malkawil Posted July 5, 2010 Posted July 5, 2010 Oto Wigor,nasza około trzyletnia sierotka - trafił do schroniska po śmierci swojego właściciela. Troszeczkę kuleje po operacji stawu biodrowego, przydałby mu się nowy dom i ktoś kto zapewniłby mu sporo ruchu . Dzisiaj był u fryzjera. Chudzinka z niego a spojrzenie chwyta za serce.. Quote
wasabi81 Posted July 5, 2010 Posted July 5, 2010 Malkawil, moglabym wiedziec w jakim miescie w Niemczech Farao zamieszkala?? Tak z ciekawosci, bo ja od ok. 20 lat tez mieszkam w Niemczech (NRW). Spojrzenie Wigora strasznie chwyta za serce. Biedak nie rozumie, dlaczego trafil do schroniska:-( Quote
malkawil Posted July 5, 2010 Posted July 5, 2010 wasabi81 napisał(a):Malkawil, moglabym wiedziec w jakim miescie w Niemczech Farao zamieszkala?? Tak z ciekawosci, bo ja od ok. 20 lat tez mieszkam w Niemczech (NRW). Spojrzenie Wigora strasznie chwyta za serce. Biedak nie rozumie, dlaczego trafil do schroniska:-( Farao mieszka teraz w Rheinbach. Quote
wasabi81 Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 malkawil napisał(a):Farao mieszka teraz w Rheinbach. Dziekuje za odpowiedz! Farao jest teraz moja sasiadka... no nie calkiem, bo dzieli nas ok. 135km;-) Mam nadzieje, ze jej sie w nowej rodzinie poszczesci. Rheinberg to raczej mniejsze miasteczko, wiec mysle ze Farao bedzie miala duzo spokoju i super tereny do spacerowania:-) A dla Ciebie wielkie brawa, ze jechalas z nia taki kawal drogi, aby miala wlasny dom!!! Quote
Patyś_ Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 Oj gosiu Gosiu :) Jak Ty dziecko na kolonie wyślesz ;) Zdjęcia wigora super - powiedz, czy mam je wysłać w końcu do tej babeczki? Farao będzie miała dobrze... Wczorajszy mail podnosi na duchu :) Strasznie się cieszę, że ta ślicznotka, ma teraz kochający domek ^_^ Quote
lika1771 Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 Wigorku jaka bida z Ciebie:-(On taki kudłaczek? Quote
Patyś_ Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 Wigorek, to taki szorstkowłosy kolega każdego człowieka... Niestety nikg o niego nie pyta, ani się nie interesuje... Dla większości jest "wybrakowany" - a przeciez łapka już zoperowana, teraz potrzebuje tylko domu i człowieka, który się nim zaopiekuje... Quote
wasabi81 Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 Patyś_ napisał(a):Wigorek, to taki szorstkowłosy kolega każdego człowieka... Niestety nikg o niego nie pyta, ani się nie interesuje... Dla większości jest "wybrakowany" - a przeciez łapka już zoperowana, teraz potrzebuje tylko domu i człowieka, który się nim zaopiekuje... Wigorek jest przepiekny!!! Mam nadzieje ze wizyta u fryziera pomoze w adopcji ( tak samo jak w przypadku Malty, ktora Wigor mi bardzo przypomina- wyglada jak jej starszy/wiekszy brat;-) ) Jakiej on jest wielkosci? Czasami psy na zdjeciach wydawaja sie wieksze, niz sa w rzeczywistosci... jest on gdzies oglaszany??? Quote
hop! Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 malkawil napisał(a):Oto Wigor,nasza około trzyletnia sierotka - trafił do schroniska po śmierci swojego właściciela. Troszeczkę kuleje po operacji stawu biodrowego, przydałby mu się nowy dom i ktoś kto zapewniłby mu sporo ruchu . Dzisiaj był u fryzjera. Chudzinka z niego a spojrzenie chwyta za serce.. Jakiej jest wielkości? Co możesz jeszcze o nim napisać? Jest bardzo chudy. Czy jest jakiś powód zdrowotny? Czy macie jakieś jego zdjęcie sprzed wizyty u fryzjera? Quote
malkawil Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 wasabi81 napisał(a):Dziekuje za odpowiedz! Farao jest teraz moja sasiadka... no nie calkiem, bo dzieli nas ok. 135km;-) Mam nadzieje, ze jej sie w nowej rodzinie poszczesci. Rheinberg to raczej mniejsze miasteczko, wiec mysle ze Farao bedzie miala duzo spokoju i super tereny do spacerowania:-) A dla Ciebie wielkie brawa, ze jechalas z nia taki kawal drogi, aby miala wlasny dom!!! Farao mieszka w RheinBACH, ale to tez chyba w miarę blisko Ciebie..? Nie wiozłam jej aż tam, choć myślę sobie, że i do Rheinbach bym ją zawiozła gdyby było trzeba. Ja zawiozłam ją do Kodersdorf (zaraz za granica w Zgorzelcu) skąd dalszy transport organizowała niemiecka Dobermann Nothilfe. Quote
malkawil Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 hop! napisał(a):Jakiej jest wielkości? Co możesz jeszcze o nim napisać? Jest bardzo chudy. Czy jest jakiś powód zdrowotny? Czy macie jakieś jego zdjęcie sprzed wizyty u fryzjera? Wigor ma 40 cm w kłębie. Jest łagodny w stosunku do ludzi i do psów (suk na pewno samców raczej też). Jest już wykastrowany. Nie wykazuje żadnych objawów chorobowych. Popatrzę później w domu, czy mam jakieś jego zdjęcia sprzed wizyty u fryzjera, ale chyba raczej nie mam... Patrycjo, wyślij proszę te fotki fryzjerce. Quote
wasabi81 Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 malkawil napisał(a):Farao mieszka w RheinBACH, ale to tez chyba w miarę blisko Ciebie..? Nie wiozłam jej aż tam, choć myślę sobie, że i do Rheinbach bym ją zawiozła gdyby było trzeba. Ja zawiozłam ją do Kodersdorf (zaraz za granica w Zgorzelcu) skąd dalszy transport organizowała niemiecka Dobermann Nothilfe. Ups, cos mi sie nazwy pomieszaly:oops: Chodzilo mi oczywiscie o Rheinbach a napisalam Rheinberg (byloby jeszcze blizej ode mnie, bo ok. 50km;-) ) Quote
Vitka Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 Ja mam chyba Wigorka zdjęcia. On jest z bawialni? Tu na drugim zdjęciu jest. :) http://www.portel.pl/ogloszenia.php?id_ogl=758509&ns0=0&n2=0&zaa=0&id_kat=4&fot=0&rodzaj=0&fir=0&lw=1&slw=&cmin=&cmax=&kat1=0&kat2=0&kat3=0 Quote
Patyś_ Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 Gosiu zdjęcia już wysłałam ;) Vitka w bawialni mieszka Zygi, wigor mieszka w piątce z suczkami m.in. z Gają ;) Ale na tym zdjęciu, to chyba on :D A ja dziś widziałam Skoczka :loveu: Na spacerku był, pogłaskałam usłyszałam, że super z niego psiaki - ale prawie go nie poznałam - jaki on chudy!:crazyeye: Szczuplutki figo - fago :cool1: Quote
hop! Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 malkawil napisał(a):Wigor ma 40 cm w kłębie. Jest łagodny w stosunku do ludzi i do psów (suk na pewno samców raczej też). Jest już wykastrowany. Nie wykazuje żadnych objawów chorobowych. Popatrzę później w domu, czy mam jakieś jego zdjęcia sprzed wizyty u fryzjera, ale chyba raczej nie mam... Patrycjo, wyślij proszę te fotki fryzjerce. Dzięki za informacje. Zrobić mu ogłoszenia, czy macie jakiś inny super plan? ;) Vitka napisał(a):Ja mam chyba Wigorka zdjęcia. On jest z bawialni? Tu na drugim zdjęciu jest. :) http://www.portel.pl/ogloszenia.php?id_ogl=758509&ns0=0&n2=0&zaa=0&id_kat=4&fot=0&rodzaj=0&fir=0&lw=1&slw=&cmin=&cmax=&kat1=0&kat2=0&kat3=0 To jest moje ogłoszenie... Dzisiaj jest też na pierwszej stronie cafeanimal.pl - http://www.cafeanimal.pl/ Ten kudłaty piesek to Wigor?! Teraz wygląda zupełnie inaczej. Po ostrzyżeniu widać jak bardzo jest chudziutki. Quote
Patyś_ Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 Dziewczyny jak chcecie, to mogę dorzucić teksty, które pójdą w Naszym Elblągu - pisałem je dla psów po wizytach u fryza - moga się przydać ;) Quote
malkawil Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 Malawaszka chyba przeoczyła ;), więc wklejam jeszcze raz Ramzesa: malkawil napisał(a):I jeszcze nasz najnowszy olbrzym, któremu dałyśmy na imię Ramzes. Malutka i drobniutka pani, która go do nas przyprowadziła, powiedziała, że jakiś tydzień temu pojawił się na jej nieogrodzonej posesji i nie chciał odejść. Jak dotąd nie okazał agresji ani w stosunku do ludzi ani naszych biurowych suczek. Quote
malkawil Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 Dziś do domu poszedł mały Ron oraz jeden ze ślicznych szczeniaczków, które trafiły do nas w sobotę. Ale najważniejsze jest to, że byłam dziś z wizytą przedadopcyjną w nowym domu Bolka, który zamieszka tam już jutro!!!!:multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi: Quote
malkawil Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 Olu, zrobiłabyś Molikowi ogłoszenie na portel?? Napisałam o nim do rottki.pl 09.06.10 i powiedziano mi, że będą go ogłaszać, ale jak dotąd nikt zainteresowany adopcją się do nas nie odzywał :( I Moliczek siedzi biedak sam w aldazie... malkawil napisał(a):Oto Molik, łagodny, młody (około roczny) rottweiler, który trafił do nas w poniedziałek. Quote
malkawil Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 Słuchajcie, jak zacznę przynudzać na temat Farao to dajcie znać ;), a tymczasem pozwolę sobie wkleić kilka zdjęć z jej nowego domu. Boże, jaka ona piękna... Quote
Vitka Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 Piękny rottek z długim ogonkiem! :) Oby szybko znalazł dom, bo się zadepresi... :( A bardzo cieszę się z Rona!!! :D Farao absolutnie najpiękniejsza!!! :loveu::multi: Nie przynudzasz! Dawaj nam tu foty jakie tylko masz. :) Quote
Patyś_ Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 Molik... coś pięknego - on na pewno bez tatuażu? Nie sugerowała bym sie ogonem, mój sąsiad ma rottka z ogonem i pięknymi papierami teraz ogony zaczynają być normą ;) No i przede wszystkim, to podskakuję z radości - Bolesław idzie do domu ^^ Uwierzyć nie mogę, strasznie się cieszę, że bedę jutro w pracy - Gosiu, proszę weź aparat!! Trzeba będzie to uwiecznić!! :) Ron to kastrację miał chyba dobrym fartem robioną :D Bosko, że Ron w nowym domku ^^ Quote
hop! Posted July 7, 2010 Posted July 7, 2010 Dobra, nie będę pytać, tylko zrobię Wigorowi ogłoszenia. ;) Czy już jakieś psy były ogłoszone w gazecie "Nasz Elbląg"? Quote
Vitka Posted July 7, 2010 Posted July 7, 2010 Pati mi nie chodzi o to, że jak ma ogon to nie może mieć rodowodu. :) Ja strasznie nie lubię psów bez ogonów! Dlatego cieszę się, że Molik go ma. :D W gazecie była na pewno Bajaderka, bo ludzie na Dniech Elbląga mówili, że ją poznają. ;) hop! Wigo jest szorstkowłosy. Nie mam zdjęcia całego psiaka, ale wyglądał mniej więcej tak: Quote
Recommended Posts