basia0607 Posted December 23, 2009 Posted December 23, 2009 Nie chce mi się świąt, nie chce mi się nic. Wiosenka zmarła na moich rękach, nie doczekała prześwietlenia.Głupia bezmyslna smierć ! Postanowilysmy zbierać fundusze na wyposazenie gabinetu wet. znajdującego sie na terenie schroniska. USG oraz aparaturę do reanimacji. Jestem pewna, zż uratowaloby to wiele zwierząt a napewno Wisienkę. Mamy juz 100zl od osoby, która chciała ją wziąśc na tymczas-nie udalo sie ! Mogę taki sprzęt kupić ze szpitala za nieduże pieniądze. dziewczyny , pomożcie nam zebrac kasę ! Quote
gops Posted December 23, 2009 Posted December 23, 2009 moge dac 20zl narazie , za miesiac ,dwa postarm sie wiecej jaki bylby to koszt ? w tysiacach ? Quote
Borsuczek Posted December 23, 2009 Posted December 23, 2009 mi po świętach tez pewnie trochę grosza wpadnie to tez mogę trochę dac .:C biedna sunieczka ... Quote
malkawil Posted December 23, 2009 Posted December 23, 2009 Wczoraj dom znalazły dwa szczeniaki, dziś jeden. Zaś do schroniska trafiło wczoraj 6 psów (w tym dwa szczeniaki) a dziś dwa (w tym jeden szczeniak)... Wcale nie świątecznie jest w schronisku....:placz::placz::placz: Quote
Vitka Posted December 23, 2009 Posted December 23, 2009 A po nowym roku pewnie nie będzie lepiej... petardy, wystrzały.... psy będą uciekały... :( :( :( Quote
gops Posted December 23, 2009 Posted December 23, 2009 [quote name='Vitka']A po nowym roku pewnie nie będzie lepiej... petardy, wystrzały.... psy będą uciekały... :( :( :([/QUOTE] wlasnie ja raz mialam taka sytuacje ze suzkalam mojego psa kilka godzin po Elblagu bo sie petardy wystraszyl odrazu po tej akcji kupilam adresowke metalowa , to powinien byc jakis nakaz znakowania psow ,wiecej psow wracaloby do wlascieli ehh Quote
Aga3006 Posted December 23, 2009 Posted December 23, 2009 Az się boje co będzie po świętach:shake: także spróbuję się złożyć ale dużo nie będę mogła dać:shake: Quote
Rupak Posted December 23, 2009 Posted December 23, 2009 towarzysze, nie ma co się zatapiać w czarnych myślach i snuć teorie zagłady wszechświata. Święta, czas refleksji, popatrzcie na to z innej perspektywy: nowy rok, pełno sił witalnych do pracy, świeże pomysły i... no, wiecie o co chodzi. w przyszłym roku wyrobimy 300% normy! Quote
Rupak Posted December 23, 2009 Posted December 23, 2009 o to to :D zobaczycie, będzie dobrze :lol: Quote
basia0607 Posted December 23, 2009 Posted December 23, 2009 Dobre plany ale my dzisiaj z Agnieszką mamy dosyć. Zamknełysmy się w jej pokoju i wypłakały do woli i wcale nie jest nam lżej. Dla ludzi święta a dla zwierząt schroniskowych smutne, ciche dni. Quote
Vitka Posted December 23, 2009 Posted December 23, 2009 Pani Basiu... Jeżeli my się załamiemy to wcale nie będzie lepiej! :) Troszkę nadziei, optymizmu i pogody ducha. Jest źle, ale będzie gorzej jeżeli osoby pomagające zrezygnują. Głowa do góry! :) Quote
Rupak Posted December 23, 2009 Posted December 23, 2009 No właśnie. myślenie jest złe. robią Panie naprawdę wspaniałe rzeczy i tego się trzymajmy. Wielka buźka od Rupaczka :* Quote
Vitka Posted December 23, 2009 Posted December 23, 2009 I Magik życzy: Wesołych Świąt! :) [img]http://img199.imageshack.us/img199/5245/dsc04977r.jpg[/img] Quote
Rybc!a Posted December 24, 2009 Author Posted December 24, 2009 A ja życzę całej naszej załodze pracowników, wolontariuszy, darczyńców wesołych, pogodnych świąt Bożego Narodzenia. By nasz zapał i chęć pomocy zwierzętom nigdy nie zgasł, byśmy dumnie kroczyli do przodu i bronili praw braci mniejszych. Byśmy się nie poddawali, zdawali sobie sprawę, że ONE nas potrzebują. Głowy do góry, nie jest łatwo, ani mi, ani Wam- ale załamaniem się nic nie wskóramy. Mobilizujmy się nawzajem, poczujmy, że nie jesteśmy same- to naprawdę pomaga! Wisienko, kochanie. Nawet nie zdążyłam Cię zobaczyć. Biegaj szczęśliwa za TM [*] A naszym zwierzętom? Życzę odpowiedzialnych, kochających domów, z których nigdy nie zostaną wyrzucone, w których będą czuły się pewnie i bezpiecznie. A tym, które muszą jeszcze czekać na swoją szansę- zdrowia, bo to jest , w schroniskowych warunkach niezwykle ważne. A naszym dziczkom życzę, żeby w końcu otworzyły się na ludzi, oczywiście z załogą cudnych wolontariuszy! :loveu: . Trzymajcie się, kochani. Quote
AgaiTheta Posted December 24, 2009 Posted December 24, 2009 Ja tylko nie rozumiem tego co się dzieje z ludźmi przed tymi świętami, jakiś obłęd czy co? Lecą, gonią, nic po drodze nie widząc... Ja mam prezent tylko dla Nikosia i Tajry, ale nie mam choinki, bo mimo tego, że w tej dzisiejszej rozpaczy, Pan Andrzej mi kupił śliczną choinkę, Tajra już ją zdemolowała. Ja jestem taka zosia samosia, choinka miała mieć plastry cytryny, jabłuszka, pierniczki i łańcuchy z popcornu i kilka bombek tradycyjnych, wyglądała ślicznie ale moja piesa ją zjadła, chciała ukraść pierniczka i wszystko sie wyrypało, zjadła, pogryzła drzewko, stoi jakaś pokraka teraz, ma lampki i tak zostanie, dała choince coś od siebie. Teraz siedzę i leją mi się łzy, ta nasza praca to walka z wiatrakami. To nie jest praca a służba. Ale damy radę, jutro od nowa zaczniemy, bo inaczej nie potrafimy. Damy radę i będzie dobrze! Quote
wieso Posted December 24, 2009 Posted December 24, 2009 [IMG]http://picmirror.de/bild.php/47553_weihnachtskarte22-wi.jpg[/IMG] jestem nadal cichym czytelnikiem waszej strony, pomomo ze w zeszlym roku adopcja Mili z waszego schroniska nie udala sie... dziekuje Wam za tyle pracy wtedy, duzo sie u was zmienlo od tego czasu..... Skladam poklony dla Was kochane dziewczyny..... i tak mi przykro....biedna sunieczka.... Quote
basia0607 Posted December 24, 2009 Posted December 24, 2009 U mnie już sie zaczeło od rana. Stary onek z chorymi łapami koczuje od 2 dni na wsi w stodole .Doszło do tego, że gdy do mnie dzwoni służbowy telefon, żegnam się w duchu zanim go odbiorę ! Quote
Aga3006 Posted December 24, 2009 Posted December 24, 2009 AgaiTheta: to wcale nie jest walka z wiatrakami. Zobaczcie ilu zwierzętom już pomogłyście i pomagacie cały czas! Nie można mieć wszystkiego od razu. Małymi kroczkami dążycie do celu i tak powinno być. Nie traćcie nadziei i nie cofajcie się w tył! Quote
Aga3006 Posted December 24, 2009 Posted December 24, 2009 [quote name='AgaMasel']AgaiTheta: to wcale nie jest walka z wiatrakami. Zobaczcie ilu zwierzętom już pomogłyście i pomagacie cały czas! Nie można mieć wszystkiego od razu. Małymi kroczkami dążycie do celu i tak powinno być. Nie traćcie nadziei i nie cofajcie się w tył![/QUOTE] ,,cofajcie w tył'' haha:lol::lol::lol::evil_lol::evil_lol: nie ma to jak masło maslane Quote
Iza271089 Posted December 24, 2009 Posted December 24, 2009 Witam ! Mam problem i za bardzo nie wiem gdzie szukać pomocy. Spodziewam sie dziecka, mam dosyć sporego psa (mieszanke boksera i amstaffa) jest młoda (bo to ona) ma 1.5 roku i chciałabym ją przygotować na przybycie nowego członka rodziny wiecie może czy jest jakiś bechawiorysta w Elbągu i macie może jakiś kontakt do niego? Jeśli tak byłabym wdzięczna :) Ps. Życze wszystkim wesołych świąt :) Quote
basia0607 Posted December 24, 2009 Posted December 24, 2009 Iza czy twój pies jest problemowy ? moja córka urodziła 2 dzieci, ma dużego psa i bylo wszytko ok. Quote
Iza271089 Posted December 24, 2009 Posted December 24, 2009 No własnie w tym problem że boi się obcych (a lęk okazuje przez agresje) nie wiem jaki jest powód tego wziełam ją jak miala pół roku i tak już było Quote
Iza271089 Posted December 24, 2009 Posted December 24, 2009 a co do dzieci jest różnie niektóre akceptuje niektóre już nie.... Quote
Recommended Posts