Jump to content
Dogomania

SCHRONISKO ELBLĄG-Psy do adopcji: POST NR 1, NR 4.Miejsca na 80,a psów 220! Pomocy!

Recommended Posts

Posted

Charly napisał(a):
wiesz..być moze ma parwo. Tak czy siak dziwna sprawa trochę. ale jest tam monitoring i znajomi ochroniarze- dowiemy się jak to było.

No wiem, kiedyś tam pracowałam :)

• Replies 12.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Gonitwa napisał(a):
Od przedwczorajszego południa na pewno, nie wiem czy wcześniej bo szczerze nie zwróciłam uwagi.
Co z nim? Całą noc mi się śnił.. :roll:

To teren monitorowany przez Bowling, jutro podjadę do chłopaków i dowiemy się, kto go i kiedy przywiązał.
Szczerze mówiąc to nie mogę uwierzyć w to, że stał tam w nocy z czwartku na piątek, bo akurat pod tym słupkiem parkuje ochrona. Nikt go nie widział? Przez całą noc? Znam właścicieli, na pewno nam pomogą! A tego, kto to zrobił czeka surowa kara.
Mały walczy o życie a ten "ktoś" sobie grzeje d... w domu. Nie!

Posted

Rybc!a napisał(a):
Jeśli to są jego psy, to nikt ich nie przyjmie. Gops, widziałaś, co się dzieje teraz w schronisku?
Skąd w ogóle pomysł by zaproponować mu odwiezienie ich do schroniska? Może pomóż mu szukać domu dla nich. W schronisku nie ma dla nich miejsca, no i piękna i zadbane długo nie będą.

Dzisiaj, z tego co widziałam, dom znalazł biało-czarny kot, szczeniak, pudelkowata Tinka.
Przyjechali ludzie, którzy we wtorek zabiorą jednego, czarnego szczeniaka Sary, ludzie, którzy 8 grudnia przyjadą po małego kociaka i ludzie, którzy w najbliższym czasie zaadoptują owczarka- Meksyka.

Do schroniska wróciła Ruda..
Było dziś 14 wolontariuszy- wyprowadziliśmy bardzo dużo psów!

a co mialam pozwolic zeby je uspal
chcial je oddac na rynku , nikt ich nie wzial
wiec skoro nie ma ich w schronie to przywiazal je w lesie do drzewa albo uspal
tak jest , nie oszukujmy sie

Brunon to foksterier!! piekny

no i jeszcze mam jedno pytanie .
mamy szczeniaka pod blokiem mieszka w ogrodku z pijakami ma 2 miesiace na oko ,suczka
nie pzrezyje zimy napewno , zamarznie albo z glodu odejdzie
czy ja moge do was przywiezc?
moge im ja ukrasc bez problemu tylko niestety nie moge jej wziac do siebie
a w schronie moze by znalazla dom
prosze o odpowiedz

Posted

amstaffka jest juz w izolatce. karolinka ją troszkę oblaskawila puszką- tak ze mozna ją było bez ekscesów przetransportować do izolatki owczarka. jest juz w cieplym:)owczarek jest teraz przy budzie.

Posted

gops napisał(a):
a co mialam pozwolic zeby je uspal
chcial je oddac na rynku , nikt ich nie wzial
wiec skoro nie ma ich w schronie to przywiazal je w lesie do drzewa albo uspal
tak jest , nie oszukujmy sie

Brunon to foksterier!! piekny

no i jeszcze mam jedno pytanie .
mamy szczeniaka pod blokiem mieszka w ogrodku z pijakami ma 2 miesiace na oko ,suczka
nie pzrezyje zimy napewno , zamarznie albo z glodu odejdzie
czy ja moge do was przywiezc?
moge im ja ukrasc bez problemu tylko niestety nie moge jej wziac do siebie
a w schronie moze by znalazla dom
prosze o odpowiedz

przynieść szczeniaka. oczywiscie nie popieramy złodziejstwa;)

Posted

Rudek jest piękny, a Trupka jaka żywa :D

Szkoda, że ludzie nie dotrzymują słowa, ale to nic, my sobie damy radę, a co będzie trzeba to zdepczemy, mamy duże buty!

Jutro Pachcio ma SPA, takiej okazji to żadna z nas nie ma!

Posted

Sarunia to cudna wspaniała sunieczka oddana do schroniska 2 miesiące temu + 9 malych. Sunka musiała być bardzo zle traktowana i bita. Na widok człowieka kładła się i sisiała pod siebie. stopniowo oswajała się, a od kilku dni jest już biurowa wraz z Gadułką. Tzn biurowa (dokladniej podstołowa) była tylko jedną noc- nie potrafi przebywać w zamknięciu, nie lubi tego. Jej miejscem jest fotel widoczny na zdjęciu. spi tam niezaleznie od pogody -dlatego kołderka:)