Jump to content
Dogomania

SCHRONISKO ELBLĄG-Psy do adopcji: POST NR 1, NR 4.Miejsca na 80,a psów 220! Pomocy!

Recommended Posts

Posted

pewnie ktoś potrącił sunieczkę....Biedna biedna biedna. Dobrze, że juz nie cierpi.

A Tiszka- jest wyjątkowa. Wyjątkowa sunia śmierdząca tak swojsko końmi i krowami...Taka ludzka jest.. Drugiej takiej.....sama wiesz..ech:calus:

• Replies 12.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Agnieszka, nasze uczucia się nie liczą. Kochamy je i oddajemy w poczuciu winny, że je zdradzamy, że one znowu czują się przez człowieka porzucone. Tiszka trafiła chyba do dobrego domu. Staram się Ciebie pocieszać ale przeżywam to samo od 3 lat.
To my mamy ich życie i los w swoich rękach i to na nas ciąży wielka odpowiedzialnośc.

Posted

Dostałam list od nowego domu Afry- pewnie jej nikt nie pamięta, bo to adopcja sprzed około dwóch lat, ale warto poczytać ! :)
[QUOTE]Witam, Przepraszam, że tak długo trwa odpisywanie na Pani maila, bo próbowałam zrzucić jakieś świeże zdjęcia, ale najpierw nie mogłam ściągnąć zdjęć z płyt CD (mamy uszkodzoną stację), a teraz ciągle odbija mi maila ze zdjęciami - nawet po spakowaniu - spróbuję zrobić jakieś chociaż telefonem i przesłać do Pani. Afra jest wspanianiałym, kochanym, bardzo wesołym psem, pełnym zapału i radości. Nie przepada za dziećmi, choć nasze dzieci jak najbardziej akceptuje, niekiedy tylko z nimi rywalizując. Tryska niespożytą energią, bardzo chętnie ciągnie sanki (mamy specjalnie dla niej uszytą uprząż). Niestety, nie znosi kotów, choć próbujemy ją nauczyć, że kot to nie piłeczka do aportowania, jednak nasza kotka musi się mieć na baczności. Nasza druga, mała sunia Tina (widac ja na zdjęciach) bardzo lubi zaczepiać Afrę, razem się ganiają wokół domu, szaleją na spacerach - choć Tina ma krótkie łapki, dzielnie próbuje dotrzymywać Afrze kroku, a że charakter ma bardzo zadziorny, Afra niekiedy kładzie się na Tinie, aby mieć "chwilę spokoju" od utrapionej towarzyszki. Afra bardzo potrzebuje obecności człowieka przy sobie, jest spragniona pieszczot, głaskania, klepania, przytulania. Jest wielkim psem, który najchętniej siedziałby nam na kolanach jak mały szczeniaczek i spał z łóżku najchętniej ze wszystkimi naraz... :) Jest wierna, zakochana i po prostu całym swoim psim sercem ogarnia naszą rodzinę. Wiosną zeszłego roku została wysterylizowana, jest zdrowa, regularnie odrobaczana i szczepiona.. Uwielbia szczotkowanie, ale zdecydowanie nie lubi kąpania ani pływania. Aportowanie piłeczki - Tak! i to do upadłego (raczej pierwsza wymięka Tina :), natomiast nauka chodzenia przy nodze to coś, czym wg niej nie warto zawracać sobie głowy - chyba że naprawdę pani albo panu tak bardzo na tym zależy... Jest niesłychanie sprawna fizycznie, jej budowa ciała (długie łapy, niesłychana zwinność i odwaga) sprawiają, że jeśli chce, potrafi przeskoczyć przez dwumetrowy płot, siatkę, dowolne inne ogrodzenie. Niestety bardzo boi się sztucznych ogni i wystrzałów, również burzy. Jeśli nie ma nas wówczas w domu, jest naprawdę biedna, zestresowana i chowa się w najciemniejszych kątach. Od kilku dni mamy malutkiego, bardzo zaniedbanego kociaczka - jest już odpchlona i odrobaczona, ale wciąż w trakcie leczenia świerzbu i grzybicy, zatem Afra jest niezwykle zainteresowana górną łazienką, w której na razie mieszka kocię. Mam nadzieję, że zaakceptuje naszego nowego domownika, jak tylko już będzie mogła się z nim zapoznać. Pozdrawiam serdecznie.[/QUOTE]

[URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images49.fotosik.pl/228/e237645e97d202f7med.jpg[/IMG][/URL]

Posted

[quote name='Charly']"szkoda Tiszy"?

Paweł czy jutro pracujesz? musimy porozmawiać...:mad::evil_lol:

Przypomina mi się rozczarowany komentarz kiedy wydalismy przesliczne dziecko Eli do domu :

"co? ten mały? on byl taki ładny:-("

:evil_lol:
[/QUOTE]

Ale radości po wydaniu Kasparka to nie pamiętasz.:evil_lol: Jakby wszyscy na każdego psa idącego do domu tak reagowali to ludzie pomyśleliby, ze wariaci w tym schronisku są.:evil_lol:
Który to Raffi?

Posted

[quote name='AgaMasel']Ale radości po wydaniu Kasparka to nie pamiętasz.:evil_lol: Jakby wszyscy na każdego psa idącego do domu tak reagowali to ludzie pomyśleliby, ze wariaci w tym schronisku są.:evil_lol:
Który to Raffi?[/QUOTE]

Pamiętam:D Wyjrzałam z budynku, a tam stoi grupa młodych gniewnych i trzymając się za ramiona tańczą afrykański taniec dziękczynny wokół pustej budy Kaspara:evil_lol::evil_lol:

Raffi to taki olbrzymi oszołom. Siedział w izolatce, po tym jak zranil sobie łapke na 16, albo jak go tam pogryzły inne psy- nie wiadomo.Generalnie na smyczy sprawie wrazenie strasznego agresora. Teraz jest w 4. Olbrzymi silny, umięsniony kochany pies. Z wyglądu mieszanka rottweilera z dobermanem. Jest już wykastrowany i czeka na śmiałka:).
Jeden już byl, ale zdecydowalismy jednak na nie. no i Ruffi czeka nadal.

Posted

[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Pamiętacie naszą Panią Anię, która organizowąła nasze schronisko po przejeciu go przez OTOZ, niezastąpioną i niezapomnianą pod każdym względem? Która chyba kazdy z nasz darzył wielki zaufaniem i szacunkiem?[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Otóż dowiedziałam sie własnie, że założyła w Gdańsku hotel i SPA dla zwierząt, połączone z kursami szkolenia psów, z gabinetem weterynaryjnym itd. Jestem pod wielkim wrażeniem :)[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Mozna sobie wszytko obejrzeć na stronce:[/SIZE][/FONT]
[B][URL="http://www.dogville.pl/pl/node/1"][FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=#800080]http://www.dogville.pl/pl/node/1[/COLOR][/SIZE][/FONT][/URL][/B]
[B][FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT][/B]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Ze swojej strony z czystym sumieniem poleciłabym każdemu to miejsce, jesli ktos musiałby oddac zwierzaka do hoteliku. Trudno o hotel z prawdziwego zdarzenia, a pod taką opieka wszystko musi byc w najlepszym porządku.[/SIZE][/FONT]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman]Nie dość, ze to „nasza” pani Ania, to jeszcze jest tam wkład elbląski- swój gabinet u niej ma wetka Magda Podlasz, zresztą też, jakby nie patrzec- „nasza” :) I jej pracownica doktor Ola :)[/FONT][/SIZE]

Posted

..fju fju...:) tylko nie na nasze dogomaniackie bidy. Ale super:) Życzę Ani, że jej się plan powiedzie:)

W sprawie Małpki właśnie rozmawiałam z jej przyszłym domem. Wyslę zaraz adres i w piątek Małpka jedzie do domu:)

Posted

Oooo, bardzo sie cieszę, że własnie Ty zadzwoniłaś do tych ludiz, że przetestowąłaś ich swoim doświadczeniem :)
Teaz jestem spokojna i mam nadzieje,ze wszytko pójdzie zgodnie z planem.
Ta psinka zasługuje w końcu na dobry dom na zawsze.

Powiedzialas, mam nadzieje, tym ludizom,z e byc mzoe na poczatku Małpka moze miec wpadki, jelsi chodzi o zachowanie czystosci? Nie sadze, żeby w [poprzendim domu czegokolwiek była nauczona żyjąc na podwórku...
Biorąc ją, muszą miec świadomosc ewentualnych problemów, które moga, choc nie musza wyniknać.
Trzymam kciuki za małpiątko, które pamietam jako maleństwo :)

Posted

nie bylo co testować.. Ludzie zdecydowani i gotowi na wszystko. tak- poinformowałam o tym, że najprawdopodobniej nie będzie z miejsca zachowywać czystości. to bardzo ważne. Dzisiaj np. był ktos w schronisku, kto jednak zrezygnował z adopcji, bo....uprzedziłam, ze pies prawdopodobnie na początku będzie jednak siusiał w domu- to się tyczyło dorosłego psa. Ale ludzie dziwią się także czasem, że...szczeniaki nie są nauczone czystości.....

Tiszka w nowym domu. Naprawdę dobrym:) Dobrze trafila- tylko, że w momencie adopcji ona o tym jeszcze nie wiedziala i bidula chciała ucieć...ech...Biedna Aga- jutro już jej nie będzie w biurze:-(

ps.nowe dogo bardzo mi się nie podoba:shake:

Posted

Cieszę się, że z Małpką wszystko zostało wyjaśnione. Chciałabym serdecznie podziękować HOP! za to, że dzięki niej mała pojawiła się w gazecie METRO- a właśnie stąd ludzie się o niej dowiedzieli.
Słuchajcie, może dałoby radę Małpę w piątek wykąpać, przed tym, jak ją zabiorą?

Straszna jest ta nowa Dogomania..

Posted

[quote name='Rybc!a']Cieszę się, że z Małpką wszystko zostało wyjaśnione. Chciałabym serdecznie podziękować HOP! za to, że dzięki niej mała pojawiła się w gazecie METRO- a właśnie stąd ludzie się o niej dowiedzieli.
Słuchajcie, może dałoby radę Małpę w piątek wykąpać, przed tym, jak ją zabiorą?

Straszna jest ta nowa Dogomania..[/QUOTE]

Tak, METRO jak zwykle niezawodne, to chyba najlepsze miejsce do ogłaszainia psów :)
Musimy tam wcisnąc naszą Gadułkę.

Posted

[quote name='Charly']suuuper Tiszka:multi:

eeee co do Raffiego....hihihi....Ciekawam kim są ci chętni:hmmmm:...Ale kto wie, są ludzie, którzy wolą biegac niż chodzić:painting::shocked!:,,[/QUOTE]

Jeśli chodzi o potencjalny dom dla naszego Raffiego ( za którym raz nawet przejechałam się na pupie jak zobaczył Olę z innym psem :crazyeye:, taki on bywa grzeczny i posłuszny :) ), to zastanawia się nad jego adopcją rodzina, która ma dom i kaaaawał ogorodzonego wysokim ogrodzeniem terenu, w związku z czym Raffi nie musiałby chodzić na spacery. Ale nawet gdyby jego właściciel miał z nim spacerować to niewątpliwie dałby sobie radę, gdyż ma już wielką sukę owczarka kaukaskiego i doświadczenie w obcowaniu z dużymi, silnymi psami.
Niestety jednak jeszcze się nie odezwał...:-(

Posted

[quote name='malkawil']Jeśli chodzi o potencjalny dom dla naszego Raffiego ( za którym raz nawet przejechałam się na pupie jak zobaczył Olę z innym psem :crazyeye:, taki on bywa grzeczny i posłuszny :) ), to zastanawia się nad jego adopcją rodzina, która ma dom i kaaaawał ogorodzonego wysokim ogrodzeniem terenu, w związku z czym Raffi nie musiałby chodzić na spacery. Ale nawet gdyby jego właściciel miał z nim spacerować to niewątpliwie dałby sobie radę, gdyż ma już wielką sukę owczarka kaukaskiego i doświadczenie w obcowaniu z dużymi, silnymi psami.
Niestety jednak jeszcze się nie odezwał...:-([/QUOTE]

no wlasnie Gosiu- z tego, co mi mówiłaś dom super. duzy ogrodzony teren, kojce itd itd. Ale wlasnie...nie zgosil się.

Posted

[quote name='Borsuczek']o boze nie moge sie tu połapać :<<<[/QUOTE]

porazka nie? mam nadzieję, że to jakas wersja robocza. nie zalamuję się, z pewnością tak jest:) Bo czym byloby dogo bez reklam;)

Posted

Jak dla mnie najgorsze jest to, że jak wchodzę w swoje wątki, to żaden nie jest zaznaczony, tzn. pogrubiony, żebym wiedziała, że ktoś coś tam napisał . Masakra, dosłownie masakra. I wszystko mi się jakoś tu zlewa. Eh .
Ale są i tacy, którym nowa Dogomania się podoba .
Na administracji trwa zacięty , chyba najbardziej marudny ze wszystkich, wątek na Dogo . :D

Posted

O mój Boże!!
Co tu się stało? :crazyeye:
Znalazłam subskrybcje, chyba Ola szukała.
Na tym ciemnoniebieskim pasku - szubkie menu - subskrybcje tematów.

Coś okropnego!:shake:

Posted

przesadzacie
mi sie podoba bardziej niz stare dogo, brakuje kilku rzeczy ale to napewno kwestia czasu
za jakis tydzien bedzie mozna marudzic jak niczego nie zmienia, narazie tzreba cierpliwosci :)

Posted

Wymyśliłam nową psią sesję :diabloti:
Niech tylko wyzdrowieję i będę miała czas, mógłby jeszcze spaść śnieg :lol:
Basia oczywiście będziesz mi potrzebna :cool3:

Z racji tego, że jestem chora i siedzę w domu chyba rozszyfrowałam nowe dogo. Dużo rzeczy nie działa, a innych w ogóle nie ma. :roll:

Posted

[quote name='Kana']Charly wyslalam ci na gg meila do Pana który pisal do mnie w sprawie Dzialeczki.
Odpisalaś mu ?[/QUOTE]

Kana nie dostałam od Ciebie gg. Zainstalowałam nowe gadu i nie wszystko mi działa.

Małpka niestety nie pojedzie do domu. Dziś do schroniska zadzwonili jej niedoszli przyszli właściciele z informacją, że byli w schronisku w Poznaniu i adoptowali suczkę bardzo podobna do Małpki.

Z dobrych wiadomości takie, że Bolek jest już wykastrowany.

No i schronisko zmienia się wizualnie. Dzis w psiarni wyłożone zostały pierwsze kafelki:)