Charly Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 dom dla Gaduly w sumie jest już od kilku tygodni, ale telefonowałysmy kilka razy, żeby omówić to i owo. Dom jest ze szczecina- fajnie by było gdyby znalazł się transport- jesli się nie znajdzie Gadulka będzie odebrana i pojedzie pociągiem. Prawdopodobnie w następnym tygodniu, jesli wszystko wypadnie tak jak sobie tego zyczymy:) Zamieszka razem z inna kilkunastoletnią tez kiedyś przygarniętą suńką:) Quote
Charly Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 dwa psy, które dziś przyszły zostaly na szczęscie odebrane przez wlascicieli. dobry dzien w sumie, bo plus minus zero....no ale jeszcze sylwester przed nami. Quote
basia0607 Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 A prezydent ? też ptak biurowy. To nic, że za....rał sciane szafę, mnie dziubnął w rekę , jest tak dostojny i piękny, że mu wszystko wybaczamy. Prawda Aga ? gdybyś go nie lubiła nie przynosiłabśs mu gotowanych jajeczek i innych specjałów.. Myślę że jemu samemu jest smutno, może by tak przysposobić mu jakąś prezydentową ? Quote
Vitka Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 Pani Basiu :D hahaha :D:D Biurowa kaczka :) Quote
Charly Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 no prezydent zasrał scianę i szafę i syczy hihihi. no i jeszcze szczeniak ze złamaną lapką jest biurowy. ale Gadulka, Sara i Szczota są najlepszymi biurowymi psami. w tym Szczota calkiem nowa, a zachowuje się jak weteran biura...Od czasu do czasu tylko (tzn. tak z 4 razy na dzien) biegnie pod 17 i zadziera z sukami, ktore tak bardzo dały jej w kość. niestety są i smutne wiadomośći. dowiedzialam się dzis, ze uciekl Chuck- podobno już z tydzien temu. nic ni ewiem czy byla jakas akcja poszukiwawcza, plakaty...???? poczekamy na Gosię- jeśli nie- coś trzeba wymyslić. poza tym suczki ktore kiedyś byly w 8 zagryzly Brunonę. Być może czytają nas podrzucacze szczeniorków- dwoje z tych 4 czy 5 przerzuconych przez bramę, przypadkowo odkrytych w kącie schroniska nie żyje. zmógł je wirus. chodzi mi o te czarne, nie te beżowe w osobnym kartoniku pozostawione w nocy przed bramą schroniska..bo z tych jeden został rozjechany od razu przez auto przed schroniskiem, drugi uciekł w las, gdzie pewnie padł z głodu i mrozu. Quote
Charly Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 a kocurek biurowy jest cudowny, wspaniały- został zaszczepiony i w poniedziałek idzie do Vitki na DT Quote
Charly Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 [quote name='AgaMasel']Pięknie Gosiu Zobaczcie co dziś mróz wyrzeźbił na kałuży ^^ [COLOR=darkred]klękajmy i módlmy się bo koniec świata jet bliski[/COLOR]! Chyba wyślę te zdjęcie do Faktu:eviltong: [img]http://img222.imageshack.us/img222/7330/obraz0027.jpg[/img][/QUOTE] super to zdjęcie. gratulacje za "oko":) Quote
Vitka Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 Ojej.... Chuck! :( A Szczota to w ogóle agentka niezła :D W Święta dałam jej kość, dziś nie dawała mi nic zrobić, wszędzie była! Nawet na spacer z Kopim, Skoczkiem i Szarakiem się załapała :D Z Damianem opracowaliśmy strategię. Kopiego i Szczotę spięliśmy smyczami, żeby Szczota nie zwiała, a Szaraka ze Skoczkiem, żeby... oboje nie uciekli :) Kopi i Szczota wyglądali komicznie, jak małżeństwo :D A Szarak szedł tuż obok Skoczka. Gratulacje dla Damiana za wyciągnięcie Szaraka :) Ali nie zwracał uwagi praktycznie na nic dziś... Szczota go obwąchiwała, zabrała mu smakołyk, ale w ogóle na to nie reagował. Nie zjadł mnie na spacerze, był bardzo posłuszny - siadał, zatrzymywał się, biegaliśmy, trochę aportował. Bardzo go polubiłam. Nie spodziewałam się takiej grzeczności. :) Jak zobaczy smakołyk to od razu skecze, ale komendę 'siad' ma opanowaną, do tego jeszcze szczeka :) Nie trzeba się go aż tak bać :roll: Quote
Charly Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 a kto szczocie biednej podarował ucho swinskie wędzone? biedna chodziła z nim, piszczała...zrozpaczona szukała odpowiedniego miejsca do zakopania. znalazła je przy kociarni - zaraz potem wukopała i pobiegła w inne miejsce....hihihi Quote
Vitka Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 hihihi biedna :D Ja jej dziś nic nie dawałam :) W Wigilię dałam jej tylko taką kość wędzoną ;) Quote
Charly Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 przeglądnęłam portel i nie znalazłam zadnego ogloszenia dot. zaginięcia Chucka..może już spadło, a może nie było zadnego. tak czy siak jesli znajdziesz dzis jeszcze czas proszę wklej tu na dogo kilka jego zdjęc. zrobię na razie ogloszenie na portelu.a jutro albo jesli ktos z Was będzie mial czas dzisiaj poproszę o plakat:( na plakat proszę dajcie numer 785 132 983 Quote
Vitka Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 Proszę bardzo, kilka zdjęć Chucka. ;) Oby się znalazł... :( [img]http://images31.fotosik.pl/87/8ab3bec8ccff5335.jpg[/img] [img]http://img5.imageshack.us/img5/2528/06122009085.jpg[/img] [img]http://images48.fotosik.pl/68/5766bc9351d3092cmed.jpg[/img] [img]http://images40.fotosik.pl/64/c6bf9d4692cefca7med.jpg[/img] [img]http://img192.imageshack.us/img192/4562/dsc07210q.jpg[/img] Quote
basia0607 Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 2 dni temu Aga sprzątała kaczorowi klatkę i go zamkneła w wc. Cóz bylo za zdumienie gdy otworzyła drzwi a prezydenta nie bylo ? jak sie okazało , wlazł do kibelka i mial tam namisatkę jeziora. Dziewczyny nalały mu miske wody a on sie pluskal i wyginał różne pozy. Potem czyścił po kolei wszystkie piórka i był bardzo kontent z kąpieli. Jestem jego fanką. Quote
AgaiTheta Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 Ola ja słyszałam, że Chuck uciekł ale też słyszałam, że się odnalazł. Czyżby drugi raz zaginął? A Prezydenta bardzo lubię :) Dzisiaj też mu ugotowałam ziemniaczki z jajkiem, ubolewam, że nie ma teraz pokrzywy, bym mu posiekała :( Tylko ja Basiu przy sprzątaniu nie trącam go patyczkiem :D Jego dziób nie jest ostry, więc biorę go w garść. Najspokojniejszy jest jak sobie sami siedzimy, mały na dole śpi, ja coś dłubie a on rozpościera skrzydła i czyści się. Taki Paweł i Gaweł, jeden na dole, drugi na górze :) Dzisiaj Pan Andrzej odwoził łabędzia do Dębin, ale Prezia nie daliśmy, tam mu nikt jajek nie będzie gotował, a on je bardzo lubi. Dzisiaj losowanie LOS MILIONOS, jak wygram, to wybudujemy mu oranżerię i znajdziemy mu panienkę :) Jej, jakby się udało, to byłoby pięknie. Kupiłabym sobie tylko jedną rzecz a resztę oddałabym na psiaki. Obiecuję!!! Quote
Charly Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 dzieki Vitka- dałam go na portel- jutra z rana powtórzę. zrobisz mu plakat? tzn. nie teraz- trzeba się dowiedziec najpierw w jakiej okolicy zaginął. gosia pewnie będzie wiedzieć. edit. co? mnie dziś powiedzieli, ze zagubil się i go nie ma. hm- wtakim razei usuwam go z portelu i czekam na gosię. super jeśli się znalazł uuuuufff:multi: Quote
Charly Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 bez sesnu tacy informatorzy hihihi- ale dobrze ze nei w odwrotną stronę- juz wyrwalam połowę wlosów z glowy:) Quote
AgaiTheta Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 moje marzenia spełniają się powoli, ale się spełniają, kolejnym jest kawasaki ER6f - kiedyś się spełni! Quote
Charly Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 na pewno:) wiecie co...zmęczona jestem i chyba się położe spac ( masakra jakaś o 21:26). moja druga połówka imprezuje juz od rana i teraz chrapie.... sylwester na całego.....hihihihi Quote
Vitka Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 Ja przygotowałam zdjęcia na bazarek. Czy ktoś skonstruuje tekst? Bo ja dokładnie nie wiem na co miałyby iśc pieniądze i numer konta mi się przyda. :) Quote
basia0607 Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 Aga to coś co byś sobie kupiła to dom w którym mogłabśs trzymać dużo psów ? Kiedyś tak mi mówiłaś . Prezia trącam patyczkiem tylko jak mu zmieniam posłanie. Jakoś tak na mnie dziwnie patrzy syczy i naciera z atakiem. To nie to co Heronek. Quote
AgaiTheta Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 [QUOTE][CENTER][COLOR=#000000]Z powodu ogromnego przepełnienia w schronisku zwracamy się z wielką prośbą do wszystkich miłośników zwierząt! [/COLOR] [COLOR=#000000]Musimy jak najszybciej podzielić dwa duże wybiegi na mniejsze boksy, by więcej psów mogło bezpiecznie czekać na nowe domy. [/COLOR] [COLOR=#000000] [/COLOR] [COLOR=#000000]Boksy nie są z gumy, pomóż nam ratować te życia. [/COLOR] [COLOR=#000000] [/COLOR] [COLOR=#0000ff][B]POMÓŻCIE NAM IM POMAGAĆ. [/B][/COLOR] [COLOR=#000000] [/COLOR] [COLOR=#000000]Bardzo prosimy o wsparcie finansowe.[/COLOR] [COLOR=#000000] [/COLOR] [COLOR=#000000]Każda złotówka pomaga ratować zwierzęta w naszym schronisku:[/COLOR] [COLOR=#ff0000][B]OTOZ ANIMALS Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt w Elblagu[/B][/COLOR] [COLOR=#ff0000][B]ul. Królewiecka 233[/B][/COLOR] [COLOR=#ff0000][B]82-300 Elbląg[/B][/COLOR] [COLOR=#ff0000][B][COLOR=#F90523][U][B]41 1160 2202 0000 0001 2949 7297[/B][/U][/COLOR][/B][/COLOR] Każdą darowiznę możesz odliczyć od dochodu! Dajmy tym zwierzętom spokojną zimę...[/QUOTE] Może coś takiego? Tylko potem trzeba jeszcze dodać psy, ze zdjeciem, że np Milusia jest na łańcuchu przy budzie, bo nie radzi sobie w dużej grupie, że przy budzie jest Brazylia. Zdjęcia psów dodać trzeba i będzie ok. Wpłaty na konto schroniska, a tytuł płatności: darowizna - (nick) Bardzo też Was proszę o wyznaczenie osoby koordynującej bazarki, z braku czasu nie mogę rozmawiać z kilkoma osobami. Musi ktoś to ogarnąć i mi przesyłać tylko kto kupił, ile ma wpłacić. Zbieramy też na sprzęt do reanimacji i na nową lampę do dezynfekcji. No i na klatki kennelowe do kontenera dla kotów, który jest już gotowy, ale z powodu mrozów nie ma jak zrobić podłoża. [/CENTER] Quote
AgaiTheta Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 [quote name='basia0607']Aga to coś co byś sobie kupiła to dom w którym mogłabśs trzymać dużo psów ? Kiedyś tak mi mówiłaś . Prezia trącam patyczkiem tylko jak mu zmieniam posłanie. Jakoś tak na mnie dziwnie patrzy syczy i naciera z atakiem. To nie to co Heronek.[/QUOTE] Basiu na dom mi szkoda by było pieniędzy. Ile psów można mieć w domu? 10? Dom to jak już w schronisku i w fundacji będzie sielanka :) Ale się rozmarzyłam :D Quote
AgaiTheta Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 [quote name='Charly']na pewno:) wiecie co...zmęczona jestem i chyba się położe spac ( masakra jakaś o 21:26). moja druga połówka imprezuje juz od rana i teraz chrapie.... sylwester na całego.....hihihihi[/QUOTE] Ola zostań z nami! o 00:00 szampana wypijemy, nie idź spać! Quote
Recommended Posts