Jump to content
Dogomania

SCHRONISKO ELBLĄG-Psy do adopcji: POST NR 1, NR 4.Miejsca na 80,a psów 220! Pomocy!

Recommended Posts

• Replies 12.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

A ja dzisiaj byłam w schronisku z Sali. Tak Olu została pociachana i biedna leży teraz. Byłam od 12-15 tak długo trwało to wszystko, ale Beatka i jej asystentka były super i nawet sama zastrzyk zrobiłam, no i muszę robić w domu ;-))). Nieśliśmy ją w kocu a ona taka bidula.
Więc ja sali leżała i się "upiększała operacyjnie" - żartuje oczywiście, to Ania poszła z 6 psami na spacer. Izolatka : Ruda stopa i Paychaider ( nie wiem czy dobrze piszę), KOPia suczka, wysterylizowana z kołnierzem chyba Kelly (tak się nazywa?) ten mały czarny koło niej co jest przy budzie i ... nie wiem jak on ma ale jest teraz na miejscu Kelly przy budzie ( ten groźny) wcale taki nie jest choć bałam się go wziąć. a co najlepsze strasznie ciągnął i jak szłam do wyjścia to trzymałam się ogrodzenia, poza tym chce się bawić i gryzł smycz. Kopia bardzo ładnie chodzi na smyczy i bawi się..
No .. i wyobraźcie sobie jak ja wyglądałam ha ha ;-))) pełno błota i gówna spod śniegu leżące ;-)))
:eviltong::lol: poza tym psy skaczące na mnie jak je brałam, ogólnie to fajnie bo dawno nie byłam tak brudna - i pomyślałam sobie że jak za "Młodych Lat ". było miło.

I jeszcze dodam, że jesteście naprawdę fajne dziewczyny i za to będzie niespodzianka :p

Ja jak przyjadę to również mogę zabrać trochę ulotek. Dzisiaj jakoś mi to nie w głowie było, a mam znajomego księgowego więc do niego zaniosę i porozmawiam z nim. Poza tym też mogę trochę roznieść po dzielnicy, a mieszkam na Kościuszki. Moi wszyscy znajomi wiedzą, że na schronisko mają dać i nie ma bata.

to tyle...

Olu jak pipucha w domu się czuje ??? Tam jakoś pusto w tym waszym biurze :-( ale i dobrze, lepiej żeby ich nie przybywało tylko żeby szły do domu...

Posted

A czy ktoś mógłby dowieźć ulotki 'do cywilizacji'? Bo schronisko daleko, w tygodniu nie mam czasu, żeby się wybrać... dopiero w sobotę, a do tego czasu już w kilku miejscach mogłyby się znaleźć... ;)

Vikii- pewnie byłaś z Arnoldem - tym groźnym :D, Tito - tym małym czarnym. :)

O, a gdzie jest teraz Kopia, że można ją zabierać na spacerki? :>
Fajna jest, nie? :)

Posted

Ja w srode melduje sie w schronisku po ulotki i na kilka spacerków :) Ulotek moge wziasc sporo mam kilka ulic w ktore moge ja zbunkrowac ;)
tak Vitka arnold akualnie przy budzie - tam gdzie byla Kelly. w tym samym rzedzie obok Tito siedzi Kopia :) I moge dowiezc w srode ulotki do cywilizacji ;)

Posted

[quote name='Vitka']A czy ktoś mógłby dowieźć ulotki 'do cywilizacji'? [/QUOTE]
Ja będę chyba jutro na chwilę w schronisku, bo Pani kierowniczka miała mi opisać puszkę do szkoły, więc mogłabym wziąć jakoś ulotki, tylko nie wiem, co dalej.. ;pp Vitka, a czy Ty mieszkasz gdzieś w okolicach Fromborskiej...? ;>

Posted

[quote name='Patyś_']Ja w srode melduje sie w schronisku po ulotki i na kilka spacerków :) Ulotek moge wziasc sporo mam kilka ulic w ktore moge ja zbunkrowac ;)
tak Vitka arnold akualnie przy budzie - tam gdzie byla Kelly. w tym samym rzedzie obok Tito siedzi Kopia :) I moge dowiezc w srode ulotki do cywilizacji ;)[/QUOTE]

Tak właśnie jak mówi Patyś... Arnold i Kopia są prawie obok. Kopia fajna - wesoła i chce się bawić i biegać. Ganiała za kulkami ze śniegu.:p

Posted

[quote name='___Justyna___']Ja będę chyba jutro na chwilę w schronisku, bo Pani kierowniczka miała mi opisać puszkę do szkoły, więc mogłabym wziąć jakoś ulotki, tylko nie wiem, co dalej.. ;pp Vitka, a czy Ty mieszkasz gdzieś w okolicach Fromborskiej...? ;>[/QUOTE]

Ja mieszkam w okolicy Carrefoura. Mogę gdzieś podejść. Ty Justynko masz kilka rzeczy do odebrania u mnie. ;) Poza tym, czy wzięłaś cegiełki ze schroniska? :cool3:
Ja bym chciała więcej ulotek, bo poprosiłam harcerzy o pomoc. Może ktoś kto ma auto, coby się nie przedźwigać? ;)

Posted

W zasadzie nie wiem, czy to się do czegoś przyda, ale miałam wenę i zrobiłam ;)

[img]http://img85.imageshack.us/img85/4163/img0175fff640x480.jpg[/img]

[img]http://img690.imageshack.us/img690/4580/img0113640x480.jpg[/img]

[img]http://img169.imageshack.us/img169/2015/307canon640x480.jpg[/img]

Wrzuciłam wraz z opisem ze strony schroniska na Nk i na Facebooka :)
Każdy sposób jest dobry!

Posted

[quote name='Vitka']A czy ktoś mógłby dowieźć ulotki 'do cywilizacji'? Bo schronisko daleko, w tygodniu nie mam czasu, żeby się wybrać... dopiero w sobotę, a do tego czasu już w kilku miejscach mogłyby się znaleźć... ;)

Vikii- pewnie byłaś z Arnoldem - tym groźnym :D, Tito - tym małym czarnym. :)

O, a gdzie jest teraz Kopia, że można ją zabierać na spacerki? :>
Fajna jest, nie? :)[/QUOTE]

jutro będe w pracy kończe o 19 jak mi podasz adres to podrzucę

Posted

[quote name='Vitka']Ja mieszkam w okolicy Carrefoura. Mogę gdzieś podejść. Ty Justynko masz kilka rzeczy do odebrania u mnie. ;) Poza tym, czy wzięłaś cegiełki ze schroniska? :cool3:
Ja bym chciała więcej ulotek, bo poprosiłam harcerzy o pomoc. Może ktoś kto ma auto, coby się nie przedźwigać? ;)[/QUOTE]

Nie brałam cegiełki i wiem, że mam ręczniczek u Ciebie ;pp Ja też mieszkam nad jarem i mogłabym Ci podrzucić ulotki jakbym po nie pojechała, tylko musiałabyś powiedzieć ile co i jak... Chyba, że znajdziesz kogoś innego, to już jak chcesz :) Jakby co to pisz do mnie a na priv napisałam Ci numer telefonu ;)

Posted

Vitka super ! Razem z mamą dodałyśmy i sobie do profili, trzeba jakoś nasze zwierzaki promować i wspierać. :D
Jak mówiłam jutro zgłoszę się po ulotki ^^

Posted

Ja ulotek rozdałam dość sporo- tato przywiózł mi spory plik ze schroniska. Super, że to tak wszystko ładnie idzie- plakaty też będą o 1%? Mogę ich wziąć z 50 :)

Posted

Już się umówiłam z Justyną, że przywiezie mi ulotki. Dziękuję! :)
Harcerze z jednej drużyny na razie rozniosą 300 sztuk, potem wezmą dokładkę.
Harcerze z drugiej drużyny jeszcze nie powiedzieli ile, ale myślę że coś koło tego.
Ja sama poroznoszę po sklepach w okolicy i na moim osiedlu. Moja mama zaniesie do dwóch szpitali i gdzie tam tylko się da. ;)
Plakaty też mogę rozwieszać, ale powiem Wam, że Rybcia jest w tej dziedzinie mistrzem! :)
Moja babcia przekazała już swój 1% na schronisko! :D

Bardzo się cieszę, że obrazki się przydały! ;)

Posted

Z ulotkami musimy się wstrzymać do 10 marca, wtedy będę miała kompletną listę, gdzie zostały już rozniesione.
Na plakaty czekamy, w tym tygodniu mają już być.
Można roznosić blankiety do darowizn, ale szkoda biegać dwa razy.

Mam już nowe pomysły na boksy, przeniesiemy boksy drewniane na twarde podłoże i tam zrobimy nowe boksy. Tylko kasa kasa kasa...

Posted

Nasza śliczna czarna suczka w typie labradora - Merida:

[IMG]http://img412.imageshack.us/img412/300/img8741m640x480.jpg[/IMG]

[IMG]http://img641.imageshack.us/img641/7673/img8738a640x480.jpg[/IMG]

[IMG]http://img192.imageshack.us/img192/5223/img8736m640x480.jpg[/IMG]

[IMG]http://img442.imageshack.us/img442/2748/img8735m640x480.jpg[/IMG]

Najbardziej apetyczne udało mi się zrobić na koniec :diabloti:

[IMG]http://img715.imageshack.us/img715/8938/img8745640x480.jpg[/IMG]

Posted

piekna!

a dzis sie dowiedizalam ze moja kolezanka z klasy adoptowala od ans ze schronu Rydzyka!
teraz nazywa sie Rudy i ma kolege :)
widizalam mase fot na telefonie , naparwde ma dobry dom

Posted

WOLONTARIUSZE!
Proszę wszystkich, którzy mają możliwość o przyjście w sobotę. Mamy z Dorotą plan, by wyprowadzić z boksów większą część psów i każdego porządnie obfocić- sami dobrze wiemy, że nowych zdjęć brakuje. A czym nas będzie więcej, tym więcej uda nam się zabrać tych psów na spacer :)

Ja bardzo ubolewam nad tym, że bawialnia stała się boksem- bo to naprawdę dobry pomysł. Ale oczywiście rozumiem, brakuje miejsca. Mam nadzieję, Aga, że twój plan z boksami wypali, że będziemy mieli dość pieniędzy z 1%, by starczyło na jego zrealizowanie :)

Kto będzie w sobotę? Ja od 10 jakoś :)

Posted

Jak tylko ziemia rozmarznie, podzielimy 18 i bawialnia będzie znowu bawialnią.
Nawieziemy psiakom górę piachu i będzie jak powinno być.

Tylko niech ta wiosna przychodzi...

Posted

[quote name='AgaiTheta']Jak tylko ziemia rozmarznie, podzielimy 18 i bawialnia będzie znowu bawialnią.
Nawieziemy psiakom górę piachu i będzie jak powinno być.

Tylko niech ta wiosna przychodzi...[/QUOTE]

Cudownie :loveu: .
Aga, jak plakaty dojdą w tygodniu, to dasz tacie około 50? Bo ja będę teraz, w sobotę, ale to pewnie jeszcze nie będzie, prawda? :)