrowa- az znajdziemy jej jakis wlasnie azyl.

Posted

[quote name='Rybc!a'](...))

Dzisiaj do domu pojechała INSULINA :multi:
[IMG]http://images36.fotosik.pl/93/868df2bafbcef281med.jpg[/IMG][/quote]

Oprócz niej,kotka Szczapka :D

Posted

Charly, zajrzyj tu: [URL="http://www.stop.eko.org.pl/portal/index.php?module=pages&id=9"]..:: Stołeczne Towarzystwo Ochrony Ptaków - STOP ::..[/URL]

Posted

[quote name='hop!']Charly, zajrzyj tu: [URL="http://www.stop.eko.org.pl/portal/index.php?module=pages&id=9"]..:: Stołeczne Towarzystwo Ochrony Ptaków - STOP ::..[/URL][/quote]

a myslalam, ze nie ma juz dla niej ratunku:oops:....jestescie cudowne:loveu:

wiec tak
1) na przeczekanie jest Vitka- jesli ptak nie jest chory
2) Basia zna jakis azyl wiec z nia jutro porozmawiam
3) Vitka wlasnie mi napisala o jakims azylu w piasecznie
4) a do tego azylu warszawskiego o ktorym piszesz Ty hop!:) mozna psa w kartonie przekazac konduktorowi i na miejscu odbierze go ktos z zoo:lol:

jutro po wizycie u weterynarza zobaczymy co dalej:)