gops Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 [quote name='AgaMasel']Na dogomanii robią z nich i jest dobrze:roll: po prostu się nie robi na 6 ale na 8 albo 10 lub bierze grubszy. Poza tym róbcie jak chcecie. Ja próbowałam w domu taką smycz i na zerwanie przez pociągnięcie nie było szans. Można zrobić z żeglarskiego ale kto kupi jednokolorowa smycz??[/QUOTE] ok ,zrob i daj komus na tydzien , jak nie zerwie wtedy przyznam Ci racje ze sa okey pociagneicie czlowieka a psa to duza roznica :) moj pies duzy nie jest (17kg) a zerwal wlasnie obroze z tego nie wiem tylko jakiej byly grubosci sznurki jak kupicice najgrubsze to moze beda okey Quote
malutka80 Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 Witam. Czy może ktoś dodać zdjęcie szczeniaczka, który trafił wczoraj do schroniska od pijanego pana, a także zdjęcia innych szczeniaczków znajdujących się w schronisku? Quote
Charly Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 będą może pózniej. chciałam dodać, ze sunia ma chorą nózkę tzn. kaleką. stare złamanie czy coś. czy to się poprawi- nie wiadomo jeszcze- trzeba liczyć się z tym, że sunia zawsze będzie miała kaleką nóżkę- nie stawia jej na ziemi i porusza się tylko na 3 nóżkach. nie mamy zdjęc wszystkich szczeniaków znajdujących się w schronisku. w czasie pracy nie ma na to czasu. ale zapraszamy do schroniska. Quote
Aga3006 Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 No to gdzie jest sklep żeglarski???? I czy mają jakiś kolor oprócz białego? Mi obojętnie z czego będziemy robić ale ja się pytam czy jest sens robić jednokolorowe na bazarek?! Na schroniskowe spacery możemy takie zrobić jak najbardziej. Mam w domu z 10 karabińczyków Zaraz się pobijemy i Charly nas zje:evil_lol: Quote
gops Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 [quote name='AgaMasel']No to gdzie jest sklep żeglarski???? I czy mają jakiś kolor oprócz białego? Mi obojętnie z czego będziemy robić ale ja się pytam czy jest sens robić jednokolorowe na bazarek?! Na schroniskowe spacery możemy takie zrobić jak najbardziej. Mam w domu z 10 karabińczyków Zaraz się pobijemy i Charly nas zje:evil_lol:[/QUOTE] nie :) sa rozne kolory , czerwone, zielone, niebeiskie. i rozne grubosci , wiec mozna wybrac i dla meeijszych i dla wiekszych nie jest tak zle hehe [quote name='Charly']ale ja nie jem mięsa:)[/QUOTE] nie dalabym rady ale zazdroszcze silnej woli Quote
Charly Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 e nie. to nie silna wola- nie lubię mięsa, a dokladniej brzydzi mnie. dzis do domu poszedł przedostatni dzik Jan:) Quote
Charly Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 dziś pewna pani przyniosła puchowe poduszki dla psiaków...położyła je na podłodze u nas w biurze.... malutka pchelka od "pijanego pana";) od razu zrezygnowała ze swojego kocyka, wspięła się na na poduszki i wymościła sobie gniazdko. Zaraz potem Połamaniec:) od Agnieszki wyniuchał poduszki i zaczęła się bitwa:lol:. blacky bez łapki tez oczywiście koneicznie chciała tam spać- postępowała bardzo sprytnie- najpierw w rogu połozyla tylko glowę....cała reszta czyli bark, plecy i pupa były w górze ....tak sobie "spała" a potem powolutku ogarniała całą poduchę. Z końcem dnia cala trójka leżała na poduszkach...Widok był cudowny i Gosia ma kilka zdjęc (z walki psów). Widok był cudowny,a le jednocześnie chce mi się płakać, kiedy myślę o tych wszystkich ludziach, którzy twierdzą, że pies to taka trochę żywsza rzecz. że mogą jeść byle jaką karmę, lub chleb z wodą.., że mogą spać na ziemi, że mogą spać na dworze w dziurawych lichych budach bez słomy, lub bez budy w ogole. Albo mogą spać w starej pralce np. Na takiej interwencji była dziś Agnieszka z Basią....Ile jest takich miejsc, ile takich psów. A ona są takie jak my. Też chcą spać w cieplym, suchym i miękkim, o sytym brzuszku:( Quote
basia0607 Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 Ola to nie była pralka a kuchenka gazowa. Obejrzałam dokładnie zrobione przezemnie zdjęcia. Poza tym lustrowałyśmy po drodze wszystkie podwórka i wszędzie wiele psów. Małe duże, na krowich łańcuchach w skleconych byle jak budach. Były jeszcze 2 psy śpiące pod piekarnią , tam też byłyśmy ale na szczęście to psy właściciela. Dlaczego ludzie nie szanują swoich zwierząt ??? Quote
Aga3006 Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 Zdjęcia pana j dalej są potrzebne? bo mam chytry plan. Gdzie on dokładnie stoi? Quote
gops Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 [quote name='AgaMasel']Zdjęcia pana j dalej są potrzebne? bo mam chytry plan. Gdzie on dokładnie stoi?[/QUOTE] kolo totolotyka i zoologicznego siedzi kolo krzakow tam Quote
basia0607 Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 Masz racje Charly. One chcą zasypiać na poduszkach, w ciepłym i z pełnym brzuszkiem. Spójrzcie na nasze biurowe psy. Niektóre z nich nigdy nie mieszkały w domach a szybko znajdują kanapy, fotele i leżą na nich jakby robiły to całe życie, np Blacky, sprytnie potrafi sie wcisnąć w kocie legowisko. Quote
basia0607 Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 [quote name='AgaMasel']Zdjęcia pana j dalej są potrzebne? bo mam chytry plan. Gdzie on dokładnie stoi?[/QUOTE] Tak, są potrzebne i to bardzo. Quote
Charly Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 [quote name='AgaMasel']Zdjęcia pana j dalej są potrzebne? bo mam chytry plan. Gdzie on dokładnie stoi?[/QUOTE] hihihi:) chytry plan to podstawa:cool3: czekamy zatem na wyniki Twojej top secret undercover akcji:cool1: Quote
Vitka Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 Mój tata, który hobbystycznie sobie pływa jachtem powiedział, że linki w sklepie żeglarskim będą drogie. Lepiej udać się do sklepu metalowego (np. obok BP), tam są na pewno. Powiedział, że metr będzie kosztował ok. 30 groszy. ;) Jutro będę w schronisku to jakieś tam zdjęcia pewnie zrobię. :) Quote
AgaiTheta Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 [quote name='Vitka']Mój tata, który hobbystycznie sobie pływa jachtem powiedział, że linki w sklepie żeglarskim będą drogie. Lepiej udać się do sklepu metalowego (np. obok BP), tam są na pewno. Powiedział, że metr będzie kosztował ok. 30 groszy. ;) Jutro będę w schronisku to jakieś tam zdjęcia pewnie zrobię. :)[/QUOTE] Vitka skarbie, weź proszę jutro do schroniska bandamkę "szukam domu". W niedzielę kwestujemy na rzecz Wielkiej Orkiestry z psami, idzie Blecky i moja Tajra. Blecky jest pewna, że dzieci nie zje więc idzie, co do innych to wolę nie ryzykować, pójdzie moja, jako pies z odzysku. Tylko bardzo bym chciała żeby ona miała bandamkę. Ponoć Ty je masz. Quote
Vitka Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Dwie bandamki są w schronisku. (były kiedyś w szufladzie - ostatniej), a trzecie u mnie, więc ją wezmę. :) Kopi też nie zjada ludzi, ale chyba jest za duzy :D Quote
Vitka Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Zimno dziś było okropnie! Ale nie przeszkodziło mi to oczywiście w spacerkach :) Kopi i Kopia znów szaleli po lesie, mieliśmy kilka zabawnych przygód :evil_lol: A drzewa tak trzeszczały, że normalnie strach wchodzić do lasu, ale daliśmy radę ;) Potrafią pięknie razem chodzić na smyczy, jedno obok drugiego i wyglądają jak bliźniaki :loveu: Jeszcze trzeba jakoś oduczyć Niuńkę gryzienia po rękach :roll: Ale jest na dobrej drodze, poświęca dużo uwagi człowiekowi i szybko się uczy. Kopi też ją lubi. Jak chodziliśmy ze Skoczkiem nigdy nie bawił się patykami, a z suczką szaleją z nimi, aportuje, przynosi. Jestem zachwycona z mojej 'hodowli' :evil_lol: Wyszliśmy (ja, Damian, Ela) też potem na spacer z Milusią, Szarakiem i Skoczkiem, za nami wybiegła też Szczota i Blacky... mamy już opatentowany sposób na takie ewentualności 8) Skoczek uczył Szaraka chodzić bez smyczy, Blacky była ciągnięta przez Szczotę, a Ela prowadziła Milusię. Było wesoło :lol: Szczeniorka od pijanego pana jest absolutnie fantastyczna! :D Połamaniec to prawdziwy model, mam fajne zdjęcia, które już się wgrywają (w żółwim tempie) :roll:. Ale się rooozpisałam. Ogólnie nasze biurowe psy to są agenciaki! :evil_lol: Quote
Charly Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 biurowe psy są the best. Tak naprawdę frajda z psa jest większa jesli jest ich małe stadko- to zupelnie co innego niż jeden pies. mój Filip np.....taki sobie jedynak jest. gdybym miała dom lub chociaż wlasnosciowe mieszkanie zaadoptowałabym nasze biurowe artystki- one są niesamowite wszystkie razem:loveu: Quote
Vitka Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 A te dwa małe łobuzy to na zmianę śpią i się biją :D Kochane psotki! A Floh jest podobna do szczurka :D:D A Gosia opowiadała, że jak rano p. Andrzej sprzątał w izo to Tuja, Aniela i ich kolażanka przybiegły do biura i było 7 biurowych psów :evil_lol: Śmiała się, że tu jest boks nr. 50 :lol: Quote
Charly Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 jak to pchełka do szczura- ona jest najpiękniejsza na świecie- a jaka grozna hihih ostatnio bylam z 6 psami na spacerze; wyszłam z Tujką, Anielką i tą malenką z lasu- pobiegła za nami oczywiście Sara, oczywiście Blacky no i maly Połamaniec nie mógł przeciez zostać sam, więc tez pobiegł za nami. (szczota nie była z nami, bo szczota biega za mateuszem odkąd karmi ją kurczakiem w galarecie:lol:) poszlismy za bramkę do konca skarpy i z powrotem. cala szóstka szla bardzo zgrabnie i grzecznie, tylko Sara o dziwo lekko nękała Anielkę- niby się znia bawiła, ale dość szorstko- coś jej biedaczka Anielka podpadła;) czekam na zdjecia b. niecierpliwie. Quote
Vitka Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Czekaj, czekaj :D Blacky bardzo ładnie się trzyma, ale Szczota się bardzo oddala... trzeba wymyślić coś na bramę, bo tak niestety być nie może. ;) Quote
Charly Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 no to co już było- czyli 100.000 kłódek- gdyby tylko szanowni wolontariusze nie gubili klucza za kazdym razem... Quote
Vitka Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 hahaha :) Ale jak idziesz na spacer to nie zamykasz bramy na kłódkę, no bo jak wrócisz? Trzeba jakiś drucik czy coś... bo Szczota sama otwiera bramę ;) Quote
Charly Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 no to fakt- trzeba będzie tam zawiesić takie coś, co jest na duzych wybiegach jako dodatkowe zabezpieczenie na zamek. taki hak- półkole Quote
Recommended Posts