Jump to content
Dogomania

SCHRONISKO ELBLĄG-Psy do adopcji: POST NR 1, NR 4.Miejsca na 80,a psów 220! Pomocy!

Recommended Posts

• Replies 12.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

juz wystawiam

dziwne, bo cytatu ze zdjęciami, ktory wkleiła Niebieska na tej stronie też nie widzę. tzn. nie widzę zdjęc. ale to moze moj komp coś szwankuje

Posted

Charly napisał(a):
bardzo ładnie:)

Patyś_ napisał(a):
Świetny tekst Vitka ! :)

No to super! :)
Dziękuję za ogłoszenie Charly. :*

Posted

Charly napisał(a):
juz wystawiam

dziwne, bo cytatu ze zdjęciami, ktory wkleiła Niebieska na tej stronie też nie widzę. tzn. nie widzę zdjęc. ale to moze moj komp coś szwankuje

A resztę zdjęć widzisz? Czy tylko tych cytowanych?

Posted

Vitka napisał(a):
A resztę zdjęć widzisz? Czy tylko tych cytowanych?

tak. tych cytowanych nie. mam tylko krzyżyki. i zdjęcia malty na moim kompie są też tylko białe, ale na ogłoszeniu na szczęscie widzę:)

Gaja ma 180 wejść!!! Mam nadzieję, że ktos zadzwoni (podałam numer schroniska) i znajdzie dom bidulka.

Posted

Vitka napisał(a):
Dziękuję! ;)

Powinno zadziałać, bo to jest bardzo fajny tekst. Są wszystkie informacje z wielkim plusem, takie jak jazda samochodem, stosunek do ludzi, zwierzaków, nawet kotów. tylko wieku nie ma. ale ona jest pewnie zwyczajnei.....kilkuletnia)

szkoda, ze większość psów jest jednak wielką niewiadomą- no ale takie uroki schroniska, gdzie przebywa 220 psów. Cieszę się, ze Malta dostala taką szansę.

Maksia zdjęc nawet nie komentuję. On jest przeboski. Te uszy!!!

Posted

Nie podałam wieku no bo to nigdy nie wiadomo, ale zęby ma bardzo ładne, ładniejsze niż Maxio. A wet ocenił Maxia na 1,5 roku. ;)
Sądzę, że kilkuletnia to ona jeszcze nie jest. :)
Malta fajnie bawiła się z Magikiem, jest bardzo delikatna. W ogóle super psinka! Nie przypuszczałam, że taka będzie jak ją wyciągnęłyśmy.

Moja mama powiedziała, że będziemy robić takie akcje, pani fryzjerka też przejęła się losem Malty. Jak weszłam odebrać psinkę to pani ją akurat tuliła. :) Cudowna kobieta!

Posted

no to w takim razie ja robie ogłoszenie na allegro :)
Vicia a ile kosztuje takie obcięcie pieska? tak orientacyjnie jeśli można spytać?

Posted

Ja nie widzę numeru schroniska -.- Ale moze nie umiem się tym obsługiwac xD
No i moim zboeczniem jest wyśrodkowanie tekstu... ( za dużo mi o tym gadano) Ale ogłoszenie super :)

Posted

Mam takie pytanie bo rozglądam się za psiakiem jakimś szczeniakiem który nie będzie duży mimo że na razie nie będę brała...
Ale jak będę to na pewno ze schroniska w Elblągu. Czy są tam takie psiaki spełniające wymogi opisane powyżej?
W razie co mój numer gg 20332879

Posted

Pomysł z wyśrodkowaniem tekstu jset dobry i ja bym (może) powiększyła litery- ale to takie moja subiektywne odczucie.

tam jest opca edytuj więc zawsze można coś dopisać, czy cuś:)

bardzo fajnie, że teraz więcej osób robi ogłoszenia.
z tego co pamietam za czasów p. purzyckiej Rybcia z samych ogłoszen znalazła dom dla okolo 170 psów!!! A jeśli chodzi o staruszki (jak np. brzydal zębatek czyli Szufelek, czy ślepe i głuche psy (jak np.Koma
[*] i i i ...zapomniałam imienia tej innej suczki..oraz psiaki z innych schronisk) to tylko ogloszenia pomogły im w znalezieniu domku.

to samo dotyczy kotów- takich wybrakowanych jak np. syjam czy żagielek (widziałam go wczoraj w oknie, siedział między kwiatkami, lapał muchy i grzał się w słońcu). Adopcja barnaby to w ogóle cud, ale też dzięki ogłaszaniu.

jeśli chodzi o allegro największe szanse mają ogłoszenia wyróznione. ale to kosztuje. i nie każdy może wyróznic.
alegratka jest też bardzo dobrym medium do ogłoszeń (nawet tych bez wyróznienia). a kosztuje tylko jakies 2 zł. rocznie.

Posted

[quote name='Rupak']http://allegro.pl/show_item.php?item=1061730780

A teraz lepiej?

bardzo fajnie. jeszcze mam jedną sugestię odnoścnie tytułu. Ludzie wiadomo interesują się rasowymi psami- tak np. znalazła Ewka dom Dragonowi, pisząc ze jest psem w typie...border collie (mwhahahahahahhahah..sorry Ewcia). Tak czy siak, jesli pies przypomina wyglądem jakąs rasę, warto to napisać już w tytule. A czy Malta przypomina jakąs rasę (bo jesli nei, to oczywicie nie przeginajmy), ale jeśli np. uważasz ze jest podobna do sznaucera czy terriera czy coś takiego..no to wiesz:)

edit: przy tym oczywiście, trzeba pamiętac, ze najwazniejszy jest charakter psa. Ludzie często o tym zapominają, my nie możemy. I tak dzwonili do mnie chętni na Dragona Border Collie....chcieli z nim iść na szkolenia, chcieli psa, który do tego świetnie się nadaje. No ale Dragon jest tylko w typie (jakim, to tylka wie Ewa...:lol:) i nie można oczekiwać określonych cech..To oczywiście tłumaczyłam ludziom, zeby nie było rozczarowań. Generalnie zawsze pytam, jaką pies ma spełniać rolę i po co im pies.

Posted

Przy dużej wyobraźni może iść jako skrzyżowanie norfolk terriera i parson russell terriera szorstkowłosego

Tak nawiasem mówiąc to dragon bardziej pasowałby na karelskiego psa na niedźwiedzie:evil_lol: