Jump to content
Dogomania

SCHRONISKO ELBLĄG-Psy do adopcji: POST NR 1, NR 4.Miejsca na 80,a psów 220! Pomocy!

Recommended Posts

• Replies 12.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Napisała też Czekoladka:

To nasz nowy domownik - jest cudna! Zmieniliśmy jej imię na Zulka - jest krótsze i chyba też do niej pasuje. Robimy jej kitkę, żeby wyglądała jak "dziewczynka", puszczamy ją pod kontrolą do ogródka i wyprowadzamy na smyczy. Jest wesolutka, potrafi cieszyć się jak nikt inny. Jedyna wada - nie wytrzymuje w nocy i każdy dzień zaczynam od sprzątania po psie, ale wydaje mi się, że mam pomysł dlaczego tak się dzieje - sprawdzę i mam nadzieję że będzie lepiej. Jest ulubienicą wszystkich, których spotka, tego psiaka nie da się nie lubić.
Mam nadzieję, że przestanie sikać o świcie i będzie wtedy psem idealnym.
Pozdrawiam,
Jola

Posted

Hop, może zrobiłabyś też ogłoszenie sznaucerowi Ramzesowi? Jest kilkuletni, w schronisku do wszystkich (również psów) bardzo łagodny. Jeszcze niewykastrowany.

[quote name='malkawil']Piękny i dostojny Ramzes po raz drugi:

Posted

Hop, może zrobiłabyś też ogłoszenie sznaucerowi Ramzesowi? Jest kilkuletni, w schronisku do wszystkich (również psów) bardzo łagodny. Na psacerach spokojny, nie ciągnie. Jeszcze niewykastrowany.

[quote name='malkawil']Piękny i dostojny Ramzes po raz drugi:

Posted

Tutaj w bawialni bawiły się boks nr 1 i 2. Czarna ślicznotka Pauza bardzo przypomina mi Farao....

A tutaj Tenor po wizycie u fryzjera. Tenor przebywa w schronisku od maja zeszłego roku.

Posted

Olu, po Bolka miłe małżenstwo przyszło po prostu "z ulicy".

Od poniedziałku mam dwa tygdonie urlopu i chyba przez większość czasu nie będę miała dostępu do internetu. Ale telefon oczywiście będę odbierać :)

Posted

malkawil napisał(a):
Od poniedziałku mam dwa tygdonie urlopu i chyba przez większość czasu nie będę miała dostępu do internetu. Ale telefon oczywiście będę odbierać :)

Oprócz Twojego numeru telefonu podaję kontakt do schroniska - tak, jak ustaliłyśmy. ;)

Zaraz zrobię ogłoszenia Ramzesowi.

Powiem szczerze, że o kotach nawet nie myślałam... Zakodowałam sobie, że koty ogłasza kordonia. Zrobię jakieś ogłoszenie specjalnie dla kotów, bo widzę, że jest ich bardzo dużo...

Jakie psiaki jeszcze ogłosić?

Posted

hop! allegro mogę robić ja. Tylko wstawiaj mi proszę ogłoszenia zrobione, bo ja za grom nie umiem pisać... Zrobię też dzisiaj zbiorcze allegro cegiełkowe kociakom i szczeniakom.
W tym tygodniu będę cały czas w schronisku to będę rozmawiać z wolontariuszami o ogłoszeniach, bo jakoś ciężko to idzie, jakby nikomu nie zależało na tym, by te psy czy koty domy znajdowały.

Posted

Charly napisał(a):
jak dobrze, że są zaangazowani porządkowi, bo kto by dbal o schronisko, zwierzaki i ogloszenia

Gosiu napisz proszę, skąd ten dom bolkowy:)

Na razie nie mam regularnego dostepu do sieci, nie zrobie dlatego ogloszen rotka (znajdzie dom, ogloszenie zostanie, bo nie mam jak sciagnac i porządkowi po raz kolejny będą się denerwować)- ale Hop! moglabys?:)

ps. widze ze już dalas:loveu: Ja nie na czasie znowu

Kordonia nie robi juz nic (nie ma juz jej ogloszen na portelu, wyroznianych allegro itd), Ostatnim psem, ktory dzieki niej znalazl dom byla tina turner, a wczesniej ten ponek, ktory znalazl dom dzieki jej ogloszeniom i ktorego nie zdazyla sciagnac, bo mial ogloszen ponad 20..........), - moze ktos inny ja zastapi? Gonitwa? moze Ty? Ewa robila kilkanascie ogloszen dla jednego psa. bedzie tego brakowac.

(jesli chodzi o ogloszenia, w ktorych podawany jest moj numer np. stare ogloszenia bolka, gery itd oraz innych psow, ktokolwiek jest daje, nie stresujcie sie. Czasem dzwonią do mnie ludzie o psa, którego juz od roku nie ma w schronisku- to trochę irytuje, ale staram sie proponowac inne psy albo przekierowac do schroniska. Najwazniejsze sa domy, a ja wiem ile czasu pochlania zrobienie kilkunastu czy kilkadziesieciu ogloszen dla jednego psa, a potem ich usuwanie.)

Nie bądź taka uszczypliwa, po prostu zwrówciłam na nie uwagę.
W ogłoszeniach póki co pomóc nie mogę, bo wyjeżdżam i nie będę miała dostępu do sieci, ale gdy uda mi się załatwić jakiś internet to chętnie pomogę.

Posted

Ja się też go bałam pierwszego dnia, ale nie dlatego, że warczał, ale po prostu dlatego że był nowy i wielki. A teraz macha na mnie ogonem z daleka i schyla głowę do głaskania, tak jak Baskir. Wolontariuszki chodzą z nim na spacery, nie wydaje mi się,by ktokolwiek się go bał.

Posted

[quote name='AgaiTheta']hop! allegro mogę robić ja. Tylko wstawiaj mi proszę ogłoszenia zrobione, bo ja za grom nie umiem pisać... Zrobię też dzisiaj zbiorcze allegro cegiełkowe kociakom i szczeniakom.
W tym tygodniu będę cały czas w schronisku to będę rozmawiać z wolontariuszami o ogłoszeniach, bo jakoś ciężko to idzie, jakby nikomu nie zależało na tym, by te psy czy koty domy znajdowały.
Wystawiłam allegro wyróżnione ogólne (trochę zmieniłam, bo uwzględniłam koty) - http://www.allegro.pl/item1138055393_schronisko_przepelnione_psy_i_koty_czekaja.html, w którym "odsyłam" do innych aukcji zwykłych poszczególnych psów. Mogę dorzucać w ten sposób kolejne psy.

Wczoraj zrobiłam ogłoszenia Ramzesowi i kotom.

Dzisiaj w gazecie Metro jest Wigor - podali tylko nr telefonu malkawil.

Posted

[quote name='Charly']Kordonia nie robi juz nic (nie ma juz jej ogloszen na portelu, wyroznianych allegro itd), Ostatnim psem, ktory dzieki niej znalazl dom byla tina turner, a wczesniej ten ponek, ktory znalazl dom dzieki jej ogloszeniom i ktorego nie zdazyla sciagnac, bo mial ogloszen ponad 20..........), - moze ktos inny ja zastapi? Gonitwa? moze Ty? Ewa robila kilkanascie ogloszen dla jednego psa. bedzie tego brakowac.

Olu i trudno, poradzimy sobie bez kordoni czy też kapucynki, bo używa ona tych dwóch nicków, jeżeli ktoś ma mi coś do zarzucenia i nie ma odwagi powiedzieć tego prosto w twarz to jest zwyczajnym konfidentem, a takich nam nie potrzeba!

Posted

[quote name='malkawil']Tutaj w bawialni bawiły się boks nr 1 i 2. Czarna ślicznotka Pauza bardzo przypomina mi Farao....

Co to za bezowa piękność druga od prawej?:loveu:
Jeżeli chodzi o ogłoszenia to mogę chętnie pomóc:diabloti: poproszę tylko o teksty bo nie chcę jakichś głupot popisać i mogę ogłaszać do oporu bo czasu mam teraz bardzo dużo

Posted

hop! widziałam też w metrze ogłoszenie szczeniaków z naszego schroniska. To pewnie też Twoja zasługa? :)
Cały ten tydzień nie będzie mnie w schronisku, bo pracuję... :(

Posted

Vitka napisał(a):
hop! widziałam też w metrze ogłoszenie szczeniaków z naszego schroniska. To pewnie też Twoja zasługa? :)
Cały ten tydzień nie będzie mnie w schronisku, bo pracuję... :(

Tak, moja zasługa. ;)
Szkoda, że nie będziesz w schronisku... Brakuje Twoich fotek.

AgaMasel napisał(a):
Jeżeli chodzi o ogłoszenia to mogę chętnie pomóc:diabloti: poproszę tylko o teksty bo nie chcę jakichś głupot popisać i mogę ogłaszać do oporu bo czasu mam teraz bardzo dużo

Super, że chcesz pomóc.

Rybc!a, czy mogłabyś zaktualizować pierwsze posty? Niektóre psy mają już domy.

Proszę o aktualne informacje o Korku i Rudej.

Posted

[quote name='Gonitwa']Nie bądź taka uszczypliwa, po prostu zwrówciłam na nie uwagę.
W ogłoszeniach póki co pomóc nie mogę, bo wyjeżdżam i nie będę miała dostępu do sieci, ale gdy uda mi się załatwić jakiś internet to chętnie pomogę.

Jestem uszczypliwa- ciezko nie byc. Na tym watku są ludzie, ktorzy czynnie pomagaja zwierzętom, potrzebującym pomocy. Wszyscy robią co moga, aby pomoc tym najbardziej pokrzywdzonym przez ludzi. Ludzi takich jak Ty- traktujesz zwierzeta podmiotowo. Zmieniasz je jak rekawiczki! Rozmnazasz! Czy to nie Ty jakis czas temu oglaszalas szczeniaki Twojej pseudohuski? Nie mam zamiaru milczeć widząc Twoje uwagi.

Aga (masel:))- swietnie, ze chcesz oglaszać:) Teksty nie musza byc lzawe. b.wazne są dobre zdjecia i konkretne informacje. wiek, charakter, jak pies chodzi na smyczy itd. im wiecej informacji tym lepiej. psy z DT Dorotki zawsze szybciutko znajdowaly dom, bo wlasnie byly wszystkie wazne informacje, o ktore w schronisku ciężko. dlatego warto pisac wszystko to, co wiemy.

Posted

Charly napisał(a):
Jestem uszczypliwa- ciezko nie byc. Na tym watku są ludzie, ktorzy czynnie pomagaja zwierzętom, potrzebującym pomocy. Wszyscy robią co moga, aby pomoc tym najbardziej pokrzywdzonym przez ludzi. Ludzi takich jak Ty- traktujesz zwierzeta podmiotowo. Zmieniasz je jak rekawiczki. Rozmnazasz! Czy to nie Ty jakis czas temu oglaszalas szczeniaki Twojej pseudohuski? Nie mam zamiaru milczeć widząc Twoje uwagi.

Zdaje sie że chyba nie.
Zmieniam mówisz? Jakoś nie zauważyłam zmian...cóż, może nie dowidzę.