Jump to content
Dogomania

SCHRONISKO ELBLĄG-Psy do adopcji: POST NR 1, NR 4.Miejsca na 80,a psów 220! Pomocy!

Recommended Posts

Posted

[quote name='AgaiTheta']Zapraszam na aukcję schroniskową: [url]http://www.allegro.pl/item1005966842_schronisko_w_elblagu_by_wrocil_im_usmiech.html[/url]

Jeżyka zawiozę w piątek, tak jak pasuje nowej Pani.[/QUOTE]

bardzo fajne:) Obrazek piękny, Agamasel jesteś wielka (duchem)

• Replies 12.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Aff, ja też się spłakałam, na wieść o domu dla Blacky. Głupie jesteśmy, zamiast świętować, to ryczymy. No, ale Blacky, to była nasza mała, schroniskowa iskierka, chyba każdy z nas strasznie się do niej przywiązał. Była słodka i strasznie kochana. Będę za nią tęsknić.

Słyszałam, że mój tata dzisiaj przypałętał do biura jakąś nową sunię? :D

Posted

[quote name='Rybc!a']Aff, ja też się spłakałam, na wieść o domu dla Blacky. Głupie jesteśmy, zamiast świętować, to ryczymy. No, ale Blacky, to była nasza mała, schroniskowa iskierka, chyba każdy z nas strasznie się do niej przywiązał. Była słodka i strasznie kochana. Będę za nią tęsknić.

Słyszałam, że mój tata dzisiaj przypałętał do biura jakąś nową sunię? :D[/QUOTE]
Prawda, nawet ją sobie wykapał i stwierdził, że będzie biurowa. Nam przyszło tylko zgodzić się z tą decyzją bo tak naprawdę wszyscy pracownicy mają swoje biurowe psy tylko Twój tata był pokrzywdzony. W ogóle dzisiaj w biurze było tyle psów, że nie moglam się połapać skąd one, nie mówiąc o jedzeniu. Zjeść spokojnie też nie można ! Koniec świata !

Posted

tak Rybciu. Twój tato ma teraz Tigrę, mała pręgowaną brzydulinę:) Wykąpał ją sobie, wysuszył na słońcu na ławeczce i przywłaszczył;) Jest jeszcze Złota albo Ruda II. Ale ona ma wielkiego doła, na razei mieszka u mnie pod biurkiem. obie przyszły w niedzielę. obie byly na jedynce i obie zostały przez tamte suki brzydko potraktowane no i stało się- mamy nowe biurowe sunie.

do domu poszedł Klonly (taki jamnikowaty- ostatnoo mieszkał wkociarni) i szczenior Bąbel z kojca z przodu.

Posted

[quote name='keciulinka']słuchajcie my akurat nie mamy szczeniaka chłopca który nie będzi eduży i nalepiej czarny ,ciemny do adopcji dlatego zwracam się do Was ,czy możecie mi jak najszybciej pokazać szczeniorki tu albo na email [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL]??[/QUOTE]

nie mam zdjęc- jest jeden nowy chlopak- przyszedł dzis w reklamówce (znaleziony oczywiscie jak wszystkie...;)). Jest czarny podpalany z bialymi lapkami. będzie taki sredni- kolano na pewno. calkiem malych chlopakow nie mamy.

Posted

Charly dziękuje, a w jakim mniej więcej wieku jes szczniaczek? Biedactwo ,ja nie rozumiem ludzi w reklamówce?! :(
Już dałam znać dla tego chłopaka który poszukuje pieska ,mają domek więc ogródek jest ,chłopak w porządku. Czy moge liczyć na jakieś zdjęcia? np jutro?

Posted

jest mlodziutki. maksymalnie 8 tygodni. taka tlusta klucha. jesli będzie jutro ktos z aparatem ( a myslę, ze tak) to będa zdjęcia. zapytaj od razu czy posesja jest szczelnie, ale naprawde szczelnie ogrodzona tzn. z każdej strony a nie np. tylko od frontu itp, czy pies ma meiszkac w budzie (łancuch odpada- poinformuj proszę, ze wpadniemy na kontrolę) czy w domu i powiedz proszę, ze obowiązkowa jest kastracja ( na koszt schronsika) jak piesek troszkę podrosnie- kastracja jest warunkiem umowy i tylko pod tym warunkiem zaiwerana jest umowa. i jeśli ci ludzie zdecudyją się, poproś proszę zeby najpierw zadzwonili.

Posted

aha jeszcze jedno, wydaje mi sie rodzinka w porzadku ,jezeli cos by bylo nie tak to zawsze ja moge tam ich odwiedzac bo wczesniej bylam w TOZie a teraz jestem wolontariuszka OTOZu wiec wiem co i jak :) sama oddalam kilka psow do addopcji wiec jestem bardzo wyczulona na nowych wlascicieli.

Posted

dziewczyny, nie chce mi się grzebać teraz i szukac zakurzonego wątku Komci. Ale dzis rozmawialam z Małgosią. Koma odeszła dzisiaj rano o 8: 10. nie została uśpiona. do końca jadła i piła, tylko spała coraz więcej. dzis rano zasnęła na rękach Maugo na zawsze. Bardzo się cieszę, że ta niewidoma i głucha sunieczka mogła jeszcze przezyć prawie cały rok u boku kochającej ją osoby, po tym jak ktoś w naszym mieście zwyczajnie pozostawił tą tak bardzo już niedołezną staruszkę terrierkę na placu zabaw jak zuzytą zabawkę dla dzieci.

w schronisku mamy dwóch nowych starszaków. Jamniczek i malenki, wielkości jamnika srebrny pudelek. Pudelek coś choruje. Jamniczek dziarsko się trzyma. Ale bardzo dużo śpi- przykre, że w schronisku znalazły swoją ostatnią (?) przystań.

Posted

Charly, czy jutro będzie pani Beatka? volta ma zdjęcie szwów, i mam w końcu naładowany aparat. I jeszcze chyba ze dwie sprawy :)
Ten pudelek jest wspaniały ^^ Boże, jak go ostatnio widziałam, to był iskierką, skaczącą na widok człowieka!

Posted

tak będzie. wlasnie chciałam pytać jak Volta. cieszę się, że zdrowa i cała:)

Pudelek zle...nie je, nie pije, jest na kroplowce i wogóle taki cierpiący i smutny:( Jamnikowi tez nie chce już się zyc chyba. jest prawie taki sam jak na początku. smutny i śpiący.

Posted

Charly sama się zajmuje ratowaniem psiaków i staram się zawsze dać jakiemuś szanse ,skoro od nas żadnemu się nie udało to pomogę Wam ,bo wiem ,że macie ich mnóstwo ,a szczeniaki szczególnie nie powinny być w schroniskach toć to jeszcze dzieci.
Także czekam na zdjęcia tego malucha już skontaktowałam się z tą rodzina ,jeżeli chodzi o kontrole nie ma problemu ,a z tego co wiem pieski to pupilki mamusi ,więc traktowane odpowiednio.

Posted

:)

Patrycjo fajnie, że będziesz jutro. Trzeba zrobić zdjęcie tej klusce dla Keciulinki i starszakom. moze ktoś się zlituje nad nimi. no i w ogóle trzeba jamniora do jamnikowych dziewczyn i pudla do pudlowych przesłac.

Posted

[quote name='Charly']t

Pudelek zle...nie je, nie pije, jest na kroplowce i wogóle taki cierpiący i smutny:( Jamnikowi tez nie chce już się zyc chyba. jest prawie taki sam jak na początku. smutny i śpiący.[/QUOTE]

Biedaki :( Boże, nie chce się wierzyć, że taki staruszki trafiają do nas? Przecież... No kurde, pies to rodzina. Ale rodziny też się ludzie pozbywają... "Ludzie"
Ile Pudel moze mieć lat? Nie chcę wierzyć, że ta radosna "pchełka" która jak wnosiłam Voltę zwiałą mi między nogami, teraz się poddaje.

Posted

i pomyśleć, że dla wielu Blacky czy nawet moja sunia jest kalekim pieskiem, takim co to sobie " w życiu nie poradzi"......strange;)
[URL]http://www.youtube.com/watch?v=UXPJJeISuXo&feature=player_embedded[/URL]

Posted

Popytajcie wśród rodziców, znajomych, kto mógłby nam pomóc w podłączeniu kontenera? Potrzebna nam pomoc hydraulika i elektryka. Jak trzeba będzie to zapłacimy, ale wiecie jak jest... Może jakoś się uda, że tylko za materiały zapłacimy.

Posted

Cholera :/ Chcę wstawić zdjęcia, a te sie ni pokazują -.- Ale jeszcze powalcze!
[IMG]http://img717.imageshack.us/i/dscf6346.jpg/[/IMG][IMG]http://img690.imageshack.us/i/dscf6351c.jpg/[/IMG]
[IMG]http://img685.imageshack.us/i/dscf6348.jpg/[/IMG]
[IMG]http://img690.imageshack.us/i/dscf6351c.jpg/[/IMG]